یکی از مشاوران شرکت امنیتی NCC بریتانیا ظاهراً ضعفی امنیتی را در سیستم ورود بدون کلید برخی از محصولات تسلا کشف کرده است. گفته میشود این ضعف میتواند منجر به سرقت راحت خودرو شود. اگرچه این ضعف امنیتی در تسلا مدل ۳ یا مدل Y به نمایش گذاشته میشود اما سلطان قاسم خان، مشاور امنیتی NCC اظهار میدارد ضعف موردبحث فقط مختص خودروهای تسلا نیست. او کشف خود را به اطلاع رسانهها رساند و این کار را با یک حمله رله انجام داد. در این حالت هکر از دو دستگاه کوچک برای ارسال ارتباطات خود استفاده میکند. سلطان برای باز کردن درب خودرو یک رله را در شعاع ۱۴ متری گوشی هوشمند یا کلید خودروی مالک قرار داد و دستگاه دوم هم به دستگاه او در نزدیکی خودرو متصل شد.
او از کد کامپیوتری نوشته شده برای کیتهای توسعه بلوتوث استفاده کرده و توانسته خودرو را باز و وارد شود و سپس آن را براند. کل هزینه این سیستم حدود ۱۰۰ دلار بوده است و نکته مهم اینکه تمامی قطعات این سیستم بهصورت آنلاین در دسترس بوده و اجرایی کردن هک نیز حدود ۱۰ ثانیه طول میکشد. او گفته است:
یک سارق میتواند در شب وارد هر خانهای شود و با استفاده از گوشی هوشمند مالک خودرو و حمله رله اقدام به سرقت خودرو نماید. زمانی که این دستگاه در نزدیکی گوشی هوشمند یا کلید خودرو قرار گیرد هکر خواهد توانست دستورات خود را از هر نقطهای در دنیا صادر کند
این مشاور امنیتی میگوید این فرایند را با استفاده از سیستم ورود بدون کلید تسلا که به پروتکل BLE یا بلوتوث انرژی پایین متکی بوده انجام دهد. این پروتکل در ابتدا برای ارتباط راحت دستگاهها به یکدیگر طراحی شده است اما برای بسیاری از افراد دردسرهای ایمنی در پر دارد و به هکرها اجازه میدهد تا هر نوع تکنولوژی هوشمند همچون قفل دربها، خودروها، گوشیها، لپتاپها و… را باز کنند. در واقع گروه NCC میگوید این روش هک روی محصولات خودروسازان دیگر نیز جواب میدهد.
نماینده چند کمپانی که بلوتوث را مدیریت میکنند اظهار میدارد در حال همکاری با محققان امنیتی برای حل مشکلات این تکنولوژی است. گروه NCC نیز میگوید تسلا و دیگر مشتریان را این مشکل آگاه خواهد کرد. خوشبختانه گزارشی از به سرقت رفتن خودروهای تسلا با این روش منتشر نشده است اما خان مدعی شده تسلا این نقص امنیتی را یک ریسک بالا نمیداند. او میگوید برای حل این مشکل باید تغییراتی سختافزاری در سیستم ورود بدون کلید محصولات این برند انجام شود.
NAVID۰۰۹۸
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱حالا دزدی که هیچی !
از این میترسم با این وضعی که از خودروسازی میبینم در آیندهای نزدیک داری با ماشینت تو اتوبان میری که میبینی یه بچه ۱۶ ساله تو یکی از روستاهای بندرعباس سیستم خودران ماشین تو آمریکا اروپا آسیا و… را هَک کرده و با سرعت میکوبوندت به دیواره بلوکی جهت خنده و وقتی هم میگیرنش میگه ببخشید نمیدونستم کارم اشتباهِ و … !!!!
یادتون میاد چند سال پیش ، جیمکِری یه فیلم بازی کرده بود که از به دنیا اومدنش تا مردنش زیر نظر مردم یه شهر ساختگی بود و تمام اعمال و رفتارش کنترل میشد و … ( اشتباه نکنم اسم فیلم ، دنیای ترومن ، بود ) ، دقیقاً دنیا به اون سمت داره حرکت میکنه و چه بَسا حرکت کرده و با همین موبایلهای تو دستمون قشنگ کنترل و ردیابی میشیم در تمام ساعات روز !!!
آرین
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱یکی از علتهای تکنولوژی گریز بودن.
یاد اون صحنه سریع و خشن میفتم که تعداد زیادی ماشین پارک شده رو به حرکت درآوردند.
اغراق آمیز بود ولی از نظر فنی امکانپذیر.
زیزیگولو
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱کمپانیا هر کاری هم که بکنن بازم یه سری آدمای باهوش تو دنیای فناوری هستن که قادرن به هر سیستم رایانه ای و مدار تو دنیا دست پیدا کنن
ممد ژانگولر
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱خود ایلان ماسک جانو نبرن صلوات 😘