آموزش

سه روش برای ایمنی بیشتر در برابر ایربگ‌های خطرناک

با وجود فراخوان‌هایی که به خاطر کیسه‌های هوای تاکاتا اعلام شده، برخی شاید ترجیح دهند که این کیسه‌های هوا را غیرفعال کنند تا کمتر در معرض خطر احتمالی برخورد قطعات نوک‌تیز با صورت و بدن خود در هنگام تصادف باشند. البته این کار کاملاً نادرست است و شما هیچ مکانیکی را پیدا نمی‌کنید که واقعاً بخواهد این کار را برای شما انجام دهد. به‌علاوه، شانس اینکه کیسه هوای شما تبدیل به چیزی شبیه به یک نارنجک شود، بسیار اندک است. صرفاً اتکا به کمربند ایمنی چیزی است که به‌هیچ‌وجه در هنگام یک تصادف جدّی رانندگی توصیه نمی‌شود.

ایربگ
در حال حاضر، زمان زیادی تا جایگزینی قطعات کیسه‌های هوای تمام خودروها باقی مانده و برخی آن را در حدود ۵ سال تخمین‌ زده‌اند. در نتیجه، مدت زیادی را باید با یک تهدید بالقوه در پشت فرمان سپری کنید.

بهترین توصیه برای چنین شرایطی، پرهیز از رانندگی دیوانه‌وار است. بهترین راه برای در امان ماندن از یک تصادف این است که اول از همه، خود را وارد آن نکنیم. هر چقدر هم که راننده ماهری باشید، اگر رفتار پرخطری در هنگام رانندگی داشته باشید، تصادف همیشه در کمین شماست؛ فقط هنوز با آن روبرو نشده‌اید.

در ادامه، روش‌هایی را مرور می‌کنیم که با رعایت کردن آنها می‌توانید احتمال آسیب‌دیدگی از پرتاب قطعات کیسه هوا را کم کنید.

۱) هنگام رانندگی، پیام نفرستید.

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، بسیاری از ما مشکلی در خواندن پیام‌هایمان در پشت فرمان نداریم و وقتی در بزرگراه حرکت می‌کنیم، با خیال راحت ایمیل خود را چک می‌کنیم و یا حتی نگاهی به پُست‌های دوستانمان هم داریم. شرکت AT&T به‌تازگی در گزارشی اعلام کرده که علی‌رغم تلاش‌ها برای آگاهی‌رسانی، رانندگان در هنگام رانندگی از گوشی‌هایشان استفاده‌هایی چون پیام‌نگاری و فراتر از آن دارند. طبق این گزارش، ۳۰ درصد از افراد در هنگام رانندگی حتی در شبکه‌های اجتماعی اطلاع می‌دهند که مشغول چه کاری هستند! برخی حتی در این حالت، ارتباط تصویری نیز برقرار می‌کنند!

اگر واقعاً می‌خواهید تصادف نکنید، این عادت‌ها را ترک کنید.

texting-while-driving
۲) جلوگیری از رانندگی تحت‌تأثیر مواد الکلی

هوشیاری در پشت فرمان، از همه‌چیز مهمتر است. گزارشی از سازمان MADD در امریکا نشان می‌دهد که آمار مرگ ناشی از تصادف رانندگان مست از سال ۱۹۸۰ به نصف کاهش یافته است؛ ولی با این حال، هنوز هم افراد زیادی هستند که این کار را انجام می‌دهند.

بسیاری از افراد شاید از میزان تأثیرگذاری مواد الکلی آگاهی لازم را نداشته باشند، ولی باید گفت که حتی مقدار کمی از آنها می‌تواند شانس شما برای قرار گرفتن در یک تصادف افزایش دهد.

drinking-and-driving
تا به امروز تنها ۶ مورد مرگ مرتبط با نقص کیسه‌های هوای تاکاتا گزارش شده، امّا این آمار در مقابل صدمات ناشی از مصرف الکل توسط رانندگان امریکایی بسیار اندک است. در سال ۲۰۱۳، تنها در ایالات متحده، رانندگی در حالت مستی ۱۰ هزار قربانی داشته است. بنابراین، بهتر است قبل از رانندگی، حتماً از هوشیاری خود مطمئن شوید.

۳) پرهیز از رانندگی دیوانه‌وار

منظور از «رانندگی دیوانه‌وار» در اینجا، کارهایی مانند عدم‌رعایت فاصله با خودروی جلو در بزرگراه، حرکت با سرعت بسیار بالا، عوض کردن خط به صورت ناگهانی و عدم‌رعایت احتیاط در ورود به تقاطع‌ها است. مطالعات زیادی در طول سال‌ها نشان داده‌اند که بخش بزرگی از رانندگان در هنگام تصادف، طرف مقابل را مقصر می‌دانند. با این حال، همیشه برخی رفتارهای مشخص در رانندگی هستند که باعث وقوع تصادف می‌شوند.

Driving
سرعت، با فاصله زیاد، بزرگترین عامل در میزان مهلک بودن یک تصادف است. قوانین پایه فیزیک به ما می‌گویند که وقتی یک جسم با سرعت بسیار زیاد دچار یک توقف ناگهانی شود، نیروی وارده به بدن انسان در هنگام تصادف چند برابر می‌شود.

DRIVING-CRAZY
در همین حال، رانندگی در سرعت پایین‌تر باعث می‌شود که واکنش بهترین نسبت به شرایط خاص داشته باشید و در صورت لزوم، بهتر بتوانید خودرو را متوقف کنید. همچنین وقتی فاصله مناسب را تا خودروی جلویی حفظ می‌کنید، فرصت بیشتری برای عکس‌العمل در برابر کارهای راننده جلویی خواهید داشت؛ برخی از راننده‌ها در اثر استرس و نگرانی می‌توانند حرکات غیرعادی از خود نشان دهند که تعدادشان چندان کم هم نیست.

takata
فراخوان کیسه‌های تاکاتا در حال حاضر یک چالش بزرگ در دنیای خودرو محسوب می‌شود که حل شدن آن، زمان زیادی طول خواهد کشید. بهترین کاری که می‌توانید در این شرایط انجام دهید این است که اگر خودرویتان این خطر احتمالی را دارد، تا جای ممکن، خود را از تصادفات دور نگه دارید؛ کمربند خود را ببندید و اصول رانندگی را در پشت فرمان رعایت کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مسعود انیس حسینی

مسعود انیس حسینی، مترجم اخبار و مطالب در سایت پدال

مطالب مشابه

‫۱۰ دیدگاه‌ها

  1. امیر مرادی

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (113 ديدگاه)

    رعایت قوانین رانندگی = بهترین پیشگیری = بالاترین ایمنی

  2. [مک میسل.فقط المان.فقط فولکس]

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (2706 ديدگاه)

    اون عکس سومیه خیلی باحال بید

  3. آرش

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (193 ديدگاه)

    قابل توجه من باید باشه که نمیتونم هیجانی رانندگی نکنم اون هم با موسیقی ترنس, انگار باید تصادف بکنم تا آروم بگیرم..به همین خاطر تا به حال ماشین 4 سیلندرنداشتم و نمیخرم. فقط 6 سیلندر به من حال میده.

  4. احمد باقری

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    واقعا این کیسه های هوای تاکاتا معضل بزرگی شده. درسته که حتی اگر بهترین قطعات رو هم بسازند باز هم احتمال خطر وجود داره ولی این نکته رو هم باید در نظر داشت که احتمال وقوع این امر باید بسیار کم باشه، حالا معلوم نیست یا واقعا تاکاتا تست واقعی و درست و حسابی روی این کیسه های هوا انجام نداده بود که باز هم جای تامل داره و دور از انتظاره یا انجام داده که در این صورت چرا مشکل به این بزرگی شناسایی شده که در تست ها مشخص نشده .

  5. سعید

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (1483 ديدگاه)

    امان از تاکاتا،دیگه آدم باید از ایربگ هم بترسه!!!

  6. Ahmad..F12

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (2542 ديدگاه)

    مسعود جان ممنون

    واقعاً این سه مشکل خطرناکه

    من تجربه یکیشو داشتم

  7. سارا

    ۶ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (23 ديدگاه)

    کیسه هوای SRS چطور ؟ بیشتر ماشین های ایران SRS هستن … تاکاتا اسم کارخونه هست ؟

    1. امیر مرادی

      ۶ خرداد ۱۳۹۴
      سوابق: (113 ديدگاه)

      بله تاکاتا کارخانه تولید لوازم جانبی خودرو اعم از ایربگ، کمربند ایمنی، صندلی کودک و غیره است که در ژاپن واقع شده است.srs مخفف supplemental restraint system هستش که یعنی سیستم نگهداری مکمل.
      که نوعی سیستم به کار رفته در ایربگ هاست.

  8. رضا

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (1698 ديدگاه)

    کسی میدونه بادکنکای روی گاری های وطنی رو کی میزنه؟؟!

    1. سینا

      ۲۵ خرداد ۱۳۹۴
      سوابق: (3 ديدگاه)

      بادکنکای ایران خودرو دو نوعن یکیش چینی یکیشم اسمش عماره مال وطنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا