دنده عقب

دنده عقب: اولین بانک با باجه‌هایی برای خودروها

در چنین روزی از سال ۱۹۶۲، مؤسسه بانکی «کِردیت سوئیس» که بعدها با نام Schweizerische Kreditanstalt یا SKA شناخته شد، اولین بانک با باجه‌های مخصوص اتومبیل را در سوئیس، در مرکز شهر زوریخ و در نزدیکی میدان «پارادی‌پلاز» افتتاح کرد.

1458805018340
همانند سایر عناصر فرهنگ خودرویی، از جمله رستوران‌های سواره‌رو و سالن‌های نمایش روباز، منشاً بانک‌های با باجه‌های مخصوص اتومبیل‌ نیز به ایالات متحده می‌رسد. در برخی منابع گفته می‌شود که بانک «هیل‌کرست استیت» اولین بانک از این نوع را در سال ۱۹۳۸ در شهر دالاس ایالت تگزاس امریکا راه‌اندازی کرده است. این در حالی است که برخی دیگر این افتخار را به بانک «اکسچنج نشنال» شیکاگو در سال ۱۹۴۶ نسبت می‌دهند. فارغ اینکه چه موقع این نوع باجه‌های بانکی اتومبیل متولد شده‌اند، محبوبیت آنها تنها زمانی به اوج خود رسید که دوره دیوانه‌وار اتومبیل‌های اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ آغاز شد. در همان زمان‌ها، بانک «ولز فارگو» در کالیفرنیا سرویس جدیدی را با نام «خدمات بانکی تلویزیونی اتومبیل» راه‌اندازی کرد که در آن تصویری از متصدی بانکی بر روی یک تصویر تلویزیونی خاص در خودرو نمایش داده می‌شد. دریافت سپرده، برداشت وجه و دیگر انتقالات پولی از طریق یک غلتک پنوماتیک زیرزمینی انجام می‌شد که کاغذها و اسکناس‌ها را بین خودرو و باجه جابجا می‌کرد.

شعبه SKA در زوریخ که در ژوئن ۱۹۶۲ آغاز به کار کرد، دارای ۸ باجه شیشه‌ای، ۷ باجه برای اتومبیل‌های با فرمان در سمت چپ و یک باجه برای اتومبیل‌های با فرمان در سمت راست بود. روزنامه زوریخی Neue Zurcher Zeitung در زمان افتتاح این مجتمع بزرگ و مدرن، در پیشنهاد به رانندگان اتومبیل برای ورود به بخش سواره‌رو بانک چنین نوشت:

در ورودیِ بانک، نزدیک‌شدن خودروها موجب فعال‌شدن یک حسگر بر روی سطح زمین و در نتیجه، روشن‌شدن چراغی برای راهنمایی راننده به سمت باجه خالی می‌شود.

بانک سواره‌روی پارادی‌پلاز مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و در اولین سال راه‌اندازی‌اش، حدود ۲۰ هزار مشتری از آن استفاده کردند. با این وجود، در سال‌های دهه ۱۹۷۰، محبوبیت خودروها باعث ایجاد مشکل ترافیکی عمده در مرکز شهر زوریخ شد و  جمعیت کسانی که برای انجام کارهای بانکی، در اتومبیل‌شان توقف می‌کردند، رو به کاهش گذاشت. SKA پس از سال‌های زیادی که از عدم‌سوددهی این بانک می‌گذشت، در سال ۱۹۸۳ به کار آن پایان داد.

در مقابل، در ایالات متحده، بانک‌های با باجه‌های مخصوص اتومبیل‌ها هیچ‌گاه محبوبیت خود را از دست ندادند. تقریباً تمام بانک‌های عمده این کشور، نوعی از بانک‌های سواره‌رو، اعم از خدمات معمولی متصدی بانکی تا ماشین‌های متصدی اتوماتیک ۲۴ ساعته (خودپرداز‌ها) ارائه می‌دهند. در سال‌های اخیر، این نوع بانک‌ها به بازار دست‌نخورده آسیا نیز سرایت کرده است. «سیتی‌بانک» اولین ATM سواره‌روی خود را در «آپر ایست ساید سنترال پلازا» در شهر پکن در آگوست ۲۰۰۷ افتتاح کرده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مسعود انیس حسینی

مسعود انیس حسینی، مترجم اخبار و مطالب در سایت پدال

مطالب مشابه

‫۳ دیدگاه‌ها

  1. حسین

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
    سوابق: (2950 ديدگاه)

    یعنی با ماشین بری دم عابر!
    کالیبر اصلحه شون چقدره این امریکایی ها؟

  2. احمد باقری

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
    سوابق: (4706 ديدگاه)

    چه کارهایی می کردن، هر چی به ذهنشون میرسید عمل می کردن.

  3. احسان(احسان سابق)

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
    سوابق: (2868 ديدگاه)

    تو شهر ما یدونه از این نوع عابر بانک ها گذاشتن اما باید 400 متر تو خاکی بری تا بهش برسی و تو خفتی قرار داره واسه همین نه ماشین ها جرئت می کنن برن پول بردارن نه کارمندای بانک صرفشون می کنه توش پول بذارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا