هر چند این فناوری در مرحله توسعه قرار دارد اما نتایج آزمایشها نشان از عملکرد خارقالعادهاش دارند.
فناوری خودرو دیگر حد و مرز نمیشناسد. از تکنولوژیهای مختلف ضروری و گاه غیرضروری درون کابین گرفته تا ابداعاتی که شرکتهای مختلف مانند بیامو برای بهبود پیشرانههای درونسوز انجام میدهند. برخی نامهای خاص مانند تسلا و مرسدسبنز یا تویوتا و بیامو در این زمینهها شهرت بیشتری دارند اما این بهمعنای دستبهسینه نشستن باقی شرکتها نیست؛ برای مثال نیسان هم در تلاش است تا با عرضه فناوریهای خاص خود دوباره به اوج بازار بازگردد.
تکنولوژی تازه این شرکت نوعی رنگ ابداعی به شمار میرود که با تکیهبر موجهای الکترومغناطیسی سطح بدنه و حتی کابین خودرو را خنک نگه میدارد. این ابداع خارقالعاده هنوز در فاز اولیه قرار دارد و عملیاتی نشده است اما آزمایشهای اولیه نیسان، گواه از عملکرد خیلی خوب آن دادهاند.
نیسان برای خلق این تکنولوژی با شرکت «رادی-کول»ف متخصص محصولات خنککننده، همراه شده است. البته که پیشتر هم در صنایعی چون ساختمانسازی از این دسته رنگهای پرتوزا استفاده شده است اما نیسان میگوید که سناریوهای ساختمانی نیازمند لایه ضخیم رنگ هستند که زیبایی، جلا و حتی دوام رنگ بدنه خودرو را ندارند. بنابراین ماموریت این برند ژاپنی، یافتن راهحلی برای ورود اختراع یادشده به صنعت خودرو بوده است.
فرمولاسیون جدید نیسان و رادی-کول، رنگ خنککننده را برای استفاده در اسپریهای رنگی آماده میکند؛ هر چند این حرکت یک گام رو به جلو محسوب میشود اما بینقص نیست؛ ضخامت این رنگ هنوز بیشتر از حد عادی و چیزی حدود ۶ برابر ضخامت رنگ عادی خودرو اندازهگیری شده است. ترکیب رنگ نیسان شامل دو ذره ریزساختاری است که قابلیت خنکسازی را به آن میدهند. ذره نخست وظیفه بازتاب اشعههای نزدیک به فرکانس نوری فروسرخ یا مادونقرمز را دارد تا از این طریق به کاهش دما کمک کند. ذره دوم اما با تکیهبر جادوی علم، امواج الکترومغناطیسی را تولید میکند که بهجای بازتاب پرتو خورشید، آن را خنثی کرده و از انتقال آن به بخشهای دیگر خودرو جلوگیری میکند.
«دکتر سوسمو میورا»، مدیر ارشد این پروژه، توضیح میدهد:
آرزوی من تولید خودروهای خنکتر بدون مصرف انرژی اضافه است. این مسئله بهویژه در عصر خودروهای برقی دارد؛ چرا که بار حرارتی سیستم خنککننده آنها در فصول گرم تاثیر مستقیمی روی درصد شارژ یا SoC خواهد گذاشت.
نیسان حرفی از پیچیدگیهای جزئی یا روش تولید امواج الکترومغناطیسی توسط ذرات داخلی رنگ، حرفی به میان نیاورده و به ارائه نتایج این فناوری بسنده کرده است. مقایسههای این شرکت در آمازیشهایش نشان میدهد که دمای بدنه خارجی خودروی مجهز به رنگ خنککار ۱۲ درجه سانتیگراد کاهش پیدا میکند. ظاهرا ادعای این شرکت مبنیبر خنکسازی کابین هم صحت دارد و رنگ ویژه موفق شده تا کابین را ۵ درجه سانتیگراد گرمتر کند.
مشخصا مشتریان و دوستداران نیسان منتظر عرضه نهایی مدلهایی چون Z و ایکس-تریل با این فناوری بینظیر هستند. نیسان میگوید که پروژه رنگ خنککار هنوز به اتمام نرسیده و لازم است پیش از تجاریسازی، ضخامت آن را کاهش دهد تا استفاده از آن راحتتر و منطقیتر باشد. درهرصورت اگر هم وارد خط تولید شود، تنها بهعنوان یک آپشن بالارده روی محصولات انتخابی این شرکت تعبیه خواهد شد. نظر شما درباره این ابداع نوآورانه و بسیار ضروری چیست؟ آیا این رنگ در زمستان تاثیر منفی روی بدنه و کابین خواهد گذاشت؟ تدبیر نیسان برای این مشکل چه خواهد بود؟
Avan
۲۱ مرداد ۱۴۰۳ما کجاییم و ملامتگر بی کار کجاست؟!
car lover
۲۱ مرداد ۱۴۰۳نوآوری و خلاقیت و اختراع یعنی این. چین و کره یاد بگیرن
eternal
۲۱ مرداد ۱۴۰۳به به 👌
به شخصه کسی هستم که منتظرم نیسان دوباره به روز های اوجش برگرده
علی جردن
۲۱ مرداد ۱۴۰۳به به تکنولوژی جدید کشف شد🤲🏻🤩
froG-driVer
۲۱ مرداد ۱۴۰۳نگران نباش دو روز بعد چینیها خزش میکنن
B
۲۱ مرداد ۱۴۰۳این برام سواله هزینش چقدر میشه آیا رو خودروهای اقتصادی هم استفاده و میشه و براشون صرفه اقتصادی داره یا نه فقط برای خودو های لوکس و نیمه لوکس استفاده خواهد شد
علی جردن
۲۱ مرداد ۱۴۰۳چشم بادومی ها واقعا حرف ندارن چه چین چه ژاپن کره …
car lover
۲۱ مرداد ۱۴۰۳مخاشون واقعا کار میکنه
هرچند تو ایران هم کم نداریم از این افراد اما متاسفانه راه پیشرفتشون هموار نیست
پویان
۲۱ مرداد ۱۴۰۳به زودی اینجا هم شرکتهای دانش بنیان هنچین رنگی معرفی میکننن. توی صنایع و مسکن همچین رنگی هست. به زودی در خودروسازی هم استفاده میکنن.
froG-driVer
۲۱ مرداد ۱۴۰۳خواهشاً چینی ها و کره ای ها رو قاطی ژاپنیها نکن.
Taha Ayoobi
۲۱ مرداد ۱۴۰۳بهترین اختراع دنیا
واقعا نیازه
فرزند ایران
۲۱ مرداد ۱۴۰۳بشه این رنگ رو روی بدن و لباس هم پیاده کرد واقعا عالی می شه.
پختیم تو این گرما
genius
۲۲ مرداد ۱۴۰۳ابداع سیخی چند! عشق است تکرار و تکرار و تکرار مثلا شاسی 405 رو بگیری دستت 32سال ازش پول دربیاری بدون پشیزی نوآوری!
aaaaaaa
۳۰ مرداد ۱۴۰۳اگه جدی عمل میکنه بیارن تو کشور های حاشیه خلیج فارس تست کنن، حرارت اینجا چالشیه