تشخیص باتری خراب و فرسوده با باتری آنلاین
رپورتاژ: باتری خودرو بخش بسیار مهمی از سیستم موتور ماشین است که علاوه بر روشن کردن موتور، انرژی الکتریکی مورد نیاز برای فعال شدن سایر بخشهای برقی ماشین را هم فراهم میکند. ولی اگر یک روز سوار ماشینتان شدید و استارت زدید، اما ماشین روشن نشد، اصلاً تعجب نکنید! چون باتری ماشین هم مثل هر قطعهی دیگری، ممکن است خراب شود.
اما سؤال اینجاست که چطور قبل از خراب شدن باتری ماشین، متوجه آن شویم؟ اگر باتری ماشین خراب شد، چه کار کنیم؟ اگر این سؤالات دغدغهی ذهنی شما هم هستند، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا با ۴ مورد از علائم و نشانههای خرابی باتری ماشین آشنا شوید.
چرا باتری خودرو فرسوده میشود؟
باتری خودرو هم مانند هر قطعهی دیگری، طول عمر مشخصی دارد. بعد از اتمام این طول عمر و در اثر فرسایش بهعلت عوامل مختلف، دیگر کارایی لازم را نخواهد داشت و خراب خواهد شد. باتری فرسوده دیگر قابل استفاده نخواهد بود و باید جایگزین شود. در مورد موضوع جایگزینی باتری فرسوده یا خرید باتری نو، بهتر است ابتدا قیمت باطری فرسوده را استعلام بگیریم، تا با پرداخت کمترین هزینه این کار را انجام دهیم.
ولی اگر بخواهیم از این موضوع پیشگیری کنیم، باید با دلایل فرسوده شدن باتری خودرومان را بدانیم. فرسایش باتری خودرو دلایل متعددی دارد، از جمله:
- بیکیفیت و ضعیف بودن باتری
- مشکلات برقکشی خودرو
- اُکسید شدن اتصالات باتری
- مشکل در دینام خودرو
- شرایط دمایی خیلی گرم یا خیلی سرد
با ۴ مورد از علائم و نشانههای خرابی باتری آشنا شویم
در این بخش از مطلب میخواهیم به سراغ معرفی علائم و نشانههایی برویم که هشدار میدهند باتری خودروی ما فرسوده و خراب شده است. شناخت این علائم به ما کمک خواهد کرد تا خرابی باتری را خیلی زود تشخیص دهیم!
۱. استارت میزنیم، اما ماشین روشن نمیشود یا به سختی روشن میشود
یکی از مهمترین علائمی که نشان میدهد باتری خودروی ما خراب شده، روشن نشدن ماشین با استارت زدنهای مکرر است. اگر سرعت استارت زدن خودرو کم شده یا بعد از استارت زدنهای متوالی به سختی روشن میشود، احتمالاً باتری خودرو فرسوده شده است.
البته استارت زدنهای نامنظم هم میتواند دلیل دیگری برای خرابی باتری ماشین باشد. اینکه یک روز براحتی استارت میزنیم و روز بعد با دردسر فراوان ماشین را روشن میکنیم، نشان میدهد که باتری نمیتواند شارژ نگه دارد و در حال شارژ خالی کردن است.
۲. مدت طولانی است که از یک باتری استفاده میکنیم
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، باتریها طول عمر مشخصی دارند که به آن عمر مفید میگوییم. وقتی این عمر مفید به پایان برسد، دیگر کارایی اولیه را نخواهد داشت؛ یا مدام شارژ خالی میکند یا برای همیشه خراب میشود.
عمر مفید باتریهای مختلف بهطور متوسط ۲ الی ۳ سال است. بعد از گذشت این مدت، باید تعویض و جایگزین شوند. بنابراین اگر مدت زیادی از عمر باتری خودروی ما میگذرد، بهتر است قبل از اینکه حسابی به دردسر بیافتیم، آن را تعویض کنیم.
۳. رنگ نشانگر سلامت باتری تغییر کرده است
اغلب باتریها، یک چراغ نشانگر سلامت دارند. این چراغ نشان دهندهی عمر باتری و سلامت آن است. وقتی باتری خودرو، سالم و نو باشد، این نشانگر به رنگ سبز در میآید. اگر رنگ نشانگر به سمت زرد یا قرمز متمایل شود، نشان دهنده فرسوده شدن باتری و کاهش عملکرد آن است.
البته تغییر رنگ نشانگر باتری میتواند تحتتاثیر عوامل دیگری هم باشد و صرفاً به معنای خراب شدن باتری نیست. بنابراین، اگر با تغییر رنگ نشانگر مواجه شدید، حتماً خودرو را به تعمیرگاههای مجاز نشان دهید تا این مورد بهدرستی تشخیص داده شود.
۴. شکل ظاهری باتری تغییر کرده است
یکی دیگر از نشانههای خرابی باتری خودرو، تغییر شکل ظاهری آن است. گرم شدن بیش از حد موتور خودرو، باعث متورم شدن یا برآمدگی سطحی باتری میشود. اگر ظاهر باتری خودرومان دچار تغییرات غیر عادی شد، باید احتمال فرسودگی یا خرابی باتری را در نظر بگیریم.
بهطور کلی گرمای زیاد، ضربه خوردگی، شکستگی و عواملی از این دست، میتوانند منجر به کاهش عملکرد و فرسوده شدن باتری خودرو شوند.
چطور از خرابی باتری خودرو مطمئن شویم؟
علاوه بر دقت کردن به ۴ علائم و نشانهای که در قسمت قبل توضیح دادیم، برای اطمینان کامل از فرسوده بودن و خرابی باتری خودرو، باید موارد زیر را حتماً کنترل و بررسی کنیم. اگر همه این موارد مورد تایید بودند، آن وقت میتوانیم برای خرید باتری نو اقدام کنیم.
- باتری خودرو را از جای خود خارج کرده و میزان عملکرد آن را در هنگام شارژ شدن و نگهداری شارژ ارزیابی کنیم
- بستهای باتری خودرو را چک کرده و مطمئن شویم که بدون قطعی یا اتصال هستند
- محل اتصال بستها به باتری را چک کنیم و از محکم بودن آنها اطمینان حاصل کنیم
- در صورت امکان بستها را جدا کرده و سر باتری و بستها را تمیز کنیم
- از سالم بودن عملکرد استارت خودرو مطمئن شویم
- از صحت عملکرد دینام خودرو مطمئن شویم
- شمعهای خودرو را بازبینی کنیم و از صحت عمل جرقه زنی آن مطمئن شویم
- فیوزهای مربوطه را کنترل کنیم و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنیم
- اگر مطمئن نیستیم که باتری خودرو واقعاً خالی شده، از روش باتری به باتری استفاده نکنیم
راهکارهای جلوگیری از فرسوده شدن باتری خودرو
برای جلوگیری از خراب شدن باطری خودرو چند راهکار نسبتاً ساده وجود دارد، که اگر رعایت کنیم میتواند به سلامت باتری و افزایش عمر مفید آن کمک کند. اما برویم سراغ معرفی این روشها:
- باتری خودرو را همیشه تمیز و خنک نگه داریم
- وضعیت سلامتی باتری خودرو را بهطور مرتب چک کنیم
- تا حد امکان از تجهیزات الکتریکی خودرو کمتر استفاده کنیم
- ماشین را بهطور منظم سرویس کنیم
اگر باتری خودرو خراب شد، چه کار کنیم؟
اگر شرایط به نحوی پیش رفت که مطمئن شدیم باتری خودرو فرسوده و خراب شده است، دو راهکار بیشتر نداریم، که البته انتخاب هر کدام از این ۲ راهکار به شرایط خودرو و تصمیم نهایی ما بستگی دارد:
راهکار اول؛ جایگزینی باتری فرسوده با باتری نو
مجموعههای مختلفی در زمینه خرید و فروش باتری فرسوده و نو فعالیت میکنند، ولی اگر نظر ما را بخواهید بهترین و معتبرترین آنها باتری آنلاین است. این فروشگاه علاوه بر خرید و فروش انواع باتری خودرو و باطریهای فرسوده، خدمات خرید و دریافت باتری در محل، تعویض و تست انواع باتری خودرو بهصورت رایگان در محل و ارائه باتری باکیفیت و با طول عمر بالا را نیز به مشتریان ارائه میکند.
راهکار دوم؛ باتری به باتری خودرو
باتری به باتری خودرو فقط برای شرایطی پیشنهاد میشود که باتری هنوز آنقدر فرسوده نشده که نتوان با وارد کردن شوک آن را احیا کرد. پس اگر از خالی شدن باتری خود مطمئن نیستید، از طریق باتری به باتری اقدام به روشن کردن خودر
یانکی.من هم فرزند کسی هستم.آبان سرخ.
۱ اسفند ۱۴۰۰سلام بچها.چند نکته برا باتری و برق ماشین میگم.نکته اول میتونید از فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه قطعه ای بخرید که صفحه دیجیتال کوچیک هست که ولتاژ شارژ برق ماشین رو میزنه.در لحظه نشون میده دینام چقدر داره شارژ میکنه و وقتی ماشین خاموش باشه ولتاژ باتری رو نشون میده.میشه از پشت ساعت گرفت ولی دقیق نمیزنه بدید باتری ساز یه گوشه نصب کنه.فکر نکنم الان بیشتر از 50 چوب باشه.همین کوچولو جون ماشین رو نجات داد وقتی رفت بالا 14 ولتاژ فهمیدم دینام داره زیادی شارژ میکنه و خطر سوختن کامپیوتر ماشین بود.یادتون باشه تو ترافیک سنگین پشت چراق لامپهای اصلی رو خاموش کنید وسایل برفی زیاد استفاده نکنید اینجوری عمر باطری زیاد میشه.ماشین اگر کهنه شده یه کمکی از دینام به مثبت باطری بگیرید.نکته آخر هر وقت ماشین رو استارت میزنید کلاچ رو بگیرید تا فشار از رو انجین ب داشته بشه و فشار کمتر به استارت بیاد.