ایستگاه خبر

خودروسازان برنده و بازنده از تعرفه های ترامپ

براساس تحلیل کارشناسان، برندهای آلمانی و انگلیسی، به شدت از تعرفه‌های وارداتی ترامپ ضرر خواهند کرد. در سمت دیگر، احتمالا شرایط جدید به نفع نیسان خواهد بود.

وعده انتخاباتی ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای خارجی از جمله خودرو، باعث شگفتی—و حتی شوک—گسترده شده است. از این پس، خودروهای خارجی فروخته شده در آمریکا مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهند شد. همچنین از ۳ می (۱۳ اردیبهشت)، قطعات خارجی—که عمدتاً در کارخانه‌های آمریکایی برای تولید خودروهای این کشور استفاده می‌شوند— مشمول تعرفه می‌شوند.

رئیس‌جمهور ایالات متحده وعده داده که در بلندمدت، این سیاست به نفع شهروندان آمریکا تمام خواهد شد. اما تأثیر فوری تعرفه‌ها افزایش قیمت غالب خودروها در آمریکا را به دنبال داشته است. تعرفه اساساً یک نوع مالیات بر فروش کالاهای وارداتی محسوب می‌شود.

حدود ۴۵ درصد از خودروها و وانت‌های سبک فروخته شده در آمریکا وارداتی هستند و بسیاری از بقیه نیز از تعداد قابل‌توجهی قطعه وارداتی یا حتی موتور کاملاً خارجی استفاده می‌کنند. این مسئله فقط شامل برندهای خارجی نیست—نزدیک به ۴۵ درصد از خودروهای جنرال موتورز (GM) وارداتی ساخت کانادا، مکزیک و کره جنوبی هستند.

بر اساس داده‌های S&P، در سال ۲۰۲۴، بیش از یک میلیون خودروی ساخت کانادا و ۲.۵ میلیون خودروی ساخت مکزیک در ایالات متحده فروخته شد. همچنین ۲.۷ میلیون خودروی ژاپنی و کره‌ای و ۹۰۰ هزار خودروی اروپایی نیز به فروش رسید.

مسئله فقط گران‌تر شدن بسیاری از خودروها نیست. مدل‌های بیشتری اصلاً در دسترس امریکایی‌ها نخواهند بود. ماه‌ها یا سال‌ها زمان لازم است تا خودروسازان زنجیره‌های تأمین خود را بازتنظیم کنند و میزان استفاده از قطعات آمریکایی را افزایش دهند. حتی بی‌ام‌و و مرسدس که تعداد زیادی شاسی‌بلند در آمریکا تولید می‌کنند، پیشرانه‌ی ساخت اروپا دارند.

جگوار لندرور (JLR) – بازنده
حدود یک چهارم از تولیدات JLR به ایالات متحده صادر می‌شود و این شرکت هیچ کارخانه‌ای در امریکا ندارد. حالا برند انگلیسی، به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. حتی اگر انگلیس یک توافق تجاری انجام دهد و تعرفه ۲۵ درصدی برای خودروهای ساخت بریتانیا به عنوان کشور خارج از اتحادیه اروپا کاهش یابد، مدل پرفروش «دیفندر» که در اسلواکی (داخل اتحادیه اروپا) تولید می‌شود، از بازار امریکا حذف خواهد شد.

مینی – بازنده
اگرچه این شرکت خودروهای الکتریکی ساخت چین را در آمریکا می‌فروشد، غالب تولیدات مینی از انگلیس و آلمان به دیگر کشورها می‌رسند و پیشرانه‌ی ساخت بریتانیا دارند. احتمالا مینی در آمریکا بازنده رقابت با خودروهای ساخت برندهای ژاپنی و کره‌ای خواهد بود.


آئودی – بازنده
هیچ یک از خودروها یا موتورهایش را در آمریکا تولید نمی‌کند. بیشتر محصولاتش در اتحادیه اروپا مونتاژ می‌شوند که به نظر می‌رسد با آمریکا فاصله زیادی برای توافق تجاری دارد. پرفروش‌ترین مدل، Q5 است که آئودی به دلیل توافق USMCA (توافق آمریکا-مکزیک-کانادا) و پیش‌نیاز آن نفتا (NAFTA)، تصمیم گرفت در مکزیک تولید کند!

جنرال موتورز (GM) – بازنده
این شرکت واقعاً از آزادسازی تجارت در مرزهای مکزیک و کانادا بهره برد. اما حالا تولید و محتوای نسبتاً کم آن در آمریکا، گریبان‌گیرش خواهد شد. اگرچه کارخانه‌های زیادی در آمریکا دارد، اما بازسازی آن‌ها زمان و سرمایه‌گذاری کلانی می‌طلبد؛ آن هم در شرایطی که سود و قیمت سهام‌اش به دلیل تعرفه‌ها کاهش یافته است.

فولکس‌واگن – بازنده
اگرچه یک کارخانه بزرگ در آمریکا دارد، اما حدود دو سوم خودروهایی که در این کشور می‌فروشد، وارداتی هستند؛ از جمله محصولات کارخانه بزرگش در مکزیک که تیگوان را تولید می‌کند.

رولزرویس – بازنده
بله، مشتریان آمریکایی‌اش احتمالاً هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد. چاره‌ای ندارند: این شرکت از موتورهای آلمانی و بسیاری قطعات دیگر استفاده می‌کند، بنابراین حتی اگر انگلیس به توافق تجاری برسد، بهره کامل را نخواهد برد.

تسلا  و ریویان- برنده
بدون هیچ شگفتی، شرکت خودروسازی که توسط مشاور و حامی رئیس‌جمهور، ایلان ماسک، اداره می‌شود، تأثیر بسیار کمتری نسبت به سایرین خواهد دید. تمام خودروهایش در آمریکا تولید می‌شوند. ریویان دیگر سازنده خودروهای برقی نیز تمام محصولاتش را در آمریکا تولید می‌کند.

فورد – برنده
فورد بسیار بومی‌تر از جنرال موتورز است. کارخانه‌های خارجی این برند امریکایی، از جمله واحد نسبتاً بزرگش در اروپا، به خوبی ایزوله شده‌اند؛ چرا که خودروهای زیادی به آمریکا صادر نمی‌کنند. فورد وابستگی چندانی به قطعات ساخت چین نیز ندارد.

نیسان – برنده‌ی نسبی
کارخانه‌‌های نیسان در انگلیس که قشقایی، جوک و لیف تولید می‌کنند؛ محصولی به آمریکا نمی‌فرستند. نیسان از زیان رقبا و افزایش قیمت آن‌ها، سود خواهد برد. دیگر برندهای ژاپنی، شامل تویوتا و هوندا و مزدا، هرچند که مالک کارخانه‌های متعدد داخل خاک امریکا هستند؛ بیش از نیسان به قطعات وارداتی وابستگی دارند.

مازراتی و آلفارومئو – بازنده محض

برندهای زیرمجموعه‌ی استلانتیس که در امریکا فعال هستند؛ منابع درآمدی بسیار مهمی برای این گروه صنعتی محسوب می‌شوند. جیپ و رم و کرایسلر وابستگی چندانی به خارج از امریکا ندارند اما شرایط برای مازراتی و آلفارومئو بسیار بدتر از قبل خواهد شد.

استلانتیس، این غول خودروسازی، در سال ۲۰۲۴ با سقوط شدید فروش و درآمد مواجه شد که در نهایت به استعفای ناگهانی کارلوس تاوارس، مدیرعامل انجامید. سال جدید قرار بود سال بازسازی برای این شرکت باشد، اما با اعمال تعرفه‌های سنگین ترامپ و عدم نشانه‌ای از توقف آن، وضعیت استلانتیس ممکن است به زودی به مراتب بدتر شود.

در آمریکا، آلفارومئو طی سال ۲۰۲۴ تنها ۸,۸۶۵ دستگاه خودرو فروش داشت که ۱۹ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد. اما وضعیت مازراتی به مراتب نگران‌کننده‌تر است—این برند لوکس در کل جهان ۱۱,۳۰۰ دستگاه فروخته که ۴,۸۱۹ دستگاه آن مربوط به امریکا است. شرایط جدید، می‌تواند به توقف تولید کامل برای مازراتی و آلفارومئو یا شاید فروش این شرکت‌ها توسط استلانتیس منجر شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۶ رای

مطالب مشابه

‫۲۴ دیدگاه‌ها

  1. nima.jdm

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (1128 ديدگاه)

    تسلا نازپرورده ترین کمپانی تاریخ بشریت

    موافقم 47
    مخالفم 4
    1. amir

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (3854 ديدگاه)

      جی ام بازنده؟ علی آقا رو ناناحت نکنید دیگه

      موافقم 15
      مخالفم 9
    2. Nismo

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (1765 ديدگاه)

      جنرال موتورز: بازنده

      اونوقت یه بنده خدایی این سر دنیا در حالیکه هیچی از سیاست و اقتصاد سرش نمیشه میاد از این تصمیم ترامپ حمایت میکنه
      آخرش هم مینویسه بابا مرحبا😂😂

      موافقم 45
      مخالفم 7
      1. Cadillac-V

        ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
        سوابق: (135 ديدگاه)

        معلومه خیلی فشاریت کرده ها چند تا مقاله دیگه هم دیدیم مسخرش میکردی
        باهم مهربون باشین

        موافقم 10
        مخالفم 43
        1. Cehx

          ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
          سوابق: (405 ديدگاه)

          از بس اینجا مسخره بازی راه انداختید کل سایت بهتون دیس لایک میده کل اینایی که بهتون دیس لایک میدن حتما اروپایی فن هستند و فشاری شدند

          موافقم 14
          مخالفم 6
    3. آدولف هیتلر

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (70 ديدگاه)

      ایران‌خودرو، سایپا چی بگن؟
      تازه تا مدتی پیش عملا انحصار بازار فقط برای اینا بود
      کیفیت و امنیت و تکنولوژی هم که بخوام مقایسه کنم مسخره است
      تسلا بعد ایران خودرو سایپا نازپرورده ترینه

      موافقم 6
      مخالفم 2
    4. نانو

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (226 ديدگاه)

      ایرانخودرو برنده تعرفه ایران 10درصد اعلام کرده

      موافقم 2
      مخالفم 1
  2. Mr. gt c

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (444 ديدگاه)

    گند زده روانی با این تصمیم یهوییش به صنعت خودرو، با توجه نزدیک بودن ایلان ماسک به ترامپ و اینکه بیشترین سود رو خود ماسک داره می‌بره بعید نیست این دو باهم توافق های غیر علنی کرده باشن

    موافقم 19
    مخالفم 10
    1. ارسلان

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (55 ديدگاه)

      توافق کردند مطمئنا…. ایلان ماسک ام برا خودش میاد میگه تعرفه هارو برگردونید!!! سرکاریه همه چیز…. امیدوارم ترامپ بره سمت تعرفه ثانویه روی کالاهای چینی و تعرفه رو به ۱۵۰ افزایش بده!!! با اروپا و ژاپن و کره و ویتنام و هند و….هم به توافق برسه.

      موافقم 6
      مخالفم 8
  3. OM.01

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (645 ديدگاه)

    بحران سوختی آمریکا در دهه 70سبب درخشش خودروهای ژاپنی شد رکود اقتصادی سال 2008 هم سبب درخشش خودروهای کره ای شد. چندین نمایندگی هیوندای نمایندگی ورشکسته شده هامر بودن. و اما آیا تعرفه جدید ترامپ و داستان خودروهای الکتریکی…چین آماده فتح مارکت خواهد بود؟
    باتوجه به حرف های ایلان ماسک و هیروچیو پاگانی و شهردار کالیفرنیا و مدیرعامل فورد و مدیرعامل فولکس واگن و مدیر استلانتیس و… بقیه دوستان، همین الان خودروهای چینی خیلی جلوتر از خودروهای غربی هستن هم تکنولوژی هم کیفیتی…
    با تعرفه 100درصدی باز این برتری کمرنگ میشه ولی هنوز محصولات قابل‌توجهی هستن که میتونن مردم رو جذب کنن…

    الان که نه ولی بعد از 2030 چینی ها وارد بازار آمریکا خواهند شد اگر قانون ممنوعیت کامل به دلیل الکی نزارن… و چه خواهد شد؟زمان به این سوال پاسخ میده که آخر این بازی چه خواهد شد…

    پ.ن= یاد اثر پروانه ای افتادم…یک لحظه یک زندگی یک تصمیم،میتونه دنیا رو بسازه یا نابود کنه…

    موافقم 15
    مخالفم 11
    1. nima.jdm

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (1128 ديدگاه)

      واضحه که آمریکا در مقابل چین کم اورده و داره زور های آخرشو میزنه

      موافقم 22
      مخالفم 20
      1. ارسلان

        ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
        سوابق: (55 ديدگاه)

        جوک قرن 😂 ترامپ کار به همه داره….اگر بقیه بتونند مشکلشون و با آمریکا حل کننده، چین به گدایی میوفته!! مشخصه که ترامپ میخوات انرژی و به اروپا بفروشه که دیگه سمت روسیه نرند ، تعرفه هام برا فشار به قبولی این کاره!!! کره جنوبی ام با آمریکا گویا به توافق رسیده هند و…هم دارند مذاکره می‌کنند!! مذاکره با ایران ام شروع میشه و نفت و گاز بیشتر وارد بازار جهانی میشه و قیمت میاد پایین ، همه به توافق برسند…..چین میمونه و روسیه که ترامپ با همین دوتا کار اصلی و داره!!
        ترامپ حوصله چرندیات پوتین و نداره ، با آزاد شدن انرژی و پایین اومدن قیمت ، تعرفه ثانویه میبنده به روسیه و فشارش و بیشتر میکنه، چین ام همینطور…. ترامپ دوست داره شرکت ها تولیداتشون و از چین ببرند آمریکا ، ولی به نظرم سر از هند و اندونزی و…در میارند.

        موافقم 12
        مخالفم 20
    2. سوشیانت

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (4019 ديدگاه)

      الان حرف اونا چه ربطی به برتری چین در تکنولوژی و کیفیت داره؟! یکم فکر کن چی رو داری به چی ربط میدی

      موافقم 1
      مخالفم 10
  4. Khosrow

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (2432 ديدگاه)

    بهتــر / کمتـر مرسدس میبینن و سوار میشن / ببینم کی خودروسازی امریکا تا نزدیکی تکنولوژی و شکوه المانی ها میرسه / شاید تا گارسیا بتونه بیاد ..

    موافقم 15
    مخالفم 7
    1. Cadillac-V

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (135 ديدگاه)

      یه زمینه بگو که خودروسازی آمرکیا از آلمان عقب باشه؟

      تو شاسی بلند لوکس و آفرودی و پیکاپ آلمان با اختلاف از آمرکیا عقب تره، قطعاً از کادیلاک اسکالید، لینکلن نویگیتور، جیپ رانگلر و فورد F150 و پیکاپای رَم عقب تره

      آلمان به هندلینگش معروفه که همونم شورولت کوروت هرساله هندلینگش بهتر از آلمانی ها بوده اینم مدرکش
      https://www.pedal.ir/vision/best-handling-cars-tested-2023/
      https://www.pedal.ir/vision/10-best-handling-cars-we-tested-2022/

      اما بیچاره اون آلمانی که باتری هاشو از تسلا می‌گرفته و میزاشته…

      موافقم 7
      مخالفم 15
      1. Lyting

        ۲۲ فروردین ۱۴۰۴
        سوابق: (73 ديدگاه)

        تسلا خودش باتری ها رو از چین میگیره

    2. Nismo

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (1765 ديدگاه)

      تا کادیلاک هست چرا مرسدس؟

      موافقم 8
      مخالفم 16
  5. مبین

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (9 ديدگاه)

    ترامپ عقب مانده اینقدر حرص و جوش خورده مشخصه خیلی پیر شده نسبت به چند سال پیش

    موافقم 8
    مخالفم 9
    1. آدولف هیتلر

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (70 ديدگاه)

      تسلیمم

      موافقم 4
      مخالفم 2
  6. یوسف

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (4 ديدگاه)

    به نظر من که کار درستی کرده تمام دنیا دارن جنساشونو تو آمریکا میفروشن ولی کارخونه هاشون تو چین و مکزیک و هنده اگه به همین روال جلو ببره کسری تجاری آمریکا این کشور رو نابود میکنه باید یه وطن پرست آمریکایی پیدا میشد که این روند رو از بین ببره میخوایی تو آمریکا جنس بفروشی تو خود آمریکا تولیدش کن در کوتاه مدت به ضرر مردم آمریکا خواهد بود ولی شغل های زیادی رو از چین میگیره و به مردم آمریکا برمی گردونه این فقط خودروسازی نیست تمامی صنایعی که میخوان تو خاک آمریکا فروش کنن باید برگردن آمریکا هر چند بر اساس قانون مزیت نسبی در اقتصاد این کار اشتباهه اما چون سایر کشورها دارن روی اجناس آمریکایی میگزارن و این باعث از بین رفتن توان تولیدی آمریکا میشه

    موافقم 8
    مخالفم 10
    1. گاس فرینگ

      ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (687 ديدگاه)

      البته طبعا این اجناس آمریکایی رو اگه شرکت بتونه صرفا در خود آمریکا میفروشه و برای بقیه بازارها همون سایت های چین و هند رو به کار میگیره که کارگر های مفت دارن مثلا اگه اپل توان مالیش بکشه که بعید میدونم میاد یه کارخونه آیفون تو آمریکا میزنه برای خود آمریکا و واسه بقیه کشورها هم از چین می‌فرسته با قیمت پایین تر

  7. Retro

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (47 ديدگاه)

    درحال حاضر بزرگترین برنده فقط تسلاست
    یاد یه جلمه افتادم که میگفت تسلا و فورد هرگز نمیبازند…

    موافقم 5
    مخالفم 5
  8. Saman

    ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (196 ديدگاه)

    شکوه آلمان؟؟؟ 👉 😂

    موافقم 2
    مخالفم 5
    1. Khosrow

      ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (2432 ديدگاه)

      خیـر / شکوهه سامان ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا