پیشنمایش جایزه بزرگ چین در شانگهای با برتری لوئیس همیلتون برگزار شد. پیاستری هم به اولین پول پوزیشن خود رسید. ساعاتی دیگر، دومین مسابقه از فرمول یک ۲۰۲۵ برگزار میشود.
ظاهرا لوئیس همیلتون توانسته است با تیم فراری هماهنگ شود. رانندهی پرافتخار انگلیسی در زمانگیری اسپرینت گرید (Sprint grid) زمان یک دقیقه و ۳۰ ثانیه و ۸۴۹ هزارم ثانیه ثبت کرد. جایگاههای بعدی این رقابت به مکس وشتاپن، اسکار پیاستری و چارلز لکلرک رسید. دیگر نکتهی جالب، عملکرد ناامیدکنندهی رانندگان مرسدس بود که جورج راسل و آندره آنتونلی را به خطوط پنجم و هفتم رساند. فرناندو آلونسو، مرد بازنشسته نشدنی فرمول یک هم، یازدهم شد.
در اسپرینت نهایی (Post sprint) پس از ۱۹ دور، لوئیس همیلتون توانست با زمان ۳۰ دقیقه و ۳۹/۹۶۵ ثانیه اول شود. اسکار پیاستری حدود ۷ ثانیه بعد از رانندهی فراری به خط پایان رسید و مکس وشتاپن در این رقابت سوم شد. ردههای بعدی به جورج راسل و چازلر لکلرک رسید.
سال ۲۰۰۴، شانگهای چین به تقویم مسابقات فرمول یک جهان اضافه شد. این پیست با هزینه ساخت ۲۴۰ میلیون دلار، یکی از پرهزینهترین پروژههای ورزشی دنیا است. مسیر ۵/۵ کیلومتری، ۵۶ دور برای جایزه بزرگ دارد و مجموعا ۳۰۵ کیلومتر در یک رقابت، فراهم میکند. لوئیز همیلتون با ۶ پیروزی، رکورددار موفقیت در مسابقات فرمول یک چین است؛ اما سال ۲۰۲۴ مکس وشتاپن به سکوی اول در جایزه بزرگ شانگهای رسید.
لوئیس همیلتون با خودروی فراری، نهتنها مقام نخست اسپرینت شانگهای را کسب کرد؛ رکورد این پیست را بهبود داد. موفقیت در اسپرینت ۸ امتیاز برای رانندهی فراری به ارمغان آورد و شرایط او را در فصل ۲۰۲۵ ارتقا داد.
در پایان مراحل نهایی تعیین خط، اسکار پیاستری توانست بهترین نتیجه را ثبت کند و برای نخستین مرتبه، برندهی پولپوزیشن شود. ردههای بعدی برای شروع مسابقه اصلی به ترتیب در اختیار جورج راسل از تیم مرسدس، لندو نوریس از مکلارن، مکس ورستپن، لوئیس همیلتون و چارلز لکلرک خواهد بود.
Mhosein
۲ فروردین ۱۴۰۴پس اخرا به دستی خراب کرده بود که فقط از مرسدس بره
محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال
۲ فروردین ۱۴۰۴مگر در مرسدس زندانی بود؟
قرارداد تمام شد از مرسدس رفت فراری
خوبی عزیزم؟
Mhosein
۲ فروردین ۱۴۰۴درست میگین .خودمم به خودم دیسلایک دادم😂 بخوبیتون اقای اشتری عزیز
Mhosein
۲ فروردین ۱۴۰۴اقای اشتری حالا که کامنتمو دیدین میخواستم سوالمو بپرسم من توی پدال سرچ میکنم میزنه تعداد دفعاتی که سایت شمارا به نشانی دیگر هدایت کرده بیش از حد ممکنه این چه مشکلیه میخواستم جوابمو بدین که بپرسم ازتون
محمدعلی کاشی
۲ فروردین ۱۴۰۴من هم این ایراد رو به پشتیبانی ایمیل زدم، متاسفانه جوابی نگرفتم
javad-bmw
۲ فروردین ۱۴۰۴هزینه ساخت پیست چین ۲۴۰ میلیون دلار شده
اگه د ز د ی هایی که اینجا شده رو جمع کنیم ۵۰ تا پیست مثل پیست چین میتونستیم بسازیم
تأمل برانگیزه وضعمون
LH44
۲ فروردین ۱۴۰۴فقط پول پیست مهم نیست. بحث زیر ساخت مطرح هست. فرض کنید حضرات یه پیست با کلاس جهانی ساختند( دلفین ها هم پرواز کردند)، وسط مسابقه برق برای دو ساعت بره. چی میشه؟؟
یا مثلن حدود 300 هزار تماشاگر از کشورهای مختلف بیان. این ها جای خواب میخوان، سیستم حمل و نقل میخوان، تفریح میخوان، امکانات درمانی میخوان و…. که حتی تهران هم از داشتن درصد کمی از اونها عاجز هست.
حسن
۲ فروردین ۱۴۰۴2000 ملیارد دلار طی 40 سال نفت فروختن فقط نفت تمامش را دزدیدن و نابود کردن و حیف و میل کردن
مزدک
۳ فروردین ۱۴۰۴مطابق سالنامه ی ۲۰۲۱ اوپک؛ به مناسبت ۱۲۰ سالگی قرارداد نفتی میان دولت ایران، در زمان سلطنت مظفرالدین شاه قاجار، با دارسی؛ تاجر بریتانیایی، از خرداد سال ۱۲۸۰ خورشیدی، در زمان انعقاد قرارداد اکتشاف و بهره برداری نفت خام ایران، با ویلیام ناکس دارسی، تا خرداد ماه سال ۱۴۰۰ شمسی، کل درآمد فروش نفت و میعانات گازی کشور ما، معادل ۱۴۱۶ میلیارد دلار بوده، که چیزی حدود نصف این مبلغ (معادل حدود ۷۰۰ میلیارد دلار!)، تنها در دوره ی هشت ساله ی ریاست دولت های نهم و دهم، بر قوه ی مجریه، به خزانه ی ارزی کشور واریز شده. در حالیکه از زمان عقد قرارداد دارسی، تا سال ۱۳۸۴ خورشیدی، ما موفق به فروش تنها حدود ۵۵۰ میلیارد دلار نفت شده بودیم! با این حساب، و با در نظر گرفتن شرایط امروز فروش نفت ایران؛ که بیشترش از کانال های غیر رسمی و به صورت اصطلاحا چمدونی فروخته می شه، در این سه سال هم نهایتا با حدود ۱۸۰ میلیارد دلار فروش (با حد نهایت خوشبینی!)، جمعا به عدد حدود ۱۶۰۰ میلیارد دلار، برای کل تاریخ فروش نفت ایران می رسیم. جالبه که فقط حدود ۳۰۰ میلیارد دلار این پول، در دوره های قاجار و پهلوی به مملکت ما رسید، یعنی تقریبا ۱۳۰۰ میلیارد دلار، در این ۴۶ سال، تنها از فروش نفت و مشتقاتش؛ به این کشور تزریق شده! با دست و دلبازانه ترین حساب و کتاب ممکن، اگه تمام فعالیت های زیرساختی و عمرانی و تکنیکی و تکنولوژیک و نظامی و فرهنگی و… رو، که در طول این ۴۶ سال اجرا شدن، به عنوان تنها یک ابر پروژه در نظر بگیریم، و نه با هزینه های ۴۶ سال قبل، که تمام هزینه های این مگا پروژه رو هم؛ کاملا به روز محاسبه کنیم، غیر ممکنه که به عددی بزرگتر از ۳۰۰ میلیارد دلار برسیم!
دو مورد:
۱. دوستان عزیز؛ اگر نتیجه گیری اقتصادی بنده در محاسبه ی این عدد اشتباه هست، لطفا ذهن بنده رو، با شیوه ی محاسبه ای که مطابق نظر شما، نتیجه ی دیگه ای حاصل خواهد کرد، توجیه بفرمایید. سپاسگزار راهنمایی های دوستان خواهم بود.
۲. اگر محاسبه ی بنده درست باشه؛ با ۱۰۰۰ میلیارد دلار گم شده، می شد چه کارهایی برای این کشور انجام داد؟
پانوشت: عمدا عدد ۱۳۰۰ میلیارد دلار رو، که رقم دقیق تری هست نسبت به ۲۰۰۰ میلیارد دلاری که دوستمون گفتن، بیان کردم! به این دلیل؛ که وقتی می گیم میزان فروش نفت ما در این ۴۶ سال، ۲۰۰۰ میلیارد دلار بوده، داریم ۷۰۰ میلیارد دلار ناقابل، به ثروت تخیلی خصم خودمون اضافه می کنیم، که خودش در طول این سالها، به حد توان و موقعیتش، به اندازه ی کافی از خجالت ما دراومده… ۱۳۰۰ میلیارد دلار دقیق تر رو اعلام کردم، که حتی در ذهنم هم، یه امتیاز مفت و مجانی ۷۰۰ میلیارد دلاری به خصمم نداده باشم! چون می خوام خشمی که نسبت بهش دارم، و بازخواستی که سر وقتش ازش خواهم داشت، برخاسته از یک حقیقت قابل اثبات و کوچکتری؛ که کمتر به ذهنم فشار میاره باشه، تا یک اتهام قابل رد کردن (به دلیل غیر مستند بودن!) و بزرگتر، که تا زمانی که نوبت سوال پرسیدن قانونی ما بشه، بسیار بیشتر عذابم خواهد داد…
dna
۲ فروردین ۱۴۰۴هشتمی حقشه
حیفه با هفت تا بازنشسته بشه
حسن
۲ فروردین ۱۴۰۴فقط اسم ورشتپن هر جا یه جوره این اخرش اسمشا عوض میکنه