یکی از مهمترین بخشهای خرید و فروش ماشین تغییر سند آن است؛ اما تعرفههای مربوط به آن در سال جاری چقدر خواهد بود؟ در این مطلب آموزشی پدال میخواهیم به بررسی این موارد بپردازیم.
چندین سال بود که پلیس راهور و دفترخانهها دعوایی حقوقی بر سر سند مالکیت خودروها داشتند اما به نظر میرسد سرانجام این مشکل حل شده است. بر اساس آنچه پلیس راهور میگوید، برگ سبز مشهوری که با عنوان سند مالکیت در زمان تعویض پلاک صادر میشود به عنوان سند قطعی خودرو در نظر گرفته میشود و دیگر نیازی به حضور در دفاتر رسمی و ثبت سند در آنها نیست اما برخی افراد همچنان میخواهند با محکمکاری خیال راحتی از بابت خرید خودرو داشته باشند و حتی پس از تعویض پلاک و صدور برگ سبز نیز به دفترخانه مراجعه میکنند؛ اما هزینه به نام زدن ماشین در محضر چقدر است؟
هزینه به نام زدن ماشین در محضر
پس از معامله خودرو و تعویض پلاک، چنانچه طرفین اصرار به حضور دفترخانه جهت صدور سند قطعی را داشته باشند میتوانند با پرداخت هزینههای آن چنین کاری را انجام دهند. پیش از آنکه به پاسخ سؤال موردبحث بپردازیم بهتر است کل مراحل خرید خودرو، تعویض پلاک و حضور در دفترخانه را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. ابتدا باید گفت تا حد امکان خرید خودرو را از مراکز معتبر و دارای قولنامه رسمی اماکن انجام دهید و به هیچ عنوان به افراد متفرقه و دلالان اطمینان نکنید. پس از تنظیم قرارداد معتبر و رسمی نوبت به تعیین وقت و حضور در مرکز تعویض پلاک میرسد. همانطور که گفتیم صدور برگ سبز راهور نیز به عنوان سند رسمی مالکیت خودرو شناخته میشود؛ اما برای حضور در تعویض پلاک همراه داشتن مدارک زیر الزامی خواهد بود:
- کارت ماشین
- بیمه شخص ثالث معتبر
- برگ سبز ماشین
- سند کمپانی
- اصل مدارک شناسایی فروشنده و خریدار خودرو
- برگه عدم خلافی و تسویه عوارض شهرداری
- معاینه فنی معتبر
گاهی اوقات فروشنده زمان کافی برای حضور در مرکز تعویض پلاک را ندارد و برای انجام کارهای اداری به خریدار وکالتنامه میدهد که خریدار در زمان مراجعه به تعویض پلاک میبایست وکالتنامه را نیز به همراه داشته باشد. پس از تعویض پلاک و دریافت برگ سبز خریدار مالک قطعی خودرو خواهد بود و طبق اظهارنظر اخیر پلیس راهور نیازی به حضور در دفاتر اسناد رسمی جهت صدور سند نخواهد بود اما اگر فروشنده و خریدار اصرار به انجام چنین کاری داشته باشند میبایست مدارک زیر را به همراه داشته باشند:
- برگ سبز جدید ماشین
- سند قبلی
- تأییدیه نقلوانتقال از مرکز تعویض پلاک
- مدارک شناسایی فروشنده و خریدار
- بیمه شخص ثالث معتبر
- کارت سوخت
- برگه تسویه عوارض شهرداری
با حضور در دفترخانه میبایست هزینههایی را جهت صدور سند قطعی خودرو پرداخت کنید. این هزینهها به حساب دولت یا دفترخانه واریز میشود. احتمالاً شما نیز با این سؤال مواجه شدهاید که هزینه به نام زدن ماشین در محضر بر عهده چه کسی است و در سال جاری چه هزینهای را باید برای این کار پرداخت کرد. با توجه به تجارب قبلی و رویهای که وجود دارد بخشی از هزینه انتقال سند بر عهده فروشنده و بخشی نیز بر عهده خریدار است. البته با توجه به نظریه پلیس راهور درباره احتساب برگ سبز به عنوان سند مالکیت قطعی ضروری است خریدار و فروشنده قبل از معامله نسبت به تعیین تکلیف حضور در محضر و چگونگی تسویه هزینههای آن مربوط به آن به توافق برسند.
بهطورکلی هزینههایی همچون خلافی، عوارض سالیانه شهرداری و صدور وکالتنامه جهت حضور در مرکز تعویض پلاک بر عهده فروشنده است و خریدار نیز هزینههای مربوط به تعویض پلاک و کارشناسی رنگ و بخش فنی خودرو را میپردازد. البته بازهم باید گفت این موارد با توجه به رویههای پیشین تعیین شدهاند ولی خریدار و فروشنده در صورت توافق میتوانند هزینهها را بهصورت دیگری پرداخت کنند. هزینه صدور سند ماشین در محضر به دو دسته تقسیم میشود که بخشی شامل خلافی و عوارض شهرداری است و بخش دیگری نیز بر اساس تعرفههای موجود به دفاتر اسناد رسمی و کانون دفتر یاران و سردفتران پرداخت میشود. از جمله این هزینهها میتوان به حق تحریر و ثبت، مالیات و… اشاره کرد. میزان مبلغ پرداختی خریدار و فروشنده در محضر هرساله بر اساس تعرفههای مشخصی اعلام میشود که به شرح زیر است:
مبلغ سند | تعرفه |
تا مبلغ ۱۰ میلیون ریال | ۳۵۰ هزار ریال |
تا مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال نسبت به مازاد ۱۰ میلیون ریال | ۶ در هزار |
تا مبلغ ۱ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۲۰۰ میلیون ریال | ۴ در هزار |
بیش از ۱ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۱ میلیارد ریال | ۱ در هزار |
جهت اطلاع از قیمت روز خودروها در بازار ایران نیز میتوانید لینک مربوط به آن را دنبال کنید. همچنین اگر به دنبال دانستن نکات ضروری جهت ترخیص خودرو از پارکینگ هستید مطالعه مطلب مربوط به آن را از دست ندهید.
با توجه به تفاوت قیمت خودروها و تنوع بالای آنها نمیتوان هزینه به نام زدن ماشین در محضر را بهصورت قطعی بیان کرد و برای دانستن این هزینهها میبایست به دفترخانه مراجعه نمود. البته تعرفهها و هزینههای تعویض پلاک خودرو در سال جاری مشخص است و بر اساس قانون جدید، خریدار خودرو جدای از مبلغ مربوط به مالیات، عوارض سالیانه شهرداری و خلافی خودرو میبایست حدود ۳۷۳ هزار تومان را پرداخت کند. مبلغ مالیات خودرو، عوارض شهرداری و خلافی بر عهده فروشنده است و مالیات آن برای خودروهای داخلی ۱ درصد ارزش کل خودرو و برای مدلهای خارجی نیز ۲ درصد ارزش آنها خواهد بود.
توصیههای مفید در زمان خرید و فروش خودرو
- اولین و مهمترین توصیه در زمان خرید و فروش خودرو قانونی عمل کردن است. تفاوتی ندارد که طرف معامله شما چه کسی باشد چراکه در صورت ایجاد مشکل دردسرهای زیادی را متحمل خواهید شد.
- حتماً در زمان معامله قولنامه معتبری را تنظیم نمایید و اگر احساس کردید طرف معامله به دنبال کلاهبرداری است معامله را فسخ نمایید. اگر خریدار هستید خودرو را به مراکز معتبر کارشناسی نشان دهید تا خیالتان از بابت اصالت بدنه و بخش فنی راحت شود.
- در سریعترین زمان ممکن نسبت به رزرو اینترنتی زمان تعویض پلاک اقدام نموده و با حضور در مرکز تعویض پلاک برگ سبز را دریافت نمایید. همانطور که گفتیم برگ سبز صادره از طرف پلیس راهور به عنوان سند قطعی مالکیت خودرو شناخته میشود و بنابراین نیازی به مراجعه به دفترخانه نیست.
- اگر فروشنده هستید و نمیخواهید به همراه خریدار راهی مرکز تعویض پلاک شوید برای وکالتنامه خود حتماً تاریخ یک یا دو ماهه تعیین کنید. اگر هم خریدار هستید حتماً از تسویه خلافی و عوارض سالیانه شهرداری توسط فروشنده مطمئن شوید.
هزینه نقلوانتقال خودرو در تعویض پلاک
جدای از هزینههای مربوط به تسویه خلافی، عوارض سالیانه شهرداری و مالیات که بر عهده فروشنده خودروست، خریدار با حضور در مراکز تعویض پلاک میبایست مبلغ حدود ۳۷۳ هزار تومان را بابت هزینه نقلوانتقال در تعویض پلاک و دریافت برگ سبز پرداخت کند.
هزینه نقلوانتقال خودرو ۱۴۰۲
هزینه صدور سند ماشین در محضر به دو دسته تقسیم میشود که بخشی شامل خلافی و عوارض شهرداری است و بخش دیگری نیز بر اساس تعرفههای موجود به دفاتر اسناد رسمی و کانون دفتر یاران و سردفتران پرداخت میشود. از جمله این هزینهها میتوان به حق تحریر و ثبت، مالیات و… اشاره کرد. برای اطلاع دقیق از هزینه نقلوانتقال و صدور سند ماشین در محضر میتوانید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید.
حمید
۱۹ مرداد ۱۴۰۲در اکثر کشورهای توسعه یافته برای هر فرد یک پلاک تخصیص داده میشود ولو صدتا ماشین داشته باشه، با فروش ماشین خریدار پلاک مخصوص خودشو نصب میکنه. با فوت فرد شماره نیز از بین میره و به یکی دیگه تعلق میگیره. مثل کد کلی
اینجا پلیس برای خودش نون دونی درست کرده،گفتن دفترخانه نزنه پلیس بزنه مگه برای مردم بیچاره در هزینه هاش فرقی کرد، اتفاقا بیشتر هم شد
امین
۲۰ مرداد ۱۴۰۲اطلاعات غلط نده لطفا.
Ooo
۱۹ مرداد ۱۴۰۲برید تعویض پلاک پول زور به اینا ندید
کسی هم نیومد بهش بگید نمیخوام ، بعدش راضی میشه
سید علیرضا طیبی
۱۹ مرداد ۱۴۰۲با تایید نهادهای دولتی دیگر نیازی به پرداخت این هزینه سنگین نیست.
این مطلب روپرتاژ آگهی است.
شاهین
۱۹ مرداد ۱۴۰۲دوست عزیز اصلا متن رو خوندی شما؟
سلطان
۱۹ مرداد ۱۴۰۲منتظری رفت دفتر خونه ها شیر شدن
BMW
۱۹ مرداد ۱۴۰۲خدایی این پول ها حلاله که از ما میگیرند