آیا میتوان برای تعویض پلاک بهصورت اینترنتی و آنلاین نوبت گرفت؟ آیا نوبتگیری اینترنتی تعویض پلاک هزینه جداگانهای دارد؟
یکی از مراحل مهم در خرید و فروش هر خودرو تعویض پلاک به منظور انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار است که با توجه به نوسان قیمت خودرو در سال های اخیر اهمیت زیادی دارد؛ اما فرایند حضوری تعویض پلاک که تا چند سال پیش انجام میشد سبب مراجعه افراد زیاد و ازدحام در مراکز تعویض پلاک شده بود و به همین خاطر از چندی پیش فرایند نوبت بدهی تعویض پلاک اینترنتی راهاندازی شده است. با استفاده از این روش نیازی به مراجعه حضوری جهت گرفتن نوبت نخواهد بود و بهصورت اینترنتی میتوان نوبت خود جهت حضور در مراکز تعویض پلاک را رزرو کرد. دقت داشته باشید که برای این کار نیازی به پرداخت هیچ هزینهای نخواهد بود.
در همین زمینه بخوانید:
همهگیری کرونا جدای از مشکلات خاص خود سبب تسهیل برخی فرایندها از جمله نوبت دهی تعویض پلاک شد. به همین منظور از چند سال پیش پذیرش مراکز فک پلاک و دریافت وقت و شمارهگذاری خودرو و موتورسیکلت فقط بهصورت اینترنتی انجام گرفته است. همانطور که خواهیم گفت پروسه ثبتنام فک پلاک و نوبتدهی آن، کاملاً اینترنتی است و نیازی به مراجعه حضوری شهروندان به مراکز تعیینشده نیست. در ادامه، به تشریح فرایند نوبتدهی اینترنتی تعویض پلاک خواهیم پرداخت و مراحل نوبتگیری جهت این کار را باهم مرور خواهیم کرد.
مراحل نوبت دهی تعویض پلاک اینترنتی
ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که قبل از اخذ نوبت تعویض پلاک میبایست نسبت به ایجاد حساب کاربری در سایت https://nobatdehi.epolice.ir نمایید. پس از آن میتوانید با مراجعه به همین سایت مراحل زیر را دنبال نمایید.
- برای نوبتگیری، ابتدا باید وارد سامانه اینترنتی به آدرس https://nobatdehi.epolice.ir شوید.
- از بین فیلدهای مربوط به استان، شهر، تمام خدمات و همه وسایل نقلیه موارد مدنظر خود را انتخاب نمایید. بر اساس انتخاب استان، شهر و نوع وسیله نقلیه، جستجوی مراکز انجام میشود و در ادامه، لیست تمامی مراکزی را که ظرفیت نوبتدهی را برای فک پلاک اینترنتی در شهر موردنظر دارند، نمایش داده میشود.
- با انتخاب مرکز موردنظر، روز و ساعات قابل انتخاب برای مراجعه حضوری دیده میشود.
- سپس با رعایت موارد زیر میتوانید با ثبت پلاک نصب شده فعلی (پلاک فروشنده) و مشاهده مدارک لازم برای فک پلاک اقدام به اخذ نوبت تعویض پلاک کنید.
دقت داشته باشید که در صورت عدم پرداخت مالیات نقلوانتقال خودرو و همچنین عدم احراز محل سکونت از طریق وبسایت شرکت پست امکان نوبت دهی تعویض پلاک اینترنتی وجود نخواهد داشت.
نکات مهم در زمان نوبت دهی تعویض پلاک اینترنتی
پیش از رزرو اینترنتی نوبت جهت تعویض پلاک رعایت موارد زیر الزامی خواهد بود:
- استعلام و پرداخت دیون قانونی وسیله نقلیه
لازم است کلیه متقاضیان نقلوانتقال وسیله نقلیه، قبل از دریافت نوبت نقلوانتقال، ابتدا از طریق سامانه “سکوی وصول دیون قانونی وسائط نقلیه” نسبت به استعلام و پرداخت بدهی شامل مالیات نقلوانتقال خودرو (بر اساس ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده)، جرائم رانندگی و عوارض آزادراهی اقدام فرمایند.
- احراز نشانی محل سکونت
به استناد به بند د تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و بند ط تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از ابتدای سال جاری، سامانه تعویض پلاک انواع خودرو و موتورسیکلت را به نحوی ایجاد نماید که تمامی مراحل نقلوانتقال مالکیت بهصورت برخط انجام و مراجعه حضوری اشخاص صرفاً برای احراز هویت فرد، اصالت خودرو و فک و نصب پلاک باشد. بر این اساس از تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۰ احراز سکونت مراجعین به مراکز تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت و دفاتر خدمات خودرویی بهصورت سیستمی انجام میشود. قبل از اخذ نوبت در سامانه نوبت دهی مراکز تعویض پلاک، احراز محل سکونت بهصورت سیستمی انجام شود و چنانچه محل سکونت در سامانه تأیید نگردد، متقاضی میتواند از طریق مراجعه سامانه پنجره واحد خدمات فراجا (sakha.epolice.ir) نسبت به احراز محل سکونت اقدام و پس از تأیید آدرس توسط شرکت پست مجدداً برای اخذ نوبت از سامانه اقدام نماید. لذا متقاضیان محترم خدمات مراکز تعویض پلاک میتوانند جهت احراز نشانی محل سکونت به سامانه پنجره واحد خدمات فراجا مراجعه نمایند.
مدارک لازم جهت تعویض پلاک خودرو
پس از اخذ اینترنتی نوبت تعویض پلاک، خریدار باید در موعد مقرر به همراه فروشنده و یا با در دست داشتن وکالت تعویض پلاک با زمان معتبر راهی مرکز انتخاب شده شود. لازم به ذکر است که در صورت عدم مراجعه متقاضی در نوبت ثبتشده جهت فک پلاک، رزرو و دریافت نوبت آتی برای وی با محدودیتهایی مواجه خواهد شد؛ لذا در صورت انصراف از مراجعه در تاریخ موردنظر، متقاضی باید پیش از سررسید مقرر، نسبت به لغو نوبت دریافت شده از طریق حساب کاربری خود در سامانه مربوطه اقدام کند. خریدار باید قبل از انجام رزرو و نوبتگیری، نسبت به تکمیل مدارک احراز محل سکونت خود (که در بخش قبلی به آنها اشاره شد) اطمینان حاصل کند.
در همین زمینه بخوانید: سامانه مشاهده اعتبار و استعلام معاینه فنی
هنگام مراجعه حضوری، اطلاعات ثبتشده در سامانه مربوطه، با شخص مراجع مطابقت داده خواهد شد و تنها با ارائه مدارک هویتی متقاضی به همراه خودرو با شماره پلاک ثبتشده، مجوز ورود به مرکز داده میشود. جهت تعویض پلاک خودرو همراه داشتن این مدارک الزامی است:
- اصل سند فروش کارخانه سازنده
- اصل کارت ماشین
- اصل برگ سبز ماشین
- بیمهنامه شخص ثالث
- برگه معاینه فنی برای خودروهای با عمر بیشتر از ۴ سال
- برگه عدم خلافی خودرو و تسویه عوارض شهرداری
- برگه پرداخت مالیات نقلوانتقال خودرو و عوارض آزادراهی
- وکالت تعویض پلاک با تاریخ معتبر
Enzo Ferrari 2008
۲۳ مهر ۱۴۰۲اینترنتی بهتره 😎
بیژن
۲۳ مهر ۱۴۰۲لطفا راهنمایی کنید. باید پرینت کاغذی مدارک رو ببریم یا خودشون میتونن استعلام کنن. مثلا بیمه نامه من اینترنتیه. باید ازش پرینت بگیرم؟
شاهین
۲۳ مهر ۱۴۰۲سلام بنظر من پرینتشو ببرین حتما.
۲۳ مهر ۱۴۰۲چطوری پلاک ۲۲ بگیرم 😐
Gabriel
۲۳ مهر ۱۴۰۲بایست اول از همه بچه طهرون باشی در ثانی تو سال ۷-۸۶ اونموقع ماشین میخریدی تا همای اوج سعادت به دامت میفتاد و ایران۲۲ میشدی.
البته از اونجایی که این مملکت و قوانینش رو هیچ بنده شنفتم تازگیا دوباره پلاکها رو دارن از سر بُر میزنن!بماند که عقلانی نیس ولی دعا کن گیرت بیاد