قرار دادن پا روی داشبورد عملی معمول در بین سرنشینان خودروها است. مردم می گویند این کار در زمان مسافرتهای طولانی موقعیت راحتتری را ایجاد میکند. البته تصادف Audra Tatum در اگوست سال ۲۰۱۵ کاملا نشان میدهد که چرا باید پای خود را روی داشبورد نگذارید.
این تصادف در زمانی که Tatum و شوهرش در خودرو رانندگی میکردند رخ داده است. یک خودرو جلوی آنها سبز شده و یک تصادف نسبتاً کوچک به وقوع پیوسته است. البته شدت ضربه برای باز شدن کیسه هوا کافی بوده است. پای او روی داشبورد بوده و شدت باز شدن کیسه هوا به حدی بوده که زانوی Tatum را به صورتش کوبیده و باعث شکسته شدن بینیاش شده است. همچنین قوزک و ران پا و بازوی او نیز شکسته است.
Tatum میگوید که شوهرش همیشه به او درباره جراحت جدی در زمان تصادف هشدار داده بود. البته که او به این توصیه گوش نداده است. درمان جراحات او نیازمند چندین جراحی بوده است. برای راه رفتن دوباره او بیش از یک ماه زمان نیاز بوده است.
حتی Tatum امروز نیز با عوارض این تصادف دست و پنجه نرم میکند. برای مثال، جراحات وارده باعث شده او نتواند در اورژانس کار کند زیرا نمیتواند بیماران را بلند کرده یا بیش از ۴ ساعت سر پا بایستد.
سرعت باز شدن کیسههای هوا از ۱۶۱ کیلومتر در ساعت تا ۳۵۴ کیلومتر در ساعت میباشد. این نیرو برای نگهداشتن بدن انسان در تصادف کافی است بنابراین یک شی در جلوی کیسه هوا به آسانی میتواند باعث جراحات جدی شود.
A.B
۲۳ مرداد ۱۳۹۶خب خدارو شکر ماشین من ایربگ.نداره پاتو بذارم عزیزم راحت باش!!!
سعید
۲۴ مرداد ۱۳۹۶آقا خوب شد این بحث پیش اومد
یکی از مواردی که تو کشور هست خیلی هم پنهان و همه هم دیدید و به شدت فراوان اما هیشکی توجه نمیکنه و هشدار نمیده از پلیس راهور گرفته تا خودروسازها
و اون هم رو داشبوردی هایی هست که همه مردم استفاده میکنند و قسمت سرنشین کامل روی ایربگ رو میگیره.
بارها برام سوال شده که وقتی کیسه خدایی نکرده باز بشه این رو داشبردی و پرت شدنش ممکنه باعث صدمه جدی بشه و باعث بشه کیسه هوا نقش خودشو نتونه ایفا کنه.
یعنی واقعا هییییییشکی به این نکته توجه نکرده تو کشور!!!!!!!!!!!!
اصلا به نظرم همچی پدیده ای تو هیچ کشوری نیست، تازه در برخی مدل ها جون خودشون اومدن ابتکار هم به خرج دادن با ایجاد یک سری شیارهایی باعث شدن بتونی اشیائ هم روی داشبورد(دقیقا جایی که زیرش ایربگ هست) بذاری
دوستان نظر شما چیه؟
(ali(chevy nova
۲۳ مرداد ۱۳۹۶کار بسىار زشتى هستش بخصوص افرادى که از بىرون ماشىن مىبىنن ىکى پاهاش رو مثل 2 تا عکس اخر گذاشته رو داشبورد
حداقل یه جوراب پاشون مىکردن بهتر بود
تو عکس شماره 4 پاهاى طرف انگار ناقص هستش
Amir
۲۳ مرداد ۱۳۹۶.
جوراب واسه چی ؟!!؟؟!! ???☺???
من از این کار خوشم نمیاد کمر آدم داغون میشه ولی راننده های کامیون مسیر های طولانی پشت فرمون مجبورن این کار رو بکنن. پاها زیاد که آویزون باشه خون توش جمع میشه ورم میکنه و درد میگیره. رگ ها میزنه بالا و … .
عکس 4 پاهای بنده خدا چه ایرادی داره ؟؟ ?
پائه دیگه !
یه ذره ورم کرده بعضی قسمت هاش که به دلیل همون جمع شدن خونی هست که گفتم وگرنه سالمه و مشکلی نداره !”
BMW
۲۳ مرداد ۱۳۹۶برای اولین بار تو کل زندگیم باهات موافقم علی….
بعضا هم دیدم شیشرو میدن پایین پاشونو رو در آویزون میکنن.
پهلوان مک لارن(مک دانیال)
۲۳ مرداد ۱۳۹۶آره منم این مشکل رو که بعضی ها جوراب پاشون نمیکنن رو دارم.
اصلا آدم های بی جوراب پیش من اعتبار ندارن!!!?
اون زمان که مدرسه میرفتم این نفرت شروع شد.
طرف با دمپایی لاانگوشتی و بدون جوراب میومد مدرسه.یعنی از صدتا فحش هم برام بدتر بود.
یادمه یه رفیق داشتم تو اول و دوم راهنمایی با هم بودیم.این دوستمون کفش میپوشید بدون جوراب.
بعد هم میزی هم بودیم.مشکلش این بود که کفش هاشو در میاورد و متاستفانه پاهای ایشون بوی نامطلوبی میداد و منم مجبور بودم یک سال رو با این همسنگری سپری کنم???
سال دوم راهنمایی جامو عوض کردم.
سال سوم هم کلا مدرسه رو.
کلا دوستیمو باهاش بهم زدم.(البته فقط به خاطر این کار نبود کلا آدم اعصاب خوردکنی هم بود!!!)
ونوم اف ۵
۲۳ مرداد ۱۳۹۶مکلارن عزیز راست میگی جوراب پوشیدن باعث میشه پا کمتر بو بگیره
mohammad_fm480
۲۳ مرداد ۱۳۹۶با این حرفت موافقم مک لارن
(ادم هایی که جوراب نمیپوشن پیش من اعتبار ندارن)
واقعا حرف عالی زدی
پهلوان مک لارن(مک دانیال)
۲۴ مرداد ۱۳۹۶آره ونوم جان الان جورابای نانو هم اومده که خیلی مناسبه.
محمد جان قربانت چشات عالی میبینه?
ونوم اف ۵
۲۳ مرداد ۱۳۹۶منظور علی جون اینه جوراب بپوشن که پدال فیلتر نشه اخه انگشتاش لاک داره
نوید جهرمی
۲۳ مرداد ۱۳۹۶رو داشبورد خوب نیس. ولی تمبون کردی پوشیده باشی پاتو بزاری جلو دریچه کولر باد بزنه خیلی حال میده :)
Amir
۲۳ مرداد ۱۳۹۶.
شدت باز شدن کیسه هوا به حدی بوده که زانوی Tatum را به صورتش کوبیده و باعث شکسته شدن بینیاش شده است. همچنین قوزک و ران پا و بازوی او نیز شکسته است.
صورت + دست + پا !!!!
بنده خدا به فنا رفته ?????
arash
۲۳ مرداد ۱۳۹۶داشبورد آخری ۲۰۷ هست
ahmad
۲۳ مرداد ۱۳۹۶عجب کشف ریزبینانه ای کردی! :)
silver
۲۳ مرداد ۱۳۹۶قابل توجه اون دسته از عزیزان که تو جاده کنار. راننده میشینن و قلیون رو جلو پا میذارن و میکشن ، ماشین اگر ایربگ بزنه با زغال لیمو روشن طرف هستند!!!! ( خود قلیون تو صورتشون میاد بماند)
علی
۲۳ مرداد ۱۳۹۶من خودم یبار دوست دخترم پاشو گزاشت رو داشبورد حواسم پرت شد زدم به یه زنه تو شهر،نکنید…???
ADAK
۲۳ مرداد ۱۳۹۶خب مثل آدم بشینن تو ماشین
این بی فرهنگ بازی آ چیه …
ahmad
۲۳ مرداد ۱۳۹۶یه سری ها داشبورد ماشین رو با تخت و کاناپه اشتباه گرفتن و پاهاشون ولو میکنن روی داشبورد!
یه سری هم میز و صندلی ماشینو با تخت سفره خونه سنتی اشتباه گرفتن و میبینی وسط اتوبان با سرعت صد کیلومتر بر ساعت دارن قیلون چاق میکنن و به هم دیگه پاس میدن!
بابا اینا به خدا کاربریشون یه چیز دیگست!
(اون فضای آزاد پایین به گونه ای طراحی شده که به اندازه کافی میتونی پاهاتو به حالت آزاد و نیمه عمود قرار بدی و از تجمع خون و ورم کردن جلوگیری کنی…)
AMIR SCHUMACHER
۲۳ مرداد ۱۳۹۶.
دوست عزیز تا وقتی پات از سطح قبت بالاتر نیاد جریان خون افزایش پیدا نمیکنه.
ahmad
۲۳ مرداد ۱۳۹۶یعنی شما توی خونه یا محل کار به صورت V شکل میشینی و پاهاتو میاری بالای سطح قلبت تا خونت به جریان بیوفته؟! :)
AMIR SCHUMACHER
۲۳ مرداد ۱۳۹۶.
نه ، اون موقع بلند میشم 1 دقیقه راه میرم. راه رفتن خون رو به حرکت درمیاره.
اما پشت فرمون نمیشه راه رفت !
در حین حرکت هم نمیشه پا رو به حالت نیمه عمود درآورد . اولا جا نیست ثانیا نکنه بعد میخوای برای گاز و ترمز از دستت استفاده کنی ؟???☺?
mohammad_fm480
۲۳ مرداد ۱۳۹۶کار جالبی نیست .ولی از حق نگذریم اون عکس اخری قشنگ شده خیلی?
آرام
۲۵ مرداد ۱۳۹۶به نظر بنده هنوز بعضی از اطلاعات ایمنی اتومبیل به صورت کامل و گسترده در اختیار مردم قرار نگرفته و نا آگاهی مشکل ساز شده. ایربگ هم مثل خیلی از چیزهای دیگه اگر درست ازش استفاده نشه میتونه خطرساز باشه. خیلی ها هنوز نمیدانند اگر تصادف کنند و کمربند ایمنی نبسته باشند ایربگ خطر مرگ را افزایش میده در نتیجه در سیستم اس آر اس ماجولی طراحی شده که رابط این دو هست و اگر کمربند نبسته باشند ایربگ هم باز نمیشه و برای همین تا مدتها در ایران همه فکر می کردند که ایربگها مشکل دارند. همچنین در آمریکای شمالی به لحاظ قانونی در هنگام دور زدن مچ دست باید روی فرمان قرار بگیرد نه زیر آن تا اگر تصادفی اتفاق افتاد و ایربگ باز شد مچ دست بین فرمان و کیسه هوا شکسته نشود. دانستن نکات ایمنی و تذکر آنها به دیگران باعث بهتر زندگی کردن خودمان هم می شود
آرام
۲۵ مرداد ۱۳۹۶مساله دیگر وجود بچه های سن کمتر از ۱۳ یا ۱۴ سال در صندلی جلو هست که بخاطر جثه کوچکشان باز شدن ایربگ میتواند در بیشتر مواقع باعث مرگشون بشود و در بیشتر کشور ها مگر در شرایط خیلی خاصی ممنوعیت قانونی برای این موضوع وجود دارد. بررسی چراغ اخطار ایربگ در صورت روشن شدن و رفع نقص آن هم بسیار مهم است. در خیلی از مواقع ریست ساده سیستم و یا بررسی فیشهای زیر صندلی کمک به حل مشکل می کند.
حسین*
۲۶ مرداد ۱۳۹۶سلام. اخه این چه کاریه که واقعا یه عده انجام میدن.. چند وقت پیش با یکی از به اصطلاح دوستان رفتیم مسافرت. همه مسیر را هم بنده پشت فرمان بودم. در مسیر برگشت دیدم این دوستم هی پاهاشو میندازه روی داشبورد و یکی از پاهاش هم هرباری مینداخت روی آینه ماشین. فکر میکرد پاهای زیبایی داره و مردم از بیرون این حرکت اقا را تشویق میکنن.. خدا شاهده چندین بار بهش تذکر دادم عباس پاهاتو داداش مثل ادم بیار تو قشنگ بذار کف ماشین. ایشون هم گوش نمیدادو هی میگفت ماشین تو داخلش کوچیکه و برو یه ماشین بهتر بخر. و از این حرفای مفت میزد.. ماشینم 206هستش.خلاصه دیدم ایشون همش تو جاده باعث حواس پرتی من میشه و مانع از دید من در آینه بغل.. به منجیل که رسیدیم زدم رو ترمز بهش دو تا 10هزار تومنی پول دادم گفتم ازاین مارکت نوشیدنی با کیک بگیر بخوریم حال کنیم. ایشون هم ذوق زده شد رفت پایین که بگیره. منم زدم دنده و راه افتادم و با خیال راحت تا خود شاهین شهر که مقصدم بود بدون این اقا اومدم و به سلامت هم رسیدم.بعدش هم ایشون رسیدن و کلی درگیری لفظی داشتیم. بهش هم گفتم چند بار نزدیک بود باعث تصادف بشی. و من از این کاری که کردم هم خودم و ماشینما نجات دادم هم تو را.. خلاصه اینکه هر وقت دیدید یه آدم بی منطق چه در رانندگی چه در زندگی شما را به حادثه های تلخ نزدیک میکنه با اولین ترفند ساده از شرش خلاص بشید و از هیچ چیزی هم نترسید.
مجید عباسی
۱۸ فروردین ۱۳۹۷تصویر آخر اصن شبیه تیبا نیست