داچیا داستر از زمان معرفی در سال ۲۰۱۰ تاکنون با فروشی بالغبر ۲ میلیون دستگاه یکی از موفقترین ساختههای این برند رومانیایی بوده و انتظار میرود نسل سوم آن که در سال ۲۰۲۴ معرفی خواهد شد با حفظ خصوصیات اسلاف خود نظیر قیمت پایین، توانمندیهای خارج از جاده (آفرود)، طراحی ماجراجویانه، و کاربردی بودن. و افزودن فناوریهای بیشتر و بهبودهای دیگر اهمیت خود در بین ساختههای داچیا را حفظ و حتی افزایش دهد.
نسخه کنونی داستر در بازارهای جهانی از نسل دوم این خودرو است که در سال ۲۰۱۷ عرضه و در سال ۲۰۲۱ تغییراتی (فیسلیفت) را تجربه کرد. این خودرو هنوز هم در اروپا بین خریداران محبوب است بااینحال داچیا کار بر روی نسل جدید آن را که کاملاً از نو طراحی خواهد شد آغاز کرده است.
طراحی ظاهری: برگرفته از کانسپت بیگستر (Bigster)
پیشبینی میشود داستر جدید در طراحی خود بهره زیادی از سبک طراحی و خصوصیات فرمی کانسپت بیگستر داچیا که در سال ۲۰۲۱ به نمایش در آمد ببرد. همانطور که احتمالاً میدانید داچیا و رنو استاد اتخاذ استراتژیهای کاهنده هزینه هستند و شکی نیست که همچنان از این برگ برنده خود برای SUV جدید نیز استفاده خواهند کرد. بنابراین داستر بهنوعی نسخه کوچکتر کانسپت بیگستر که عرضه آن به بازار تأیید شده خواهد بود.
باوجود تفاوت بین اندازههای این دو خودرو، حدس زده میشود برخی پنلهای بدنه، چراغهای جلو، چراغهای عقب، سپرهای آلومینیوم نما، گلگیرهای برجستهی جعبهای، و تزئینات اسنورکل-مانند کناری در هر دو خودرو مشترک باشند. در این خصوص ذکر این نکته خالی از لطف نیست که تزئینات اسنورکل-مانند در نسل دوم داستر بهعنوان روشی خلاقانه و کمهزینه و البته زیبا برای هماهنگی و الحاق گلگیرهای برآمده خودرو به پنل کناری و درب خودرو مورد استفاده قرار گرفت و اکنون به امضای طراحی این خودرو تبدیل شده است.
پیشبینی میشود در مقام مقایسه با کانسپت بیگستر، داستر از دستگیره دربهای معمولی بهره ببرد و برخی ویژگیهای تکنولوژیک سطح بالای آن را نیز همراه خود نداشته باشد. همچنین مطمئناً این خودرو لوگوی جدید داچیا را بر روی خود خواهد داشت.
همانند تولیدات کنونی داچیا، احتمال قوی داده میشود نسل جدید داستر نیز از داشبوردی مشترک با دیگر مدلها استفاده نماید. بر اساس آنچه در کانسپت بیگستر به نمایش گذاشته شد، داشبورد دارای یک نمایشگر مرکزی لمسی بزرگتر و بالاتر بوده و احیاناً مجموعه کیلومتر شمار هم برای اولین بار در یک خودروی داچیا از نوع دیجیتال خواهد شد. همچنین بعید نیست طراحی داخلی خودرو چیزی شبیه به طراحی داخلی رنو آسترال شود:
ویژگی اساسی خودروهای داچیا یعنی ارزش بالا در مقابل وجه پرداختی باعث خواهد شد همچنان از پلاستیک خشک در بخشهای متعدد کابین استفاده گردد. اما مطمئناً مهندسان داچیا راههای تازهای برای کاهش حس زمختی کابین و افزایش چشمنوازی آن با بهرهگیری از طراحی و بافتهای جدیدتر و تودوزی بهتر صندلیها پیدا خواهند کرد.
داستر همیشه در بین جادارترین SUV های بخش B بازار بوده و مطمئناً داچیا تمایل دارد این رتبه را حفظ نماید. بنابراین نسل جدید داستر احتمالاً در مقایسه با نسل کنونی (با طول ۴/۳۴۱ متر) افزایش طول خواهد داشت و این افزایش تأثیر خود را بر فضای بیشتر سرنشین و محفظه بار نشان خواهد داد. همینطور تمرکز داچیا بر کاربردی بودن خودرو باعث خواهد شد داستر جدید به یک انتخاب عالی برای خانوادهها و افراد دارای سبک زدگی پر جنبوجوش تبدیل گردد.
الکتریکیسازی پشت درب داچیا منتظر است!
داستر کنونی تنها مدل موجود در بین محصولات داچیا است که از پلتفرم CMF-B گروه رنو که پیشتر در مدلهای لوگان، ساندرو، ساندرو استپوی و جاگر بکار گرفته شده استفاده نمیکند. این موضوع در نسل سوم داستر تغییر خواهد کرد و این خودرو از نسخه کشیده شده این پلتفرم بهره خواهد گرفت که زیربنای مدل بزرگتر بیگستر که قرار است در سال ۲۰۲۵ عرضه شود هم خواهد بود.
علیرغم موج الکتریکیسازی، داچیا در راستای حفظ قیمتگذاری رقابتی خود همچنان به عرضه خودرو با موتورهای درونسوز تا بیشترین زمان ممکن ادامه خواهد داد. اما این موضوع نیز تأیید شده که پلتفرم CMF-B با انواع و اقسام روشهای الکتریکیسازی و هیبریدی سازگار است و داچیا اعلام کرده در صورت لزوم میتواند این خودرو را الکتریکی نماید. و بنابراین با توجه به اینکه بیشتر کشورهای اروپایی استفاده از موتورهای درونسوز را از سال ۲۰۳۰ ممنوع خواهند کرد، داستر از نیمه دوم دهه حاضر احتمالاً الکتریکی خواهد شد.
این بدان معناست که SUV رومانیایی پیشرانه پلاگین هیبرید پیچیده رنو کپچر ای-تک و یا پیشرانه هیبرید نیسان جوک هیبرید را به ارث خواهد برد. هر دوی این پیشرانهها تلفیق یک موتور درونسوز تنفس طبیعی ۱/۶ لیتری ۹۳ اسب بخاری (۱۴۸ نیوتن متر گشتاور) با یک موتور برقی ۴۸ اسب بخاری (۲۰۵ نیوتن متر گشتاور) و یک موتور برقی ولتاژ بالا بهعنوان استارت-ژنراتور (HSG) هستند که نیروی خود را از طریق یک گیربکس پیشرفته چند حالته به چرخهای جلو میرسانند.
خودروهای بالا به همراه میتسوبیشی ASX همگی با داستر اعضای یک خانواده خواهند بود گرچه داستر از نسخه ارزانسازی شده پلتفرم CMF-B استفاده خواهد کرد. مشخص است که داچیا تمایل دارد قیمت جذاب داستر را حفظ نماید بنابراین در این راه اصلاً تعجبآور نخواهد بود اگر از تنوع موتورهای درونسوز داستر بکاهد و ترکیب هیبریدی ملایم را برای کاهش مصرف سوخت و هزینه بکار گیرد. چیزی که فعلاً مشخص است این است که موتورهای دیزل دیگر ارائه نخواهند شد زیرا بهروزرسانی این موتورها برای رعایت قوانین زیستمحیطی شدیدتر برای گروه رنو سخت خواهد بود. بااینحال موتورهای دوگانهسوز بنزینی/LPG همچنان در تمام خودروهای داچیا در دسترس خواهند ماند.
ظاهر آفرودی نیازمند 4WD هم هست
درحالیکه اکثر SUV های کلاس B ازجمله آنهایی که توسط گروه رنو عرضه میشوند نسخه 4WD ندارند بهاحتمالقوی داستر این آپشن خود را حداقل در نسخههای فول حفظ خواهد کرد. بدین ترتیب داچیا داستر یکی از انگشتشمار خودروهای این کلاس برای افراد آفرود طلب که خواهان خودروی چهار چرخ متحرک با ارتفاع کف زیاد و زوایای ورود و خروج خوب به همراه ظاهری بدون زوائد هستند، باقی خواهد ماند. و برای اطلاع مدل کنونی داستر دارای فاصله کف از زمین ۲۱۴-۲۱۷ میلیمتر و زاویه ورود ۳۰ درجه و زاویه خروج ۳۳ -۳۴ درجه است.
سرانجام اینکه درست بمانند اسلافش، نسل سوم داستر نیز در رومانی تولید خواهد شد. و با توجه به در دست توسعه بودن آن انتظار میرود رونمایی رسمی از خودرو در سال ۲۰۲۴ انجام پذیرد.
مترجم: علی حسینزاده
Jdm باز
۲۶ فروردین ۱۴۰۱جز پر فروش ترین ها در اروپا به شمار میاد، امیدوارم نسل حدید هم این موفقیت رو تکرار کنه
فرید
۲۶ فروردین ۱۴۰۱اینا اگه ایران بیاد رو زمین و هوا میقاپنش
ممد ژانگولر
۲۶ فروردین ۱۴۰۱این ماشین با توجه به رنج قیمتی که خواهد داشت خوراک بازار ایران خودمونه و از همه نظر به چینیها برتری خواهد داشت
و گزینه اول و اخر من خواهد بود وسلام نامه تمام نقطه
Jdm باز
۲۶ فروردین ۱۴۰۱به نظر منم واقعا برای واردات گزینه خییلی خوبه و جز انتخاب های منم خواهد بود( تو همین رنج)
NAVID۰۰۹۸
۲۶ فروردین ۱۴۰۱اگر روزگاری به من میگفتند که فقط حق انتخاب یک برند را دارید جهت واردات و منتاژ در ایران ، میگفتم فقط و فقط داچیا !!!
از هر نظر ساخته شده برای کشوری همچون ایران که با شرایطش جور در بیاید !
البته با این وضعی که میبینم اگر حتی ۱٪ قرار بود داستر وارد شود مطمئناً بالای ۱/۵ میلیارد میبود و مثل همان وقت ( سالهای ۹۶ و ۹۷ ) اصلاً ارزش خرید نداشت نه برای اینکه بد بوده و اتفاقاً بینظیر بوده اما رقبای هم قیمتش مثل سراتو ، مزدا۳ ، ماکسیما کارکرده و… نمیگذاشتند کسی به خریدش فکر کند و خریدش عقلانی هم نبود !
اما در کل داستر ساخته شده برای کسی که میخواهد خودرویی بخرد جهت استفادهی طولانی مدت مثلاً ۲۰ ساله که هم به درد شهر بخورد و هم سفرهای طولانی و ماجراجویانهی کمپینگ که مراقب جیب مالک هم باشد !
کوبیده
۲۶ فروردین ۱۴۰۱اشکودا بهتر نیست؟
meysam
۲۶ فروردین ۱۴۰۱عالیه
نه تنها داستر، کل محصولات داچیا واقعا به نسبت قیمتشون عالی هستن
کوبیده
۲۶ فروردین ۱۴۰۱از داچیا سهم ایران تندر ال نود بود درسته ک از نظر ظاهری چنگی ب دل نمیزد اما از نظر قابلیت اطمینان بی اغراق در حد ژاپنی ها بود
رضا
۲۹ فروردین ۱۴۰۱حیف که دیگه تندر رو به ایران نمی دهند و اگه بخوان بدن ، آقایون ناز میکنند ، که شما زمان تحریم رفتید ، دیگه ازتون ماشین نمی خریم
aliHOZA
۲۷ فروردین ۱۴۰۱مترجم متن من بودما!
محض ریا گفتم. :)