آموزشمقالات

شرایط بیمه پیک های موتوری چگونه است؟

در جدیدترین مقاله بخش آموزش پدال به بررسی شرایط و انواع بیمه پیک های موتوری می‌پردازیم پس همراه ما باشید.

شغل پیک موتوری در سال‌های اخیر بیش از گذشته به چشم می‌آید هرچند مشکلات خاص خودش را نیز دارد. موتورسواران به دلیل نوع طراحی این وسیله نقلیه در معرض ریسک‌های بیشتری برای تصادفات هستند و به همین خاطر تصادفات رانندگی می‌توانند باعث آسیب دیدن موتورسیکلت و راکب آن شود که نتیجه این امر قطع درآمد پیک های موتوری خواهد بود. اینجاست که دریافت بیمه برای موتورسیکلتی که وسیله امرارمعاش است اهمیت خواهد یافت. در ادامه شرایط بیمه پیک های موتوری را بررسی خواهیم کرد.

انواع بیمه پیک موتوری

به‌طورکلی دو نوع بیمه برای راکبان موتورسیکلت‌ها وجود دارد که شامل بیمه شخص ثالث اجباری و بیمه بدنه اختیاری خواهد بود. پیش از این در مقالات مختلف پدال به بررسی این نوع بیمه‌ها برای خودروها پرداخته‌ایم اما جزئیات مربوط به بیمه شخص ثالث و بدنه موتورسیکلت‌ها را نیز در این مقاله ذکر می‌کنیم.

مزایای بیمه پیک موتوری

خرید بیمه شخص ثالث برای مالکان تمامی وسایل نقلیه از جمله موتورسیکلت‌ها ضروری است. همان‌طور که گفته شد ایمنی موتورسیکلت به اندازه خودرو نیست و از آنجایی که پیک های موتوری نیز ساعت‌های طولانی در معابر عمومی حضور دارند بنابراین خرید بیمه برای آن‌ها بسیار اهمیت خواهد داشت. دلیل اجباری بودن دریافت بیمه شخص ثالث موتورسیکلت نیز جبران خسارت‌های مالی و جانی وارده به اشخاص ثالث است. این نوع بیمه خسارت‌های مالی اشخاص ثالث، خسارت‌های جانبی راکب موتورسیکلت مقصر در تصادف و همچنین خسارت‌های جانی اشخاص ثالث را جبران می‌کند و این خود مهم‌ترین مزیت بیمه پیک موتوری خواهد بود. بیمه بدنه موتورسیکلت نیز خسارت‌های مختلفی همچون تصادف و آسیب‌های مالی، آتش‌سوزی، واژگونی یا سقوط موتورسیکلت و… را جبران می‌کند و بنابراین خرید آن توصیه می‌شود.

همچنین بخوانید:

چرا بیمه پیک موتوری ضروری است؟

جدای از نوع طراحی موتورسیکلت که آن را به ‌وسیله نقلیه‌ای آسیب‌پذیرتر تبدیل کرده است، شغل پیک موتوری به دلیل تردد دائمی در خیابان‌ها با ریسک تصادف بیشتری همراه خواهد بود. به همین خاطر خرید بیمه پیک موتوری اهمیت زیادی دارد. از طرف دیگر فرایند نقل‌وانتقال و تعویض پلاک موتورسیکلت بدون وجود بیمه شخص ثالث معتبر انجام نمی‌شود و این نکته نیز بر اهمیت خرید بیمه‌نامه می‌افزاید.

آیا تأمین اجتماعی پیک های موتور را بیمه می‌کند؟

بر اساس قوانین تصویب شده در سال‌های قبل، تمامی افرادی که به عنوان پیک موتوری فعالیت می‌کنند باید تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند. بر اساس این قانون، کارفرماها موظف هستند کارکنان خود از جمله پیک های موتوری را بیمه کنند. راکبان موتورسیکلت با مراجعه به وب‌سایت تأمین اجتماعی و سرویس‌های الکترونیکی آن از چند و چون بیمه تأمین اجتماعی خود آگاه شوند.

قیمت بیمه موتور در سال جاری

عوامل مختلفی روی قیمت بیمه شخص ثالث موتورسیکلت تأثیرگذار هستند که مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان نرخ دیه دانست. نرخ دیه هرساله بر اساس معیارهای مختلف اعلام می‌شود. البته علاوه بر آن فاکتورهای دیگری نیز روی قیمت بیمه موتور تأثیرگذار هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سال ساخت موتور: هرچقدر موتورسیکلت قدیمی‌تر باشد حق بیمه نیز بیشتر خواهد بود.
  • نوع موتورسیکلت: به‌طورکلی موتورها به سه دسته دو چرخ، سه چرخ و برقی تقسیم می‌شوند و حق بیمه موتورسیکلت‌های سه چرخ بیشتر خواهد بود.
  • تعداد سیلندر یا قدرت موتور: هرچقدر موتورسیکلت قوی‌تر باشد حق بیمه بیشتری خواهد داشت.
  • جریمه‌های دیرکرد بیمه موتور
  • تخفیف‌های شرکت بیمه‌گر
  • تخفیف‌های ناشی از عدم دریافت خسارت

در همین زمینه بخوانید: محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو

نرخ حق بیمه پیک موتوری تأمین اجتماعی

حق بیمه تأمین اجتماعی پیک های موتوری در سال جاری معادل ۲۷ درصد مبنای پرداخت حق بیمه خواهد بود. مبنای حق بیمه برای موتورسوارانی که ۵ سال یا کمتر از آن سابقه کار دارند به انتخاب خود فرد است و می‌تواند بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی یا حداکثر دستمزد مبنای حق بیمه در معرفی‌نامه واحد اجرایی باشد.

پوشش بیمه بدنه موتور چگونه است؟

اگرچه بیمه بدنه موتورسیکلت همانند بیمه شخص ثالث اجباری نیست اما قطعاً در جبران خسارت‌های مالی وارده به مالک موتورسیکلت نقش بزرگی ایفا خواهد کرد. مهم‌ترین پوشش‌های این بیمه‌نامه شامل موارد زیر است:

  • جبران خسارت‌های وارده در اثر برخورد دو موتورسیکلت با یکدیگر یا برخورد موتورسیکلت با خودرو
  • جبران خسارت‌های ناشی از برخورد موتورسیکلت با اجسام ثابت یا متحرک و یا برخورد اشیا به موتورسیکلت
  • جبران خسارت‌های ناشی از آتش‌سوزی
  • جبران خسارت‌های وارده به موتورسیکلت در اثر واژگونی یا سقوط

همچنین بخوانید: بیمه بدنه خودرو و شرایط دریافت خسارت

دقت داشته باشید که بیمه بدنه موتورسیکلت با خودرو متفاوت است و خسارت‌هایی همچون سرقت کلی یا جزئی را به خاطر ریسک بالا پوشش نمی‌دهد. البته برخی موارد به شرایط شرکت‌های بیمه‌گر نیز بستگی دارد و در زمان خرید بیمه‌نامه حتماً باید موارد یاد شده را با دقت مطالعه کرد. همچنین باید دانست برخی موارد تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند که شامل مواردی همچون خسارت‌های ناشی از رانندگی بدون گواهینامه، رانندگی در حالت مستی، حمل بار بیش از حد مجاز، جنگ، شورش، اعتصاب و… خواهند بود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

یک دیدگاه

  1. ۶ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (4935 ديدگاه)

    کار با موتور فقط گوشی زدن در آمد خوبی داره وگرنه بقیش در آمدش بخور نمیره

    موافقم 10
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا