رپورتاژ

راهنمای ثبت شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس با نیک پارس

به قرارداد تجاری بین افراد حقیقی و حقوقی برای فعالیت طبق ماده ۱۹۵ قانون تجارت که به‌عنوان اولین قدم تمام شرکت‌ها برای رسمیت دادن به کسب‌وکارشان شناخته می‌شود، ثبت شرکت می‌گویند. با ثبت قانونی انواع شرکت، اخذ جواز کسب و اخذ جواز تأسیس، می‌توان از مزایایی مانند منظم شدن و انجام فعالیت‌ها به‌صورت ساماندهی شده، قانونی شدن فعالیت‌های کسب‌وکار، جلب اعتماد، افراد، نهادها و سایر شرکت‌ها برای همکاری،‌ امکان شرکت در مزایدات و مناقصات، دریافت نمایندگی شرکت‌های بزرگ، دریافت وام و تسهیلات بانکی، ایجاد سابقه و افزایش اعتبار کسب‌وکار بهره‌مند شد. در این مطلب قصد داریم درباره نحوه ثبت کردن شرکت و اخذ جواز کسب و تأسیس از طریق موسسه حقوقی نیک پارس صحبت کنیم.

لزوم ثبت شرکت برای اخذ جواز کسب و تأسیس

در کشور ما شرکت‌ها در هفت گروه مختلف شامل شرکت‌های سهامی، شرکت‌های با مسئولیت محدود، شرکت‌های تضامنی، شرکت‌های مختلط غیر سهامی، شرکت‌های مختلط سهامی، شرکت‌های نسبی، شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف به ثبت می‌رسند. برای ثبت هر یک از این شرکت‌ها باید مراحل قانونی مربوط به همان شرکت طی و مدارک موردنیاز همان شرکت ارائه شود. پروسه ثبت انواع شرکت به‌صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره ثبت انجام می‌شود.

مدارکی که برای ثبت و تأسیس یک شرکت نیاز است، عبارت‌اند از: دو نسخه شرکت‌نامه، دو نسخه اظهارنامه، دو جلد اساسنامه شرکت، دو نسخه صورت‌جلسه، کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی اعضای شرکت شامل هیئت مدیران، بازرسین و سهامداران، تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری، اصل سند مالکیت، ارائه گواهی عدم سوءپیشینه برای تمام اعضای شرکت، اقرارنامه اعضا و امضای وکالت‌نامه به‌دست وکیل دادگستری.

ممکن است با توجه به نوع شرکت در بعضی از موارد جزئی، مدارک موردنیاز ثبت تفاوت داشته باشد. شرکت‌ها تنها زمانی می‌توانند برای اخذ جواز کسب و تأسیس از جهاد کشاورزی یا وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اقدام کنند که مراحل ثبت شرکت و ثبت برند را پشت سر گذاشته باشند. درواقع بدون اخذ جواز کسب و جواز تأسیس، فعالیت شرکت غیرقانونی تلقی خواهد شد.

آشنایی با مراحل ثبت کردن شرکت

برای به ثبت رساندن شرکت باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  1. انتخاب نوع شرکت برای مشخص کردن شرکا و اعضای شرکت
  2. انتخاب یک نام فارسی مورد تأیید اداره ثبت برای شرکت
  3. جمع‌آوری اطلاعات، مشخصات و موضوع فعالیت شرکت
  4. ارائه اطلاعات و ارسال مدارک در سامانه آنلاین ثبت
  5. آماده کردن و تنظیم تمام اوراق شرکت شامل اظهارنامه، اساسنامه و شرکت‌نامه
  6. قرار دادن مدارک در داخل پوشه یا پاکت و ارسال آن‌ها به اداره ثبت
  7. پرداخت هزینه‌های ثبتی و دریافت آگهی برای انتشار در روزنامه رسمی

با انجام این مراحل شرکت موردنظر به ثبت می‌رسد و از این به بعد تمام فعالیت‌های آن قانونی خواهد بود. همچنین می‌توان برای اخذ جواز کسب و تأسیس شرکت نیز اقدام کرد.

نحوه اخذ جواز کسب برای شرکت‌ها به چه صورت است؟

همان‌طور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، بعد از این‌که شرکت خود را به ثبت رساندید، می‌توانید اقدامات لازم را برای اخذ جواز کسب و تأسیس شرکت انجام دهید. تمام فعالیت‌های تجاری ازجمله فعالیت شرکت‌ها به جواز کسب نیاز دارند. جواز کسب دارای انواع مختلفی شامل جواز کسب توزیعی برای کسب‌وکارهای فروشنده اقلام مصرفی،‌ جواز کسب تولیدی برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه تولید و تهیه محصول، جواز کسب فنی برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه تعمیر وسایل و ابزار فنی یا الکتریکی و جواز کسب خدماتی برای مشاغل ارائه‌دهنده خدمات است.

شرکت‌های مختلف بعد از دریافت جواز کسب از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور با آدرس اینترنتی https://mojavez.ir می‌توانند برند خود را نیز به ثبت برسانند. موسسه حقوقی نیک پارس در زمینه دریافت جواز کسب، به شرکت‌ها خدمات خوب و مفیدی ارائه می‌دهد. مهم‌ترین مدارک موردنیاز برای دریافت جواز کسب عبارت‌اند از: عکس پرسنلی فرد متقاضی، تصویر سند مالکیت یا اجاره‌نامه شرکت به نام متقاضی، تصویر شناسنامه و کارت ملی، تصویر اساسنامه، تصویر آگهی ثبت در روزنامه رسمی، طرح و لوگوی شرکت، تصویر مصوبه هیئت مدیره به نام مدیرعامل یا اشخاص صاحب امضا.

برای اخذ جواز تأسیس شرکت ارائه چه مدارکی لازم است؟‌

همان‌طور که در بخش‌های قبلی اشاره شد، شرکت‌ها زمانی می‌توانند برای اخذ پروانه بهره‌برداری و ثبت برند اقدام کنند که مراحل اخذ جواز کسب و تأسیس را پشت سر گذاشته باشند. در بخش قبلی درباره نحوه دریافت جواز کسب صحبت کردیم و در این بخش راجع به نحوه اخذ جواز تأسیس و مدارک موردنیاز آن توضیح می‌دهیم. متقاضیان تأسیس کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی قبل از هرگونه اقدام برای ساخت و راه‌اندازی واحد تجاری یا صنعتی خود، باید جواز تأسیس دریافت کنند. جواز تأسیس نشان می‌دهد که تمام فعالیت‌ها به‌صورت کاملاً قانونی انجام می‌شود.

فعالیت شرکت‌ها و کسب‌وکارهایی که دارای این مجوز و مجوز کسب نباشند، غیرقانونی تلقی شده و توسط نهادهای ذی‌ربط پلمپ خواهند شد. جوازهای تأسیس انواع متنوعی دارند و عبارت‌اند از: جواز تأسیس جهاد کشاورزی، جواز تأسیس میراث فرهنگی، جواز تأسیس وزارت بهداشت، جواز تأسیس وزارت صنعت، معدن و تجارت، جواز تأسیس وزارت کشور، جواز تأسیس واحد تولیدی و غیره.

جواز تأسیس شرکت‌ها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود.‌ شرکت‌ها درست مانند دریافت جواز کسب برای اخذ جواز تأسیس نیز باید وارد سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور شوند و با توجه به واحد تولیدی درخواست خود را به ثبت برسانند. خوشبختانه مراحل اخذ جواز کسب و تأسیس در درگاه ملی مجوزها به‌صورت واضح است و انجام مراحل کار سختی نیست. برای دریافت جواز تأسیس به مدارکی مانند کپی کارت ملی و شناسنامه فرد متقاضی، ارائه کارت پایان خدمت برای متقاضیان آقا، تکمیل فرم پرسشنامه یا طرح توجیهی و ارائه اطلاعات کامل مربوط به محصول تولیدی برای متقاضیان حقیقی و کپی روزنامه رسمی و اساسنامه شرکت، کپی اظهارنامه و شرکت‌نامه شرکت، مهر و سربرگ شرکت و تکمیل فرم پرسشنامه برای متقاضیان حقوقی نیاز است.

لزوم دقت در آماده کردن مدارک مورد نیاز برای ثبت و اخذ جواز کسب و تأسیس شرکت

بررسی و ارزیابی مدارک مربوط به ثبت و همچنین مدارک مربوط به اخذ جواز کسب و جواز تأسیس توسط کارشناسان سازمان‌های مربوطه مدتی به طول می‌انجامد و متقاضیان باید برای آگاهی از تأیید یا رد مدارک ارسالی خود صبر داشته باشند. اگر در مدارکی که ارسال‌شده، ایرادی وجود داشته باشد، درخواست ثبت و اخذ مجوزهای کسب و تأسیس شرکت رد خواهد شد و زمانی را که می‌توانستید از آن برای شروع فعالیت‌های تجاری خود بهره ببرید، از دست خواهید داد.

به همین دلیل حتماً باید در تهیه مدارک نهایت دقت را داشته باشید و تمام مراحل را به خوبی انجام دهید. برای اطمینان از انجام درست مراحل اداری و آماده کردن مدارک موردنیاز می‌توانید از خدمات موسسه حقوقی نیک پارس استفاده کنید. این موسسه حقوقی سال‌هاست که در زمینه ارائه خدماتی مانند ثبت و اخذ جواز کسب و تأسیس شرکت، ثبت برند، ثبت تغییرات شرکت، اخذ رتبه نیک پارس و غیره مشغول فعالیت است و توانسته به یکی از بهترین و معتبرترین موسسه‌های حقوقی فعال در این حوزه تبدیل شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید به آدرس اینترنتی http://nikepars.com مراجعه کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب راجع به لزوم ثبت کردن شرکت برای دریافت مجوز کسب و تأسیس شرکت صحبت کردیم و توضیح دادیم که تمام شرکت‌ها برای این‌که بتوانند جواز کسب و جواز تأسیس دریافت کنند، حتماً باید با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، ارائه مدارک موردنیاز و تأیید مدارک توسط اداره ثبت به ثبت رسیده باشند؛ در غیر این صورت نمی‌توانند برای دریافت جواز کسب و تأسیس اقدام کنند. برای انجام سریع و درست مراحل ثبت و دریافت جواز کسب و جواز تأسیس بهتر است از خدمات موسسه حقوقی معتبر نیک پارس استفاده کنید.

 

برچسب ها : ثبت شرکت,نیک پارس,اخذ جواز,اخذ جواز کسب,اخذ جواز تاسیس

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا