به تازگی تعدادی از اتوبوسهای برقی خریداری شده توسط شهرداری تهران به خیابانهای پایتخت آمدهاند اما تولید دود توسط این وسایل نقلیه، سوالبرانگیز است.
مردم ایران در کلاس جهانی، پردرآمد محسوب نمیشوند و به زبان عامیانه، غالب جمعیت کشور زندگی زیر خط فقر را تجربه میکنند. از سویی دیگر، بسیار دیده شده که نهادهای مختلف کشور، بودجههای کلان دریافتی از بیتالمال را اسراف کردهاند.
روی کاغذ، وسایل نقلیهی الکتریکی، به دلیل عدم تولید گازهای آلاینده، مناسب تردد در شهرهای بزرگ هستند؛ اما قیمت بسیار بالای آنها باعث میشوند، حتی توسط کشورهای متمول دنیا، نادیده گرفته شوند.

اگر فرصت حضور در غرب اروپا یا حتی استانبول ترکیه را داشته باشید، متوجه خواهید شد که اساسا خبری از اتوبوس برقی به تعداد بالا نیست. در شهرهای مدرن جهان، تراموا و مترو با بهرهگیری از انرژی الکتریکی، نقش مهمی در ناوگان حمل و نقل عمومی دارند؛ اما اتوبوسهای دیزلی هم پرتعداد هستند. به بیان دیگر، سوخت گازوئیل معمول در کشورهای پیشرفتهی دنیا، آلایندگی چندانی ندارد و البته اتوبوسهای ساخت برندهای مشهور، نسبت به نمونههای مونتاژ ایران، کممصرف و کمالاینده محسوب میشوند.
در تهران، به عنوان یکی از آلودهترین شهرهای جهان، تعدادی باورنکردنی از موتورسیکلت و خودروهای بسیار بیکیفیت و آلاینده تردد دارند. همچنین، از گاز طبیعی برای گرمایش خانگی استفاده میشود که مقدار قابل توجی آلودگی دارد. نیروگاههای برق، کارخانههای عظیم و حتی پالایشگاه احداث شده در نزدیکی شهر تهران، دیگر عوامل اصلی آلودهکنندهی پایتخت هستند. با این شرایط، صرف هزینهی سنگین برای تعویض اتوبوسهای دیزلی پایتخت با مدلهای برقی ساخت چین، منطقی به نظر نمیرسد.
ماجرای اتوبوسهای برقی تهران و دود گازوئیل!
اسفند ماه سال ۱۴۰۲ شورای شهر تهران در مصوبهای به شهرداری اجازه داد برای تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران، اتوبوس برقی از کشور چین وارد کند. ظاهرا قرارداد نهایی که البته به اقساط پرداخت خواهد شد، معادل ۲ میلیارد یورو است. این عدد با فرض قیمت ۱۰۰ هزار تومانی برای یورو، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
استفاده از اتوبوس برقی برای تهران، چند دهه قبل آغاز شد و سال ۱۳۷۱ به نام اتوبوس ترولی شروع به کار کرد. مدلهای اولیه، مشابه مترو و تراموا، باتریهای بزرگ نداشتند و انرژی مورد نیاز را از طریق اتصال دائم به برق DC روی سیمکشی هوایی دریافت میکردند. برخلاف اتوبوسهای برقی که نیازمند باتری و تجهیزات گرانقیمت هستند.
عدد دقیق پرداختی برای هر دستگاه اتوبوس برقی وارداتی مشخص نیست اما براساس اطلاعات موجود میتوان اطمینان داشت هرکدام تقریبا ۲ برابر یک اتوبوس دیزلی مدرن، قیمت داشته باشند. حالا فراتر از صرف بودجهی هنگفت برای اتوبوسهای برقی پایتخت، ماجرای دود خروجی از آنها خبرساز شده است.
ظاهرا، اتوبوسهای برقی وارداتی دارای سیستم گرمایش ویژهای هستند که علاوهبر انرژی باتری، با گازوئیل هم کار میکند. حالا مدیران مربوطه ضمن توجه به قیمت نازل گازوئیل در ایران تصمیم گرفتهاند، از این سوخت آلاینده برای تامین گرمایش داخل کابین مسافران استفاده کنند. طبیعتا دود حاصل از این فرایند هم، به آسمان تهران میرود.
اتوبوسهای برقی به طور کلی برای گرمایش خود از موتور دیزلی استفاده نمیکنند. این اتوبوسها معمولاً سیستمهای تمام الکتریکی برای تأمین گرمایش و تهویه دارند. در برخی از مدلها، برای مواقع خاصی یا در شرایط ویژه، ممکن است از موتور دیزلی یا دیگر منابع انرژی به عنوان منبع پشتیبان استفاده شود، اما این موارد نادر است و بیشتر به دلیل نیاز به سیستمهای گرمایشی اضافی در شرایط خاص (مثلاً سرمای شدید) میباشد.
میزان آلایندگی موتورهای دیزلی که به عنوان منبع پشتیبان در اتوبوسهای برقی استفاده میشوند، کمتر از موتورهای دیزلی اتوبوسهای غیر برقی است. طبیعتا موتورهای دیزلی پشتیبان در اتوبوسهای برقی معمولاً با توجه به نیاز، عملکرد محدودتری دارند و زمان کمتری در حال کار هستند؛ اما موتور اتوبوسهای دیزلی (غیر برقی) به صورت پیوسته کار میکنند و آلایندگی بیشتری دارند.
پاسخ اتوبوسرانی تهران به شایعات و نگرانیها
باتوجه به سوالات مطرح شده از سوی اذهان عمومی، روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران جوابیهای منتشر کرده است:
۱. اتوبوسهای برقی تهران پس از تایید متخصصین شهرداری تهران، کمیته فنی اتوبوسرانی تهران، بازرسان سازمان ملی استاندارد و وزارت صمت و ناظران گمرک به تهران وارد شدهاند. همچنین این اتوبوسها دارای استاندارد CCC چین و E-Mark اروپا بهعنوان اتوبوسهای برقی هستند. یعنی همهی آنها متوجه این موضوع نشدهاند که این اتوبوسها گازوئیلی است؟
۲. اتوبوسهای تمام برقی تهران دوگانهسوز نیست! فقط یک موتور الکتریکی مجهز به باتری CATL LFP با ظرفیت ۴۲۲.۸۷ کیلووات ساعت دارد که امکان پیمایش بیش از ۲۸۵ کیلومتر را تنها با استفاده از موتور الکتریکی برقی فراهم میکند؛ چه در تابستان و چه در زمستان!
۳. سیستم گرمایش این اتوبوسها طبق مدلهای جهانی و جهت افزایش بهرهوری موتور الکتریکی آن، هم از طریق برق کار میکند و هم از طریق سوخت دیزل؛ مجددا دقت کنید: تنها سیستم گرمایشی آن، نه موتور اتوبوس برقی! آب از طریق یک مشعل گرم شده و در فضای داخلی اتوبوس به چرخش در میآید. این سیستم گرمایش صرفا یک آپشن برای دماهای زیر صفر بوده و جهت افزایش میزان پیمایش اتوبوسها در شرایط خاص پیشبینی شده و در اکثر اوقات در شرایط دمایی شهر تهران کاربردی ندارد.
۴. ظرفیت باک سیستم گرمایش اضطراری این اتوبوسها ۴۰ لیتر است؛ به اندازه باک یک پراید! کدام عقل سلیمی باور میکند که اتوبوس برقی با یک باک ۴۰ لیتری حرکت میکند؟ ظرفیت باک اتوبوسهای دیزلی تهران ۲۰۰ تا ۲۴۰ لیتر گنجایش دارد. بدیهی است که این حجم گازوئیل نه جهت نیروی محرکه که صرفا بابت گرمایش مسافرین در شرایط خاص و نادر که قبلا به آن اشاره شد کاربرد دارد.
۵. سیستمهای گرمایشی اتوبوسهای برقی در سه ماه سرد سال، با این فرض که در تمام طول روز نیاز به گرمایش باشد، کمتر از ۱۰۰۰ لیتر گازوئیل مصرف میکند. حال مقایسه کنید با یک اتوبوس دیزلی که در سال ۵۵.۰۰۰ لیتر گازوئیل میسوزاند! یعنی میزان مصرف یک اتوبوس برقی برای گرمایش حدود ۲ درصد یک اتوبوس گازوئیلی برای پیمایش است. همین ۲ درصد هم با توجه به اثری که در افزایش پیمایش به ازای هربار شارژ دارد باز هم قابل تعدیل است.
۶. ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران به سرعت در حال برقی شدن است. مردم تهران دیگر توان تحمل آلودگی هوا را ندارند. اینگونه اظهارات غیرمستند و خلاف کارشناسی خللی در حرکت پرشتاب برقیسازی حمل و نقل عمومی تهران وارد نخواهد کرد.
چند سوال از مجموعهی شهرداری و شرکت اتوبوسرانی تهران
آیا قبل از خرید اتوبوسهای برقی چینی و تنظیم قرارداد میلیارد دلاری، با سازمانهای مربوط به محیط زیست ایران یا حتی وزارت صنعت، مشورت کردید؟ خرید این وسایل نقلیهی گرانقیمت برای شهری با جمعیت ۱۹ میلیون نفر که شدیدا از کمبود امکانات حمل و نقل عمومی رنج میبرد، چگونه توجیه میشود؟
آیا برای خرید اتوبوسهای برقی تهران، مناقصهی عمومی یا بینالمللی برگزار شد؟ چرا قرارداد خرید با برندهای معتبر و مشهور، مثل فوتون یا بیوایدی که سابقهی درخشان در ساخت اتوبوس برقی دارند منعقد نشده است؟
۸ اسفند ۱۴۰۳بابا ناموسا یه اتوبوس سوار نشدین چندتاشون لاقل تست نکردین رفتین عمده سفارش دادین الان میبینین برقیه ولی دود میکنه بعد میخواین برگشت بدین ولی اینا صددرصد میگن جنس فروخته شده پس گرفته نمیشود
حیف پول که دارین میدین دست این زالو ها یه سری آدم هم میان مهر میزنن به سرشون که پیشونیشون سیاه بشه که مثلاً خیلی نماز میخونن بعد همینا میان میلیارد ها دلار پول مملکت رو به فنا میدن
Hero
۸ اسفند ۱۴۰۳اونا سوار اتوبوس نشدن یا جنابعالی متن رو نخوندی فقط پریدی بخش نظرات تا باز چ. ناله بزنی؟؟
آیکیو. اگه از باتری بخواد برای گرم کردن اون حجم بالای اتوبوس که مدام دربش باز و بسته میشه استفاده کنه که باتری یکساعته خالی شده رفته پی کارش!
SMS
۸ اسفند ۱۴۰۳بازم خب مشکله
مثل آدم می رفتن اتوبوس خوب گازوئیلی می خریدن که نه انقدر شایعه پشتش باشه و پول مملکت رو به فنا بده ، همش رانت خسته شدیم
اون سازمان هایی که بنز ۵۰ سال پیش رو تایید کردن معلومه که این آشغال پلاس رو هم تائید می کنن
حسین
۸ اسفند ۱۴۰۳بنظرت آلودگی اتوبوس دیزلی با ژنراتور دیزلی یکی هست؟
اروپا دیونه هست این همه اتوبوس برقی از چین خریده؟
الی
۹ اسفند ۱۴۰۳این جماعت یه بی سواد مثل پزشکیان رو با اون سوتی های داغون و این مدیریت افتضاح به عنوان با سوادترین رئیس جمهور دنیا به مردم قالب میکنن و یکی مثل رئیسی رو بابت چندتا سوتی اونقدر تخریب میکنن که آدما فکر کنن از اون بی سوادتر تو دنیا نیست.
این جماعت اگر اتوبوس برقی رو هم جناحی خودشون وارد سیستم میکرد ازش یه بت میساختن میذاشتن بالای برج آزادی برای پرستش اما چون زاکانی این کارو کرده همه زورشونو میزنن به لجن بکشنش…
وحید
۹ اسفند ۱۴۰۳بابحث گروه و جناح کار ندارم کما اینکه کارهای واردات این اتوبوسها هم زمان رییسی بوده بحث دیگری که هست اقای زاکانی عزیز با این پول میتونست تعداد خیلی بیشتری اتوبوس بخره که نصفشو مثل همیشه … همونکه میدونید
بعدشم این پولو کشور محترم چین از پول های خودمون که در چین بلوکه شده به خودمون وام داده که البته اینم نه تقصیر زاکانیه نه رئیس جمهور بنا به دلایلی کشورمون محروم و یه عدده که منفعتشون از همین تحریمها هست حالا حالاها نمیزان ما هم مثل بقیه دنیا بصورت استاندارد از امکانات استفاده کنیم پس فعلا همینم غنیمته کاش هرسال چندتا وارد کنند لاقل بعد از چندسال تعداد بیشتری در اختیار مردم باشه
منصور
۹ اسفند ۱۴۰۳با کلمات بازی نکنید.یک جناح بیشتر نداریم اون هم جناح حاکم هست.
۹ اسفند ۱۴۰۳🤲🤲🤲
الی
۸ اسفند ۱۴۰۳وقتی بخوان یه کار خوب رو به لجن بکشن اینطوری مقاله علمی براش مینویسن. مگه در تمام طول سال چند ماه اونقدر هوا سرد میشه که نیاز باشه اتوبوس برقی علاوه بر باتری برقی از گازوئیل برای گرمایش استفاده کنه؟
تمام اون روزای بهار و تابستون و پاییز که اتوبوس نیاز به بخاری نداره و با برق کار میکنه رو نادیده میگیرید؟
چرا نمیذارید شیرینی یه کاری به دل مردم بنشینه؟
منصور
۹ اسفند ۱۴۰۳وقتی بخوان دزدیهای های بزرگ رو ماستمالی بکنند از این کامنت ها میذارن. دو میلیارد دلار یورو پول بیت المال رو بردن دادن شرکتهای چینی ، معلوم نیست باهاش چی خریدند تازه طلب کار هم هستند میگن چرا نمیذارید شیرینی آب نبات چوبی که بجاش بهتون دادیم به دل مردم بنشینه؟ بخشی از این فسادر رو یاشار سلطانی افشا کرد، شهرداری به جای دادن پاسخ ( خب پاسخی هم نداشت) رفته شکایت کرده با عنوان “انتشار اسناد محرمانه” و “تبلیغ علیه نظام”! یعنی اینکه مردم (از دید روسای شهرداری و شورای شهر رعایا!) چکاره اند که بدونند پولشون کجا خرج میشه؟یا شهردار عزیز خودش رو نماد نظام میدونه! ببین چقدر مسخره بوده که خود قوه قضاییه هم اتهام رو وارد ندانسته و حکم تبرئه داده(دم بازپرس پرونده گرم)
حسن
۹ اسفند ۱۴۰۳اگه گفتن دو ملیارد پس دو ملیارد یورو را ندادن شرکتهای چینی با یک قرارداد صوری دوملیارد ازاد شده حالا چقدش را دادن شرکت چینی و چقدش سر از اروپا و حساب مسئولان و چقدش از خاورمیانه سر دراورده خدا میدونه
در قوانین تحریمی کالا در برابر کالا خیلی زیر ذره بین نیست
ما پول توی چین داریم قراره به جاش کالای اساسی بخریم و اتوبوس برقی هم جزو کالاهای محیط زیستی است و خارج از تحریمه
یه قرارداد میبندن به مبلغ دلخواه که ارائه بدن در سیستم بانکی برای جابجایی پول قرارداد که تایید شد و پول مجوز جابجایی گرفت پوله میمونه و لاشخورها و خدایی که چشمش را بسته
همایون
۹ اسفند ۱۴۰۳آقای زاکانی رسما داره مرزهای ….. جابهجا میکنه تو شرایط عادی حتما همچین مدیری برکنار میشد ولی متاسفانه تو شرایط بد کشورهای هر مدیری هرکاری میخواد میکنه و بازخواست نمیشه میدونم پدال کامنتمو حذف میکنه ولی این رفتار که همچین مدیرهایی بازخواست محاکمه و برکنار نمیشن یه دهن کجی دیگه به مردم ایرانه
صامورایی
۸ اسفند ۱۴۰۳اگر واقعا طبق متن فقط برای گرمایش باشه مشکلی نداره. حتی اگه کاملا دیزل بود هم باز اوکی بود چون تهران واقعا به حمل و نقل عمومی نیاز داره.
عامل اصلی آلودگی سوخت بی کیفیت + ماشین و موتور بی کیفیت با تعداد میلیونی هستند که همین الانم درحال ترددن.و البته نیروگاه ها هم سرجای خودشون.
Taha Ayoobi
۸ اسفند ۱۴۰۳اولا باید تا میشه درخت کاشت،
دوما باید فرهنگ سازی بشه که هرکی برای سر کوچه رفتن ماشین روشن نکنه هار هار بنزین بسوزونه.
سوما به جای لگن باید یه چیز کم مصرف داد درست مردم و این هوندا 125 ملعون هم جمع بشه
Gabriel
۸ اسفند ۱۴۰۳عامل همه بدبختیای تهرون اعم از ترافیک و آلودگیهوا و صوت و بیآبی و گرانی خارقالعاده ملک و زمین همه به ناتوانی حکو_مت در احیای دروازه ها و مرزبندی تهران و منع ورود مهاجرین برمیگرده
B
۹ اسفند ۱۴۰۳فقط اون ۲۲ نفر که لایک کردن
B
۸ اسفند ۱۴۰۳زیرساخت و حمل نقل عمومی در ایران یه جوک ناراحت کنندست
mani
۸ اسفند ۱۴۰۳ر.ا.ن.ت و فساد م.ا.ل.ی
Hero
۸ اسفند ۱۴۰۳چ. ناله و حرف مفت و نق زدن به در و دیوار و رنگ آسمون
keyvan
۸ اسفند ۱۴۰۳ببند بابا.
سعید
۹ اسفند ۱۴۰۳تو ببندی بهتر نیست! خودتحقیر بی هویت!
______________
۸ اسفند ۱۴۰۳چند تا اتوبوس با کیفیت و معتبر اروپایی یا استاندارد های الایندگی میاوردین خیلی از اینا بهتر بود
مثلا با این بودجه ای که صرف این چند تا اتوبوس عملا بی مصرف کردید میرفتین چند تا اتوبوس معتبر بنزینی با استاندارد های الایندگی معتبر میگرفتین
این اتوبوس هایی که اوردین نه استاندارد الایندگی مشخصی دارند و هیچ تست یا اعداد و ارقامی و برند معتبری پشت این اتوبوس ها نیست
و بعید میدونم بیشتر از تعداد انگشتان دست وارد شده باشند
Hero
۸ اسفند ۱۴۰۳اتوبوس عملا بی مصرف😂
یعنی چی عملا بی مصرف؟! یعنی خالی میره و میاد برای خودش!!!!
خاک تو سر شهرداری که برای امثال تو بجای گاری اسبی رفته اتوبوس خریده. خاااااااااک
Saeedfarshchian
۸ اسفند ۱۴۰۳راننده همین اتوبوسایی؟
B
۸ اسفند ۱۴۰۳راننده که نه ولی جزو همونایه که ازشون میخوره 😉
حسن
۹ اسفند ۱۴۰۳این شیپورچیه سایبریهاست
یه لاشیه که به سیستم وصله نون میزنه تو نکبت و بدبختی و خون مردم و میخوره اینجا هم از رو خریت و نادانی و بیسوادی نقش یه سایبری را بازی میکنه اما نمیدونه از بالا گفتن عرزشی که نقش سایبری را بازی میکنه نباید تابلو باشه که وصله
حسین
۸ اسفند ۱۴۰۳دوست عزیز ، خود اروپا از چین اتوبوس برقی خریده!
منصور
۹ اسفند ۱۴۰۳از اینا نخریده
𝐀𝐥𝐢
۸ اسفند ۱۴۰۳واقعا ماشالا به مسئولین باهوش کشور!!!
froG-driVer
۸ اسفند ۱۴۰۳https://www.pedal.ir/wp-content/uploads/2025/02/tehran-ev-bus.jpg
من مریضم یا واقعا این عکس شبیه تهران نیست؟
صامورایی
۸ اسفند ۱۴۰۳سمت چپ تصویر تابلو رو ببین. رو بدنه اتوبوس هم نوشته اتوبوس برقی.
Taha Ayoobi
۹ اسفند ۱۴۰۳نه واقعا شبیه تهران نیست
من اول فکر کردم عکس اتوبوس تو چینه تا تابلو رو دیدم
علیرضا
۸ اسفند ۱۴۰۳به جای این اتوبوسا میتونستن اندازه همین تعداد قطار های مترو موجود قطار اضافه کنن یه نیروگاه هم برای تامین برقش بازم پول اضافه میومد
گاس فرینگ
۸ اسفند ۱۴۰۳تهران اتوبوس هاش کمه چندین سال هیچ اتوبوسی نخریده بودن
منصور
۹ اسفند ۱۴۰۳چون اتوبوس هاش کمه پس قطار مترو نخریم؟ عجب منطقی بود!
گاس فرینگ
۹ اسفند ۱۴۰۳هر چیزی به جای خود ضمن این که تهران بودجه محدودی نداره امسال حدود 30 تریلیارد (همت) تومان بودجه داره
javad-bmw
۸ اسفند ۱۴۰۳اینجوری که شما گفتی ، کسی نمیتونه د. ز. د. ی. کنه عزیزم
اونم. یه جا بِگُنجون
حسین
۸ اسفند ۱۴۰۳مترو هم با برق کار میکنه
محمد
۱۰ اسفند ۱۴۰۳چرا چرت پرت می گی؟
خود کارشناسان برق دارند می گویند که اگر بخواهیم تماماً برق کشور با مقدار مصرف امسال تأمین کنیم باید ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار هزینه کنیم و نیروگاه بسازیم.
بعد حال ما بخواهیم یک نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی بسازیم ۵ میلیارد یورو پول می خواد.
بعد تو چجوری میگی با ۲ میلیارد یورو هم میشه به همین اندازه مترو و قطار خرید و هم نیروگاه ساخت؟
حرف مفت زدن هم حدی داره.
سایت پدال اومده مغرضانه مطلب زده آدم های بی سواد هم گلشعر تلاوت می کنند.
ادعای ۲۵۰۰ سال تمدن داریم ولی تو هر ضمینه بدون منبع و فکت حرف می زنیم.
Hossein.gh
۸ اسفند ۱۴۰۳سیاسی کاری و جناح بازی رو بذارید کنارید،گازوییل برای سیستم گرمایشیش هست و فقط ۲ درصد اتوبوسهای دیزلی گازوییل میسوزونه
حسین
۸ اسفند ۱۴۰۳هدف تخریب زاکانی هست!
اینکار هم بدون پول نمیشه
منصور
۹ اسفند ۱۴۰۳پول سی چهل تا اتوبوس هم دو میلیارد یورو نمیشه
بهراد
۸ اسفند ۱۴۰۳در نمایشگاه خودرو تبریز اتوبوس برقی ایرانخودرو با قیمت 17 میلیارد تومان بود و بیشتر از 10 هزار اتوبوس میشد سفارش داد.
مزیت اتوبوس چینی اگر تکنولوژی و دوام بالاتر داشته باشد ارزش خرید دارد و قیمت هر اتوبوس یا تعدادشون مشخص نیس
Yaghoob
۸ اسفند ۱۴۰۳رانت و فساد سازمان یافته با تار و پود این رژیم درآمیخته. من حاضرم قسم بخورم سود دلالان و کار چاق کن ها در این قرارداد از سود شرکت اتوبوس سازی چینی هم بیشتر بوده.
javad-bmw
۸ اسفند ۱۴۰۳حرفت درسته ، به اسم چین ، به کام ……..
genius
۸ اسفند ۱۴۰۳چین لات نیست داداشیا
فقط ویترین بچه لاته!
تفو بر چرخ گردون که بدست مشتی نابخرد ماها رو کرده علیل و ذلیل جنس چینی
Saeed Boroomand
۸ اسفند ۱۴۰۳به نظر انتخاب خوبی هست. البته شهرداری باید فوکس رو بگذاره روی استفاده از باتری و شارژ بیشتر و استفاده از گازوییل در موارد اظطراری.
به جز این استهلاک انوبوس برقی کمتر هست و از نظر اقتصادی تصمیم خوبیه. ایراد هایی که گرفتین وارد نیست هر چند کاتالوگ اطلاعات انوبوس و شفاف سازی لازمه که این جور مواردی پیش نیاد.
یانکی من هم فرزند کسی هستم
۸ اسفند ۱۴۰۳متاسفانه فساد و ناکار آمدی در این نزدیک به نیم قرن به جایی رسیده که دیگه کاری از دست کسی ساخته نیست و این فرقه تبهکار فقط دارن همه چیز رو به نابودی میکشند.دقت کنید هر چی به عقب برگردیم میبینیم اتوبوسهای برند جهانی در خیابونها خدمات میداد.از انواع بنزها در سالهای قبل تا ولوو رنو ماکروس ووو از طرف دیگه الان برندهای بی نام و نشان درجه چندم چینی.مثل روز روشنه که این اتوبوسها بزودی دچار فرسودگی میشن و با توجه به نداشتن علم لازم و زیر ساخت مجبورن از رده خارج کنند و دوباره هزینه کنند.دقت کنید به لوکوموتیرهای راه آهن که دارن به ۶۰ ۷۰ ۸۰ و بزودی یک قرن میرسند و راه آهن حداقل با وصله پینه و چنگ و دندان در مسیر خدمات نگه داشتن شما جی ام ها رو ببینید چجوری دارن بار راه آهن رو به دوش میکشند و برید نمونهای چینی رو هم ببینید که دیگه قابلیت استفاده ندارن حتی آلستومها و زیمنسها هم به دلیل ساختار بروزتر و پیچیدگی بیشتر زمین گیر میشن و با توجه به نرسیدن لوازم یدکی از مسیر خدمات خارج میشن.من به قطار علاقه زیاد دارم و زیاد پیگیری میکنم.بزودی فاجعه اتوبوسهای برقی پایتخت رو خواهید دید.البته کرج هم داره ولی دقت میکنم انگار کیفیتشون از اینا بهتره.ولی بزودی خواهیم دید عمق فاجعه رو.
محمد
۸ اسفند ۱۴۰۳این اتوبوس برقیا تو کرج هم هست.
خیلی خوبن.
البته من خودم زیاد از اتوبوس استفاده نمی کنم.
محمد
۸ اسفند ۱۴۰۳مسئولین سایت شیطون شدینا.
تیتر رو طوری می زنید بازدید بیشتر بخورید.
حسین دهمرد
۹ اسفند ۱۴۰۳همچنین، از گاز طبیعی برای گرمایش خانگی استفاده میشود که مقدار قابل توجی آلودگی دارد. اینکه چرت محضه مطمئنا شما هم تو خونه بخاری گازی داشتین که دودکش نداره ولی بازم ربطش به اتوبوس برقی چیه؟
کاش تمام اتوبوس ها رو cng میکردن
به بیان دیگر، سوخت گازوئیل معمول در کشورهای پیشرفتهی دنیا، آلایندگی چندانی ندارد. اینم یه چرند دیگه یه دیزل گیت معذرت. خود گازوییل یه هیدروکربنه ذاتا آلاینده س مگر با ادبلو از آلایندگیش کم کنن
پس از سالها بخور بخور چارتا اتوبوس میخوان بیارن حالا شما صداتون در اومده حقیقتا خلایق هرچه لایق تمام دنیا که دارن سمت برق میرن نمیفهمن فقط شماها مهندسین
همایون
۹ اسفند ۱۴۰۳۲۸۵ کیلومتر اونم با استانداردهای چین یعنی ۲۰۰ کیلومتر تو شرایط عادی و ۱۵۰ کیلومتر تو تابستان این اعداد واسه وسایل سنگین حمل و نقل عمومی در حد یه شوخیه و عملا راننده بعد چند ساعت کار باید بره برای شارژ و چند ساعت معطل بشه واقعا اتوبوسها کاربردی نیستن خب وقتی تکنولوژیش رو ندارین مگه مجبورین؟! اگه کشور تحریم نبود و مدیریت درست صورت میگرفت شرکتهای دانش بنیان داخلی با همکاری خارجیها میتونستن یه اتوبوس پلاگین بسازند که یه موتور خیلی کوچکتر نسبت به اتوبوسهای دیزل تنها واسه شارژ باطری و سیستم گرمایش بکار میرفت اینجوری هم برد اتوبوس به شدت بالا میرفت هم تو بحث آلایندگی و مصرف سوخت قدمهای مثبتی برمیداشتیم
محمد
۹ اسفند ۱۴۰۳دوستانی که نارحتن پیاده برن.
هی حرف مفت می زنید میگید پول کشور رو به باد دادید رفتید اتوبوس چینی خریدید؟
تو همین کرج کلی اتوبوس اسکانیا سالم هست که به خاطر یک مشکل کوچک زمینگیر شدن.
میگید چرا چون تحریمیم و اسکانیا نه تکنسین
می فرسته و نه قطعات.
تازه اینا مال زمان برجامه.
یسری اتوبوس اسکانیا تو شهرای دیگه هست که اونا از طریق دلال خریده شده و اصلاً قراردادی وجود نداره.
سایت پدال هم که ویوهاش کمه و میاد بزرگ نمایی برای تحت تأثیر قرار دادن احساسات مردم می کنه.
الان دارین واقعیت رو جعل می کنید.
خیلی زشته اگر منتشر نکنی.
البته من از جریان خبر ندارم شاید شرکت چینی به مسئولان پولی داده وگرنه بی وای دی خیلی گذینه خوبی بود.
البته شاید بی وای دی قبول نکرده چون ما تحریمیم.
البته بدنیست مسئولین قضایی یا اطلاعاتی یک بازرسی نامحسوس انجام بدهند.
Ali
۱۰ اسفند ۱۴۰۳کسی با اتوبوس برقی و… مشکلی نداره، مشکل اصلی اون بخور بخوری هست که توی این قرارداد انجام شده و با این دو میلیارد یورو اتوبوسهای خیلی بیشتری میشد خرید
محمد
۱۰ اسفند ۱۴۰۳تو از کجا میدونی؟
تو یک حالت معقول قیمت اتوبوس ۲۰۰۰۰۰ یورو هست که اگر نیاز تهران و حومه ۱۰۰۰۰ تا باشه میشه ۲ میلیارد یورو.
Yasin
۱۰ اسفند ۱۴۰۳🔴چند وقتیست در فضای مجازی مطالب اغراق امیزی علیه خرید اتوبوسهای برقی توسط شهرداری تهران مطرح میشه
🔹 دوستان عزیز لازمه یه توضیحی پیرامون اتوبوس هایی که زاکانی از چین خریده خدمتتون عرض کنم و دلیل اینهمه سروصدا تو مجازی رو بگم
🔹قیمت تمام شده این اتوبوسها + انتقال تکنولوژی کمتر از چیزی بود که ایرانخودرو پیشنهاد داد .
🔹بنابرین شهرداری تهران بااین خرید ، خودروسازهای بی کیفیت داخل رو نقره داغ کرد تا بفهمن نمیتونن هرجایی اعمال نفوذ داشته باشن و پول این مردم رو بچاپن برای همین رپورتاژ ها همینطور داره چپ و راست سرازیر میشه علیه این خریدها .
🔹که نه از طرف اصلاح طلبان و نه از طرف وفاقیون بلکه از سمت خودروساز ها و قطعه سازان است .
سامان درتومی
۱۲ اسفند ۱۴۰۳اصلاحاتی جماعت که کلا دزده اهل خرید اتوبوس نیست و پول اتوبوس هاپولی میشه وقتیم که یکی مثل زاکانی میخره دهن گشادی بسته نمیشه
زاهارا
۲۳ اسفند ۱۴۰۳حالا من با سوختشو اینا کار ندارم، واقعا یکبار سوار قسمت زنونه اش شدند؟ علت ارتفاع زیاد صندلی ها از کف اتوبوس برای باطریشه؟ کل مردم ایران با این نحوه زندگیشون مشکل زانودرد دارند خصوصا خانم ها، بعد باید پرش ارتفاع بزنند تا بتونند رو صندلی بشینند ؟!!!!
حمید
۴ فروردین ۱۴۰۴با خوندن نظرات این مقاله این رو متوجه می شید که بزرگترین مشکل مردم ایران، آلودگی هوا و برقی یا گازوئیلی یودن اتوبوس و مترو و… نیست بلکه اختلالات روانی، افسردگی و سیاه بینی و… بزرگترین درد و رنج مردم هست. آیا شما سوار اتوبوس ها شدید؟ خیلی خوب و بی صدا و بدون آلودگی هست. چند روز از سال مگه هوا سرده که بخاری اون رو مهم جلوه می دید؟ خدا کنه از این به بعد یه عالمه از اینا بیارن از چین.