آیا میدانید که این دنیای خستهکننده موتوراسپورت چه چیزی کم دارد؟ یک سری مسابقات کانسپت که در آن عامل انسانی که از قضا اهمیت بسیار بالایی نیز دارد، حذف شده باشد. بر این اساس، «روبوریس» ایده یک خودران مسابقهای را در یک فرم زیبا ارائه کرده است. این وسیله که شاید دیگر نتوان نام آن را بهراحتی «اتومبیل» گذاشت، برای شرکت بدونراننده در مسابقات طراحی شده و قرار است که در بخش نمایشی فرمول E سال آینده رونمایی شود.
امّا چنین ایدهای چگونه رنگ واقعیت به خود گرفته است؟ روبوریس در صفحه رسمیاش این چنین توضیح میدهد:
تیمهای بدون راننده در «جنگ الگوریتمها» رقابت میکنند … به این ترتیب تکنولوژی بازی و موتور اسپورت در کنار یکدیگر قرار میگیرند و هوش مصنوعی و مهندسی خودروسازی در یک شرایط حدّی، در یکدیگر تنیده میشوند.
در هر صورت، این مفهومی جالبتوجه است. تیمهای مورد اشاره میتوانند با محاسبات پیچیده، مسیر وسیله نقلیه را در یک پیست مسابقه مشخص کنند و یا اینکه بهترین خطوط حرکت ممکن را به آن «آموزش» دهند. همه اینها برای یک علاقهمند به اتومبیل، تا حدودی رؤیایی و به دور از واقعیت هستند، ولی اگر از نقطهنظر فنی آن را بررسی کنیم، این کانسپت واقعاً حیرتانگیز است.
طراح روبوریس شخصی به نام دنیل سیمون (Daniel Simon) است؛ یعنی همان کسی که مسئول طراحی وسایل نقلیه فیلمهایی چون «ترون»، «فراموشی»، «پرومتئوس» و «کاپیتان امریکا» بوده است. وی همچنین برخی طراحیهای فرمول یک برای کمپانیهایی چون آئودی، بنتلی و بوگاتی را نیز به عهده داشته است. «سیون» در زمینه این خودروی مسابقهای بدونراننده میگوید:هدف من ساخت وسیله نقلیهای بود تا در عین حفظ زیبایی، از تمام فرصتهای غیرعادی نبود یک راننده انسان در پشت فرمان خود استفاده کند. مهندسان مسابقه و آئردینامیک، از همان ابتدا مرا در رسیدن به این هدف یاری کردهاند. روبوریس در عین سرگرمکننده بودن، بیشتر بر روی ویژگیهای رقابتی تمرکز دارد. در حالی که در دنیای کنونی مسابقات اتومبیلرانی چندان مرسوم نیست، ولی موضوع «زیبایی» از اولویت بالایی برای ما برخوردار بوده و بر این اساس، تلاش زیادی برای ترکیبی از بهترین عملکرد و بهترین طراحی ظاهری انجام دادهایم.
در همین حال، الخاندرو اگاگ (Alejandro Agag)، مدیرعامل فرمول E در این اندیشه است که این کانسپت میتواند انقلابی در صنعت ایجاد کند:
امروز یک روز تاریخی برای موتور اسپورت و در حالت کلی، برای صنعت خودرو است. اولین تصور از «روبوکار» که توسط «دنیل سیمون» طراحی شده، تداعیکننده چهرهای است که خودروها میتوانند در آینده داشته باشند. در فرمول E ما افتخار میکنیم که چنین چیزی را با نوآورانی چون «دنیس سوردلوف» و «دنیل سیمون» اعلام میکنیم؛ موضوعی که انقلابی در دینیا موتور اسپورت است و پروژهای است که آینده حملونقل را تغییر خواهد داد.
احمد باقری
۱۵ فروردین ۱۳۹۵این هم در آینده، شاخه جذابی از مسابقات رانندگی میشه.
Reza :: Deutschland :: Mercedes
۱۵ فروردین ۱۳۹۵بهت قول میدم اصلا هم جذابیت نخواهد داشت
رامکال
۱۵ فروردین ۱۳۹۵یه چند خط که درباره طراح آلمانی این خودرو توی اینترنت خوندم فهمیدم که آدم جالب و معروفیه.
پدال جان اگر زحمتی نیست زندگینامه و سوابق کاری این مخترع رو در قالب یک مقاله زیبا کار بکنید.
با تشکر از شما.
بنتلی
۱۵ فروردین ۱۳۹۵خودروی پیشرفته ای هس و خودران بودن تو سرعت های بالا واقعا شگفت انگیزه ولی واقعا چهره زشتی داره،ربطی هم ب سلیقه نداره حرفم چون واقعا زشته،جای تعجبه ک گفته با حفظ زیبایی و توجه بهش!
نوید جهرمی
۱۵ فروردین ۱۳۹۵امیدوارم موقعی که ماشین های خودران و برقی فراگیرشدن یا آلزایمر گرفته باشم یا اصلاً نباشم.
دیگه چیزی نمیمونه که هیجان داشته باشه.تو خیابون کسی لایی نمیکشه.هر آن ممکن نیست تصادف کنی. بهانه ای برای دعوا و فحش دادن نیست دیگه نمیشه با قفل فرمون اومد پایین.این صحنه ها رو دیگه باید از تو کتابا و فیلما ب بچه هامون نشون بدیم.
دیگه نمیشه ب رانندگی زنا گیرداد.
وای خیلی کسل کنندس :)
بهنام طیبی
۱۵ فروردین ۱۳۹۵چه مدل مفهومی و عجیبی
Reza :: Deutschland :: Mercedes
۱۵ فروردین ۱۳۹۵درود
یک نکته هست
آیا واقعا مسابقه روبات ها برای ما جالبه؟؟؟
یه مثال میزنم..اکثر ما فیلم ترنسفورمرز رو دیدیم…نقش اصلی و کار اصلیو روبات ها انجام میدن اما این وسط همیشه چند انسان هستن که یه فرعی تو داستان محسوب میشن
یه رابطه عاطفی بین دختر و پسر
یه پدر دختر
چند تا دوست صمیمی یا هرچی…
چرا اینا وجود دارن؟اینا چیکاره ن؟
خب مشخصه اگه اینا نباشن دیگه کسی فیلمو نمیبینه
جنگ چند تا روبات برای ما چه اهمیتی داره؟ کی میاد ضرب و شتم ادم اهنی ها رو نگاه کنه؟
تا وقتی پای یک انسان وسط باشه داستان جالبه اما انسان که کنار گذاشته بشه دیگه این خبرا نیست…
شما یه روبات نمونه بردار بفرست مریخ یا سیارات دیگه
کاریه که ارزش بسیار زیادی داره و خیلی هم دشوار و پرهزینه و البته مهمه
اما واقعا چقدر برای مردم جالبه؟ چند روز صدر اخبار میمونه و هر از چند گاهی یکی دوتا خبر ازش منتشر بشه و دیگه هیچی…حتی عکساشونم نگاه نمیکنن جز چند نفر علاقه مند واقعی
.
.
اما یه انسان بره کره دیگه!!!!!!!!!!!
اصلا نمیشه تصورشو کرد
مره دیگه چیه همون فیلیمس بامگارتنر اتریشی سفر فضایی نداشت فقط رفت از ارتفاع پرید هیچ وجهه علمی نداشت هیچ کمک علمی به بشر نکرد کوچکترین وجهه تحقیقاتی نداشت و …
اما خیلی از مردم دنیا نشستن تماشا کردن اون پرشو کلی هم سر و صدا کرد
چرا؟ چون پای یک انسان وسطه…
ما برای فعالیت های انسانی ارزش قایلیم روبات ها شاید کار رو راحت کنند و مهم باشند و .. اما ارزشی برای ما ندارند…کسی از دیدن تکه تکه شدن روبات ناراحت نمیشه(شاید حس خوبی هم بده اتفاقا)
بهنام طیبی
۱۵ فروردین ۱۳۹۵استیون هاوکینگ ابراز نگرانی کرده از ساخت هوش مصنوعی و ربات ها و اعلام کرده نسل بشر امکان نابودیش هست
بهنام طیبی
۱۵ فروردین ۱۳۹۵ری کرزویل اینده پژوه معروف امریکایی گفته تا سال 2045 میلادی هوش مصنوعی از هوش بشر سبقت یا پیشی میگیره و تا سال 2100 انسان جاودانه خواهد شد.
میچیو کاکو فیزیکدان معروف ژاپنی-امریکایی تبار هم هوش مصنوعی تایید کرد درسال 2045 انجام میشه.خلاصه اینکه علم چیکارا خواهد کرد و انسان به کجاها میرسه