آموزش

سیستم SRS خودرو چیست و دلایل روشن شدن چراغ آن کدام است؟

یکی از چراغ‌هایی که شاید در پشت آمپر یک خودرو روشن شود چراغ مربوط به سیستم SRS است که در مقاله پیش رو می‌خواهیم به بررسی آن بپردازیم.


علیرغم اینکه پیشرفت‌های تکنولوژیک رخ داده باعث می‌شود خودروهای مدرن ایمن‌تر از هر زمان دیگری باشند اما ایمنی ترافیک همچنان به توانایی رانندگان در رعایت قوانین و کاهش خطاهای آن‌ها بستگی دارد. هنوز هم برخی کارشناسان اعتقاد دارند تکنولوژی‌های ایمنی نمی‌توانند جای انسان را بگیرند هرچند سیستم‌های به اصطلاح ایمنی فعال و غیرفعال نقش بسیار مؤثری در حفظ جان انسان‌ها دارند.

یکی از سیستم‌های مهم بکار رفته در خودروها سیستم مهار مکمل یا SRS است که کیسه هوای وسایل نقلیه را کنترل می‌کند. همه شما عزیزان با عملکرد کیسه هوا آشنا هستید. این سیستم ایمنی در زمان تصادف باعث باد شدن کیسه هوا می‌شود تا از آسیب دیدن سرنشینان جلوگیری شود. با توجه به اهمیت بسیار زیاد سیستم جلوگیری از برخورد در خودروها، واضح است که رانندگان باید به سلامت سیستم‌های ایمنی بکار رفته در وسیله نقلیه خود اهمیت داده و کوچک‌ترین مشکل را در اسرع وقت رفع کنند.

متأسفانه راه چندانی برای اطمینان از صحت عملکرد سیستم SRS در خودرو وجود ندارد و تنها روشی که می‌توان از کارکرد درست آن مطمئن شد نگاه کردن به پشت آمپرها و بررسی چراغ SRS است. درصورتی‌که هنگام رانندگی این چراغ روشن باشد باید خودرو را نزد یک مکانیک یا تکنسین ماهر ببرید چراکه مشکلی در این سیستم وجود دارد و شاید کیسه هوا در زمان تصادف و برخورد باز نشود. همانند تمامی چراغ‌های هشدار موجود در پشت آمپر خودروها، برخی دلایل برای روشن شدن چراغ SRS وجود خواهد داشت. البته در بسیاری از خودروها، چراغ SRS به‌صورت خودکار و با استارت زدن موتور روشن و پس از چند لحظه خاموش می‌شود. اگر این‌گونه نباشد و یا چراغ SRS همچنان روشن بماند احتمالاً مشکلی در سیستم مهار مکمل یا SRS وجود دارد و باید رفع شود. به احتمال زیاد جهت پیدا کردن ریشه این مشکل نیازمند دیاگ زدن خواهید بود که جهت انجام آن باید به تکنسین‌های متخصص این امر مراجعه نمایید.

همچنین بخوانید: عیب یابی خودرو؛ جدول کامل + انواع راه‌حل

جدای از دلایل گوناگون روشن شدن چراغ سیستم SRS خودرو، یکی از شایع‌ترین علل روشن شدن این چراغ خرابی ضامن کمربند ایمنی است. بله SRS دارای سنسوری است که بستن کمربند ایمنی را بررسی می‌کند و اگر سیگنال ارسالی با مشکل مواجه شود چراغ مربوط به این سیستم روشن خواهد شد. یکی دیگر از دلایل رایج روشن شدن چراغ SRS را می‌توان سنسور صندلی سرنشین خراب است. این سنسور جثه احتمالی سرنشین جلو را تشخیص داده و میزان باز شدن کیسه هوا در زمان تصادف را بسته به جثه او تنظیم می‌کند. اگر این سنسور مشکلی نداشته باشد شاید علت روشن شدن چراغ سیستم SRS خودرو به فنر ساعتی آسیب دیدن فرمان مربوط باشد چراکه در صورت قطع ارتباط این قطعه با کامپیوتر SRS و عدم دریافت سیگنال‌ها چراغ روشن می‌شود. احتمال دارد خود کامپیوتر نیز دچار مشکل شود و حتی زمانی که باتری پشتیبان این کامپیوتر نیز خالی شود امکان روشن شدن چراغ SRS وجود خواهد داشت. صرف‌نظر از ریشه مشکل، هر زمان که چراغ موردبحث روشن شد باید در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲ دیدگاه‌ها

  1. محمد

    ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (254 ديدگاه)

    جناب احمد زاده عزیز ممنون بابت پست های آموزشیتون.چند روز پیش توی یکی از پست های آموزشی مربوط به گیربکس اتوماتیک ازتون تشکر کردم و هیچ حرف دیگه ای نزدم ولی متاسفانه نظر من منتشر نشد.این بار ۴ یا ۵ هستش که چنین اتفاقی میفته و خب حقیقتا باعث دلسردی من هست من بیشتر از ۱۰ ساله که همراه شما هستم و در طول روز بین ۱۰ تا ۱۵ بار سایت رو چک میکنم این رفتار ها یه مقدار باعث بی انگیزگی و دلسردی میشه.در صورتی که بعضی از دوستان مستقیم به هم دیگه یا به یک برند خودرویی توهین میکنن ولی نظرشون منتشر میشه.لطفا رسیدگی کنید.
    در مورد لایک ها و دیسلایک ها هم دوباره روال قبلی تکرار شده یا لایک نمیشه یا اینکه از تعداد لایک اون نظر کم میشه.لطفا و خواهشا رسیدگی کنید.سلامت و موفق باشید همیشه.

    موافقم 9
    مخالفم 1
    1. شاهین

      ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (4655 ديدگاه)

      سلام و عرض ادب
      من عذر میخوام اگه مشکلی وجود داشته ولی خودم هم تمامی مطالبی که خودم نوشتم رو کنترل میکنم و اگه تونستم حتما جواب میدم. ممنونم که همراه ما هستین اگه قصوری هست ببخشید
      ان شالله همیشه موفق و موید باشید 🙏🌺♥️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا