دنیای اقتصاد: روز گذشته روابط عمومی گمرک از نامهای خبر داد که در آن اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور از وزرای اقتصاد و صنعت خواسته خودروهای دپو شده در گمرک را مطابق قانون تعیین تکلیف کنند. در این نامه آمده است که «جنابان آقایان دژپسند و رحمانی، نباید تحت تأثیر فضاسازی، موانع فعالان اقتصادی را برطرف نکنیم. اگر کسی تخلف کرده دستگاه قضایی برخورد میکند و نباید برای کسانی که در چارچوب قوانین و مقررات عمل کردهاند مشکل ایجاد شود»؛ اما نامه جهانگیری روز گذشته با واکنشهایی همراه بود؛ بهطوریکه مهدی میراشرفی، رئیسکل گمرک ایران در همین زمینه به شروط ترخیص خودروهای در گمرک مانده پرداخت. وی که با خبرگزاری فارس گفتوگو کرده اظهار کرده که هنوز تصمیم قطعی در این رابطه گرفته نشده اما پیشنهاد شد خودروهایی که ارز دولتی گرفتهاند مابهالتفاوت آن با ارز نیمایی را پرداخت کنند.
مهدی میراشرفی، درباره نامه منتشر شده مبنی بر ترخیص خودروهای وارداتی معطل مانده در گمرکات و پیشنهادهای مطرحشده در آن اظهار کرد: در حال حاضر خودروهایی که ترخیص آنها متوقف شده از سوی شرکتها به مردم پیشفروش شده است. معاون وزیر اقتصاد همچنین با تأکید بر اینکه نامه منتشر شده یک پیشنهاد بوده و هنوز هیچ تصمیمی از سوی دولت در رابطه با آن اتخاذ نشده است، گفت: ۹۰ درصد این خودروها با ارز متقاضی و بدون انتقال ارز هستند و نیاز به تأمین ارز نداشتند.
رئیسکل گمرک افزود: ترخیص این خودروها میتواند قیمت در بازار خودروی وارداتی را تعدیل کند. وی یکی از عوامل مربوط به متوقف شدن واردات خودرو را مسائل و محدودیتهای ارزی دانست و افزود: پیشنهاد مطرح شده در رابطه با ترخیص خودروها شامل خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی نمیشود. معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: همچنین خودروهایی که ارزش آنها بالای ۴۰ هزار دلار باشد مشمول پرداخت سود بازرگانی ۵۵ تا ۹۰ درصدی هستند. میراشرفی با بیان اینکه گمرک مجری سیاستها و مقررات است، یادآور شد: یکی از دلایل دیگری که میتواند در این زمینه مطرح باشد این است که درآمد گمرک از این محل نیز محقق خواهد شد؛ چراکه در قانون بودجه امسال ۴۲۰۰ میلیارد تومان درآمد از محل ورود خودروهای وارداتی لحاظ شده که تاکنون محقق نشده است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آن دسته از خودروهای وارداتی که ارز دولتی گرفتهاند قطعاً مشمول پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز خواهند شد، گفت: اکنون ارز دولتی که به بخشی از خودروها اختصاص یافته بهدلیل عدمترخیص تسویه نشدند؛ ضمن آنکه مردم نیز خودروهای پیشفروش به دستشان نرسیده و درآمد گمرک هم محقق نشده است. به گفته رئیسکل گمرک، نامهای که در رسانهها مطرح است نظرات چند مرجع بهصورت غیررسمی و کارشناسی بوده و روی آن اجماع کامل وجود دارد اما هنوز تصمیمی در رابطه با آن نگرفتهاند.
حمید
۲۶ آذر ۱۳۹۷واقعا پول و سرمایه مردم برا دولت ارزشی نداره شاید این ماشین کل سرمایه یک انسان باشه
اگه تخلف شده گناه ما بقی چیه
چرا برا حمایت این دوتا فرقون ساز باید سرمایه مردم از بین بره
محمد
۲۶ آذر ۱۳۹۷هلو برو گلو همینه دیگه!
ارز ۴۲۰۰ بهشون دادن توقیف شدن، الان ما به التفاوت بدن تا آزاد بشن
معادل دلاریشون هم قبلا در کشور میدا پرداخت شده
این رو هم بگم که حداق این بهتر از واردات با دلار ۴۲۰۰ و فروش با دلار ۲۰.۰۰۰ تومنیه
و اینکه تیکاش درامدش هم خرج خود مکانسیم واردات خودرو میشد که اینقدر هرج و مرج نباشه و خودرو بی کیفیت فضایی با ایمنی کم رو مجبور باشیم بخریم
Москвич
۲۶ آذر ۱۳۹۷و من همچنان منتظر اون پانامرای نیو فیسی هستم که چند ماهه تو گمرک داره خاک میخوره و قرار بود تو اهواز باشه!!
چه ماشینایی اونجا گیر کردن :(
بردیا
۲۶ آذر ۱۳۹۷از اقدام دلیرانه و شجاعانه و انقلابی جناب آقای دکتر جهانگیری قدردانی که با قدرت و اقتدار های لازم برای فعالان عرصه های اقتصادی تلاش های فراوانی می نمایند این تلاش های شبانه روزی همان جهاد است.و واقعا اقدام جالب زیادی هست
امین
۲۶ آذر ۱۳۹۷تو محوطه گمرک، اونم زیر آفتاب جنوب! کیفیت رنگ و ادوات داخل ماشین ها دیگه داغون شد رفت …