طبق برخی گزارشها، رنو قصد دارد ۶۰ درصد از سهام شرکت تولید پیشرانههای احتراقی خود را به جیلی و یک گروه نفتی واگذار کرده و هزینهی آن را در زمینه خودروی برقی سرمایهگذاری کند.
دو منبع نزدیک به خودروساز فرانسوی رنو گفتند که هلدینگ خودروسازی جیلی چین و یک گروه نفتی در حال مذاکره درباره مشارکت در بخش پیشرانههای سوخت فسیلی این شرکت هستند. به گزارش اتوبلاگ، رنو قصد دارد بخش پیشرانههای احتراقی را از کسبوکار خودروهای الکتریکی (EV) خود جدا کند.
منابع این خبر به رویترز گفتند، خودروساز ژاپنی نیسان به عنوان شریک اتحاد رنو، قصد ندارد در واحد پیشرانههای احتراقی سهمی داشته باشد.
رنو و جیلی از اظهار نظر در این زمینه خودداری کردند. نیسان نیز بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. خودروساز فرانسوی قرار است در پاییز امسال از برنامههای خود برای ایجاد واحد ویژه خودروهای برقی مستقر در فرانسه و دیگری مستقر در خارج از این کشور رونمایی کند. طبق گزارشها، واحد دوم خارج از کشور تمام سایتهای تولید گیربکس و پیشرانه بنزینی و هیبریدی رنو را در اسپانیا، پرتغال، ترکیه، رومانی و آمریکای لاتین گرد هم میآورد.
رنو قصد دارد سهامدار عمده در بخش الکتریکی «Ampère» باقی بماند و در آینده نزدیک حدود ۱۰،۰۰۰ نفر را در این بخش استخدام میکند و بخشی از سهام آن میتواند در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ در بازار بورس عرضه شود. اما این شرکت سهام اقلیت را در شرکت تولید پیشرانه احتراقی «Horse» حفظ خواهد کرد. رنو برنامه مشابهی برای استخدام نیروی کار در این شرکت خواهد داشت، اما سهامدار مرجع با نفوذ درخورتوجه در این واحد باقی خواهد ماند.
طبق گفتههای این دو منبع، رنو ۴۰ درصد از سهام واحد پیشرانههای سوخت فسیلی را در اختیار خواهد داشت، در حالی که جیلی نیز ۴۰ درصد و یک شرکت نفتی ۲۰ درصد باقی مانده را در اختیار خواهد داشت. یکی از منابع گفت که این طرح نهایی نشده است و مسیرهای دیگری برای تولیدکنندگان شریک وجود دارد.
با وجود پیشنهاد رنو مبنی بر مشارکت در این معامله، نیسان در این زمینه ورود پیدا نمیکند، که نشاندهنده این است که استراتژی شرکای اتحاد همچنان به واگرایی ادامه میدهد.
آینده بلندمدت این اتحادیه از زمان رسوایی کارلوس گون، مدیرعامل سابق این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ نامشخص بوده است. رنو، نیسان و میتسوبیشی میگویند که بیش از ۸۰ درصد از مدلهای آنها در سال ۲۰۲۶ بر اساس معماریهای رایج ساخته خواهند شد، اما هنوز سوالاتی در مورد برنامههای پس از سال ۲۰۳۰ و دهه آینده میلادی وجود دارد.
سهیم شدن رنو با سایر شرکتها
قرارداد رنو با جیلی به تجارت رو به رشد این خودروساز چینی میافزاید. جیلی مالک شرکت ولوو کارز سوئد، سازنده خودروهای اسپرت بریتانیایی لوتوس و بخشی از سهام مرسدس بنز آلمان است.
رنو امیدوار است با تقسیم هزینههای پیشرانههای دیزلی و بنزینی که با افزایش فروش خودروهای برقی کاهش مییابد، سرمایهای را برای سرمایهگذاری مجدد در مدلهای الکتریکی آزاد کند. رنو در دوران اوج اتحاد با نیسان و میتسوبیشی در فناوری خودروی الکتریکی پیشگام بود، اما هماکنون از محصولات شرکتهایی مانند تسلا عقب افتاده است.
یکی از منابع افزود، مشارکت یک شرکت نفتی در قرارداد همچنین به توسعه هیدروژن سبز و زیرساختهای مورد نیاز برای زنده کردن خودروهای پیل سوختی هیدروژنی در کنار خودروهای برقی باتریدار کمک خواهد کرد. زمانی که هیدروژن با نیروی تجدیدپذیر ساخته شده باشد، به عنوان انرژی «سبز» طبقهبندی خواهد شد و به عنوان کلیدی برای کمک به کربنزدایی صنعت دیده میشود.
رنو به عنوان بخشی از بازسازی شدید برای تقویت مالی خود، اخیراً شراکتهای جدیدی را در کنار اتحادهای تاریخی خود با نیسان، میتسوبیشی و مرسدس بنز تقویت کرده است. در ماه مه، خودروساز فرانسوی ۳۴ درصد از زیرمجموعه خود در کره جنوبی را به جیلی فروخت. رنو همچنین خودروهای هیبریدی تولید شده در کارخانه خود در بوسان را با جیلی توسعه خواهد داد.
بهراد
۱۳ شهریور ۱۴۰۱جیلی فقط کم مونده بیاد سهام مرسدس هم بخره 😐
ali+a
۱۳ شهریور ۱۴۰۱اتفاقا یکم از سهام مرسدس رو داره …خخخ
بهراد
۱۳ شهریور ۱۴۰۱پس اوضاع از اونی که فکر میکردمم خراب تره
کوروش
۱۳ شهریور ۱۴۰۱سلام ؛
شرکت جیلی موتورز چین مالک حدود ۱۰٪ از سهام شرکت مرسدس بنز آلمان می باشد .
GMA
۱۴ شهریور ۱۴۰۱دوست عزیز،شرکت جیلی سهام دار شرکت مادر سابق مرسدس بنز،دایملر هست،و بعد از جدایی مرسدس بنز از دایملر حالا اون ۹ درصد سهام جیلی دیگه ربطی به مرسدس بنز نداره و جیلی در حال حاضر با اون ۹ درصد سهامی که در گروه دایملر داره،سهام دار اسمارت هست
Payfast
۱۴ شهریور ۱۴۰۱خیلی اون کسی که هم نوکیا و هم ایفون داره (دوستان میدونن) دوست دارم ببینم چی داده به اینا که فک کردن میتونن ماشین بسازن؟