آموزش

آموزش جدا کردن باتری از خودرو

در جدیدترین مقاله بخش آموزش پدال می‌خواهیم چگونگی جدا کردن باتری از خودرو را شرح دهیم.
جدا کردن باتری از خودرو

باتری ۱۲ ولت خودرو یکی از مهم‌ترین قطعات آن محسوب می‌شود. باتری مسئول ارسال برق به موتور استارتر است تا در نهایت سیستم جرقه‌زنی کار کرده و موتور روشن شود. این قطعه همچنین برق موردنیاز تجهیزاتی همچون رادیو، کولر و شیشه‌های برقی را در زمانی که موتور خودرو خاموش است و کلید در موقعیت ON قرار دارد تأمین می‌کند. با اینکه باتری در نگاه اول خیلی به چشم نمی‌آید اما اهمیت بالایی داشته و در صورت خرابی نخواهید توانست خودرو را بدون کمک خارجی روشن کنید.

طول عمر باتری خودرو بسته به شرایط گوناگون بین ۳ تا ۵ سال خواهد بود اما گاهی اوقات شاهد از کار افتادن سریع‌تر آن هستیم که علتش می‌تواند مواردی همچون تخلیه شارژ، آسیب فیزیکی و دینام خراب باشد. باتری خودرو همچنین در صورت از یاد بردن خاموش کردن چراغ‌ها و استفاده از کولر و رادیو در زمان خاموش بودن موتور طول عمر کمتری خواهد داشت. در برخی موارد امکان شارژ مجدد باتری و استفاده از آن وجود خواهد داشت اما اکثر اوقات باتری خراب را باید با نمونه جدید تعویض کرد.

همچنین بخوانید:

همان‌طور که گفته شد، پس از خرابی یا پایان عمر باتری مجبور به تعویض آن خواهید بود. شاید برخی افراد جدا کردن باتری از خودرو را کار سختی بدانند اما این‌گونه نیست و فرایند سریع و ساده‌ای دارد. در واقع یکی از بهترین تمرین‌های مالکان خودرو برای آشنایی با بخش‌های فنی خودرو به تعویض باتری مربوط می‌شود. اگر مشتاقید چگونگی جدا کردن باتری از خودرو را یاد بگیرید این مقاله را دنبال کنید. اکثر باتری‌های استاندارد بکار رفته در خودروهای امروزی زیر کاپوت و در بخش کناره یا جلوی موتور قرار دارند. احتمالاً باتری خودرو بالای یک سینی کوچک و مربعی شکل نصب شده است. جدا کردن باتری از خودرو نیازمند دانش پیشرفته یا ابزار خاص نیست هرچند باید ابزارهایی همچون آچار ۸ یا ۱۰ را به همراه داشته باشید. زمانی که موتور خودرو خاموش است مراحل زیر را طی کنید تا باتری را از خودرو جدا کنید:

  1. کاور قطب‌های باتری را کنار بزنید تا امکان دسترسی به قطب‌های مثبت و منفی وجود داشته باشد.
  2. با شل کردن مهره مربوط به قطب منفی باتری (کابل مشکی رنگ)، آن را از باتری جدا کنید.
  3. مهره مربوط به قطب مثبت باتری (کابل قرمز رنگ) را نیز شل کرده و آن را از باتری جدا نمایید.
  4. درصورتی‌که باتری دارای یک بست فلزی باشد مهره‌های مربوط به آن را نیز باز کنید تا این بست جدا شود.
  5. باتری قدیمی را بلند کرده و از موتور جدا کنید.

موارد یاد شده مراحل کلی جدا کردن باتری از خودرو هستند و برای اکثر خودروها بکار می‌روند. البته بهتر است قبل از انجام این کار دفترچه راهنمای خودرو را نیز مطالعه کنید تا در صورت وجود موردی خاص از آن مطلع شوید. برای نصب باتری جدید نیز مراحل یاد شده را از آخر به اول طی کنید؛ اما شاید برای شما این سؤال پیش آمده باشد که چه زمانی نیاز به جدا کردن باتری از خودرو خواهید داشت. به‌طورکلی نیاز چندانی به این کار نیست و در اکثر موارد فقط زمانی نیاز به جدا کردن باتری است که خودرو روشن نمی‌شود و باتری خراب شده است. با اینکه دلایل استارت نخوردن ماشین متنوع است اما یکی از رایج‌ترین آن‌ها خرابی باتری است.

همچنین بخوانید: روش باطری به باطری ماشین چگونه انجام می‌شود؟

یکی دیگر از دلایل احتمالی جدا کردن باتری از خودرو می‌تواند تست آن باشد. شما می‌توانید این کار را حین متصل بودن باتری به قطب‌های آن نیز انجام دهید اما اگر خودرو روشن نشود نخواهید توانست برای تست به مکانیک مراجعه کنید و اگر شک دارید که باتری دلیل روشن نشدن خودروست بنابراین تست آن ضروری خواهد بود. همچنین شاید در زمان شروع تعمیرات گوناگون روی خودرو نیازمند باز کردن باتری باشید مخصوصاً زمانی که مکانیک روی سیستم برقی کار می‌کند. در زمان تعمیرات، اکثر مکانیک‌ها یکی از کابل‌های باتری را باز می‌کنند تا از وارد شدن شوک و آسیب مالی و جانی پیشگیری شود. دلیل نهایی برای جدا کردن باتری از موتور خودرو می‌تواند دسترسی به قطعه دیگر در موتور باشد. باتری معمولاً ابعاد بزرگی دارد و روی برخی قطعات دیگر را می‌پوشاند و با جدا کردن آن می‌توان سریع‌تر و راحت‌تر به قطعات زیرین و کناری دسترسی داشت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴۴ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۴ دیدگاه‌ها

  1. Taha Ayoobi

    ۸ شهریور ۱۴۰۳
    سوابق: (4319 ديدگاه)

    کار سختی نیست

    1. کاوه

      ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      نکته اینه که اول باید منفی رو جدا کنید بعد مثبت رو.
      وگرنه احتمال اتصالیتون می‌ره بالا.

  2. یوسف

    ۸ شهریور ۱۴۰۳
    سوابق: (1044 ديدگاه)

    خدایا شکرت بازچردن بست باطری رو هم یاد گرفتیم….. ممنون پدال جان….
    انشاالله پدال یه اکستریم جایزه بگیره….. به علت ارتقاء سطح دانش بست باطری…..

    موافقم 4
    مخالفم 5
    1. یوسف دیوسالار

      ۱۰ شهریور ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      گاهی لازمه برای دانسته خودمان یاد آوری بشه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا