آموزش

استفاده از کدام مواد شیمیایی روی رنگ بدنه خودرو مجاز است؟

اگر می‌خواهید بدانید از کدام مواد شیمیایی می‌توان روی رنگ بدنه خودرو استفاده کرد این مقاله آموزشی پدال را از دست ندهید.


شستن، تمیز کردن و یا دیتیلینگ رنگ خودرو نیازمند محصولات و مواد شیمیایی مخصوص وسایل نقلیه است. زمانی که در حال انتخاب محصولات تمیزکاری هر نوع وسیله نقلیه‌ای هستید باید از تمیزکننده‌های مرسوم خانگی و محصولاتی که معمولاً در سوپرمارکت‌ها پیدا می‌شوند دوری کنید. با اینکه تمیزکننده‌های خانگی عملکرد مؤثری در از بین بردن کثیفی‌ها و برخی لکه‌ها دارند اما درعین‌حال حاوی مواد ساینده‌ای هستند که می‌توانند به پوشش شفاف رنگ بدنه خودرو آسیب برسانند.

همچنین بخوانید:

هدف از شستن خودرو، تمیزکاری آن و درعین‌حال به حداقل رساندن آسیب‌های وارده به بدنه و مخصوصاً پوشش شفاف رنگ آن است. اصطکاک اضافی بین مواد مورد استفاده و بدنه می‌تواند باعث ایجاد خط و خش و لکه‌های سخت روی آن شود و به همین خاطر است که شستن خودرو با برس زبر و ساینده یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات مالکان خودروست و که در درازمدت اثرات ناگوار خود را نشان می‌دهد.

شستن خودرو با شامپو بجای تمیزکننده‌های خانگی روشی ایمن‌تر و کاربردی‌تر است. صابون‌های مخصوص کارواش یا شامپوهای مایع با غلظت معین، دارای فرمول‌های شیمیایی خاصی هستند که هم کثیفی‌ها و آلودگی‌های بدنه خودرو را پاک می‌کنند و هم به خاطر PH مناسب خود آسیبی به رنگ نمی‌رسانند. همچنین باید دانست محافظت کننده‌های شیمیایی همچون واکس‌ها، پولیش‌ها، آب‌بندها و پوشش‌های سرامیکی معمولاً آسیبی به رنگ بدنه خودرو نمی‌رسانند و استفاده دوره‌ای از آن‌ها می‌تواند از خودرو در برابر آسیب اشعه ماورا بنفش خورشید، فضولات پرندگان و باران‌های اسیدی حفظ کرده و درعین‌حال به درخشش رنگ بدنه کمک نماید. تنها چیزی که باید قبل از استفاده از واکس، آب‌بندها و یا پوشش‌های سرامیکی به یاد داشته باشید مطالعه دقیق دستورالعمل استفاده از آن‌هاست تا نتیجه دلخواه به دست آید.

اما حالا که به مواد شیمیایی مجاز در شستن خودرو اشاره کردیم بد نیست به مواد ممنوعه نیز اشاره‌ای داشته باشیم. تمیزکننده‌های خانگی همان‌طور که از نامشان پیداست برای تمیز کردن ظروف و سطوح گوناگون در خانه بکار می‌روند. برای مثال مایع ظرف‌شویی می‌تواند روغن، چربی و ذرات غذا را از روی بشقاب و کاسه پاک کند. تا زمانی که نخواهید تمامی واکس موجود روی رنگ بدنه خودرو را از بین ببرید، نباید از مایع ظرف‌شویی برای شستن آن استفاده کنید. ماهیت اسیدی این مایع ظرف‌شویی به بسیاری از قطعات پلاستیکی خودرو آسیب می‌رساند و این امر ترک برداشتن، خم شدن، رنگ‌پریدگی و نهایتاً خرابی قطعات موردبحث را تسریع می‌کند.

همچنین بهترین روش این است که از شیشه‌پاک‌کن‌های آمونیاکی، هیدروژن پراکسید و الکل ایزوپروپیل برای شستن خودرو استفاده نکنید. این محصولات حاوی مواد شیمیایی آسیب‌رسان به پوشش رنگ بدنه هستند و می‌توانند اکسیداسیون، مات شدگی رنگ و نهایتاً زنگ‌زدگی بدنه را سرعت ببخشند. از دیگر مواد شیمیایی ممنوعه برای شستن و تمیزکاری خودرو می‌توان به بنزین، روغن ترمز و… اشاره کرد. روغن ترمز آسیب زیادی به بدنه وارد می‌کند و سریعاً رنگ خودرو را از بین می‌برد. همچنین بنزین نیز می‌تواند باعث لکه‌دار شدن پانل‌های بدنه شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا