ایستگاه خبر

متن قانون سامان‌دهی صنعت خودرو منتشر شد؛ نامفهوم و فاقد جزئیات فنی

مصوبه مجلس برای ورادات خودرو، به تایید شورای نگهبان رسیده و حالا در اختیار دولت است تا اجرا شود. این قانون، ۱۰ ماده و ۵ تبصره دارد.

متن قانون ساماندهی صنعت خودرو به شرح زیر است:

ماده ۱- دولت مکلف است حقوق ورودی خودروهای سواری را براساس حجم موتور، میزان مصرف سوخت و میزان آلایندگی تعیین نماید.

ماده ۲- دولت موظف است طی مدت سه سال از لازم الاجراء شدن این قانون با اجرای صحیح سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی و سیاستهای کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی با اقدامات سیاستگذاری، نظارتی و تنظیم گری (رگولاتوری) و رعایت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن زمینه رقابت پذیری در صنعت خودرو را فراهم نماید.

ماده ۳- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با همکاری وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو و راه و شهرسازی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به تدوین سند راهبردی فناوری های نوین در صنعت خودروسازی از جمله خودروهای تمام برقی، ترکیبی (هیبریدی – انواعی که قابلیت پر شدن مخزن انرژی (شارژر) از طریق اتصال به منبع های خارجی را نیز دارند و خودران و نیز امکان استفاده از سوختهای غیرسنگوارهای غیر فسیلی) دیگر حداکثر ظرف یک سال پس از لازم الاجراء شدن این قانون اقدام کند.

تبصره- دولت مجاز است ضمن ترویج روشهای کاهش و بهینه سازی مصرف سوخت، نسبت به وضع عوارض پلکانی بر دارندگان خودروهای پر مصرف (نسبت به حجم سیلندر) و با تولید خودروهای با مصرف بالاتر از حد مجاز به تشخیص سازمان ملی استاندارد اقدام نماید و درآمد حاصل را پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور و درج در بودجه های سنواتی به یارانه تسهیلات بانکی جهت گسترش حمل و نقل عمومی موضوع احکام مندرج در ماده (۴) این قانون اختصاص دهد. آیین نامه اجرائی این تبصره حداکثر ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

ماده ۴- واردات خودرو برابر آیین نامه ای که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت شرایط زیر پیشنهاد می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد مجاز است.

۱- تعیین مشخصات فنی خودرو با اولویت واردات خودروهای برقی، ترکیبی، کم مصرف، ایمن و مورد استفاده عامه

۲- تأمین خدمات پس از فروش و انتقال فناوری

۳- تعیین صلاحیت های فنی و حرفه ای واردکنندگان و برخورداری از نمایندگی رسمی خودروساز خارجی

۴- تعیین سقف واردات خودرو با ملاحظه تنظیم بازار، حمایت از تولید با کیفیت داخلی و رعایت منابع ارزی کشور با اولویت مصرف ارز برای کالاهای اساسی و ضروری

تبصره ۱- واردات موارد ضروری غیر تجاری که مصادیق آن توسط هیات وزیران تعیین می شود، مشمول این ماده نمی باشد.

تبصره ۲- حکم این ماده برای مدت پنج سال از تاریخ ابلاغ اعتبار دارد.

ماده ۵ – وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت مواد (۲) و (۳) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۱۹ با اصلاحات و الحانات بعدی مکلف است در افق سند چشم انداز بیست ساله بسترهای لازم را برای ورود فناوری های جدید و مستقل تولید خودرو با همکاری شرکتهای معتبر خودروسازی جهان و با به صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکتهای فعال موجود فراهم سازد. آیین نامه اجرای این ماده ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاقها و انجمن های تخصصی تولیدی ذی ربط تهیه میشود و به تصویب هیأت و وزیران می رسد.

ماده۶- سازمان ملی استاندارد مکلف است در اجرای استانداردهای مصوب مرتبط با خودروهای وارداتی، ساخت داخل و قطعات آنها در هر سال به گونه ای برنامه ریزی کند که از واردات و تولید خودروهای خارج از استانداردهای مذکور جلوگیری نماید. همچنین شماره گذاری خودروها توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران منوط به تأیید سازمان ملی استاندارد است.

تبصره ۱- تولید کنندگان داخلی خودرو مکلفند نسبت به نصب برچسب نشان دهنده درصد (ثبت تولید داخلی بر اساس دستورالعمل صادره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر روی هر کدام از محصولات خود اقدام نمایند. دستورالعمل مذکور بر اساس روش ساخت، میزان تولید داخل، کیفیت و خدمات پس از فروش تدوین می شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است بر حسن اجرای این تبصره نظارت نماید.

تبصره ۲- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، آیین نامه اجرائی ارتقای کیفیت تولید خودرو کاهش مصرف سوخت، اجرای کامل استانداردهای مصوب و استانداردهای مورد نیاز قطعه سازی، استانداردهای ایمنی و آلایندگی و همچنین رقابت پذیر نمودن و توسعه شبکه و کیفیت خدمات پس از فروش را تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران تقدیم کند. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است آیین نامه مذکور را پس از تصویب در هیأت وزیران جهت اجراء به کلیه خودروسازان و مراکز ذیربط ابلاغ نماید.

ماده ۷ – شرکتهای خودروسازی موظفند هنگام فروش، قیمت تمام شده خودرو، درصد سود و قیمت قطعی را محاسبه و به شورای رقابت اعلام کنند تخلف از این امر، جرم محسوب شده و مرتکب به یکی از مجازاتهای تعزیری درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی محکوم می شود.

ماده ۸- منظور از خودرو در این قانون انواع خودروی سواری، وانت، مینی بوس، اتوبوس، کامیون، کامیونت، کشنده تریلر و موتورسیکلت است.

ماده ۹- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با همکاری سازمان ملی استاندارد، سازمان نظام مهندسی معدن و سازمان نظام مهندسی کشاورزی ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، نسبت به ساماندهی و ارتقای کیفیت سایر خودروهای سنگین وارداتی و تولید داخل از جمله ماشین های راهسازی، معدنی، کشاورزی و منابع طبیعی اقدام نماید.

ماده ۱۰- تردد، حمل بار و مسافر توسط وسایط نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلانشهرها ممنوع می باشد.

تبصره ۱- دولت موظف است از محل صرفه جویی حاصل از بهبود و مدیریت مصرف سوخت ناشی از اجرای این قانون، مساز و کار و تسهیلات لازم را جهت جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی با خودروهای نو، فراهم کند.

تبصره ۲- تولید کنندگان خودرو و موتورسیکلت در داخل کشور موظفند به ازای تولید هر چهار دستگاه خودرو با موتورسیکلت، گواهی اسقاط خودرو با موتورسیکلت معادل را از مرکز اسقاط دریافت کنند.

شماره گذاری خودروها و موتورسیکلت منوط به ارائه گواهی اسقاط توسط خودروسازان و موتورسیکلت سازان معادل بیست و پنج درصد (۲۵%) تولید ماهانه است، مراکز اسقاط مکلف به ارائه گواهی اسقاط مورد تقاضای تولید کنندگان خودرو و موتورسیکلت هستند.

واردکنندگان خودرو و موتورسیکلت موظفند به ازای واردات هر خودرو و موتورسیکلت به تناسب مصرف و نوع سوخت، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی، گواهی اسقاط خودروی معادل را دریافت کنند. تعداد گواهی اسقاط به تناسب مصرف سوخت و قیمت خودروی وارداتی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران تعیین می شود.

تبصره ۳- آیین نامه اجرائی موضوع این ماده حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیأت وزیران می رسد.

تعیین حجم موتور، مصرف سوخت، سقف قیمت و عوارض ورودی در اختیار دولت است

براساس ماده یک قانون واردات خودرو که توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد؛ تعیین جزئیات و محدودیت‌ها در اختیار دولت گذاشته شده است. با این شرایط، هنوز مشخص نیست که خودروهای وارداتی، چه مقدار سقف قیمت، حجم موتور و مالیات خواهند داشت.

ظاهرا مجلس شورای اسلامی، تاکید ویژه بر واردات مدل‌های برقی و کم‌مصرف دارد؛ درحالی‌که خودروهای برقی و پلاگین هیبرید ساخت برندهای مشهور جهان، ارزان‌قیمت نیستند و ارزبری بالایی خواهند داشت. همچنین، واردات مدل‌های گران‌قیمت که بیش از یک میلیاد تومان هزینه خرید دارند؛ برای عامه مردم با درآمد کمتر از ۱۰ میلیون تومان درماه، فایده‌ای نخواهد داشت.

مثلا نیسان لیف به عنوان ارزان‌ترین خودرو برقی ساخت ژاپن، آستانه قیمت ۲۷ هزار دلار دارد. تویوتا یاریس هاچبک هم، درکلاس خودروهای کوچک شهری ساخت ژاپن، در مدل پایه به قیمت ۱۶ هزار دلار فروخته می‌شود.

قانون تصویب شده در مجلس و شورای نگهبان “سامان‌دهی صنعت خودرو ” نام دارد. این عبارت، کمک به توسعه‌ی صنعت خودروسازی در ایران و رفع کمبود خودروهای مورد نیاز جامعه را نشان می‌دهد؛ درحالی‌که واردات خودرو با قیمت بیش از یک میلیارد تومن، قطعا چنین هدفی را محقق نخواهد کرد.

خودروسازی صنعت خودرو کارخانه

بسیاری از کارشناسان معتقدند، مصوبه مجلس با شرایطی مشابه قانون واردات سال ۱۳۹۶ اجرا خواهد شد. مدل‌های وارداتی ساخت برندهای مشهور، تقریبا دو برابر قیمت واقعی به مصرف کننده فروخته خواهند شد و حدود ۵۰ درصد تخفیف عوارض واردات برای خودروهای برقی یا پلاگین هیبرید، وجود خواهد داشت.

تاثیر ورادات بر بازار خودرو در ماه‌های آینده

اگر فرض کنیم خودروهای اقتصادی ساخت ژاپن و کره با قیمتی حدود ۲۰ هزار دلار مجوز واردات بگیرند، در ایران ۱/۲ تا ۱/۵ میلیارد تومان قیمت خواهند داشت. مدل‌های برقی با حداقل قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار دلار هم، چنانچه تخفیف عوارض و مالیات بگیرند، بیش از ۱/۲ میلیارد تومان قیمت خواهند داشت.

ظاهرا می‌توان اطمینان داشت، موج جدیدی از واردات خودروهای چینی طی ماه‌های آینده آغاز شود. نباید فراموش کنیم که تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر کشورمان، مشابه سال ۱۳۹۷ هستند و تغییر نکرده‌اند. با این شرایط، نمی‌توان امیدی به فعالیت برندهای ژاپنی و کره‌ای و اروپایی در ایران داشت. هر خودروساز خارجی که فعالیت تجاری در امریکا و اروپا داشته باشد، ریسک ارائه نمایندگی رسمی به شرکت‌های داخلی را نمی‌پذیرد.

چانگان یونی تی

احتمالا قواعد مربوط به واردات خودرو، از نظر قیمت دلاری و حجم موتور، متناسب با مدل‌های تولید چین با قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار خواهد بود. اگر عوارض و مالیات دریافتی از خودروهای وارداتی مشابه سال ۱۳۹۶ باشد؛ سدان‌ها و هاچبک‌های چینی از برندهای کمترشناخته شده، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برای خریدار ایرانی، هزینه خواهند داشت. شاسی‌بلندهای کوچک  مشابه ام‌وی‌ام X33 و چری تیگو ۷ هم، ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان خواهند بود. در حال حاضر، خودروهای چینی صادراتی ساخت برندهای مشهور این کشور، مثل جیلی، بی‌وای‌دی، چری و چانگان، معمولا بیش از ۱۵ هزار دلار قیمت دارند.

اگر برای دولت و مجلس، کاهش انحصار خودروسازان داخلی و رفع کمبود خودروهای صفر کیلومتر اهمیت داشته باشد، نیاز به واردات خودرو با قیمت نهایی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان وجود دارد. در غیر این صورت، صف‌های طولانی برای پیش خرید طولانی مدت تولیدات سایپا و ایران خودرو، پابرجا خواهد ماند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مطالب مشابه

‫۱۹ دیدگاه‌ها

  1. mahdi-es17

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (565 ديدگاه)

    اولویت واردات خودروهای برقی،:/ از این به بعد چندین کیلومتر با خود سیم سیار داشته یاشید

    موافقم 19
    مخالفم 1
    1. دکتر استاپ

      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (257 ديدگاه)

      موتور برق😂😂😂

      موافقم 17
      مخالفم 5
    2. shelby

      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (13 ديدگاه)

      یه سوال دارم خواهش میکنم دوستان پاسخ بدن؟ ۱_تایین قیمت زیر ۲۵هزار دلار چه دلیلی داره اصلا براچی محدودیت قیمت گذاشتن؟ ۲_محدودیت انجین زیر 2500cc برای چیه چرا بالای 2500cc رو محدود کردن؟

      موافقم 4
      مخالفم 3
      1. elman

        ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
        سوابق: (86 ديدگاه)

        ۱_ اگه بیاد ایران قیمتش خیلی زیاد میشه به دلایلی که خودتون هم خوب میدونید چرا .
        ۲_ اگه بیاد ایران قیمتش خیلی زیاد میشه به دلایلی که خودتون هم خوب میدونید چرا + ماشینای خوب ، خوش صدا نیاد + مصرف سوخت بالا .

        موافقم 2
        مخالفم 4
      2. Erfan

        ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
        سوابق: (536 ديدگاه)

        چون بالای ۲۵هزار دلار عملا با وضع گمرک می‌ره واسه بچه پولدار ها که نیاد بهتره چون صودی برا ما ندارن

  2. NAVID۰۰۹۸

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (10479 ديدگاه)

    واردات خودرو ، چه مُسَکِنِ دلچسبی !

    رئیس بانک مرکزی دیروز گفت با کشور چین و روسیه دنبال راه حلی میگردند که دلار را از چرخه‌ی بانکی خودشون خارج کنند !
    نمیگن برجام دود شد رفت هوا !
    اما پالس خبری میگه کمربنداتونو ببندید برای بازاری تماماً چینی شده !

    با این وضع پیش بره ، تا چند سال دیگه حتی ایرلنخودرو سایپا هم به جای این لگن‌هایی که میبینیم دارند چینی‌های مختلف مونتاژ و عرضه میکنند !

    موافقم 27
    مخالفم 3
  3. Abbas.Lambo

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (875 ديدگاه)

    با این اوصاف یه تبریک ویژه خدمت ارابه بازان (چینی بازان) عرض میکنم

    موافقم 14
    مخالفم 4
    1. شهاب

      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (251 ديدگاه)

      و یک تبریک ویژه به رامین چانگانی💥🌈🎄🎆🎈🎉👑

      موافقم 15
      مخالفم 5
  4. Sevlan

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (55 ديدگاه)

    وقتی در کشور افرادی به عنوان وزیر و وکیل( اونم انتصابی)که کوچکترین درک و فهمی از شرایط میهن و ملت و وضع صنعت خودرو در جهان ندارن، به سبب ارتباطات فامیلی و سیاسی و رانت و پارتی و… سرکار بیان، بهتر از این نمیشه، وضع صنعت خودرو و در کل کشور با این اوضاع بهتر نمیشه که هیچ بدتر خواهد شد، واردات خودرو( چینی)هم نون‌دونی یه عده از نکبت‌زاده‌های خودشون میشه که جیبشونو پر پول کنن و برن کانادا!

    موافقم 16
    مخالفم 3
  5. new RAMIN

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (2380 ديدگاه)

    اگر قرار باشه سقف گمرکی بین 40الی 750درصد باشه (موتور 1.5 لیتر به پایین تا 2.4لیتری) و سقف قیمت هم 25هزار دلار باشه من با هر روشی که حساب میکنم ماشین قیمتش زیر1میلیارد باشه و مردم بتونن بخرن فقط باید رفت پیش برادر چین! البته میشه خودروهای کره ای فرانسوی این قیمت وارد کرد ولی نه کیفیت دارن نه تکنولوژی آپشن هم که تعطیل…تقریبا هیچ اتفاقی رخ نمیده.اکثر ماشین های خوب کره ای ژاپنی نسخه میانی قیمت بیش از 25هزار دلار هست که بیاد ایران از دسترس 80درصد مردم خارج میشه. البته کرولا و النترا 20هزار دلاری هیوندای ونا 19هزار دلاری و یاریس 18هزار دلاری پایه بد نیست ولی هیچی نداره…یعنی هیچی…من یه چی میگم شما یه چی میشنوی…البته در نوع خود خوب هستن ولی توانایی تاثیر گذاشتن روی بازار رو ندارن.

    این از بحث خودرو های برند های معروف که کلی سوال هست جواب داده نشده اما از اون ور بحث وارد شدن خودروی چینی یه مشکلی هست… مثلا چانگان یونی تی که تصویر آخر مشاهده میکنید سیستم خودران سطح 3و اتوپارک و سیستم احضار داره با ماشین احوال پرسی هم میتونید کنید باهاتون حرف میزنه. بازده موتور 40 درصد هست و مصرف 6 لیتر در هر 100کیلومتر داره موتور 1.5بلوکور هست و 188 اسب و 300نیوتون گشتاور هست و سیستم تشخیص چهره داره و شتابش هم 7.5ثانیه هست و گیربکس 6 سرعته اتومات هست(ماشین FWDهست) قیمتش17الی21 هزار دلاره.جالبتر اینجاس نسخه 2 لیتری و4wd قدرتش 233 اسب بخار هست و شتاب 6.8ثانیه هست و جالبه فقط هزار دلار گرونتره!حال یعنی اگر این ماشین وارد بشه یاتوجه به گمرکی و مصرف سوختش قیمت 1 الی 1.1میلیاردی باید بخوره… خب اونوقت تیگو 7 و دیگنیتی CVT و حتی هایما s7 قیمت 800میلیونی رو رو چه کنیم؟ بازارشون که نابود شد…

    .

    اگر قرار باشه محصولات فوق ارزون کره ای ژاپنی 20 هزار دلاری و 18هزار دلار بیاریم اصلا رقابتی به وجود نمیاد فقط میتونن روی چینی ها تاثیر بزارن که اونم بعید میدونم چون ماشین خوب کره ای و ژاپنی تو این رنج وجود نداره.اگر قرار باشه چینی درست حسابی بیارن تو رنج 20 هزار دلار میشه گفت بازار مونتاژکاران نابود میشه.در خصوص خودروهای برقی و پلاگین هایبرید هم الان محصولات خوب BYD هم رنج زیر 22هزار دلار دارن تعرفه کم میخوره قیمت خوب درمیاد و جیلی هم خودروی برقی خوب 15هزار دلاری داره. حالا اگه اینا وارد شن اون وقت تارای 600میلیونی چه خواهد شد؟

    موافقم 5
    مخالفم 12
    1. JDM lover

      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (886 ديدگاه)

      new RAMIN
      همه اینا تقصیر توعه 😂
      از بس هی گفتی چینی چینی اخرشم ماشین چینی اومد ایران

      موافقم 16
      مخالفم 1
    2. پویا

      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (487 ديدگاه)

      Byd آمریکایی ها سهامدارش هستن و تازه داره خیز برمی‌داره برای بازار آمریکا. جیلی هم بعید میدونم بیاد

      موافقم 5
      مخالفم 2
      1. new RAMIN

        ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
        سوابق: (2380 ديدگاه)

        ((Byd آمریکایی ها سهامدارش هستن و تازه داره خیز برمی‌داره برای بازار آمریکا. جیلی هم بعید میدونم بیاد))

        موضوع اینجاس اونا قرار نیست بیان…ما قراره بریم واردشون کنیم. اوناهم که از خداشونه نماندگی نزن تو ایران هزینه کمتری براشون داره. اگر قرار باشه کسی 10هزارتا ماشین از فلان برند بخره و بیاره تو کشور یه بحث هست… خود اون برند بخواد بیاد نمایندگی بزنه یه بحث دیگس…البته اگر مشکل همکاری برند های چینی با آمریکایی باشه این برند که عمرا بیاد…
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Changan_Ford

        @jdm lover
        ((همه اینا تقصیر توعه 😂از بس هی گفتی چینی چینی اخرشم ماشین چینی اومد ایران))
        اگر برمبنای حرف های من مردم عربستان و کویت میرن صف میبندن برای چانگان و بر مبنای حرف من لینک اندکو تو هلند میترکونه و چینی ها عجیب میتازن تو نروژ و برمبنای حرف من واردات قراره ماشین چینی باشه پس یا خود خدا دمم گرم عجب ابر قهرمانیم…حرف میزنم و چندسال بعد رخ میده…!یه سری اتفاق ها رخ میده…کاریش هم نمیشه کرد کنترلش دست من و تو نیست…

        موافقم 6
        مخالفم 5
  6. مهردادکمال

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (1990 ديدگاه)

    خوشم میاد چه به اینده خودشونم مطمئنن که برا چند سال دیگه قانون میذارن😂😂😂

    موافقم 19
    مخالفم 3
  7. JDM lover

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (886 ديدگاه)

    خب چه فایده ای برای مردم داره با این قیمت؟
    کدوم ادمی میتونه ۸۰۰ /۷۰۰ میلیون جمع کنه برای برای یه ماشین عادی و بروز؟؟؟؟

    موافقم 10
    مخالفم 4
  8. Amard

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (832 ديدگاه)

    ببخشید عزیزان پدال درست این سایت تخصصی خودرو اما دلیلی که ما رو به این قهقرا کشونده در همه عرصه ها من جمله صنعت کاملا سیاسی و از اونجایی که هیچ اراده برای تغییر رویه سیستم وجود نداره از طرف تصمیم گیران نالایق که منفعت شخصی شون و سلطه شون در همین دشمن تراشی هاست پس هیچ تغییر مثبتی نمیشه انتظار داشت خیلی از کشورها از جمله کره چین هند و خیلی کمپانی ها از جمله تسلا ریماک بعد از ایران شروع به تولید خودرو کردن اما اونها در کشوری اینکار میکردن که تنش افرینی نداشت ثبات اقتصادی داشت و شایسته سالاری سر لوحه بود نه وابستگی سیاسی الانم بازار کاملا مهندسی شده هست بر فرض محال‌ که بعد از قرنی واردات بشه با استانداردهای من درآوردی با تعرفه سنگین و انحصار رقابتی وجود نداره که بخاد تاثیر واقعی داشته اصلا برنامه فقط ایجاد یه فضای روانی نه تاثیر واقعی در عمل ما هیچ گونه تغییری نمیبینم فقط ادعا ها تکرار میشه

    موافقم 4
    مخالفم 3
  9. حمید

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (97 ديدگاه)

    چاره کار واردات خودروی کارکرده‌ست

    موافقم 10
  10. Avan

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (121 ديدگاه)

    این وزیر صنعت معدن قبلاً چقدر انتقاد می کرد و ادعا داشت اما حالا که سر کاره حتی توانایی انجام درست یک قرعه کشی خودرو را ندارد و قرعه کشی خودروها با مشکل مواجه شد و مختل

  11. پارسا

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (289 ديدگاه)

    خودران ؟؟ تسلا بیاد خیابون های ایران همون وسط میشینه از ناتوانی زار میزنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا