رفتار تازه بال عقب خودروی مکلارن در مسابقه باکو نشان داد که احتمالا این تیم برای مهار باد از روشی متفاوت استفاده میکند که مشابه DRS است.
پس از برگزاری مسابقات گرندپری آذربایجان در پایتخت این کشور، باکو، بحثها و حاشیههای متعددی پیرامون عملکرد بال عقب خودروی مکلارن پیش آمده است که این تیم را انگشتنما کرده است. تصاویر و ویدئوهای روبهعقب خودروی مسابقهای MCL38 این تیم بریتانیایی نشان میدهد که فلپ بالایی بال زیر فشار بالا رفتاری غیرعادی دارد و گوشه آن با افزایش سرعت، بالا میرود. احتمال میرود که این مورد باعث کاهش نیروی پسا شده و سرعت خط مستقیم خودرو را افزایش داده است. نتیجه آن میشود که بسیاری گمانهزنی میکنند که احتملا مکلارن درحال استفاده از بالهای منعطف باشد.
تاکنون هم حرفهای زیادی پیرامون قانونیبودن راهحلهای آیرودینامیکی بهکاررفته در بالچهها و اسپلیترهای جلوی خودروها مطرح شده است که با توجه به حساسیت بالای این مسئله، احتمالا باعث سختگیری بیشتر روی عملکرد بال عقب بشود.
آنجایی عملکرد بال مکلارن زیر سوال رفت که پیاستری، راننده این تیم، موفق شد لکرک، راننده تیم فراری، را با وجود بهرهمندی از فناوری DRS، عقب نگه دارد. پس برای بسیاری سوال بود که چه چیزی میتوانسته منبع این برتری مکلارن باشد. گمانهزنیها بر آن است که بالهای منعطف دلیل مسئله یادشده باشند.
قطعات آیرودینامیکی منعطف در مسابقات فرمول ۱ همیشه منبع بحث و جدل بودهاند. تیمها همواره بهدنبال بهبود عملکرد آیرودینامیکی خود هستند اما از سوی دیگر با قوانین مشخص مسبقات محدود میشوند و مجبورند، چارچوبهای تعیینشده را رعایت کنند. البته این حقیقت هم غیرقابل کتمان است که قطعات گوناگون خودرو تحت فشارهای مختلف و در شرایط متفاوت، بهشکلی تازه دفرمه میشوند و تغییر شکل میدهند. بنابراین بخشهای مختلف خودرو با دوربین پایش میشوند. همین دوربینها توسط مسئولان هم موردبررسی قرار میگیرند تا جلوی تخلفات احتمالی گرفته شود.
FIA در سال ۲۰۲۱ و برای بررسی دقیق وضعیت قطعهای همچون بال عقب، ۱۲ نقطه الکترونیکی مرجع را روی آن قرار داد تا با تکیهبر دوربین روبهعقب کابین بتواند وضعیت تغییرات بال را وارسی کند. در تصویر اصلی، شش نقطه سیاه روی فلپ بالایی بال و ۶ نقطه سفید هم روی فلپ اصلی دیده میشوند. بنابراین دوربینها نقش پلیس را برای برگزارکنندگان دارند تا از این طریق از استفاده از قطعات غیرمجاز جلوگیری کنند.
از آنجا که FIA پیش از این هم خمیدگی گوشه بالها را به سمت عقب دیده و آن را در محدود تلرانس مجاز دانسته، میتوان احتمال داد که در این زمینه هم از مکلارن بگذرد.
استفاده از فناوری بال منعطف میتواند فاصله میان فلپ بالایی و پروفیل زیرین را بهگونهای تنظیم کند که اثری برابر با DRS داشته باشد. گمان میرود که این فناوری بتواند در تمام طول پیست، اثر خود را حفظ کند اما رفتار و تاثیر متفاوتی داشته باشد؛ چرا که خمیدگی گوشه بال در بخش میانی پیست هم مشاهده شده اما اثر آن روی خودرو مانند اثر خط مستقیم نبوده است.
مورد دیگر آن است که اگر استفاده از این فناوری در محدوده مجاز باشد، تیمهای دیگر هم بهدنبال بهکارگیری آن خواهند بود و احتمالا موفق میشوند که نهایت استفاده را از آن ببرند. درهرصورت، باید منتظر ماند و نتیجه را در مسابقات آینده تماشا کرد. نظر شما درباره این مسئله چیست؟ آیا استفاده از قطعات منعطف باید غیرقانونی باشد؟
(Ali(chevynova
۲۹ شهریور ۱۴۰۳بحرینی ها باید توجه بیشتری به موارد اینچنینی داشته باشن بعنوان مالک این شرکت
حمیدرضا
۲۹ شهریور ۱۴۰۳کاش بحرینی ها جی ام رو هم میخریدن تا پیشرفت کنه
amirkhanzadeh
۲۹ شهریور ۱۴۰۳همین که بیشتر خودرو سازی آمریکا دست چین و اروپا هستند کافیه
ما بعداً به چیز های دیگه نگاه می ندازیم علی برده
mmd@
۲۹ شهریور ۱۴۰۳پس پیروزیش زیر سر اسپویلر هستش ☣️☣️☠️☠️☠️😈😈😈
رهگذر
۲۹ شهریور ۱۴۰۳به نظرم وقتی خودروها در همه چیز از لحاظ فنی یکسان هستند خیلی رقابت خوب و مهندسی بالایی ک در قطعات ایرودینامیکی کاری کنید خودرو شما بهتر از بقیه باشه این به توسعه و علم و تکنولوژی هم کمک خواهد کرد
JDM سابق
۲۹ شهریور ۱۴۰۳این کارشون منو یاده بال های رو سقف کابین ماشین های ناسکار میندازه
با این تفاوت که تو ناسکار وقتی ماشین تصادف میکنه و به هوا پرتاب میشه بال های سقفی باز میشه تا ماشین تو هوا شتاب نگیره و به پایین منتهی بشه، مک لارن بر اساس باد زاویه فین های باله رو صاف میکرده، یه نوع آیرودینامیک نیمچه فعال زدن تنگش😅. خواستم یه مطلب طولانی درباره موتور و پاورترین F1 به درخواست یکی از رفقا کامنت کنم ولی از دیروز تا الانم گیرم، وقتش بشه کامل تایپ میکنم میذارمش امیدوارم رفقا خوششون بیاد 🙏،
یانکی من هم فرزند کسی هستم
۲۹ شهریور ۱۴۰۳به نظر من هیچ ربطی نداره.فرمول ۱ دیگه مضحک شده قبلاً تیم برتر رو چندین سال کاریش نداشتن الان تایم کوتاه شده.اصلا چیزی به اسم رقابت داخل فرمول نیست.شما میخواید فرمول ۱ ببینید به ۵ نفر برتر کاری نداشته باشید و رقابت زیر ۵ رو نگاه کنید و متوجه میشوید که اون بالا تمامش زد و بنده.یه دفعه ورشتاپن با اون همه هیجانش و بگیر و ببندش مثل موش شده و صداش در نمیاد.به همین دلیله آمربکایی ها از فرمول۱ بدشون میاد و عاشق نسکار هستند.نسکار آخرین راننده هم شانس پیروزی داره و آنقدر سبقت میبینی کیف میکنی.
Galant.VR4(JDM)
۲۹ شهریور ۱۴۰۳به نظر من فرمول یک یکی از حساس ترین قوانین رو داره و با تقلب اینطوری سخت برخورد میشه
فرمول یک بازی زمان و استقامته اگه مکلارن خوب عمل میکنه بخاطر توانایی ماشینش و راننده هاشه به عنوان کسی که عشق فرمول یکه اینو میگم
شایان
۳۰ شهریور ۱۴۰۳انگلیس و انگلیسی یعنی تقلب دروغ و خریدن اعضای سازمان ناظر مگه اون دوچرخه سوارشون نبود بارها بارها دوپینگش مثبت شد ولی مقام هاشو ازش نگرفتن با پر رویی و وقاحت هم طلبکار شدن یا دوپینگ گسترده تو المپیک های لندن و ریو و توکیو خیلی بدتر از روس ها ولی روس ها رو محروم کردن انگلیسی هارو هیچی به نظر من باید دو دهه کامل اینارو از همه فعالیت های ورزشی محروم کنن و جریمه مالی فوق سنگین بهشون ببندن تا ادب بشن
محمدهادی
۳۰ شهریور ۱۴۰۳واقعا اگر به قصد طراحی شده باید گفت نکته بسیار هوشمندانه یی رو بکار گرفته مکی
تکنولوژی DRS کاش توضیح داده بشه که ماهیت وجودیش چیه و چرا بکارگیری اونو فیا مجاز دونسته و نهایتا تا چند درصد به افزایش عملکرد مثبت خودروهای فرمول وان منجر میشه