برای پرداخت عوارض آزادراهی ۲ روش پیش روی شما قرار دارد که یکی از آنها همان راهکار قدیمی یا توقف در مسیر است و دیگری عبور از گیتهای الکترونیکی و افراد میتوانند با توجه بهراحتی خود یکی از این ۲ راهکار را انتخاب کنند.
پرداخت عوارض از مهمترین کارهایی است که هر فرد باید انجام دهد و در صورت عدم توجه به این موضوع، راننده بهنوعی متخلف شناخته خواهد شد و جریمهای روی پلاک اعمال او میشود. برای اینکه جریمه نشوید، باید روشهای موجود برای پرداخت عوارض را بشناسید. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم پس تا انتهای متن با ما همراه باشید.
معرفی روشهای پرداخت عوارض آزادراهی
پرداخت عوارض آزادراهی آنی معمولا بهصورت آنلاین یا حتی با توقف در مسیر انجام میشود. اینکه کدام روش را انتخاب کنید، بستگی بهراحتی شما دارد. البته برای داشتن تصمیمگیری بهتر، آنها بررسی میکنیم.
شما میتوانید در طول مسیر با رسیدن به جایگاههای دریافت عوارض توقف کنید تا مسئول باجه پس از دریافت پول نقد یا کارت اجازه عبور بدهد. این روش برخلاف راهکار آنلاین میتواند باعث اتلاف وقت شود. در ادامه به طور کامل با مزایا و معایب هرکدام آشنا میشویم.
مزایا و معایب پرداخت عوارض به روش حضوری
بهطورکلی ۲ راه برای پرداخت عوارض آزادراهی بهصورت حضوری وجود دارد. در راهکار اول شما میتوانید پس از رسیدن به گیتهای مخصوص، پرداخت را انجام دهید تا دیگر نگرانی بابت جریمه احتمالی نداشته باشید.
این روش که بهعنوان راهکاری برای پرداخت عوارض آزادراهی آنی شناخته میشود احتمال جریمه شدن را به صفر میرساند؛ اما در زمانهایی که جاده خیلی شلوغ است میتواند باعث کلافگی راننده شود.
معمولا افراد در زمانهای مختلف بهخصوص روزهای خیلی گرم یا سرد سال، تمایل دارند در کوتاهترین زمان خود را به مقصد برسانند. در این شرایط اگر جاده شلوغ باشد، پرداخت عوارض قطعا بسیار خستهکننده خواهد بود.
روش دوم این است که بهجای توقف در مسیر پرداخت عوارض را در دفاتر مربوط انجام دهید. این راهکار شاید کلافگی توقف را به همراه نداشته باشد؛ اما قطعا زمان زیادی را از شما میگیرد. چرا که باید در ساعتهای کاری به دفتر مربوط مراجعه و عوارض آزادراهی را تسویه کنید.
پرداخت عوارض آزادراهی آنی از روش آنلاین
روشهای آنلاین همواره گزینههای بهترین برای تسویه و پرداختهای ضروری به شمار میآیند. این موضوع در تسویه عوارض آزادراهی نیز صدق میکند. اگر میخواهید بدون دردسر و اتلاف وقت عوارض را پرداخت کنید، بهتر است با روشهای آنلاین و مزایایی که دارند آشنا شوید.
روشهای آنلاین را میتوان از مهمترین راهکارهای پرداخت عوارض آزادراهی آنی دانست. این راهکارها تنوع زیادی دارند و میتوانید با بررسی آنها و میزان وقتی که از کاربران میگیرند، تصمیم بگیرید کدام روش بهتر است و از آن استفاده کنید. در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
پرداخت عوارض آزادراهی آنی با برچسب
یکی از روشهای محبوب در بین کاربران پرداخت عوارض با استفاده از برچسب است. برچسبها امکان تسویه آنی را برای افراد فراهم میکنند. سرعت بالا و امکان شارژ کردن از دلایلی به شمار میآیند که استفاده از آنها را برای افراد محبوب کرده است.
پرداخت عوارض آزادراهی آنی با اپلیکیشن ها
نصب اپلیکیشنها دیگر روش محبوب و بسیار پرطرفدار است که امکان پرداخت تسویه عوارض آزادراهی را برای رانندگان فراهم میکند. با نصب این نوع برنامهها دیگر لازم نیست در مسیر توقف کنید یا حتی در صفهای طولانی منتظر بمانید.
در این خصوص باید گفت بسیاری از آزادراههای کشور مجهز به گیتهای الکترونیکی هستند. در این شرایط اگر کیف پول اپلیکیشن را شارژ و پرداخت اتوماتیک را فعال کنید، امکان پرداخت عوارض آزادراهی آنی برای شما فراهم شود.
با انجام این کار دیگر لازم نیست، نگرانی بابت فراموش کردن پرداخت عوارضی و جریمههای احتمالی داشته باشید. البته برای این منظور باید در انتخاب اپلیکیشن کاربردی که این سرویس را ارائه دهد نیز دقت کنید.
اپلیکیشنها همچنین امکان دریافت استعلام را برای شما فراهم میکنند. ازاینرو با نصب آنها میتوانید در هر شرایطی از پلاک خودرو استعلام بگیرید تا نسبت به اعمال عوارض و حتی جریمههای احتمالی روی آن آگاه شوید. به همین دلیل نیز معمولا به رانندگان توصیه میشود، برای انجام این کار از یک برنامه کاربردی استفاده کنند.
سقف و مهلت پرداخت عوارض آزادراهی
در هر سال نرخهای متفاوتی برای عوارض مشخص میشود و شما باید همواره اطلاعات خود را در این زمینه بهروز نگهدارید. این ارقام در سال ۱۴۰۲ شامل موارد زیر است:
- خودروهای سواری: در روزیهای عادی ۳۸ هزار و در زمانهای شلوغ ۵۰ هزار تومان
- وانت: ۵۰ هزار تومان
- اتوبوس:۵۰۰ تومان
درخصوص مهلت تسویه نیز باید گفت با الکترونیکی شدن فرایند پرداخت عوارض، برای تسویه این مبلغ در ابتدا ۲۴ ساعت زمان تعیین کردند. با توجه به تازگی این روش، ۲۴ ساعت خیلی کوتاه بود و رانندگان زیادی پرداخت را فراموش میکردند.
درحالحاضر مدتزمان این تسویه ۱۵ روز است. در واقع باید گفت اگر موفق به پرداخت عوارض آزادراهی آنی نشدید ۱۵ روز به شما فرصت داده خواهد شد تا از طریق روشهای آنلاین یا مراجعه به دفاتر، تسویه خود را انجام دهید. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهید شد.
جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی چقدر است؟
خودروهایی که از آزادراه عبور میکنند موظف به پرداخت عوارض آن نیز هستند. در صورتی که راننده از گیتهای الکترونیکی بدون پرداخت عوارض عبور کند، تا یک یا نهایتا ۲ هفته فرصت دارد از طریق روشهای آنلاین یا مراجعه حضوری به دفاتر مربوط، مبلغ را پرداخت کند.
اگر در این مدت پرداختی صورت نگیرد فرد مشمول جریمه خواهد شد که این مبلغ با توجه به نوع خودرو متفاوت است. جریمه برای سواری، وانت و مینیبوس ۴۲ هزار تومان، برای کامیون ۲ محور و اتوبوس ۵۲ هزار تومان و برای نفتکش و تریلر ۹۴ هزارتومان خواهد بود.
این مبالغ در کنار هزینه اولیه عوارض باعث افزایش نرخ آن خواهند شد. همچنین شما باید توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نمیتوان عوارض را پرداخت نکرد. پس با نصب یک اپلیکیشن کاربردی که امکان تسویه و دریافت استعلام را فراهم میکند پرداخت را در زمان مناسب انجام دهید.
پرداخت عوارض آزادراهی آنی
اگر مایل به پرداخت عوارض آزادراهی آنی هستید ۲ روش برای شما وجود دارد که راهکار اول توقف در مسیر و تسویه بهصورت حضوری است. معمولا این روش خیلی مورد پسند افراد قرار نمیگرفت و به همین دلیل نیز راهکارهای آنلاین مانند استفاده از برچسب و اپلیکیشنها بهوجود آمدند. با نصب اپلیکیشن امکان دریافت استعلام نیز وجود دارد و با انجام این کار و تسویه در زمان مناسب، میتوان از اعمال جریمه جلوگیری کرد.
Dark Knight
۲۴ بهمن ۱۴۰۲من واقعا نمیدونم چرا باید تو ایران عوارض جاده ای پرداخت کرد وقتی که هیچ کاری انجام نمیدن !! آسفالت ۹۰ درصد جاده های ایران افتضاحه طوری که همیشه باید موقع رانندگی حواست به چاله چوله های جاده باشه که جلوبندی ماشین داغون نشه و مشکل فقط آسفالت نیست چون خیلی جاده ها هم بیش از حد باریک و خطرناک هستن یا به طور خلاصه از شدت غیر استاندارد بودن نباید ازشون رد شد ! اینا بیش تر پول زور میگیرن تا خدمت کنن
۲۴ بهمن ۱۴۰۲من میگم قبلش وایسید یه چسب نواری بگیرید بعد یه دستمال کاغذی بچسبونید به پلاک ماشین بعد که مخدوش شد راحت از اون قسمت پرداخت اینترنتی رد شید !!!
بعدش هم یکم جلوتر وایسید دستمال رو بِکَنید
بعد با پولش برای بچه هاتون خوراکی بخرید و عشق و حال دنیا رو کنین نه اینکه پولتونو بریزید تو جیب مسئولین من همیشه همین کارو میکنم 😐♥️
Navid A J
۲۹ بهمن ۱۴۰۲کار غلط، غلطه. اختلاسگرها و دزدها هم همینجور کارشونو توجیه میکنن.