به گفتهی ایلان ماسک، مدیرعامل جنجالی تسلا و توییتر، تقاضا برای نفت ظرف پنج سال آینده شروع به کاهش خواهد کرد؛ ولی اوج تقاضا در سال ۲۰۲۸ اتفاق خواهد افتاد.
ایلان ماسک، مدیرعامل جنجالی تسلا که با عنوان متخصص خودروهای الکتریکی شناخته میشود، جسورانه پیشبینی کرده است که تقاضای جهانی نفت تا پایان این دهه کاهش خواهد یافت. به گزارش درایو، در حالی که «اوج نفت» تئوری رسیدن تولید جهانی نفت به حداکثر تولید موجود است، مدیرعامل تسلا در عوض گفت تقاضا برای نفت ظرف پنج سال (تا سال ۲۰۲۸) به اوج خود خواهد رسید.
ایلان ماسک در حال پاسخ دادن به گزارشی درباره یک مدیر بانکی ایالات متحده بود که اظهار کرد «نفت تا ۵۰ سال آینده ضروری خواهد بود». او در توییتر (پلتفرم رسانه اجتماعی پیام کوتاهی که در اکتبر ۲۰۲۲ خریداری کرد) اینطور نوشت:
درست است، استفاده طولانی مدت خواهد بود، اما مدتها قبل از آن به اوج خود خواهد رسید. اوج تقاضا برای نفت احتمالا در پنج سال آینده اتفاق خواهد افتاد.
با این حال، انس الحاجی، تحلیلگر و مفسر صنعت نفت به سرعت پیشبینی آقای ماسک را رد کرد. آقای الحاجی نوشت:
لطفاً اجازه دهید تا شواهد زیادی را در برابر شما ارائه دهم که نشان میدهد تقاضای جهانی نفت در پنج سال آینده، حتی در ۱۰ سال و نه حتی ۲۰ سال آینده به اوج نخواهد رسید. برای اینکه تقاضای نفت در سطح کنونی [۱۰۰ میلیون بشکه در روز] باقی بماند، به بیش از ۷۰۰ میلیون [خودروی الکتریکی] در جادهها نیاز داریم.
اما با وجود اختلاف نظرها، اظهارات ایلان ماسک منعکسکنندهی گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) است که پیشبینی میکند تقاضای نفت در حدود سال ۲۰۲۵ قبل از شروع کاهش تا اواسط این قرن، در سطح ثابتی باقی خواهد ماند.
آژانس بینالمللی انرژی در اکتبر ۲۰۲۲ طی بیانیهای اعلام کرد:
برای اولین بار، سناریوی [چشمانداز انرژی جهان] بر اساس شرایط سیاستهای حاکم امروزی… تقاضای جهانی برای هر سوخت فسیلی که اوج یا میزان ثابت را نشان میدهد، دارد.
در این سناریو، افزایش فروش خودروی الکتریکی به این معنی است که تقاضای نفت در اواسط دهه ۲۰۳۰ قبل از کاهش اندکی تا اواسط قرن در سطح ثابتی قرار میگیرد. این بدان معنا است که تقاضای کل برای سوختهای فسیلی از اواسط دهه ۲۰۲۰ تا ۲۰۵۰ با میانگین سالانه تقریباً معادل تولید طول عمر یک میدان نفتی بزرگ به طور پیوسته کاهش مییابد.
کاهش یادشده در سناریوهای متمرکز بر اقلیم WEO بسیار سریعتر و بارزتر است. تعدادی از دولتها آمادهسازی برای ممنوعیت مؤثر خودروهای بنزینی و دیزلی را تا سال ۲۰۳۵ یا قبل از آن آغاز کردهاند. در این میان برخی استثناها نیز وجود دارد که منجر به جایگزینی سوختهای مصنوعی با سوختهای سنتی مشتق شده از نفت میشود.
آرین
۱۰ بهمن ۱۴۰۱طبق پیش بینی بیشتر شرکتهای نفتی تقاضا برای نفت شاید تا 3 دهه دیگه رشدی نداشته باشه ولی کاهش هم نخواهد داشت.
درست زمانی که این بحث مطرح شد و همه نگاه بدبینانه به این موضوع داشتن بریتیش پترولیوم میخواست 70 میلیارد دلار روی سوخت فسیلی سرمایهگذاری کنه. همین مورد شاهدی هست برای اینکه تقاضای نفت کم نمیشه.
NAVID۰۰۹۸
۱۰ بهمن ۱۴۰۱تمام شرکتها و کارخانهها به کمبود قطعه خوردهاند ، این عروسک خیمه شب بازی دوباره اومده چیزی گفته که برعکسش قرار اتفاق بیوفته !
ماسک هنر کنه لیتیوم ماشیناش را ارزون تهیه کنه ، نظر در مورد نفت پیشکش !
فکر نکنم دروغگوتر از این فرد در سطح کلان پیدا بشه ( البته به جز زحمتکشان ما ) !
مهران
۱۰ بهمن ۱۴۰۱خدایا خودت یه فکری برای این بشر کن با این حرفا و پیش بینی ها…
بزرگش کردن مردم…
صادق پور
۱۰ بهمن ۱۴۰۱نفت ایران گرون میشه
phonix
۱۰ بهمن ۱۴۰۱اها بعد ماشین خود جناب عالی که همه کابینش از پلاستیکه رو با چی قرار درست کنند ؟ دنبال رنگ ها و مواد سبز هم که نرفتی ماشالله
نصف بیشتر تکنولوژی های اطراف ما به حضور انرژی ارزان و فراوان نفت فراهم شده مگه تنها کاربردش صنعت حمل و نقله؟ بماند که همون هم کمتر از نصف در حال حاضر برقیه
هادی
۱۰ بهمن ۱۴۰۱دقیقا گل گفتی تا وقتی نفت ارزون هست فروش هم هست نفت هم چندین سال نه رشد داشته نه کاهش یه نیاز ضروری بوده و هست همین الان کانادا کسی ماشین برقی نمیخره صبح پا میشن میبینن باتری خالی کرده حتی جدید ترین نوعش هم همین مشکل داره اگه تا صبح تو شارژ باشه تو سرما بردش جا ۵۰۰ کیلومتر میشه ۱۰۰ کیلومتر تا وقتی هیبریدی هست برقی جایگاهی ندارند اروپا هم مجبورن تامین سوخت براشون مشکل شده عراق سوریه کامل دست آمریکاس فروش نفت . آمریکا پدر اروپا درآورده
Hamid3x
۱۰ بهمن ۱۴۰۱از نظر محیط زیستی سوخت های فسیلی و باطری ها تهدید بزرگی برای محیط زیست هستند،
میکرو پلاستیک ها حتی تو جنین ادم ها رخنه کرده و این زنگ خطره بزرگیه، استفاده از مقتشات نفتی تو صنایع غذایی و دارویی هم بی ضرر نیست
باطری هام که مجموعه از ترکیبات شیمیایی سمی هستند، که با افزایش تولید اثر مخرب شون بیشتر میشه
به هر حال انتخاب بشریت باید انرژی های سبز باشه