آموزشمقالات

رام خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

از جمله اجزای مهم جلوبندی یک خودرو رام است که در جدیدترین مقاله بخش آموزش پدال می‌خواهیم به بررسی آن بپردازیم.

جلوبندی خودرو شامل قطعات مهمی از جمله سیستم تعلیق، ترمزها، جعبه فرمان و… است. همچنین بخش‌هایی همچون گیربکس و کارتل نیز در بخش محفظه جلویی خودرو قرار دارند. واضح است که این قطعات مهم در معرض آسیب و برخورد با موانع گوناگون قرار خواهند داشت و به همین خاطر خودروسازان به فکر محافظت از آن‌ها افتاده‌اند. اینجاست که قطعه‌ای به نام رام خودرو مطرح می‌شود؛ اما رام خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

رام خودرو چیست؟

این قطعه فلزی و محکم جهت حفظ و نگهداری مجموعه جلوبندی، فرمان، گیربکس و کارتل بکار می‌رود. رام همچنین باعث اتصال برخی قطعات به بدنه و اتاق خودرو خواهد شد. از آنجایی که رام شکلی شبیه تیر کمان دارد بنابراین گاهی اوقات این قطعه با نام تیر کمانی نیز شناخته می‌شود.

مزایای استفاده از رام خودرو

همان‌طور که گفته شد این قطعه مهم باعث حفاظت بخش‌های حیاتی همچون جلوبندی، گیربکس و کارتل می‌شود. در حقیقت رام مانع برخورد جلوبندی و سایر بخش‌ها با موانعی همچون سنگ‌ها و دست‌اندازها خواهد شد. این قطعه همچنین تأثیر مثبتی روی حفظ استحکام شاسی و عملکرد صحیح آن بر عهده دارد.

علائم خرابی رام خودرو

زمانی که قطعه موردبحث آسیب دیده یا خراب شود برخی نشانه‌ها دیده خواهد شد:

لرزش فرمان: زمانی که با سرعت بالایی در حال حرکت باشید احتمال لرزش فرمان به دلیل خرابی رام و همچنین اشکال در جلوبندی وجود خواهد داشت.

صداهای ناهنجار از جلوی خودرو: در صورت آسیب دیدن رام و خرابی آن، احتمال شنیدن صداهای عجیب و ناهنجار از بخش جلوی خودرو به ویژه در زمان عبور از دست‌اندازها و سرعت‌گیرها وجود خواهد داشت.

انحراف ناگهانی در زمان رانندگی: اگر قطعه موردبحث آسیب دیده یا خراب شده باشد احتمال انحراف ناگهانی و کوتاه خودرو در حین رانندگی وجود دارد.

ساییدگی نامناسب لاستیک‌ها: در صورت خرابی این قطعه احتمال دارد آج لاستیک‌ها به‌صورت ناهماهنگ ساییده شوند.

آسیب دیدن قطعات جلوبندی و گیربکس: وظیفه اصلی رام ماشین حفاظت از بخش‌های زیرین است و در صورت آسیب دیدن یا خرابی این قطعه، جلوبندی و گیربکس در معرض آسیب‌دیدگی قرار خواهند گرفت.

دلایل خرابی و آسیب‌دیدگی رام خودرو

اصلی‌ترین علت خرابی و آسیب‌دیدگی رام ماشین برخورد با موانع سخت همچون سنگ یا سرعت‌گیر است. همچنین احتمال دارد خودرو با جدول کنار خیابان برخورد نماید که این موضوع روی عملکرد رام تأثیر منفی خواهد گذاشت. عبور پرسرعت از دست‌اندازهای بزرگ نیز موجب شکستن رام می‌شود. علت دیگر خرابی این قطعه تصادف شدید خودرو از جلو خواهد بود.

رام ماشین پژو پارس

پژو پارس به عنوان یکی از پرفروش‌ترین خودروهای تولید داخل دارای رام زیر موتور است. این قطعه با قیمت حدود ۱.۸ میلیون تومان عرضه می‌شود.

قیمت رام ماشین

با بررسی وب‌سایت‌های فروش می‌توان دریافت رام زیر موتور پراید با قیمت حدود ۵۰۰ هزار تومان، رام پژو ۲۰۶ با قیمت حدود ۱.۵ میلیون تومان، رام موتور پیکان وانت با بهای ۶۸۰ هزار تومان و رام سمند موتور ملی با قیمت حدود ۲.۳ میلیون تومان عرضه شده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۳ دیدگاه‌ها

  1. محی

    ۲۰ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (186 ديدگاه)

    من با مزدا ۳ کف ماشینم خیلی محکم خورد به سنگ،رام کج شد،تعمیرش هم میکنن اما خوب نمیشه،استوک سالم با تعویضش شد ۱۱ تومن

    موافقم 15
    مخالفم 4
    1. حیدر صالح

      ۲۰ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (11 ديدگاه)

      عوارض ماشین خارجی همین خرج های سر به فلک کشیده

      موافقم 15
      مخالفم 4
  2. شاپور قربانی

    ۲۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    من فروشگاه لوازم یدکی رنو از داستر به بالا تا تالیسمان دارم متاسفانه شاهد این هستم که بعضی از مالکان اتومبیل موقعی که رام اتومبیلشون خراب میشه بدلیل قیمت بالای رام وبا راهنمایی تعمیرکارها تصمیم به تعمیر رام میگیرند درصورتیکه رام قابل تعمیر بصورت دائمی نیست ضمن اینکه وقتی با سرعت در جاده وبزرگراه با اتومبیلی که رامش تعمیر شده حرکت کنیم وبا افتادن در یک دست انداز علاوه بر اینکه رام مجدادآ میشکند امکان چپ شدن وتصادف زیاد میشه که نه تنها برای راننده وسرنشینان خطرناکه ممکنه باعث جان افراد دیگه ای هم بشود

    موافقم 24
    مخالفم 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا