دولت در راستای مدیریت بهینه مصرف سوخت و کاهش هزینههای اجرایی، طرح جدیدی را بهصورت آزمایشی در تهران آغاز کرده است. این طرح بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اجرایی شده و هدف آن جایگزینی کارت سوخت با کارت بانکی خودروها است.
جزئیات اجرای طرح
بر اساس قانون بودجه سال آینده، وزارت نفت موظف شده است که ظرف چهار ماه پس از اجرای قانون، با همکاری بانک مرکزی، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی را فراهم کند. اکنون این فرآیند بهصورت آزمایشی در تهران در حال اجرا است.
طبق اطلاعات منتشرشده، این طرح شامل راهاندازی یک پلتفرم جدید است که شهروندان باید در آن ثبتنام کرده و هویت خود را احراز کنند. فرآیند سوختگیری در این سیستم به این صورت است:
- کاربر از طریق سامانه، جایگاه سوخت موردنظر را انتخاب میکند.
- یک کد تأیید برای او ارسال میشود.
- کد دریافتی را در دستگاه جایگاه وارد میکند.
- پس از تأیید اطلاعات، ارتباط با سرورهای مرکزی برقرار شده و سوختگیری انجام میشود.
- مبلغ سوخت مصرفی، بدون نیاز به کارت سوخت، مستقیماً از حساب بانکی فرد برداشت خواهد شد.
اهداف و مزایای طرح
مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، تأکید کرده است که این طرح میتواند نقش مهمی در جلوگیری از قاچاق سوخت داشته باشد، چراکه ارتباط مستقیم با حساب بانکی، امکان سوءاستفاده از کارتهای سوخت را کاهش میدهد.
رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاهداران کشور، نیز این اقدام را راهی برای مدیریت بهتر یارانه سوخت، کاهش هزینهها و تسهیل خدمات در جایگاههای سوخت میداند. با این حال، وی تأکید دارد که جایگاهها برای اجرای این تغییرات، نیازمند تأمین منابع مالی و زیرساختهای مناسب از سوی دولت هستند.
چالشها و آینده طرح
کارشناسان معتقدند که موفقیت این طرح وابسته به توسعه زیرساختهای فنی و مالی مناسب است. چالشهایی مانند امنیت تراکنشها، دسترسی آسان شهروندان به پلتفرم و هماهنگی میان بانکها و وزارت نفت از جمله مواردی هستند که باید مدیریت شوند.
در فاز نخست، این طرح بهطور آزمایشی در پنج جایگاه سوخت شهرداری تهران اجرایی خواهد شد. در صورت موفقیت، پیشبینی میشود که در آینده نزدیک به سایر نقاط کشور نیز گسترش یابد.
با اجرای این طرح، دولت گامی مهم در مسیر شفافسازی مصرف سوخت و بهینهسازی تخصیص یارانهها برداشته است. آیا این مدل جدید میتواند جایگزینی مناسب برای کارتهای سوخت سنتی باشد؟ باید منتظر نتایج آزمایشی آن ماند.
datsun
۲۱ اسفند ۱۴۰۳مسخره بازی جدید
زیزیگولو
۲۱ اسفند ۱۴۰۳علاوه بر مسخره بودن این طرح قطعیهای مکرر برق تو شهرا و کندی اینترنت و مشکلات سامانه سوخت و اپراتورهای جایگاههای سوخت رو هم باید در نظر گرفت!!!!! یعنی اگه برق رفته باید صبر کنیم تا برق بیاد که اینترنت وصل بشه تا اگه به امید خدا سامانه بنزین قطع نباشه و تازه سیستم بانک هم وصل باشه و پیامک بیاد بتونیم بنزین بزنیم!!!!!! واسه انجام ندادن کارایی که همه دنیا انجام میدن مجبوریم کارایی بکنیم که هیچ جای دنیا انجام نمیدن🤦🤦🤦
Khosrow
۲۱ اسفند ۱۴۰۳اخه هیچ جای دنیا بنزین لیتری سه سنت نمیدن برای قاچاق و بقیه ماجرا ..
datsun
۲۱ اسفند ۱۴۰۳قبول دارم قاچاق سوخت تو ایران واقعا بالاست افتضاح، ولی حداقل یه راه حل اسون تر انتخاب میکردن این کار زمانبره برا همه
حسن
۲۱ اسفند ۱۴۰۳خب قیمت دلار که دست امریکا نیست از بی عرضگیشونه که نمیتونن تورم را مهار کنن
قیمت بنزین در ایران برای مردم که ریالی حقوق میگیرن همون 2 دلاره
شمال
۲۱ اسفند ۱۴۰۳اصلاً مگر استفاده از تلفن همراه به دلیل خطر آتش سوزی در پمپ بنزینها ممنوع نیست ؟ باید به اون مسئولانی که چنین ایده نابی به ذهنشون رسیده جایزه اسکار داد
حجتاله براهنی
۲۱ اسفند ۱۴۰۳عالی شد! تو سفر هم باید بدونیم کی و کجا بنزینمون ممکنه تموم شه و از قبل نوبت پمپ بنزین بگیریم!!! بعد اینترنت هم نیست، گوشی آنتن نمیده و… نهایتا میمونیم تو راه دیگه.
Navid A J
۲۱ اسفند ۱۴۰۳مگه بنزین آزاد رو نمیدن؟
nissan skyline
۲۱ اسفند ۱۴۰۳اومدیم سامانه که طبق قطع بود
یا یه بنده خدایی موبایل هوشمند نداشت
یا اصلا اینترنت نداشت
یا اصلا جایی بود اینترنت آنتن نداشت
مملکت اون چیزایی که باید رو تغییر نمیده میره دنبال مسخره بازی
رهگذر
۲۱ اسفند ۱۴۰۳یعنی این همه مدت رو در جایگاه تلف کنیم ک میخواد کد بیاد؟ انتن نداشتید چی ؟ ملت مگه مسخره شماهان
Gabriel
۲۱ اسفند ۱۴۰۳روشی ابتکاری برای پیچوندن صد لیتر دویست لیتری که ته کارت سوخت خیلیا که چندان ماشین شخصی سوار نیستن سیو شده بدست دول@
محمد
۲۱ اسفند ۱۴۰۳بهتره به سر پرستان جامعه یارانه سوخت بدهند و قیمت سوخت جهانی بشود.
و حال افرادی که شغلشون به رانندگی بستگی دارد یارانهی بیشتری بگیرند.
الان از جیب من داره میره ترکیه پاکستان،افغانستان.
بنزین بشود لیتری دو دلار و ۲۰۰ دلار یارانه بدهند.
و این ۲۰۰ دلار هم از خود فروش بنزین تأمین می شود.
و مثلاً به کسانی راننده تاکسی هستند ۸۰۰ دلار بدهند.
یعنی دولت از این جیب به اون جیب می کنه ولی در عوض پول و ثروت عمومی حیف و میل نمی شود.
و یک شرط هم باید گذاشته بشه که فرد حتماً باید اون پول رو صرف خرید بنزین بکنه.
اینجوری نشه راننده تاکسی ۸۰۰ دلار رو بگیره بشینه خونه.
و اگر هم خواستند سود کنند مردم برن بنزین بخرند و در بازار سیاه بفروشند.
و اینجوری خود مردم درآمد زایی می کنند و دولت هم همونقدری که یارانه داده دوباره به جیبش بر می گرده.
و دولت هم ضرر نمی کنه.
Souls_Master
۲۱ اسفند ۱۴۰۳زوزشون به قاچاق سوخت نمیرسه بعد میان یقه مردم رو میگیرن🚶♂️
حسین
۲۱ اسفند ۱۴۰۳به این مقدار دلخوش نباشید😏
حسن
۲۱ اسفند ۱۴۰۳یارو دزد بوده پیر میشه میره پیش داروغه میگه من دزدم بندازیدم زندان میخوام توبه کنم
میبرنش پیش قاضی میگه چرا میخوای بری زندان مگه توبه نکردی
میگه والا توبه کردم اما زورم به خودم نمیرسه دزدی نکنم
میبرنش زندان از سلولش تونل میزنه خزانه را میزنه میگیرنش میگن خب مردک مگه نگفتی توبه کردم میگه حاجی چند تا علت داره اول کف زندان نرم بود دوم خزانه زندان بود سوم من هنوز نفس میکشم
حالا یا باید علت را نابود کنن کلا بنزین نباشه یا معلول را نابود کنن ودزد نباشه که فعلا غیر ممکنه
دزدی تا مرگ اینها ادامه داره فقط راهش عوض میشه
هوشنگ بایی
۲۱ اسفند ۱۴۰۳یادم نمیره وقتی پزشکیان اومد راس کار گیر داده بود به بنزین که آره بنزین در امارات و قطر 50سنت که به پول ما لیتری 30تومان میشه وقرار شد بنزین سوپر رو به قیمت 30تا40 تومان بدن حالا سوال من از کسایی که میگن قیمت سوخت در ایران ارزونه اینه که من مصرف کننده چه کار اقتصادی اشتباهی انجام دادم که حالا باید باتوجه به قیمت دلارلیتری 45تا50بخرم یعنی تاوان بی عرضه گی دولت رو من مصرف کننده باید بدم
محمد
۲۲ اسفند ۱۴۰۳زمان تحویل دولت توسط رئیسی در مرداد ماه قیمت دلار ۲۷۴۶۹۰ ریال بوده.
و در زمان انحلال دولت سیزدهم یعنی ۷ مرداد ۱۴۰۳ قیمت دلار 480,685 ریال بوده است.
یعنی قیمت دلار ۷۵ درصد افزایش داشته است.
حال در زمان آغاز کار دولت پزشکیان یعنی ۷ مرداد ۱۴۰۳ قیمت دلار 480,685 ریال بوده است و امروز ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ قیمت دلار 925,400 ریال است.
یعنی ۹۲.۵ درصد افزایش قیمت دلار رو شاهدیم.
دیگر قضاوت با خودتان.
پزشکیان…..
منصور
۲۳ اسفند ۱۴۰۳به هیچ عنوان نمیخام عملکرد دولت فعلی رو توجیه کنم چون کلا” این دولتها نه کاره ای میدانم نه منتخب مردم. اما این نوع مقایسه کردن نوعی مغلطه هست( حالا ممکن هست از روی نا آگاهی هم باشد). مقایسه درست عملکرد دو فرد یا دو مجموعه به این صورت است که بر اساس اصول عقلانی و منصفانه بررسی شود که اگر آن فرد یا مجموعه قبلی میماند وضعیت فعلی چگونه می بود. برای مثال شما نمی توانید مدیریت برادران خیامی را ضعیف تر از مدیریت مدیران بعدی ایران خودرو (ایران ناسیونال) بدانید آنهم بی دلیل اینکه شمار خودروهای تولیدی فعلی از زمان برادران خیامی بیشتر است یا تکنولوؤی خودرو های فعلی از تکنولوژی پیکان بالاتر هست. باید ببینید اگر آنها می ماندند امروزوضعیت خودوروسازی چگونه می بود و الان چگونه هست ،سپس قضاوت کنید. مقیسه عملکرد اقتصادی دولتها را هم باید اینگونه انجام داد.
محمد رضا
۲۲ اسفند ۱۴۰۳یکی نیست بگه پاشو جمعش کن اخه خودروهاتون خودرو بنزینتون با کیفیت هوا کیفیت داره جایگاه سوخت با کیفیت از همه چیز بگذر حالا گوشی ها آنتن درست میدن چی میگین پاشو جمع کن برو جای هسته ایی و این مسخره بازی ها یه فکری به حال اقتصاد کن چهار تا ماشین درست بده به مردم دلار رو کنترل کن اصلا انقدر گند زدین در هر چی که هست که آدم میمونه چی بگه به شما ها فقط
احمدمحمدی
۲۴ اسفند ۱۴۰۳واقعافکرکردین مسئولین بفکرشماهستن؟
پس اقازاده چیکارکنه؟