تویوتا در اقدامی غیرمنتظره اولین تنور سنگی با سوخت هیدروژن در دنیا را معرفی کرده است.
این خودروساز ژاپنی به همراه زیرمجموعههای خود در سال ۲۰۲۳ به فروش ۱۱.۵۲ میلیون دستگاهی رسیدند. با اینکه تویوتا جزو معتبرترین و پرفروشترین برندهای خودرویی دنیاست اما همچنان به حضور در زمینههایی به غیر از خودرو نیز ادامه میدهد و اخیراً در حرکتی جالب و غیرمنتظره مدعی ساخت اولین تنور سنگی با سوخت هیدروژن در دنیا شده است. ژاپنیها با شرکت رینای که به کار ساخت لوازمخانگی گازسوز در این کشور میپردازد همکاری کردهاند تا محصول جدید خود را در نمایشگاه حملونقل ژاپن به نمایش بگذارد. این تنور یا اجاق سنگی نه تنها پیتزاهای داغ و تازه را برای بازدیدکنندگان میپزد بلکه شیرینیهای رولتی خوشمزه یا کروسان را نیز برای آنها سرو میکند. این روش به ویژه بین کودکان بازدیدکننده از نمایشگاه طرفداران زیادی پیدا کرده است.
هیدروژن دمای احتراق بالایی دارد و زمانی که میسوزد با اکسیژن ترکیب شده و بخارآب تولید میشود که این بخار باعث ترد شدن بیرون پیتزا و کروسان و پختن داخل آن میشود. برای مثال میتوان از قارچ و سبزیها نام برد که معمولاً بهصورت خام مورد استفاده قرار میگیرند اما با استفاده از هیدروژن میتوان آنها را سریعاً پخت و طعم بسیار خوبی را تجربه کرد. تویوتا با چنین تجربه موفقی میخواهد اجاقهای هیدروژنی بیشتری را تولید کند. اینگونه است که گریل هیدروژنی به وجود آمده و در فعالیتهای موتور اسپرت مختلف تویوتا بکار رفته است. پس از آن نیز کارکنان تویوتا یک کامادو (اجاق سنتی ژاپنی) را تولید کردهاند.
پس از آشنایی با سوسیس تولیدی فولکسواگن، عسل بنتلی و آسیاب فلفل پژو، نوبت به آشنایی با اجاق هیدروژنی تویوتا رسیده است. اگرچه این وسیله در دسترس عموم قرار نمیگیرد اما بار بعدی که توانستید از نمایشگاه خودروی ژاپن بازدید کنید شاید بتوانید از پیتزا یا کروسان تولید تویوتا نیز لذت ببرید. به جرات میتوان گفت تلاشهای هیدروژنی تویوتا از نظر میزان فروش به پای خودروهای سنتی نمیرسد و حتی خود این برند اذعان داشته میرای خودروی موفقی نبوده است. با این وجود تویوتا تکنولوژی هیدروژنی را رها نکرده و نه تنها میرای هنوز در بازار حضور دارد بلکه کراون سدان نیز با قوای محرکه هیدروژنی در ژاپن قابل خریداری است.
علاوه بر این مهندسان تویوتا در حال توسعه پیشرانههای درونسوزی هستند که از سوخت هیدروژن استفاده میکنند. این تکنولوژی در پروتوتایپ های GR یاریس H2 و GR کرولا H2 بررسی شده است. همچنین باید به خودروی مسابقهای GR H2 ریسینگ اشاره کنیم که چند سال بعد در مسابقات لمان H2 جدید حضور خواهد یافت. تویوتا با بی ام و نیز همکاری دارد چراکه این برند آلمانی جزو معدود شرکتهایی است که فکر میکند آیندهای برای خودروهای هیدروژنی وجود خواهد داشت.
مازیار
۱۳ تیر ۱۴۰۳یاد تنور ساخت کاتانا (شمشیر سامورایی) افتادم
به عنوان یک مصنوع دست از قرون وسطی واقعا شگفت انگیزه
SMS
۱۳ تیر ۱۴۰۳هیدروژن نسبتا خوبه
هر کاری می کنید نذارید نون سنگک بیفته دست اونا 😂😰
froG-driVer
۱۳ تیر ۱۴۰۳نون سنگک بیوفته دست اونا به عنوان نانی که قبلاً سامورایی ها میخوردن به فروشش میرسونم😂😂
! i M α η δ υ α R
۱۳ تیر ۱۴۰۳نون سنگک ، ایرانی نیست عزیزم …
مال روس هاست …
ریشه اش به جنگ های روسیه بر میگرده و نیاز به پخت نانی با ارزش غذایی بالاتر نسبت به نان های معمول …
پخته شدن روی سنگ و ترکیب خمیر ویژه ای که داشته باعث شده ، قوت بیستری به سربازان روس ، بده …
خلاصه که مال ما نیست …
ضد خودتحقیری
۱۳ تیر ۱۴۰۳شیشه مصرف نکن
سنگک مال روس ها نیست
phonix
۱۳ تیر ۱۴۰۳پختن نان سنگک نیاز به تنور خاص داره … سرباز ها چیزی شبیه به نون های عشایری میخورن در خود ایرانم داریم و داستان های مشابه … ضمنا یعنی چه نان با ارزش غذایی بالاتر ؟ اگر منظورتون ماندگاری بالا تر هست که باید بگم الان داستان اختراع بیسکوییت رو فرمودید .
ریشه نان سنگک به قبل از روسیه تزاری برمیگرده … سرچ بفرمایید در ماده پخت اصلی خشخاش میریختن … این اصلا در کشور روسیه در نمیاد .
حسن
۱۳ تیر ۱۴۰۳بزرگوار عشایر ایران الان روی تاوه فلزی نان میپزند
قبل از ورود فلز به زندگی عشایر انها سنگ داخل اتش میذاشتند و بعد از داغ شدن روی سنگ نان میپختند
بعد با تکامل ان به شکل امروزی درامد
پخت نان سنگک قبل از ورود اسلام در ایران رواج داشته و در واقع ایده پخت آن را پزشک یکی از سلاطین ساسانی میدهد. او برای سلطان که بیماری سختی دچار شده بود تجویز میکند که نانی بخورد که روی ریگ (سنگ ریزه) پخته شده باشد.
در زمان قاجار در تهران و در گذر لوطی صالح نانوایی سنگک وجود داشته
البته صد درصد مال ایرانه اما هنوز ریشه ی اصلی کشف کردنش معلوم نیست اما وارداتی بودنش قطعا رد شده
sangak bread
۱۳ تیر ۱۴۰۳یکی از نظریهها دربارهٔ تاریخچه نان سنگک این است که نان سنگک پیش از اسلام در ایران رواج داشتهاست و پس از بیماری یکی از پادشاهان ساسانی، طبیب برای معالجه دستور میدهد که برای شاه نانی تهیه کنند که روی ریگ پخته شده باشد.[۲] کهنترین فرهنگی که در آن نام نان سنگک آمده برهان قاطع است که در سال ۱۰۶۲ هـ. ق نگارش شدهاست.[۳] یکی از نخستین کتابها دربارهٔ نان سنگک، کتاب «مجموعه معارف و فرهنگ نانوایی سنگکی و نان سنگک» در سال ۱۳۵۶ نوشتهٔ سید داوود روغنی (شاطر داوود) یکی از شاطرهای معروف شهر ری است. شاطر داوود معتقد است هیچ اطلاع دقیقی از محل و پیدایش نان سنگک وجود ندارد. اما به گفتهٔ وی قدیمیترین نوشتهای که در آن از نان سنگک نام میبرد «برهان قاطع» است که در سال ۱۰۶۲ ه.ق نوشته شدهاست. در آن کتاب دربارهٔ معنی واژهٔ سنگک آمدهاست: «نوعی از نان هست که روی سنگ ریزههای گرم بپزند.». همچنین در دیوان شرف جهان قزوینی، شاعر روزگار شاه طهماسب صفوی، در خلال هجو قاضی شهر و ذکر پرخواری او، از نان سنگک یاد شدهاست
! i M α η δ υ α R
۱۳ تیر ۱۴۰۳شیشه رو تو مصرف میکنی که خیال کنی خبریه …
90 درصد اروپایی ها و آمریکایی ها اصلا ایران رو نمی شناسند ، روی نقشه …
حداقل 4 تا کشور درست درمون برو ، از نزدیک ببین چه خبره …
تولید ناخالص ملی ات رو نگاه کن ببین توی دنیا چندمی …
تورم 114 درصد تو نگاه کن ببین کجای کاری …
رتبه بندی شفافیت نظام اقتصادی و اداری ات رو هم ولش کن که سه چهار رتبه مونده به آخر جدولی …
phonix
۱۳ تیر ۱۴۰۳الان اینکه کسی ایران رو نمیشناسه چه ارتباطی داشت ؟
بله اگر مارو میشناختن و این مدل نون رو میپذیرفتن کنار نون باگت و تست و کروسان و… از این هم سراسر دنیا پخش میشد شما الان بیا دوتا سنگکی وسط مثلا نروز نشون من بده …
دوتا بحث جداست اصلا .
اون هایی که باید تاریخ رو بشناسن میشناسن… نیازی نیست همه ملل دنیا همه کشور را رو از بر باشن ایرانیا یکمی اطلاعات عمومیشون در این زمینه زیاد اونم بخاطر شرایط جامعست…
SMS
۱۴ تیر ۱۴۰۳نون سنگک تو زمان ساسانی اختراع شد ، یکی از پادشاهان مریض میشه و طبیبش می گه باید نونی که با سنگ(خاص) داغ درست شده بخوره
! i M α η δ υ α R
۱۴ تیر ۱۴۰۳فونیکس عزیز بحث من با اون کاربر معلوم الحال ، خیلی گسترده تر و عمیق تر از نون سنگک هست …
میگه خود تحقیری نکن …
خبر نداره که نه چیزی برای بالیدن وجود داره و نه دیگه یادی از ما ( ایران ) در دنیا مونده …
مقصودم این نبود کسی در دنیا نون سنگک رو به نام ما نمیشناسه ، مقصودم این بود دیگه امروز در بین افراد زیر 50 سال در اروپا و آمریکا به احتمال حدود 80 یا 90 درصد کسی کشور ایران رو به مختصات و فرهنگ و پیشینه اش نمی شناسه …
چرا باید به یه دختر سوئدی ( حدودا 30 ساله ) یک دقیقه در مورد ایران با نام های مختلفش مثل پرشیا یا پارس یا ایران یا … توضیح بدی و اون هم صادقانه هی عذر خواهی کنه که تا حالا این نام ها رو نشنیده و نمی دونه کشور ما کجاست !!!
اما همون دختر سوئدی چین رو می شناسه …
ژاپن رو می شناسه …
حتی ترکیه یا امارات رو میشناسه …
چه قبول کنیم چه نکنیم ما 50 ساله از معادلات جاری دنیا حذف شدیم …
اما هنوز در داخل به مردم ما داره این تفکر القا میشه که ایران ، از نظر مردم دنیا یکی از مهمترین کشورهای دنیاست …
Mmm
۱۴ تیر ۱۴۰۳داداش نوت سنگک رو. زمان شاه. عباس پخته شده برای زمان جنگ با عثمانی ها
و به علت اینکه سرباز ها گشنه بودند و آردها با هم فرق میکرد گندم شهر های مختلف رو گرفتپس درنتیجه آرد ها با هم فرق میکرد و با اونا نون سنگک درست شد
سنگک چون با استفاده سنگ های کوچک ساخته شده ،سنگ»ک :کوچک.
phonix
۱۴ تیر ۱۴۰۳خدمت حضورتون بگم که اینم شرایط جامعه اون کشور (اینجا سوئد) هست … ممکنه سوریه رو بشناسن ( گنگ های خلافکار سوری و مشکلاتی که براشون ایجاد کردن ) اینکه ایران رو نشناسن چیز عجیبی نیست … هرچند ایران در اخبار خیلی تکرار میشه و بازیگر مهمیه چه از اخبار ملی ژاپن چه خبرگزاری های اینترنتی اینگلیسی زبان و… بحث این هست که اصلا برای چی یه دختر 30 ساله سوئدی باید مارو بشناسه؟ چه چیزی برای ارائه به اون داریم … ترکیه جز بزرگترین مقاصد گردشگری اروپاست اماراتم هم همینطوره … ما چی؟! بحث این افرادی که میان میگن فلانی خود تحقیره جداست اونا فکر میکنن ما ابر قدرت جهانیم داریم امریکارو شکست میدیم…
بله ما نقشمون در سرگرمی و اقتصاد اینا کمرنگ شده اما هنوزم حرف هایی برای گفتن داریم … بخصوص این اروپایی ها که برای ماجراجویی میان ایران دارن زیاد میشن ولی اصلا جای هزاران هزار خارجی که مثلا ترکیه میرن رو نمیگیرن .
ژاپن وچین هم که با اجازتون مثل خورشید وسط اسمونن مخصوصا چین که هرجا بری بحثشه .
در خصوص این تفکرات مردم ایرانم باید بگم این جامعه ما هست ما خودمون رو بزرگتر از بقیه میبینیم ریشه در تاریخ داره حتی نه قدیم قدیم و پیش از تاریخ و… همین دوران معاصر هم خیلی وضعمون خوب بود این وضعو تو کشورای دیگه هم من میبینم از پاکستان که روزی صنعتی ترین کشور منطقه بود علم رو توسعه میداد تا پاکستان امروزی که درگیر خودشه هم این وضعو داره … ملت ما اگر این خود بزرگ بینی رو ازشون بگیری افسرده میشن چون وقتی همه دارن رشد میکنن ما داریم عقب گرد میکنیم … ملت مجبور شدن به فرار کردن به پشت تاریخ تا از غیرت ملیشون دفاع کنن .
ضد حما.قت
۱۵ تیر ۱۴۰۳از تعداد لایک و دیس ها مشخصه کی معلوم الحاله
کسی که اقتصاد و تورم و شناخته شدن ایران رو ربط میده به نون سنگک…
فرار رو به جلو
ممد ژانگولر
۱۳ تیر ۱۴۰۳گیری که ژاپنیا به هیدروژن میدن اگر اکسیژن به هیدروژن داده بود تا حالا کلی آب بوجود امده بود .
نی نی
۱۳ تیر ۱۴۰۳یه سوال از کاربری که رکورد نیسان جی تی آر و هیوندای توی نوربرگرینگ رو مقایسه کرد دارم
داداش چرا بنز رو نمیگی
پیام۲
۱۳ تیر ۱۴۰۳داداش انگار تازه اومدی…
JaMsHiD-R1988
۱۳ تیر ۱۴۰۳اونو ولش کن محل ندی بهش زندگیت بهتر میشه نی نی جان
KAIZEN
۱۳ تیر ۱۴۰۳❤️️TOYOTA❤️️
حسن
۱۳ تیر ۱۴۰۳تویوژن
کلا ولش نمیکنه
اما حداقل یه پیتزا باهاش پخت