آموزش

چرا برخی خودروهای پلیس از چراغ هشدار آبی رنگ استفاده می‌کنند؟

در برخی خودروهای پلیس از چراغ هشدار آبی رنگ استفاده شده است. اگر می‌خواهید با دلیل اصلی این کار آشنا شوید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.


خودروهای پلیس از رنگ‌های مختلفی در چراغ‌های هشدار خود به منظور ارتباط با دیگران استفاده می‌کنند اما گاهی اوقات یافتن معنی دقیق این رنگ‌ها و چراغ‌ها دشوار است. چراغ‌های چشمک‌زن قرمز و آبی به‌صورت استاندارد در خودروی پلیس اکثر کشورها بکار می‌روند و ما می‌دانیم که این چراغ‌ها وضعیت اضطراری را نشان می‌دهند اما اگر یک خودروی پلیس از رنگ دیگری همچون زرد برای چراغ‌ها استفاده کند معنی کاملاً متفاوتی را منتقل خواهد کرد. اگر به سایر مقالات مرتبط همچون دلیل تجهیز برخی خودروهای پلیس به گارد جلو و استفاده از نور قرمز در کابین برخی خودروهای پلیس علاقه دارید مطالعه آنها را از دست ندهید.

همچنین در برخی خودروهای پلیس فقط از چراغ هشدار آبی رنگ استفاده شده است. این چراغ‌ها که در آمریکا با نام چراغ‌های کروز شناخته می‌شوند به رانندگان دیگر حضور پلیس در آن منطقه را اعلام کرده و به ایمن ماندن آن‌ها کمک می‌کنند. با توجه به اینکه تشخیص برخی خودروهای پلیس به راحتی صورت نمی‌گیرد بنابراین استفاده از چراغ هشدار آبی رنگ ضروری خواهد بود تا رانندگان و عابران از حضور پلیس در نزدیکی خود مطلع شوند. البته اصولاً وجود چراغ‌های کروز به معنی راحتی عموم مردم است و بنابراین نباید از دیدن آن‌ها نگران شد؛ اما دلیل استفاده از رنگ آبی برای این چراغ‌ها چیست؟ چرا از رنگ‌های دیگری برای انتقال این پیام‌ها استفاده نشده است؟

همچنین بخوانید: جذاب‌ترین خودروهای پلیس جهان؛ از GT-R و ۹۱۱ تا هامر و ویرون

در ابتدا همه چراغ‌های هشدار پلیس به رنگ قرمز بودند اما در دهه ۶۰ و میلادی استفاده از چراغ‌های آبی و قرمز رواج یافت؛ اما علت این تغییر رنگ چراغ‌ها چه بود؟ با اینکه به‌کارگیری رنگ‌های موردبحث باعث تمایز خودروهای پلیس از سایر خودروهای کمک‌رسان و سرویس‌های اضطراری می‌شد اما انتخاب رنگ آبی تصادفی نبوده و ریشه در ویژگی‌های این رنگ داشته است. رنگ قرمز همیشه پیام هشدار و خطر را منتقل می‌کند و زمانی که در چراغ‌های راهنمایی رنگ قرمز پدیدار شود ضرورت توقف را نشان می‌دهد. رنگ قرمز به مردم اعلام می‌کند که توجه بیشتری به اطراف داشته باشند.

اما رنگ آبی درست در نقطه مقابل قرار داشته و راحتی و خونسردی را منتقل می‌کند و به همین خاطر است که چراغ‌های کروز بجای قرمز یا زرد، آبی رنگ هستند. رنگ آبی همچنین تکمیل کننده قرمز است و باعث برجسته‌تر شدن چراغ‌های هشدار می‌شود زیرا این رنگ در حالت مصنوعی خیلی دیده نمی‌شود. البته باید دانست برخی مناطق آمریکا حتی به ندرت از چراغ‌های قرمز استفاده می‌کنند و خودروهای پلیس این مناطق اکثراً دارای چراغ‌هایی با رنگ آبی هستند؛ مثلاً خودروهای پلیس آلاباما دارای یک چراغ آبی روی سقف هستند؛ اما این سؤال پیش می‌آید که با دیدن چراغ هشدار آبی رنگی که روشن شده چه‌کار باید کرد؟

در اکثر موارد دیدن خودروی پلیسی که چراغ هشدار آبی رنگ خود را روشن کرده جای نگرانی ندارد. همان‌طور که گفته شد، چراغ‌های کروز روشن به معنی حضور پلیس در آن محدوده بوده و نیازی به توقف خودرو نیست. البته درصورتی‌که این چراغ‌ها به حالت چشمک‌زن درآیند احتمالاً باید خودرو را متوقف کرد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که خودروهای پلیس کشور ما از چراغ‌های مختلف در شاخه‌های گوناگون استفاده می‌کنند؛ مثلاً خودروهای پلیس یگان امداد و کلانتری دارای چراغ هشدار قرمز رنگ هستند درحالی‌که خودروهای پلیس راهنمایی و رانندگی از چراغ‌های آبی رنگ استفاده می‌کنند. همچنین خودروهای پلیس راهنمایی و رانندگی معمولاً در شرایطی همچون آب‌وهوای نامساعد، ترافیک سنگین و جلب‌توجه رانندگان به شرایط پیش رو چراغ‌های هشدار آبی رنگ خود را روشن می‌کنند و توجه به این موضوع ضروری خواهد بود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۳ دیدگاه‌ها

  1. ۲۹ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (5298 ديدگاه)

    چون استقلالی هست طراحش

    موافقم 2
    مخالفم 3
  2. F22RAPTOR

    ۲۹ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (2632 ديدگاه)

    تو ایران راهنمایی رانندگی
    رنگ آبی رو به کار میگیرند

    موافقم 6
    مخالفم 1
    1. ۲۹ دی ۱۴۰۳
      سوابق: (5298 ديدگاه)

      پلیس استقلالی

      موافقم 3
      مخالفم 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا