ایستگاه خبر

کم مصرف ترین خودروهای ایرانی و وارداتی در بازار کدام است؟

با توجه به اهمیت صرفه‌جویی در مصرف سوخت و توجه به محیط زیست، شناخت کم مصرف ترین خودرو ایرانی و کم مصرف ترین خودروهای وارداتی در بازار ضروری است.

امروزه رویکرد جهانی به سمت تولید خودروهای دوست‌دار محیط‌زیست است. در همین راستا خودروها کم‌ مصرف طرفداران زیادی را به سمت خود سوق داده‌اند. در سال‌های اخیر شرکت‌های خودروسازی به دنبال تولید خودروهای هیبریدی، الکتریکی، گازسوز و سایر انواع خودروها هستند. از سوی دیگر، قیمت خودروهای هیبریدی یا الکتریکی بالا است و خیلی از افراد توان خرید آن‌ها را ندارند. در ادامه به بررسی کم مصرف ترین خودرو ایرانی و کم مصرف ترین خودرو های خارجی موجود در بازار ایران می‌پردازیم.

در این مقاله، عناوین زیر را خواهید خواند:

چرا مصرف سوخت پایین مهم است؟

ویژگی کم مصرف ترین ماشین های ایرانی

کم مصرف ترین خودرو های ایرانی کدام است؟

کم مصرف ترین خودرو های خارجی در ایران

جمع‌بندی بررسی کم ‌مصرف‌ ترین خودرو ایرانی در بازار

پرسش‌های متداول

چرا مصرف سوخت پایین مهم است؟

هنگام بررسی خودروهای مختلف، شاخصه‌های متفاوتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. این شاخصه‌ها معمولا اصلی‌ترین مواردی هستند که یک خودروی خوب، با ارزش خرید بالا و کیفیت ساخت مورد قبول باید داشته باشد. در این بین برخی از این شاخص‌ها اهمیت بیشتری دارند و برخی نیز ممکن است اولویت‌های شخصی باشند.

به عنوان مثال، ممکن است شخصی به خودروی پرشتاب و چالاک تمایل داشته باشد و لذت سواری برای او در درجه اول اهمیت قرار گیرد. اما برای دیگری مصرف سوخت پایین و عملکرد بهینه موتور اولویت باشد. بنابراین شناخت برترین‌های بازار در هر یک از این شاخص‌ها انتخاب را برای خریدار راحت‌تر می‌مند. در این مقاله قصد داریم کم مصرف ترین خودرو ایرانی و خارجی بازار را معرفی کنیم تا اگر شما به این مشخصه خودرو بیش از باقی اهمیت می‌دهید آن‌ها را شناخته و سپس به انتخاب بهترین گزینه برای خود بپردازید. با پدال همراه باشید.

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی ام وی ام 110امروزه که هزینه سوخت خودروی شخصی جایی برای خودش در سبد هزینه خانوار پیدا کرده، خریداران خودرو بیشتر از قبل حواس‌شان به مصرف سوخت خودرویی است که انتخاب می‌کنند. بعضی از خودروها در مصرف سوخت واقعا بهینه‌سازی شده‌اند و به واقع می‌توان گفت که ارزش خرید را صرفا به خاطر کم مصرف بودنشان دارند. با این حال خودروسازان آن‌طور که باید، نتوانسته‌اند تغییرات فنی لازم را برای کاهش مصرف سوخت در موتور خودروهای تولیدی خود انجام دهند.

طبق بررسی‌های انجام گرفته، هم‌اکنون حدود ۷۰ درصد خودروهای داخلی از موتورهای پرمصرف با فناوری‌‏های نه چندان جدید، استفاده می‌کنند. در ادامه به بررسی کم مصرف ترین ماشین های ایران (براساس جدول مشخصات فنی رسمی کارخانه‌ای) می‌پردازیم.

اگر هنگام خرید خودرو برای شما هم سؤال شده که کم مصرف‌ترین خودروهای داخلی و خارجی که در بازار می‌توان پیدا کرد کدام گزینه‌ها هستند، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند. طی سال‌های اخیر تمرکز سازندگان خودرو در سراسر جهان، در کنار تولید یک خودروی باکیفیت و با آپشن‌های متنوع، تلاش برای کم کردن مصرف سوخت خودروها است. بالا بودن قیمت سوخت در سراسر دنیا سبب تغییراتی در سیاست تولید خودرو در خودروسازان مطرح دنیا شد و این تغییر رویه هم‌چنان ادامه دارد.

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی پژو 405 اس ال ایکس

در عین حال، تلاش فعالان محیط زیست برای آگاهی بخشیدن به مردم در کاهش میزان گازهای گلخانه‌ای و همچنین کم شدن منابع سوخت، همگی دست به دست هم دادند تا طرح‌های مختلفی برای کم کردن مصرف سوخت و همچنین تولید خودروهای الکتریکی، هیبریدی، گازسوز و خورشیدی ارائه شود.

با این حال، بالا بودن قیمت خودروهای هیبریدی و برقی، سبب شده که تمام افراد توان خرید آن‌ها را نداشته باشند. به همین دلیل باز هم تمرکز به سمت کم‌مصرف شدن بیشتر خودروها معطوف شده است. در سال‌های اخیر بسیاری از خودروهای وارداتی به ایران از این ویژگی مثبت بهره‌مند بوده‌اند. اما در مورد خودروهای داخلی کمی قضیه مشکل‌دار به نظر می‌رسد.

 

ویژگی کم مصرف ترین ماشین های ایرانی

بررسی کم ‌مصرف‌ ترین خودرو های بازار را با بررسی کم‌مصرف‌ترین خودروهای داخلی شروع می‌کنیم. متاسفانه عمده خودروهای موجود در بازار کشور از لحاظ سطح تکنولوژی و قدمت طراحی پیشرانه، به‌شدت در مضیقه هستند و تقریبا وجه اشتراک چندانی با پیشرانه‌های کم‌مصرف و مدرن امروزی ندارند؛ بنابراین، مصرف سوخت آن‌ها نسبت به حجم موتور و توان خروجی پیشرانه، چندان بهینه نیست و از مصرف سوخت نسبتا بالایی رنج می‌برند.

نسبت توان خروجی و حجم موتور به میزان سوخت مصرفی پیشرانه‌های داخلی، از موتور XU7 پژو ۴۰۵ مدل GLX ۱۸۰۰ گرفته تا پیشرانه ملی EF7، در مقایسه با خودروهای مدرن و روز دنیا چندان قابل تمجید و تحسین نیست. موتور ۱،۵۰۳ سی‌سی M15 تیبا نیز از این لحاظ جایگاه مطلوبی ندارد. با این حال، بعضی از خودروهای داخلی نسبت به دیگر مدل‌ها به میزان کمتری سوخت می‌سوزانند و از این دید، نسبت به سایر مدل‌ها برتری دارند که در ادامه، آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

با افزایش قیمت بنزین در سال‌های اخیر، بسیاری از مردم به سمت خرید خودروهای گازسوز یا دوگانه سوز تمایل پیدا کردند. اما عده‌ای دیگر نیز اعتقادی به پیشرانه‌های گازسوز ندارند و ترجیح می‌دهند از یک خودروی بنزینی کم مصرف‌تر استفاده کنند. به همین دلیل تقاضا برای کم مصرف ترین خودروهای ایرانی افزایش پیدا کرده و بازار چنین ماشین‌هایی پررونق‌تر از گذشته شده است.

برای اینکه بدانیم کم مصرف ترین خودروهای داخلی کدام‌ها هستند، بهتر است به چند نکته در این زمینه توجه داشته باشیم. اول این‌که برای تعیین مصرف سوخت یک خودرو، از «مصرف ترکیبی» استفاده می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی، در واقع میانگینی از مصرف خودرو در جاده‌های برون‌شهری و ترافیک درون‌شهری است. بنابراین در ادامه این مقاله، هر جا از مصرف سوخت صحبت کردیم، بدانید که به مصرف ترکیبی اشاره می‌کنیم. نکته بعدی که باید مدنظر قرار گیرد، شناخت پیشرانه‌ خودروهای داخلی است.

 

اهمیت کم مصرف بودن خودرو

مصرف بهینه خودروها از سال‌های دهه هفتاد میلادی با نفوذ و فعالیت هرچه بیشتر گروه‌های حمایت از محیط زیست در صنعت خودروسازی به یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شد. اهمیت این موضوع تا جایی پیش رفت که خودروسازان برتر جهان به اختراع و تولید خودروهای هیبریدی و برقی روی آوردند و امروزه این خودروهای عمدتا مدرن یکی از اصلی‌ترین خطوط تولید خودروسازان بزرگ جهان را به خود اختصاص می‌دهند. البته به دلایل متعدد، هنوز هم خودروسازان تلاش خود را برای به‌کار گرفتن فناوری‌های جدید و برتر به‌منظور کاهش مصرف سوخت خودروهای احتراق داخلی با سوخت فسیلی ادامه می‌دهند. چرا که از نظر کارشناسان حذف کامل موتورهای احتراق داخلی از صنعت خودروسازی به دلایل متعدد امکان‌پذیر نیست.

در این بین، باوجود گسترش هرچه بیشتر تولید و استفاده از خودروهای هیبریدی در دنیا، بازار ایران همچنان تنوع چندانی در این نوع خودرو به خود ندیده است و معدود خودروهای هیبریدی وارداتی موجود در ایران، معمولا به دلیل پیچیدگی‌های فنی با مشکل تعمیرات مواجه هستند.

 

کم مصرف ترین خودرو های ایرانی کدام است؟

مهم‌ترین عامل کاهش مصرف سوخت در خودروهای داخلی، موتور خودرو است. درواقع در خودروهای وارداتی شاید عوامل دیگری هم در بهینه‌سازی عملکرد فنی خودرو مؤثر هستند که از جمله می‌توان به سیستم سوخت‌رسانی یا نحوه انتقال نیرو اشاره کرد؛ اما در خودروهای داخلی مصرف سوخت خودرو، عمده تأثیر خود را از نوع موتور و سیستم عملکردی آن می‌گیرد.

خودروهای داخلی به دلایل مختلف نمی‌توانند مصرف سوخت خیلی پایینی داشته باشند. انحصار در صنعت خودروسازی، سیاست‌های عجیب و غریب در این زمینه و قدیمی بودن فناوری‌های تولید خودرو در ایران، نتیجه‌اش تولید خودروهای با کیفیت پایین و مصرف سوخت بالا است. با این حال، در این میان شاید بتوان به تعدادی خودروی داخلی به عنوان کم ‌مصرف‌ترین خودرو های ایرانی اشاره کرد.

 

پژو ۲۰۶ تیپ ۲

کم مصرف ترین خودروی ایرانی 206 تیپ 2

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۵۰ لیتر

به‌طور کلی تمامی خودروهای مجهز به موتور TU5 خودروهای کم‌مصرفی هستند. حتی پژو پارس در نسخه‌های TU5 با کاهش مصرف چشم‌گیری مواجه شده است. اما از آنجا که TU5 برای ۲۰۶ ساخته شده، عملکرد آن در این خودرو از هر لحاظ خوب و قابل قبول است. درواقع، پژو ۲۰۶ با با TU5 چالاک، تند و تیز و پرشتاب و البته کم‌مصرف است. پژو ۲۰۶ در تمام تیپ‌ها و نسخه‌ها، همواره یکی از کم‌مصرف‌ترین خودروهای بازار ایران بوده است و این خصوصیت از اصلی‌ترین مزایای آن محسوب می‌شود.

هرگاه شخصی خودرویی داخلی، کم‌مصرف و مناسب می‌خواهد به او پژو ۲۰۶ را پیشنهاد می‌دهند. اما اکنون می‌خواهیم از پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بگوییم که از موتور TU3 با ۱.۴ لیتر حجم و مصرفی کمتر از نسخه TU5 صحبت کنیم. TU3 را یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی در پژو ۲۰۶ تیپ ۲ همراهی می‌کند. این موتور ۷۵ اسب بخار قدرت و ۱۱۵ نیوتن‌متر گشتاور دارد. مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی تنها ۶/۴ لیتر در هر صد کیلومتر است. مصرف سوخت این خودرو در سیکل شهری ۸/۹ لیتر و در سیکل جاده‌ای ۵ لیتر در هر صد کیلومتر است.

بیش از ۲۰ میلیون دستگاه پژو۲۰۶ در سراسر دنیا تولید و عرضه شده و شرکت ایران‌خودرو، یکی از مهم‌ترین پایگاههای تولید این خودرو در جهان به شمار می‌رود. این محصول نام آشنای ایران‌خودرو با وجود گذشت ۱۸ سال از عرضه آن و بهره‌گیری از استاندارد آلایندگی یورو ۴، یکی از کم‌مصرف‌ترین خودرو های ایران محسوب می‌شود.

 

تیبا

کم مصرف ترین خودروی ایرانی تیبا 2

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۵۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۴۱ لیتر

خانواده محصولات پلتفرم X200 سایپا نظیر تیبا و تیبا ۲، از مصرف سوخت زیر ۷ لیتر برخوردار هستند. تیبا ۲ معادل ۶/۵۳ لیتر و تیبا صندوق‌دار نیز معادل ۶/۹۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف می‌کنند و هر دو جزو کم‌ مصرف ترین ماشین های ایران به شمار می‌روند.

 

پژو ۲۰۶ تیپ ۵

کم مصرف ترین خودروی ایرانی 206 تیپ 5

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۵۰ لیتر

اگرچه زمان زیادی از عرضه پژو ۲۰۶ در بازار ایران می‌گذرد، اما این خودرو همچنان به عنوان یکی از بهینه‌ترین خودروهای داخلی به شمار می‌رود. دو مدل پژو ۲۰۶ با عنوان تیپ ۲ و تیپ ۵ در بازار عرضه می‌شوند که اولی دارای موتور TU3 است و دومی از موتور TU5 بهره می‌برد. موتور TU3 که در پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از آن استفاده شده، مصرف سوخت پایین‌تری دارد و در سیکل ترکیبی، حدود ۶ تا ۷ لیتر بنزین در هر صد کیلومتر می‌سوزاند.

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ که از موتور ۱/۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU5 استفاده می‌کند، طبق اعلام رسمی شرکت سازنده معادل ۶/۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت می‌سوزاند. سایر خودروهای هم‌خانواده پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نظیر پژو ۲۰۷i و رانا نیز از پیشرانه TU5 با مصرف سوخت مشابهی بهره می‌برند. درضمن پژو ۲۰۶ را می‌توان به‌عنوان خوش‌فروش‌ترین گزینه در فهرست کم ‌مصرف‌ ترین خودروهای بازار معرفی کرد.

 

تارا

کم مصرف ترین خودروی ایرانی تارا ایران خودرو

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۵۰ لیتر

تارا از پیشرانه‌ی EC5 ایران‌خودرو بهره می‌برد که ۱٫۶ لیتری و تنفس‌طبیعی، مشابه TU5 است. این موتور از نظر قدرت و گشتاور، تفاوت چندانی با نمونه‌ی مورد تأیید پژو فرانسه برای نسخه مونتاژ ایران ۳۰۱ ندارد. در بازار اروپا هم، موتور ۱٫۶ لیتری از سری PureTech برای پژو ۳۰۱ قابل‌سفارش است. اولین مدل تحویلی تارا ۱۱۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن‌متر گشتاور داشت.

میانگین مصرف سوخت محصول جدید ایران‌خودرو با بنزین تولید ایران ۶/۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است؛ البته پژو ۳۰۱ ساخت فرانسه با موتور مشابه ۶٫۶ لیتر بنزین استاندارد اروپا در ۱۰۰ کیلومتر مصرف می‌کند.

رنو ساندرو

کم مصرف ترین خودروی ایرانی رنو ساندرو

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۵۰ لیتر

محصول خودروسازی داچیا-رنو که در دو مدل استپ‌وی و هاچ‌بک در بازار ایران عرضه می‌شود در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوختی کمتر از ۷ لیتر ( ۶/۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در مدل دنده دستی) دارد که به نسبت سایر خودروهای داخلی کمتر است. خودرو رنو ساندرو از موتور ۴ سیلندر با حجم ۱،۵۹۸ سی‌سی بهره می‌برد که قادر به تولید ۱۰۷ اسب بخار قدرت است. از طرفی این خودرو علاوه بر ارائه سواری نرم و آرام، در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۱۶۴ گرم آلایندگی تولید می‌کند که از این حیث نیز به عنوان یکی از پاک‌ترین خودروهای بازار ایران محسوب می‌شود.

ناگفته نماند که نسخه اتوماتیک این خودرو چندان نیز کم مصرف نیست و به‌راحتی راننده خود را با مصرف ترکیبی ۹ لیتر در صد کیلومتر مواجه می‌کند که رقم بالایی برای یک هاچ‌بک اقتصادی محسوب می‌شود. ساندرو تا قبل از شروع تحریم‌های گسترده علیه کشورمان، یکی از پرطرفدارترین خودروهای تولید داخل بود. رنو ساندرو از موتور تقویت شده K4M استفاده می‌کند که حداکثر توان آن به ۱۰۷ اسب بخار می‌رسد.

 

پراید ۱۱۱

کم مصرف ترین خودروی ایرانی پراید 111

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۳۷ لیتر

پراید از سال ۷۳ وارد بازار خودروی ایران شد و عرضه و تولید آن تا بیش از ۲۰ سال در کشور ادامه داشت. این خودرو از همان ابتدا مزیت مصرف سوخت کم را ارائه می‌کرد. پراید که در سال‌های اول با سیستم کاربراتوری تولید می‌شد، مصرف سوخت پایینی داشت؛ اما با ایجاد تغییرات در آن و بهینه‌سازی موتور، سیستم انژکتوری در آن جایگزین سیستم کاربراتوری شد و به این ترتیب پراید با موتور ۱/۳ لیتری خود در سیکل ترکیبی ۶/۹ لیتر در هر صد کیلومتر سوخت نیاز داشت. مصرف سوخت پراید در سیکل شهری ۹/۶ لیتر و در سیکل جاده‌ای ۵/۶ لیتر در هر صد کیلومتر است.

درباره پراید و کم‌مصرف بودن چند نکته قابل ذکر است. اول این‌که پراید با توجه به وزن بدنه، حجم موتور، توان ۷۳ اسب بخار و گشتاور ۱۰۸ نیوتن‌متر، چندان هم کم‌مصرف نیست. درواقع یک موتور و سیستم سوخت‌رسانی بی‌نقص و بهینه با این شرایط سوخت کمتری نیز مصرف می‌کند. به‌ خصوص این‌که پراید در سال‌های آخر تولید و جایگزینی سیستم انژکتوری ساخت داخل، مصرف بیشتری پیدا کرده بود و بعضا معادل ۸ لیتر در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی بنزین می‌سوزاند.

در سال ۸۹ شرکت سایپا با هدف ارتقاء سطح کیفی محصولات خود، تولید پراید را براساس پلت‏فرم جدیدی تحت عنوان X100 تغییر داد که شامل افزایش قدرت موتور و تقویت بدنه خودرو می‌شد. این خودرو با موتوری به حجم ۱،۳۲۳ سی‏‌سی و جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی در مدل ارتقاء یافته با استاندارد آلایندگی یورو ۲، قدرتی معادل ۷۳ اسب‏ بخار و گشتاوری برابر با ۱۰۸ نیوتن ‏متر تولید می‌‌کند. مصرف سوخت این ماشین ۸۹۰ کیلوگرمی در سیکل ترکیبی ۶/۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بوده که به نسبت حجم موتور در مقایسه با سمند LX مصرف بالاتری دارد.

بودن نام پراید در فهرست کم مصرف‌ترین ماشین های ایرانی چندان نکته عجیبی نیست. اصلا یکی از دلایل فروش زیاد محصول پرحاشیه و کم کیفیت شرکت سایپا مصرف سوخت پایین این خودرو است.

 

تندر ۹۰

کم مصرف ترین خودروی ایرانی تندر 90

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۵۰ لیتر

رنو تندر ۹۰، از معدود خودروهای تولید داخل است که از هر لحاظ بهینه و مناسب به‌نظر می‌رسد. از چهره آن که عبور کنیم، با خودرویی خوش‌ساخت، کم‌استهلاک و خوش بازده مواجه هستیم. تقریبا تمامی بخش‌های عملکردی آن استانداردهای سطح معمول یک خودروی اقتصادی و میان‌رده را دارند. تندر ۹۰ را باید از نوادر بازار داخلی دانست. این خودرو با موتور ۱/۶ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی سری k4m خود قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۴۸ نیوتن‌متر گشتاور است. این خودرو در حال حاضر با دو نوع جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک و ۵ سرعته دستی در بازار موجود است.

مصرف سوخت تندر ۹۰ در سیکل ترکیبی ۶/۹ لیتر، در سیکل شهری ۹ لیتر و در سیکل جاده‌ای ۵/۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. البته این مصرف سوخت مربوط به نسخه دستی تندر نود می‌شود و نسخه اتوماتیک آن مصرف سوخت ۸/۳ لیتری در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی را به نام خود ثبت کرده است. هرچند این مصرف نیز همچنان در برابر برخی دیگر خودروهای داخلی‌ هم‌کلاس مانند پژو ۴۰۵ زیاد نیست.

ظاهر خوروی تندر ۹۰ با انتقادات زیادی مواجه است، اما این اتومبیل از نظر ایمنی در سطح قابل قبولی قرار دارد و مصرف سوخت آن هم نسبتا پایین است. به همین دلیل آن را در فهرست کم مصرف ترین خودروهای ایرانی قرار داده‌ایم.

 

ساینا

کم مصرف ترین خودروی ایرانی ساینا سایپا

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۷/۰۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۴۱ لیتر

ساینا، محصولی نسبتا اقتصادی در سبد سایپا است که مشابهت فنی با تیبا دارد. طبق معمول خودروهای ایرانی، برای ساینا هم تنها یک نوع پیشرانه قابل سفارش است. این مدل، از همان موتور ۱،۵۰۳ سی‌سی تیبا استفاده می‌کند تا قدرت ۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۱۲۸ نیوتن‌متر از ۴۰۰۰ دور بر دقیقه تولید کند. شاید آمار فنی ساینا روی کاغذ، بسیار ناامیدکننده به نظر رسد، اما به دلیل وزن خالص ۱،۰۵۰ کیلوگرم، می‌تواند در زمانی حدود ۱۲ تا ۱۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسد که البته، در مقایسه با خودروهای چینی بازار، عدد قابل قبولی است. میانگین مصرف سوخت ساینا در مدل‌های ۵ سرعته‌ی دستی وCVT  اتوماتیک، حدود ۷ تا ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر (مصرف سوخت ترکیبی ۷/۰۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر) خواهد بود. نهایت سرعت این خودرو، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده که البته، به دلایل فنی و ایمنی، بهتر است به سرعت‌های بالاتر از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت، نرسد.

 

دانگ فنگ اچ سی کراس

کم مصرف ترین خودروی ایرانی دانگ فنگ اچ سی کراس

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۷/۰۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۵۱ لیتر

اچ ۳۰ کراس، یکی دیگر از خودروهای مجهز به پیشرانه ۱۶ سوپاپ TU5 پژو است که به دلیل بهره‌مندی از جعبه‌دنده اتوماتیک و هم‌‍چنین وزن بیشتر، چیزی در حدود ۷/۰۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف می‌کند. دانگ فنگ اچ سی کراس به‌عنوان یک هاچ‌بک شبه‌کراس‌اور خانوادگی، از مصرف سوخت تقریبا بهینه‌ای برخوردار است و در فهرست کم‌ مصرف ترین خودروها در ایران قرار می‌گیرد.

 

کوییک

کم مصرف ترین خودروی ایرانی کوییک سایپا

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۷/۱۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۴۱ لیتر

موتور کوییک مشابه دیگر اعضای خانواده مثل انواع تیبا و ساینا، ۱/۵ لیتر چهار سیلندر هشت سوپاپ با قدرت ۸۷ اسب‌بخار و گشتاور ۱۲۸ نیوتن‌متر است. بهینه‌سازی‌هایی مگاموتور روی پیشرانه M15 انجام داده تا نمونه‌ی جدید با کد M15GSI مصرف سوخت کمتر و عملکرد فنی بهتر از گذشته داشته باشد. نصب سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها و دریچه‌ی گاز برقی، مهم‌ترین تفاوت این پیشرانه با موتور قبلی است که روی کوییک S هم نصب می‌شود. مصرف سوخت این خودرو طبق اطلاعات رسمی ۷/۱۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.

 

پژو ۴۰۵ اس ال ایکس

کم مصرف ترین خودروی ایرانی پژو 405 SLX

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۷/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۷۰ لیتر

پس از اجباری شدن استاندارد آلایندگی یورو ۲ در کشور و الزام تغییر سیستم سوخت‌رسانی تمامی پیشرانه‌های خودروها از کاربراتوری به انژکتوری، ایران‌خودرو پیشرانهٔ جدید ۱۸۰۰ سی‌سی XU7 را جایگزین پیشرانهٔ ۲۰۰۰ قبلی کرد. این موتور جدید تا سال‌ها در خودروهای پژو ۴۰۵، پژو پارس و خانوادهٔ سمند مورداستفاده قرار گرفت اما موتور XU7 علیرغم کشش و توان مناسب، از دو مشکل عمدهٔ مصرف سوخت بالا و دوام پایین (سوزاندن واشر سر سیلندر) رنج می‌بُرد.

ایران‌خودرو تصمیم گرفت در پژو ۴۰۵ و پارس از پیشرانهٔ TU5 متعلق به پژو ۲۰۶ تیپ پنج استفاده کند. این موتور اوایل در هردو مدل ۴۰۵ SLX و ۴۰۵ GLX ارائه می‌شد اما چند سالی است که تنها ۴۰۵ SLX با موتور TU5 عرضه می‌شود و مدل GLX همچنان با همان موتور XU7 تولید می‌گردد. پیشرانهٔ TU5 اما در ۴۰۵ SLX به گفتهٔ ایران‌خودرو ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. میزان مصرف سوخت ترکیبی این خودرو طبق مشخصات رسمی، ۷/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است.

 

سمند LX

کم مصرف ترین خودروی ایرانی سمند ال ایکس

میزان مصرف سوخت ترکیبی  : ۷/۵۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

حجم باک ۶۶ لیتر (بنزین)

سمند از جمله محصولات داخلی به شمار می‌رود که با موتورها و مدل‌های متنوعی تولید شده است. نسخه LX این خودرو از موتور محبوب EF7 بهره می‌برد؛ موتوری که ۱/۷ لیتر حجم دارد و با ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن‌متر گشتاور، جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی و بدنه‌ای سنگین، در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی ۷/۴ لیتر بنزین مصرف می‌کند. این مصرف سوخت برای سدان میان‌سایز نسبتا سنگین سمند مناسب و بهینه است. سمند می‌توان استاندارد آلایندگی یورو ۴ را با توجه به مشخصات پیشرانه خود پاس کند.

LX نسخه جدید سمند بود که با هذف بهینه‌سازی در سال ۸۳ توسط ایران‌خودرو روانه بازار شد و به نظر در این بخش به موفقیت خوبی نیز دست یافت. مصرف سوخت جاده‌ای این خودرو ۶ لیتر و مصرف سوخت شهری آن نیز ۱۱ لیتر در هر صد کیلومتر است. نکته مهم‌تر این‌که نسخه‌های اولیه سمند و نمونه‌های مجهز به موتور XU7 مصرفی بالاتر از ۱۰ لیتر در سیکل ترکیبی دارند. در واقع نسخه‌های دیگر سمند (به‌غیر از LX) از پرمصرف‌ترینهای کلاس خود در بازار ایران هستند.

سمند به عنوان خودروی ملی، قاعدتاً باید تمامی استانداردهای لازم برای یک خودروی کم هزینه و کم‌مصرف را داشته باشد، اما در حقیقت چنین نیست. به‌طور کلی، سمند LX مدل EF7 سیستم تعلیق مناسبی دارد. همچنید LX خودروی جاداری است که آن را به گزینه خوبی برای خانواده‌ها تبدیل می‌کند. با این حال، این خودرو که در گذشته از کیفیت خوبی برخوردار بود، در چند سال اخیر با افت کیفیت رو‌به‌رو شده است.

شاید حضور سمند در بین کم مصرف ترین خودروهای ایرانی کم عجیب به نظر برسد. اما منظور ما هر سمندی نیست. منظور ما سمند EF7 از مدل ال ایکس است. مصرف ترکیبی این سمند به کمک موتور قدرتمند توربوی فرانسوی آن نزدیک به ۷/۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت است. اگر ویژگی‌هایی مثل جادار بودن، ایمنی و البته قدرت بالای سمند را به همه این ویژگی‌ها اضافه کنیم، باید بگوییم که خرید سمند ال ایکس ای اف سون برای کسانی که به دنبال خودرو خانوادگی و کم مصرف می‌گردند، بهترین انتخاب است.

کم مصرف ترین خودرو های خارجی در ایران

در ابتدا گفتیم که کم‌مصرف‌ترین‌های وارداتی قطعا در بین هیبریدی‌ها هستند. مسلم است که فناوری خودروهای به‌روز خارجی موجود در بازار ایران، بسیار فراتر از محصولات داخلی است و درنتیجه، میانگین مصرف سوخت آن‌ها، پایین‌تر از خودروهای داخلی خواهد بود.

طبعاً کم مصرف‌ترین خودروهای وارداتی، گروه خودروهای هیبریدی هستند که به تعداد نسبتاً محدود وارد کشور شده‌اند. تویوتا پریوس، تویوتا کمری هیبرید، سوناتا هیبرید، میتسوبیشی اوتلندر هیبرید و تویوتا CHR هیبرید از خودروهای پر طرفدار این گروه هستند. اما همان‌طور که گفتیم، به دلیل بالا بودن قیمت این خودروها، شاید امکان خرید آن‌ها برای همه مقدور نباشد. در ادامه، چند مورد از کم ‌مصرف‌ ترین خودرو های خارجی در ایران را به‌طور خلاصه معرفی خواهیم کرد.

 

میتسوبیشی اوتلندر PHEV

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی میتسوبیشی اوتلندر هیبریدی

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۱/۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۴۵ لیتر

میتسوبیشی اوتلندر، یکی از معدود شاسی‌بلندهای هیبریدی بازار است و به‌واسطه پیشرانه دورگه ۲ لیتری خود در شهر حدود ۳/۲ لیتر و در سیکل ترکیبی ۱/۸ لیتر سوخت در ۱۰۰ کیلومتر خواهد سوزاند که از مصرف بسیاری خودروهای کوچک بنزینی نیز کمتر است. بنابراین، اوتلندر PHEV شایسته حضور در فهرست کم مصرف ترین خودرو های خارجی خواهد بود.

 

بی‌ام‌و i8

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی بی ام و i8

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۲/۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۳۰ لیتر

بی‌ام‌و i8 را می‌توان کنکورد خودروها دانست؛ زیرا از تکنولوژی فراتر از زمان خود سود می‌برد و تنها به کمک یک پیشرانه ۱/۵ لیتری هیبریدی، عملکرد فنی مطلوبی را به نمایش می‌گذارد. متوسط مصرف ۲/۱ لیتری، این خودروی آلمانی را به یکی از کم‌مصرف‌ترین خودروهای بازار ایران تبدیل کرده است.

 

‌تویوتا پریوس هیبریدی

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی تویوتا پریوس هیبریدی

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۳/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۴۳ لیتر

تویوتا پریوس با این‌که از نظر شتاب و هندلینگ شبیه به کرولا است و خودروی چندان هیجان‌انگیزی به نظر نمی‌رسد، اما از نظر مصرف سوخت وضعیت بسیار خوبی دارد و در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۳/۶ لیتر بنزین مصرف می‌کند. از خودرو تویوتا پریوس به عنوان پاک‌ترین و کم‌مصرف‌ترین خودرو در کلاس خود یاد می‌شود. زیرا در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۹۹ گرم دی اکسید کربن تولید می‌کند و بدون شک یک سدان سبز و دوست‌دار محیط زیست است.

 

تویوتا CH-R هیبریدی

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی تویوتا CH-R

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۳/۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۵۰ لیتر

تویوتا CHR، یکی از زیبا‌ترین و کم ‌مصرف‌ ترین خودروهای بازار است. تویوتا CHR در نسخه هیبریدی خود، به یک سیستم محرکه ۱/۸ لیتری بنزینی-برقی مجهز شده است و به‌طور میانگین، حدود ۳.۹ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف می‌کند. بنابراین، کاملا شایسته است که در این فهرست جای بگیرد.

 

میتسوبیشی میراژ

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی میتسوبیشی میراژ

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۴/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۳۵ لیتر

خودرو میتسوبیشی میراژ در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۴/۶ لیتربنزین مصرف کرده و جزو هاچ‌بک‌های کم مصرف بازار ایران شناخته می‌شود. این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر کمتر از ۱۱۰ گرم مواد آلاینده تولید می‌کند که آن را به یک خودرو سبز تبدیل کرده است. از طرفی موتور این خودرو قادر به تولید ۸۰ اسب بخار قدرت بوده که برای یک هاچ‌بک در این رده بسیار عالی به نظر می‌رسد.

میتسوبیشی میراژ یکی از ارزان‌ترین نسخه‌های این خودروساز ژاپنی برای بازار ایران به شمار می‌رود. این خودروی هاچ‌بک با موتور ۳ سیلندر ۱/۲ لیتری خود، قدرتی برابر با ۷۹ اسب‌بخار دارد. مصرف سوخت این خودرو در شهر ۵/۳ لیتر و در جاده ۳/۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است. میتسوبیشی میراژ با مصرف سوخت ترکیبی ۴/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر یکی از خودروهای سبز بازار خودروی ایران محسوب می‌شود.

 

دی‌اس ۳

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی دی اس 3

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۴/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۵۰ لیتر

دی‌اس ۳ یک هاچ‌بک لوکس و جذاب شهری است که با مشارکت دانگ‌فتگ چین و سیتروئن فرانسه تولید می‌شود. دی‌اس که در فهرست خارجی‌های کم‌مصرف، بازار گران‌قیمت‌ها را پوشش می‌دهد، از پلتفرم مشترک با سیتروئن C3 بهره می‌برد. البته سیتروئن ساخت دی‌اس ۳ را به یک شرکت چینی سپرد تا خودرویی لوکس اما با قیمت مناسب روانه بازار کند اما، مثل همیشه کاربران ایرانی از این قیمت مقرون ‌به‌صرفه محروم هستند.

دی‌اس ۳ از یک موتور ۱/۲ لیتری ۴ سیلندر خطی توربو بهره می‌برد. این موتور ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن‌متر گشتاور را در اختیار جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک خودرو قرار می‌دهد تا این نیرو را به چرخ‌های جلو منتقل کند. نتیجه همکاری این موتور و جعبه‌دنده سقف سرعت ۱۸۸ کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صد ۹/۹ ثانیه است. این عملکرد نسبتا خوب و رضایت‌بخش است. اما داستان وقتی جذاب می‌شود که از مصرف سوخت این خودروی کوچک و زیبا بدانیم.

مصرف سوخت دی‌اس ۳ با استاندارد آلایندگی یورو ۶ در سیکل ترکیبی ۴/۶ لیتر، در سیکل شهری ۵/۶ و سیکل جاده‌ای ۳/۹ لیتر در هر صد کیلومتر است که رقمی شگفت‌انگیز برای یک موتور بنزینی احتراق داخلی محسوب می‌شود. این رقم را حتی در خودروهای هیبریدی هم به‌راحتی نمی‌توان دید.

 

هیوندای سوناتا هیبریدی

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی هیوندای سوناتا

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۴/۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۶۰ لیتر

خودرو هیوندای سوناتا هیبریدی در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوخت کمتر از ۵ لیتر دارد و به عنوان یک خودرو هیبریدی نسبتا لوکس، بزرگ و جادار شناخته می‌شود. این خودرو به یک موتور بنزین‌سوز بعلاوه یک موتور برقی مجهز است که از باتری‌های قرار گرفته در بخش زیرین صندوق نیرو می‌گیرد. با این وجود به علت امکانات بالا و قوای محرکه پیچیده از قیمت بالایی برخوردار است.

سوناتا هیبریدی تنها با مدل ۲۰۱۸ به بازار ایران پا گذاشت و از پیشرانه ۲ لیتری چهارسیلندر با موتور الکتریکی به عنوان منبع تأمین قوای خود استفاده می‌کرد. این سدان کره‌ای به‌طور متوسط ۴/۷ لیتر سوخت در ۱۰۰ کیلومتر می‌سوزاند و به همین دلیل در فهرست کم مصرف ترین خودروهای بازار حضور پیدا کرده است.

 

کیا پیکانتو

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی کیا پیکانتو

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۵/۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۳۵ لیتر

پیکانتو هاچ‌بک سایز کوچک و جذاب کیا است است که در نسخه نسل دوم و به‌منظور رقابت با رقیب هم وطنش هیوندای آی ۱۰ به ایران راه یافت. پیکانتو به دلیل طراحی مدرن و فانتزی‌ بسیار مورد توجه قرار گرفت و محبوبیت بالایی در ایران کسب کرد. پیکانتو تنها در همین نسل وارد ایران شد و از آن یک نسخه و یک تیپ در بازار موجود است.

نسخه موجود کیا پیکانتو با موتور ۱/۲ لیتری ۴ سیلندر خطی تنفس طبیعی عرضه شده که ۸۵ اسب بخار قدرت و ۱۲۱ نیوتن‌متر گشتاور دارد. پیکانتو موجود در ایران از یک جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک تیپ‌ترونیک بهره می‌برد که قدرت موتور را به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌کند. بیشینه سرعت این خودروی کوچک ۱۷۱ کیلومتر بر ساعت، شتاب صفر تا صد آن ۱۱ ثانیه و مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی ۵/۳ لیتر در هر صد کیلومتر است.

 

ام‌وی‌ام ۱۱۰ سه سیلندر

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی ام وی ام 110

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۵/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک: ۳۵ لیتر

مینی هاچ‌بک ام‌وی‌ام ۱۱۰ در بین اولین چینی‌های راه یافته به ایران قرار دارد. اما نسخه مدنظر ما، از آخرین وارداتی‌های این خودروی کوچک است. از ۱۱۰، دو نسخه با موتورهای ۳ و ۴ سیلندر به ایران راه یافته است. نسخه ۳ سیلندر مدتی در ایران مونتاژ می‌شد اما نمونه ۴ سیلندر تنها به صورت وارداتی عرضه شده است. این مینی هاچ‌بک چینی، که در نسخه‌های جدیدش از چهره جذابی نیز بهره می‌برد، در نسخه ۳ سیلندر خود در سیکل ترکیبی ۵/۵ لیتر، سیکل جاده‌ای ۴/۵ لیتر و سیکل شهری ۸/۲ لیتر در هر صد کیلومتر مصرف دارد. این مصرف در بین وارداتی‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت در بین کمترین‌ها قرار می‌گیرد.

درواقع خودروهایی با مصرف کمتر اما لوکس‌تر و گران‌قیمت‌تر از ۱۱۰ نیز در فهرست خودروهای وارداتی دیده می‌شود. این خودرو البته در نمونه ۴ سیلندر با دو جعبه‌دنده اتوماتیک و دستی عرضه شده است که هیچ یک چنین مصرف بهینه‌ای ندارند. نسخه ۴ سیلندر دنده‌ای مصرف ۷/۵ لیتری و نمونه اتوماتیک آن مصرف ۸ لیتر در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی را ثبت کرده‌اند.

مصرف سوخت مدل ۴ سیلندر دنده های این خودرو با موتور ۱۰۸۳ سی سی نیز چندان تفاوت عمدهای با مدل ۳ سیلندر آن ندارد و جز کم مصرف ترین خودرو های داخلی محسوب می‌گردد. یکی از ایراداتی که به این خودرو وارد بوده، ایمنی پایین آن در تصادفات است.

ام وی ام ۱۱۰ به عنوان گزینه اول از کم ‌مصرف‌ ترین خودروهای داخلی به‌شمار می‌رود. ام وی ام ۱۱۰ به‌عنوان نسخه چینی دوو ماتیز، طی دهه ۸۰ به‌عنوان اولین خودروی مدیران خودرو وارد بازار ایران شد و از همان ابتدا، پیشرانه کوچک سه و چهارسیلندر آن، مورد توجه و گاهی انتقاد قرار گرفت. این پیشرانه‌های کم‌توان گرچه قدرت بالایی نداشتند، اما مصرف سوخت آن‌ها نیز به همین نسبت پایین است و از این حیث، می‌توانند گزینه بسیار مطلوبی برای زوج‌های جوان یا خانم‌ها باشند؛ چراکه هزینه‌های سوخت خودرو بسیار پایین‌تر از سایر محصولات موجود در بازار است.

خودروی ام وی ام ۱۱۰ از نظر ایمنی در رتبه خوبی قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل می‌توان گفت که این اتومبیل اصلا مناسب جاده‌ها نیست و فقط برای رفت‌و‌آمد داخل شهری پیشنهاد می‌شود. این خودرو دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ نیز است.

 

ام‌جی ۳

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی ام جی 3

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۵/۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

حجم باک : ۴۵ لیتر

هاچ‌بک سایز کوچک ام‌جی یکی دیگر از وارداتی‌های محدود اما در عین حال خوب و با کیفیت ام‌جی است. ام‌جی ۳ نیز از آن دسته خودروهای چینی محسوب می‌شود که درصورت واردات گسترده‌تر احتمالا فضا برای جولان بی‌کیفیت‌های چینی تنگ و کوچک می‌شد. این خودروی خوش‌ساخت و خوش چهره، یک موتور ۱/۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی استادارد آلایندگی یورو ۵ دارد که ۱۰۶ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

قدرت توسط جعبه‌دنده ۵ سرعته اتوماتیک خودرو به چرخ‌های جلوی آن منتقل می‌‌شود. ام‌جی ۳ سقف سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت، شتاب صفر تا صد ۱۱ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی ۵/۸ لیتر در هر صد کیلومتر را به نام خود ثبت کرده است. ام‌جی ۳ از نظر عملکرد، بازده، کیفیت سواری و ساخت و دوام فنی از بسیاری هاچ‌بک‌های هم‌سطح خود و کم‌مصرف‌های بازار شرایط بهتری دارد. اما واردات محدود این خودرو باعث شده است تا ناشناخته باقی بماند.

 

هیوندای i10

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی هیوندای i10

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۴۰ لیتر

هیوندای آی ۱۰ هم یک هاچبک جمع و جور و دوست داشتنی است که با موتور ۴ سیلندر ۱/۲ لیتری خود، قدرتی برابر با ۸۶ اسب‌بخار تولید می‌کند. هیوندای i10 در خارج از شهر ۵/۱ لیتر و در داخل شهر ۸ لیتر بنزین می‌سوزاند. این خودرو با شتاب ۱۳/۸ ثانیه، مصرف سوخت ترکیبی معادل ۶/۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر داشته و استاندارد آلایندگی یورو ۶ را نیز دارا است.

 

مزدا ۲

کم مصرف ترین خودروی ایرانی و وارداتی مزدا 2

میزان مصرف سوخت ترکیبی : ۶/۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت باک : ۴۳ لیتر

هاچبک جذاب مزدا، از موتوری ۴ سیلندر با حجم ۱/۵ لیتر بهره می‌برد که قدرتی معادل ۱۰۲ اسب‌بخار تولید می‌کند. مزدا ۲ با جعبه‌دنده خودکار تیپ‌ترونیک خود، شتابی برابر با ۱۱ ثانیه دارد. مصرف سوخت این خودرو در شهر ۸/۱ لیتر، خارج شهر ۵/۳ لیتر و به صورت ترکیبی ۶/۳ لیتر است. مزدا ۲ استاندارد آلایندگی یورو ۴ را پاس می‌کند و می‌توان آن را در بازار ایران خودرویی کم‌مصرف نامید.

 

ناگفته نماند که اعداد و ارقام فوق براساس مشخصات فنی رسمی خودروها اعلام شده و در اغلب موارد رقم مصرف سوخت در دنیای واقعی و شرایط خاص بازار ایران بیش از ارقام رسمی است؛ اما با توجه به تعداد اندک خودروهای هیبریدی در بازار ایران و نبود خودروهای برقی می‌توان گفت که عملا انتخاب چندانی پیش روی علاقه‌مندان به کاهش مصرف سوخت وجود ندارد. اغلب خودروهای تولید داخل به دلیل فناوری‌های قدیمی و اهمال خودروسازان در به‌روزرسانی فناوری خود، در زمره خودروهای پر مصرف و آلاینده قرار می‌گیرند.

درنهایت باید گفت، کم‌مصرف بودن خودرو به تنهایی یک شاخصه مثبت و کافی برای انتخاب نیست و باید این مزیت را در کنار باقی عملکرد‌های فنی خودرو مورد بررسی قرار داد. درواقع خودرویی می‌تواند بهترین انتخاب باشد که از هر لحاظ عملکرد بهینه‌ای در سطح قیمتی خود و نسبت به رقبای هم رده‌اش داشته باشد.

 

جمع‌بندی بررسی کم ‌مصرف‌ ترین خودرو ایرانی در بازار

متاسفانه خودروهای ایرانی هم‌چنان نسبت به تولیدات روز دنیا مصرف نسبتا بالایی دارند و نیاز است تا خودروسازان هرچه سریع‌تر نسبت به رفع این مشکل اقدام‌کنند. انجام چنین هدفی باعث صرفه‌جویی بسیار زیاد در هزینه‌های دولت در امر یارانه بنزین و هم‌‍چنین کاهش آلودگی هوا خواهد شد. در این راستا، قرار است به‌زودی شرکت ایران‌خودرو از پیشرانه سه‌سیلندر در محصولات جدید خود استفاده کند که این مهم، می‌تواند گام نخست در راستای کاهش مصرف سوخت خودروهای داخلی باشد. هم‌‍چنین ورود خودروهای خارجی هیبریدی و برقی نیز در کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های جاری کشور بسیار راهگشا خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین دلایل گرایش خودروسازان به سمت تولید خودروهای کم‌مصرف کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط‌زیست است. در ایران نیز به دلیل افزایش هزینه سوخت و نگرانی دولت در امر یارانه بنزین، شرکت‌های داخلی به دنبال تولید خودروهای کم‌ مصرف هستند. با ورود خودروهای هیبریدی و برقی می‌توان به کاهش هزینه‌های جاری کشور امیدوار بود.

امیدواریم که این مطلب توانسته باشد دید خوبی از خودروهای کم مصرف موجود در بازار ایران در اختیار قرار داده باشد. نظر شما درباره این مقاله چیست؟ آیا خودروی کم مصرف دیگری را می‌شناسید که نامش در فهرست نباشد؟ با ثبت نظرات خود، پدال را در تکمیل شدن این فهرست یاری کنید.

پرسش‌های متداول

 

کم مصرف ترین خودرو های ایرانی کدامند ؟

از خودروهای کم مصرف کشور می‌توان به پژو ۲۰۶، تیبا، تارا، ساینا، کوییک و… اشاره کرد. فهرست کامل آن‌ها را می‌توانید در مقاله پدال بخوانید.

کم مصرف ترین خودرو های خارجی در ایران کدامند؟

از خودروهای کم مصرف خارجی در ایران می‌توان به بی‌ام‌و i8، تویوتا پریوس، میتسوبیشی میراژ، کیا پیکانتو، ام‌وی‌ام ۱۱۰ و… اشاره کرد. فهرست کامل آن‌ها را می‌توانید در مقاله پدال بخوانید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹ رای

ابوالقاسم اسلامی

هنرآموز مکانیک خودرو ، مترجم و نویسنده

مطالب مشابه

‫۳۶ دیدگاه‌ها

  1. NAVID۰۰۹۸

    ۸ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (10385 ديدگاه)

    دوستان ، هیچ تفاوتی در مصرف سوخت وسایلم مشاهده نکردم در هنگام استفاده از بنزین سوپر و معمولی و نمیدانم چطور برخی‌ها میگویند مصرف سوخت با استفاده از سوپر کم میشود !

    تنها تفاوت در استفاده از سوپر ، کارکرد بهتر موتور و خام نسوختن هست که شتاب و سرعت را بهبود میدهد که احسای هم میشود اما در مصرف سوخت هیچ تفاوتی ندارد که ندارد و من در خودروهای ایرانی و وارداتی و حتی در وانت و موتور سیکلت هم امتحان کردم در مسافت‌های طولانی .

    موافقم 41
    مخالفم 8
    1. Moon

      ۸ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (58 ديدگاه)

      تو بلند مدت تاثیرش رو میزاره چون اگه از بنزین معمولی استفاده کنید ممکن به موتور و قطعاتش آسیب بزنه در نتیجه می تونه مصرف سوخت بالا بره

      موافقم 10
      مخالفم 11
      1. NAVID۰۰۹۸

        ۸ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (10385 ديدگاه)

        در طولانی مدت تست کردم با وسایل مختلف از ایرانی تا ژاپنی و کره‌ای ، باور کنید این بنزین سوپرها ، اون چیزی نیست که میگویند.

        چند وقت پیش با یکی از مسئولان جایگاه همین صحبت را کردم و ایشان چیزی که به من گفت عیناً این بود که ( سوپرها در حد یورو ۴ هستند و بنزین یورو ۴ در حد یورو ۳ ) .

        موافقم 29
        مخالفم 3
        1. Muty

          ۹ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (1849 ديدگاه)

          یعنی هر جا میری باید مُخ یکی را کار بگیری و بترکونی تو :-)
          بابا وا بده پسر…

          موافقم 7
          مخالفم 4
    2. Zakaria

      ۸ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (311 ديدگاه)

      متاسفانه باورهای اشتباهی درباره بنزین سوپر وجود داره از جمله افزایش توان، کاهش مصرف سوخت و تمیزکردن مسیر سوخت و انژکتورها.
      دو مورد اول تا حدودی درست هستن اما نه به اون شکلی که بین عموم ذکر میشه، یعنی استفاده از بنزین سوپر باعث عدم افت توان و عدم افزایش مصرف سوخت میشه نه افزایش توان و کاهش مصرف. استفاده از بنزین سوپر در موتورهای با نسبت تراکم بالا مثل tu5 یا توربو مثل ef7 turbo نیاز هست چون با استفاده از بنزین معمولی (اکتان پایین) در این نوع موتورها، احتراق بعلت فشار بالا قبل از جرقه زدن شمع اتفاق میافته و تایم کاری موتور رو بهم میزنه یا به اصطلاح ناک میزنه. وقتی که ماشین ناک بزنه ecu دستور میده که بنزین ریچ بشه (نسبت سوخت به هوا بیشتر بشه) تا جلوی ناک زدن و آسیب به موتور گرفته بشه و درنتیجه بنزین بیشتر در ازای حفظ سلامت و توان موتور مصرف میشه. پس استفاده از بنزین با اکتان بالا( بنزین سوپر یا بنزین معمولی با اکتان خوب) تو ماشینهای توربو یا با نسبت تراکم بالا نیاز هست اما تو ماشینای با نسبت تراکم پایین مثل xu7 بی تاثیر هستش.

      موافقم 27
      مخالفم 6
      1. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

        ۸ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (4607 ديدگاه)

        زکریا جان ممنون بابت کامنتت، بعضیا متاسفانه دوتا ماشین خارجی داشتن خودشو استاد میدونن درحالیکه هیچیم نمیدونن! سر آخرم گیر میده سر همون هیوندای!

        موافقم 14
        مخالفم 7
        1. NAVID۰۰۹۸

          ۸ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (10385 ديدگاه)

          کاربر زکریا ، ممنون ، واقعاً درست و به جا بود .
          فقط نمیدانم چرا برخی‌ها این وسط خوشمزگیشان گُل میکند زیر بار فشار .

          بله ، مطمئناً برای خودروهای توربو باید از بنزین سوپر استفاده شود حتی به اضافه‌ی اکتان اما خودروهای تنفس طبیعی ژاپنی و کره‌ای فرقی به حالشان ندارد و میشود هر چند ماه یک مکمل شستشو ریخت و دوده‌های به جا مانده را از بین برد .
          برای همین حساسیت‌هاست که تا به حال بارها و بارها در کامنت‌ها گفته‌ام برحسب تجربه تا میتوانید از خودروهای ساده‌تری استفاده کنید و سمت توربوها و… یا گیربکس‌های به کار رفته‌ی پیشرفته و حساس نروید مثل دو کلاچه یا cvt ، چون در ایران نه سوخت مناسب داریم و نه شرایط جوی متناسب و نه خدمات درست و نه جاده‌های خوب .

          موافقم 17
          مخالفم 6
      2. viper

        ۸ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (1143 ديدگاه)

        ماشالا به این اطلاعات مفید به به عالیه
        افتخار میکنم همچین فردی در سایت هست
        راستی تو سایت پدال میتونیم باهم چت کنیم؟؟؟

        موافقم 11
        مخالفم 6
        1. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

          ۸ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (4607 ديدگاه)

          اونطوری که سردبیر محترم گفت فعلا درحال بروزرسانی سایت هستن و بخش دوستی و چت خصوصی و تاریخچه و… فعلا حذف شده..

          موافقم 10
          مخالفم 4
        2. viper

          ۸ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (1143 ديدگاه)

          ممنون از شما ابتین
          متوجه شدم
          ولی هر وقت چت و اینا درست شد حتما حتما تو کلوپ های امریکایی من رو اد کنید لطفا
          مرسی

          موافقم 3
          مخالفم 3
        3. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

          ۹ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (4607 ديدگاه)

          خواهش میکنم…

          موافقم 4
          مخالفم 4
        4. جناب ایکس

          ۹ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (1458 ديدگاه)

          تو قسمت کامنتای سایت همین چند تا پیشکسوت مث‌ نوید آبتین محمد امین و بقیه دوستان که حضور ذهن ندارم موندن بقیه کمتر فعالیت میکنند مث مهدی یا جدیدا اس اف ۹۰ یا خیلیا که یادم رفته، البته خیلی ها هم هستند که تعداد کامنت بالا‌ و تاریخچه زیادی ندارند ولی نظراتشون واقعا مقید و علمی هست و بعد از خوندنشون یه چیزی به آدم اضافه میشه

          موافقم 11
          مخالفم 2
      3. آرین

        ۸ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (442 ديدگاه)

        خیلی خوب توضیح دادید ولی حتی xu7 هم تراکمش در حدیه که به سوپر نیاز داره. فقط پراید‌های یورو۲ با بنزین معمولی سازگارند.
        تا حدی بالا نگه داشتن دور موتور به کاهش اثر مخرب ناک کمک میکنه.

        موافقم 3
        مخالفم 4
      4. عاشق پدال

        ۹ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (257 ديدگاه)

        کامنت برا شما نیست. برا همه هست.
        این ناک و اثر منفی درسته.
        یه چیزایی هم اضافه کنم
        اینکه میگن اکتان بالا یا همون سوپر برا موتور بهتره اشتباهه. هر موتوری برا یه اکتان خاص بهینه شده. مثلا سوپر تو پراید اشتباهه. و حتی سوپر برا موتورهای با تکنولوژی قدیمی شاید ضرر نداشته باشه اما باعث کم شدن قدرتش میشه.
        و استفاده از کلمه سوپر هم اشتباهه. اصلش اکتان هست. اکتان ۹۲و ۹۵ و ۹۸ که بهش سوپر میگن
        و ۸۷ که بهش معمولی میگن. برا پراید و ماشینای داخل همون ۸۷ بهترین سوخته. اما اگه برا الودگی و گوگرد و الودگیش نگرانین ۹۲ بزنین. وگرنه هیچ بازم میگم بنزین سوپر تو پراید یا پژو یا پارس هیچ تاثیری نداره. حتی قدرت و بازده موتور رو پایین میاره.
        ماشینای وارداتی هم اکثرا اکتان ۹۵ یی هستن.

        موافقم 2
        مخالفم 3
    3. جناب ایکس

      ۹ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (1458 ديدگاه)

      متاسفانه بعضیا وقتی بنزین سوپر میزنن احساس میکنن سوخت E15 زدن الان پرایدشون پرواز میکنه

    4. TOM KRISTENSEN

      ۹ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (161 ديدگاه)

      جای ef7tc
      تو لیست خالی بود

      موافقم 1
      مخالفم 1
  2. یک کاربر

    ۸ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (148 ديدگاه)

    مقاله مقایسه خوبی بود ، اقای اسلامی به خوبی فاصله مصرف سوخت ما با جهان مشخص کرد.

    ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس فقط ۵ میلیارد دلار هزینه روی دست کشور گذاشت ، نکته اینجاست ترکیه با دوبرابر خودرو نسبت به ایران ، نصف ایران سوخت مصرف دارد ایران به رکورد ۹۰ میلیون لیتر رسیده ، نامه وزیر نفت هم منتشر شده که با این وضع مصرف سوخت ، باید پالایشگاه های دیگری بسازیم.

    مطمئنا این دور تسلسل ساخت و مصرف ،از جایی بی نتیجه و احمقانه هست ، ایا دولت بودجه ۵ میلیار دلاری دیگری برای پالایشگاه های جدید دارد؟ نیروگاه های برق چه کند؟ افت گاز پارس جنوبی ؟ بحران آب و لزوم شیرین سازی اب دریا؟ ما ده ها میلیارد دلار فقط سرمایه گزاری نیاز داریم . مطمئنا اگر با همین دست فرمان جلو برویم از ونزوئلا هم بدتر میشویم .

    الان هندی ها بهترین خودروهای کم مصرف بنسبت پول میسازند ، در ایران دولت دولت اقدام به سرکوب قیمت بنزین کرد ، در نتیجه خودروسازان دو دهه در موتور احتراقی خود در جا زدند ، چون بازار نیازی نمی دید. ببینید مصرف سوخت از ۹ لیتر به ۳ لیتر رسیدن با قیمت بنزین ایران تنها ۹۰۰۰ تومان تفاوت دارد ، در حالیکه در ترکیه این ۶ لیتر ، یعنی ۱۸۰ هزار تومان ، که برای یک کارگر کارمند رقم بالایی هست . الان به نقطه ای رسیدیم نه راه پس داریم نه پیش، یا باید بودجه پالایشگاه بسازیم یا قیمت واقعی شود انهم فناوری داخلی قدرت تطابق کوتاه مدت ندارد.

    چون اقتصاد یک علم هست ، اگر ما جلوی نرخ شناور بنزین نمیگرفتیم ، ایران مانند هند و ترکیه ، شاهد تولید انواع فناوری های خودرویی بودیم . شما ببینید زمانی که بنزین در زمان احمدی نژاد سهمیه و ازاد شد ، سبد سوختی کشور رو بسوی متنوع شدن برداشت ، بحث cng , و lpgو اتانول سوزی و … مطرح شد و انواع تبلیغات کاهش مصرف حتی بعضا دروغ در ماهواره ،یارو با یک فندک ۴۰ درصد مصرف کاهش میداد!

    در مورد فناوری هیبریدی ، بیشتر مشکل نداشته ، قوه محرکه الکتریکی و باتری هست اگر زنجیره تولید ان در ایران ایجاد شود تولید خودروهای هیبریدی بصرفه خواهد شد.

    خودروساز هم مثل یک تاجر فرصت طلب میماند ، یا دولت باید انرا مکلف کند مانند قوانین اتحادیه اروپا ، یا مانند امریکا ، بازار، واقعیات خود را جاری کند بگذاریم در فرایند بازار محصولات بهتر برنده باشند اینگونه انگیزه سودجویی اتومات وار به خودروسازان منتقل شود بهینه سازی صورت بگیرد.

    بهر حال بحران سوختی ۱۹۷۳ در اروپا وامریکا ، زنگ خطر برای ماست ، ما هم به همان مرحله بحران رسیدیم . باید از تجربه های تاریخی درس بگیریم .

    دوران مصرف گرایی افسارگسیخته پایان یافته است.

    موافقم 16
    مخالفم 5
    1. NAVID۰۰۹۸

      ۸ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (10385 ديدگاه)

      جناب یک‌کاربر
      به شما و نظر شما احترام میگذارم ، اما از اول تا آخرِ کامنت شما یک تحلیل اشتباه در اشتباه بود !

      ۱- کشور ایران از نظر ثروت ، جزو ۱۰ کشور ثروتمند جهان است که مردمش در سخت‌ترین‌ شرایط دارند زندگی میکنند که با هر اقدامی در راستای بنزین ، فقط قوز بالای قوز فقیر مردم میرود و هیچ فرقی هم برای پولداران نمیکند .
      ۲ -کشور ترکیه که مثال میزنید ، در اگثر موارد از دیزل استفاده میکنند و ترکیه تمام انرژی خودش را از طریق واردات به دست می‌آورد و نه مثل ایران که برای خودش است و حق این مردم.
      ۳- سیستم مدریت خودروسازان ما اصلاً ربطی به بنزین ندارد و آن‌ها فاز ناخوش خودشان را میزنند .

      ۴ -اقتصاد کشور ما مریض است و اصلاً قابل مقایسه با هیچ کجای دنیا نیست که تا هر تصمیمی که میگیرند ، سریع ربطش میدهند به فلان کشور و فلان سیاست ، در صورتی که در مورد بنزین بارها و بارها شاهدش بودیم با هر تصمیمی که نام مردم و به کام خودشان بوده فقط سفره‌ها را کوچکتر کرده و بار تورمی روی دوش تمام ایران گذاشته .

      بنزین شوخی نیست ، به نان و آب مردم وابسته است دقیقاً مثل بالا پایین‌ شدن‌های دلار و … که حتی بدتر !

      موافقم 24
      مخالفم 3
      1. یک کاربر

        ۸ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (148 ديدگاه)

        حرف شما اتفاقا تایید کننده حرف من هست .

        ۱- در ازاد شدن و شناور شدن قیمت سوخت ، رقابت بین بهره وری سوخت ها می رود ، همگان میدانیم سوخت دیزل یا گازوییل بهره وری بالاتر دارد و دانسیته انرژی بالاتر و مصرف کمتر میشود . به همین دلیل در کامیون استفاده میشود . منطق اقتصادی باعث شده بازار خودروی دیزل ترکیه پر رونق بشه چون بهره وری دیزل نسبت به بنزین بالاتر هست . ترکها به این دلیل و در اروپا دیزل محبوب هست چون مصرفش پایین تر هست البته کیفیت دیزل انها با ما فرق دارد.

        ۲-سرجمع مصرف بنزین و دیزل ایران حساب کنیم چند برابرسرجمع دیزل و بنزین ترکیه هست ، ناوگان اتوبوس و کامیون ترکیه هم جالب چند برابر ما هست ، دعوای سوخت و حمل و نقل ترک ها با ما معروف هست و فک پلمپ مخازن سوخت، ناوگان کامیونی ترکیه بقدری بزرگتر هست که دقت کنید حتی حمل کالاهای خود از سمت ایران به کامیون های ایرانی نمیدهد. خود کامیون های ترکیه سهم ترانزیت بعهده میگیرند. اگر ما کامیون به اندازه ترکها داشتیم و سن ناوگان ما کمتر بود ایا میگذاشتیم کامیون های ترک جولان در ترانزیت ایران بدهند؟

        ۳- در مورد ثروت منابع معدنی ، امارها منتشر شده کشورهای انگلوساکسون به تنهایی ۴۰ درصد منابع نفت و گاز و چند درصد لیتیوم جهان دارند . که از سهم منابع ما بالاتر هست بنظرتان چرا انها پس قیمت سوخت یارانه ای نمیکنند؟ جالب کانادا و امریکا ۲۰ تا ۳۰ درصد ذخایر اب شیرین جهان هم دارند. امارهای واقعی نگاه میکنیم ما نسبت به انها فقیر تریم اما ولخرج تر هم هستیم. یک منطقی هست که انها قیمت سوخت یارانه کامل نمیدهند.

        ۴- تنوع مصرف در ترکیه هست و حتی در هند ، این کشور خودروهای گازسوز و دوگانه هم دارند ، هند و چین رتبه ها بالایی در خودروهای گازسوز دارند در ترکیه هم مصرف میشود . نکته جالب بگویم در ترکیه ۲ میلیون ابگرمکن خورشیدی وجود دارد، جالب در زمان احمدی نژاد ما بنزین از ترکیه وارد میکردیم!!

        ما که صاحب نفت هستیم چرا پس بنزین از ترکیه که نفت نداشت وارد میکردیم ؟ چرا المان که نفت ندارد ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات پتروشیمی ان هست؟
        میبینیم تصورات ما اشتباه هست

        ۵- منطق اقتصادی ، از عرضه و تقاضا و سود تبعیت میکند . شما بازار فروش لامپ های کم مصرف و رشته ای بعد ازادسازی قیمت برق ببینید ، تقاضا لامپ کم مصرف بالاتر رفت . اما با سرکوب قیمت ها یارانه ها ، فقط ما جلوی رشد بهره وری و رشد فناوری و اختراعات میگیریم . چون بهره وری و اختراع زمانی اتفاق میفتد که عامل ایجاد کننده پاداش بگیرد ،

        دقت کنید زمان ازادسازی قیمت بنزین در زمان احمدی نژاد قیمت پراید چند صد هزار تومان گرانتر شد و قیمت پیکان سقوط کرد . چون متغیرهای تقاضا بر هم خورد چون هزینه سوخت به متغیر مهم تصمیم گیری خرید خودرو مبدل شد . انگیزه مردم سود گرایی هست ، محصول کم استهلاک و بهره ور تر بمرور استقبال ان بالا میرود در ایران با یارانه ها و تعرفه های بالای وارداتی، مانع واقعی شدن بهره وری شدند.

        مطالعه میزان افزایش افزایش تولید خودروهای دوگانه سوز در زمان ازادسازی قیمت بنزین و کاهش تولید انها در نسبت ثابت قیمت ها سوخت و حتی توقف تولید انها در این زمان قابل تامل هست.

        ۶- بحران انرژی در کشور ما واقعی و حتمی است . اگر عرضه و تقاضا متناسب نشوند ، صنایع ما در اینده از کار خواهند افتاد ، اینکه ما ثروتمند ترین هستیم ، تجربه ونزوئلا با منابع نفتی بیشتر ، با دولتی کردن همه صنایع و یارانه ها ، ونزوئلا صادرکننده نفت به وارد کننده بنزین از ایران تبدیل شده است فقر بیشتر گسترش یافته است .

        مشکل کشور ما پوپولیسم و عوامفریبی هست که مانع از تصمیم های درست میشود .

        البته این هم بگم در امریکا و فرانسه هم یارانه بنزین میدهند ، اما در امریکا مثلا ۷۰ تا ۸۰ درصد قیمت کشورهای پیشرفته شناور نگه میدارند ، در فرانسه هم کمک مالی به مردم میکنند ولی قیمت سوخت سرکوب نمیکنند ، امریکا به نسبت کشورهای g۷ ارزانترین بنزین دارد . بی دلیل هم ماشین های با موتور چند لیتری نمیبینید حالا مقایسه کنید با فرانسه که خودروهای با موتور کوچک محبوب هستند.

        موافقم 9
        مخالفم 8
        1. NAVID۰۰۹۸

          ۹ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (10385 ديدگاه)

          خلاصه بگم :
          شاید اقتصاد پُکیده‌ی ما هر شوکی را پذیرا باشه !
          اما مطمئنم مردم دیگر توان هیچ شوکی را ندارند و امید دادن‌های پوچ هم اثر‌گذار نیست !
          بازی با بنزین یعنی بازی با روح در این وضعیت پُکیده 🤦‍♂️

          موافقم 13
        2. یک کاربر

          ۹ دی ۱۴۰۰
          سوابق: (148 ديدگاه)

          اقایNAvid 0098
          حرفتان قبول دارم.

          اما بحران بنزین بیشتر بخاطر این هست که ۱۰۰ درصد تقریبا ، (خودروهای گازسوزها تقریب زدم صفر) بنزینی هست.

          اگر این سهم ۳۰ تا ۴۰ درصد بود ایا در جامعه ما کسی نگران قیمت بنزین بود؟ مطمئنا به این اندازه امروز حساسیت زا نبود.

          الان ابگرمکن در بازار بخواهی بخری ۴ مدل هست، گازسوز ، نفتی، برقی ، حتی خورشیدی که ترکیب با برق هست .اما در خودرو چنین حق انتخابی نیست.

          این یارانه های سوخت بنزین باعث شده بصورت کاذب ۱۰۰ درصد حمل و نقل ما بنزینی بشود، البته گاز هم یارانه ای هست ، اما با یک نظام تعرفه ای و سیاست گزاری درست در جامعه میتوان سبد سوختی کشور تنوع ایجاد کرد . همینطور سوختی غالب کرد و حتی درصدی یارانه داد که بهره وری بالاتر و هزینه کمتری دارد.

          بیشتر بحران بنزین بعلت نبود راهکار جایگزین برای مردم هست. گزینه های انتخاب محدود هست. مطمئنا اگر دولت های قبل تنوع سوختی حمل و نقل ترویج میکردند بصورت تدریجی در طول زمان کشور میتوانست قیمت بنزین را آزاد کرد.

          بهره وری ریل در مصرف سوخت در شرایط مساوی ۳ برابر حمل و نقل شخصی و فسیلی هست. ما سرمایه گزاری سنگین بر خطوط ریلی کردیم در این روزها استفاده بکنیم اما بدلیل همین یارانه ها ، حمل و نقل ریلی سهم خود ایفا نمیکند.

          خودم هم منتقد هستم ، الان در کلانشهرها با آزادی قیمت سوخت میتوان مردم به حمل و نقل عمومی و ریلی سوق داد کما که حمل و نقل عمومی هم مشکل دارد یعنی راه های جایگزین هست . اما در روستاها گزینه جایگزین در اختیار مردم نیست. این شیوه یارانه سوختی، بلند مدت قابلیت اجرا ندارد.

          اما چاره ای نداریم ، کارشناسان دلسوز اقتصادی اکثریت متفق القولند که باید سوخت زمانی ازاد شود اما در نحوه اجرای فرایند ان اختلاف هست. چون نوع اجرای فرایند مهم هست کسی با مقصد مشکلی ندارد.

          اگر بخواهیم به پوپولیسم کاذب و عوامگرایی روی بیاوریم بلای دریاچه ارومیه و زاینده رود تکرار خواهد شد، باید منافع واقعی بلند مدت ارجح بر منافع کوتاه مدت بدانیم. با این بحران بودجه تا سالها پالایشگاهی نمیتوانیم بسازیم حتی پول هم بیاید فقط ۴ تا ۵ سال خوشبینانه طول میکشد پالایشگاه جدید ساخت.

          مطمئنا نارضایتی در اوایل خواهد بود اما مطمئنا این در مقابل فاجعه آینده ادامه این راه غلط بسیار کوچک خواهد بود.

          موافقم 2
          مخالفم 2
  3. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

    ۸ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (4607 ديدگاه)

    کاش به جای نوشتن آمار اعلام شده(فقط درمورد خودروهای داخلی) یه تستی میگرفتین ببینین چقدره در واقعیت،چون مثلا ۲۰۶ از فامیلای ما دارن توی یه سفر خونواده سه نفره فقط با یه چمدون نزدیک ۸,۹ لیتر سوخت مصرف کرده سمند هم دیدم بالای ۱۰بودن،حتی درمورد ماشینایی مثل تیبا و کوییک هم اسب بخار خبر گذاشته بود ۹لیتر مصرف داشتن درحالیکه سایپا میگه ۷!

    موافقم 12
    مخالفم 6
    1. محمدرضا

      ۸ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (1055 ديدگاه)

      اینارو ولش سمند lx میگه ۷.۵
      توشوی شهر اهواز چون همیشه کولر روشنه ۱۵ میسوزونه🤣

      موافقم 11
      مخالفم 4
      1. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

        ۹ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (4607 ديدگاه)

        تازه من دست دست کم گرفتم ممکنه همون حالت عادی بیشترم بسوزونن…

        موافقم 3
        مخالفم 2
    2. جناب ایکس

      ۹ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (1458 ديدگاه)

      ما سمند ای‌اف‌۷ نو داشتیم همون روزای اول ۱۳ تا مصرف داشت… ، برای همین همش سی ان جی‌ میزدیم

      1. سیاوش

        ۹ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (1 ديدگاه)

        ماشین تا تا چند هزار کیلومتر اول چون توی آب بندی هست بیشتر مصرف میکنه !
        هر چند که عددی که خودروساز ها اعلام میکنن در بهترین شرایط ممکن و بهینه ترین حالت موتور هست مثلا فشار یک اتمسفر و بنزین با اکتان بالا

        موافقم 4
        مخالفم 5
      2. $ᏗᏰᏖᎥᏁ$

        ۹ دی ۱۴۰۰
        سوابق: (4607 ديدگاه)

        ماشین ایرانیه دیگه…

  4. سید جواد روحانی . طرفدار بنز

    ۹ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (523 ديدگاه)

    بر خلاف تصور عموم افراد بنزین سوپر باعث کاهش مصرف سوخت نمیشه و بنزین معمولی هم باعث افزایش سوخت در کوتاه مدت نمیشه بلکه اونا دلایلی مثل کثیفی انژکتور ، تایر خودرو ، ایراد وایر ها و کوئل ها ، سنسور اکسیژن و ورودی و دمای هوا و فیلترهاست که موجب افزایش سوخت میشه

    موافقم 7
    مخالفم 1
  5. کوروش

    ۹ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (107 ديدگاه)

    سلام علیکم ؛
    تکنولوژی اختصاصی پیشرانه های برقی میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید PHEV ۲۰۱۸ واقعن خارق العاده
    و منحصر به فرده ، میزان سوخت ترکیبی ۱/۸ لیتر در صد کیلومتر برای یک SUV تقریبن (۲ تنی)خیلی ، خیلی
    ایده آل و آینده نگر هست . به همین دلیل بعنوان پرفروش ترین و اولینSUVپلاگین هیبریدی دنیا تبدیل شده.
    این خودرو به تعبیری آخرین خودرویی است که تمام مراحل طراحی و ساخت صفر تا صد آن منحصرن توسط
    ابر شرکت میتسوبیشی موتورز ژاپن بعنوان قدیمی ترین خودروساز ژاپن ، انجام شده است .
    منبعد با پیوستن به اتحاد رنو ، نیسان ، میتسوبیشی ، نسل آینده آن با استفاده از پلت فرم ، گیربکس ،
    پیشرانه بنزینی نیسان ایکس-تریل (روگ) ژاپن برای سال ۲۰۲۲ ساخته شده است .

    موافقم 2
    مخالفم 2
  6. کوروش

    ۹ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (107 ديدگاه)

    سلام علیکم ؛
    تکنولوژی اختصاصی پیشرانه های برقی میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید PHEV ۲۰۱۸ واقعن خارق العاده
    و منحصر به فرده ، میزان سوخت ترکیبی ۱/۸ لیتر در صد کیلومتر برای یک SUV تقریبن (۲ تنی) با قدرتی بالای دویست و پنج اسب بخار ، گشتاور ۳۳۵ نیوتن متر ، خیلی ایده آل و آینده نگر هست.
    بهمین دلیل بعنوان پرفروش ترین و اولینSUVپلاگین هیبریدی جهان انتخاب شده.
    این خودرو به تعبیری آخرین خودرویی است که تمام مراحل طراحی و ساخت صفر تا صد آن منحصرن توسط
    ابر شرکت میتسوبیشی موتورز ژاپن بعنوان قدیمی ترین شرکت خودروسازی ژاپن ، انجام شده است .
    منبعد با پیوستن به اتحاد رنو ، نیسان ، میتسوبیشی ، نسل آینده آن با استفاده از پلت فرم ، گیربکس ،
    پیشرانه بنزینی نیسان ایکس-تریل (روگ) ژاپن برای سال ۲۰۲۲ ساخته شده است .

    موافقم 2
    مخالفم 2
    1. علی

      ۱۱ دی ۱۴۰۰
      سوابق: (7 ديدگاه)

      خودروی بی وای دی تانگ با قدرت به مراتب بیشتر از اوتلندر و شتاب در حد فراری ۴۵۸ هم مصرف ترکیبی گمتر از ۲ لیتر رو داره
      اما این مصرف های اعلامی گول زننده هست و مصرف خودروهای هیبرید با افزایش فشار و شتابگیری های پی در پی به یک خودروی بنزینی معمولی میرسه و مثلا bmw i8 با وجود مصرف اعلامی ۲.۱ لیتر در شرایط عادی مصرفی بالای ۵ لیتر داره و حتی در شتابگیری های پی در پی مصرف به بالای ۱۰ لیتر هم میرسه .
      پس گول اعداد رو نخورید
      Xu7 در ایران مصرف شورولت کامارو رو بهتون میده اما قدرتش در حد یک هاچبک ۱.۳ لیتری جدید هست

  7. علی

    ۱۱ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (7 ديدگاه)

    برای کاهش مصرف سوخت سعی کنید فیلتر ها رو زودتر از موعد تعویض کنید و در صورت امکان از الکل اتانول و ترکیب اون با همان بنزین معمولی در خودروهای یورو ۴ به بالا استفاده کنید.
    بنزین یورو ۴ و ۵ دارای مقداری اتانول برای افزایش اکتان و بهسوزی بهتر هستند … به همین دلیل جایگاه داران از ارائه بنزین یورو چهار فرار میکنند چون الکل موجود در بنزین فرارتر هست و مخزن های قدیمی قابلیت نگهداری آن را ندارد.
    برای یک باک پنجاه لیتری بنزین بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر الکل اتانول کافی هست و استفاده بیشتر جایز نیست چون اکتان سوخت بیش از حد معمول شده و موتور روشن نمیشه یا ریپ میزنه .
    الکل متانول قابل استفاده نیست چون مقداری رسوب بعد از سوختن به جا میزاره ( تینر هم رسوب داره و قطعات سیستم سوخت رسانی رو از بین میبره )

  8. MM

    ۱۱ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (354 ديدگاه)

    مصرف سوخت در خودرو های ایرانی واسه روز اولشه با ساینا اس 10 هزار تا هم نرفتم شده 10لیتر تو صد تا به این می گن خودرو سازی هر جا هم می رم می گه هیچ از دید ما که مشکلی نداره

  9. A

    ۱۱ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (1 ديدگاه)

    یه چند وقتی هست صدا و سیما و خبرگزاریا دارن رو قیمت سوخت و یارانه به اصطلاح زیادش مانور میدن .
    دولتم که داره یه 15لیتر میده یه ملت تا چیزی نگن.
    یه خیرابی انگار راجع به قیمت هست ولی رو نمیکنن

  10. علی

    ۱۱ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (5 ديدگاه)

    دولتمردان ما ای کاش از خود همین کشور همسایه ترکیه یاد میگرفتن، العان مردم ترکیه خودروهای بروز استفاده میکنن، ولی متاسفانه، در کشور ما عقب گرد داریم یعنی هر سال بدتر به عقب .
    و این سیاست اشتباهی رو بارها و بارها تکرار میکنیم، و هر روز افسرده‌تر میشیم،
    و البته خود ترکیه از هر لحاظ خودشو بالا کشونده، یعنی سیاست رو اجرا میکنه، و دست از یکدنده‌گی برداشته.
    امیدوارم دولتمردان ما کمی سواد داشته باشن، یا دولتمداری رو یادبگیرن، تا مردم ما هم کمی از زندگیشون بتونن لذت ببرن.

  11. حمید

    ۱۱ دی ۱۴۰۰
    سوابق: (5 ديدگاه)

    قربانت برم- دورت بگردم الهی،
    اگه پولشو داشته باشیم میدونیم چی بگیریم، چی نگیریم، با این قیمت‌های فضاییه مسخره .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا