آموزشمقالات

بعد از تصادف چکار کنیم؟ هر آنچه باید دراین‌باره بدانید

بی‌شک تصادف خودرو جزو بدترین سناریوهایی خواهد بود که برای رانندگان رخ می‌دهد اما بعد از تصادف چکار باید کنیم؟ این سؤال جزو مهم‌ترین پرسش‌هایی است که مطرح می‌شود و می‌خواهیم در بخش آموزش پدال به آن بپردازیم.

بعد از تصادف چکار کنیم؟

با گسترش شهرها و افزایش استفاده از وسایل نقلیه، آمار تصادفات نیز افزایش یافته است و اگرچه برخی از تصادفات خودرویی تنها باعث به بار آمدن خسارات مالی می‌شوند اما تصادفات منجر به جرح و فوت نیز همواره در صدر اخبار قرار می‌گیرند. رانندگان همیشه سوال مهمی در این باره دارند: بعد از تصادف چکار کنیم؟ ما در این مقاله می‌خواهیم تمامی اقدامات لازم پس از وقوع تصادف را خدمت شما عزیزان شرح دهیم پس همراه ما باشید. همچنین جهت افزایش ایمنی خود و دیگر رانندگان می توانید مقالات قبلی پدال همچون توصیه‌هایی برای رانندگان تازه‌کار و تکنیک‌هایی برای بهتر نشستن پشت فرمان را مطالعه بفرمایید.

  • بررسی سرنشینان و اطمینان از وضعیت سلامتی آن‌ها

پس از وقوع تصادف اگر مجروح شدید سریعاً با پلیس و نیروهای امدادی تماس بگیرید. شماره تماس پلیس ۱۱۰ و شماره اورژانس ۱۱۵ است. اگر جراحت شما یا سرنشینان بسیار جدی است سعی کنید حرکت نکنید و منتظر نیروهای امدادی بمانید.

  • ایمن نمودن محل

اگر امکان این کار را دارید حتماً خودرو را به حاشیه امن خیابان یا جاده منتقل کنید. همچنین می‌توانید با قرار دادن علائم ایمنی در فاصله‌ای دورتر از خودرو سایر رانندگان را از وقوع تصادف مطلع نمایید. درصورتی‌که خودرو قادر به حرکت نیست خودتان و سرنشینان به نقطه‌ای ایمن منتقل شوید. دقت داشته باشید در تصادفات جزئی نباید سد معبر دیگر خودروها شد و می‌بایست با مستندسازی صحنه خودروها را به کنار خیابان هدایت کرد. عدم انجام این کار جریمه خودروها را در پی دارد.

  • با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید

صرف‌نظر از نوع و شدت تصادف، تماس با پلیس حائز اهمیت است و در برخی کشورها این کار الزام قانونی دارد. افسران پلیس با حضور در صحنه تصادف اقدام به جمع‌آوری مستندات و گزارش آن خواهند کرد. همین گزارش و کروکی پلیس برای دریافت خسارت از شرکت‌های بیمه بکار خواهد رفت.

  • منتظر کمک بمانید

پس از تصادف خودرو را خاموش کرده و چراغ‌های هشدار آن را روشن نمایید تا دیگر رانندگان از شرایط جاده مطلع شوند. درصورتی‌که خودرو قادر به حرکت نیست می‌توانید با خودروهای یدک کشی و امداد تماس بگیرید تا پس از گزارش حادثه توسط پلیس خودرو به پارکینگ منتقل شود.

  • بررسی و تبادل مدارک

پس از حضور پلیس در صحنه و مشخص شدن مقصر، مدارک راننده مقابل از جمله مشخصات او، کارت ماشین و بیمه، گواهینامه و… را بررسی کرده و در صورت لزوم آن‌ها را دریافت کنید تا کارهای بعدی مربوط به دریافت خسارت انجام شود. این کار را با هماهنگی افسر پلیس حاضر در صحنه انجام دهید.

  • مستندسازی صحنه تصادف

برای اینکه در قدم‌های بعدی به مشکل برنخورید و بتوانید راحت‌تر از بیمه خسارت دریافت کنید بهتر است از صحنه تصادف تصویربرداری نمایید و حتی‌الامکان با چند شاهد نیز در تماس باشید تا اگر لزومی داشت آن‌ها برای توضیح صحنه تصادف حاضر شوند.

  • حضور در شرکت بیمه جهت دریافت خسارت

درصورتی‌که راننده مقابل مقصر باشد می‌توانید با در دست داشتن مدارک و کروکی پلیس به محل‌های پرداخت خسارت شرکت‌های بیمه مراجعه نمایید تا آن‌ها پس از بررسی میزان خسارت وارده نسبت به پرداخت هزینه‌ها اقدام کنند.

مقاله مرتبط:

فرار از صحنه تصادف چه عواقبی دارد؟

آیا تصادف‌های جزئی را نیز باید به پلیس گزارش کرد؟

همیشه نیازی به حضور پلیس در تصادفات جزئی نیست مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد. اگر در تصادف رخ‌ داده فردی مجروح شده باشد یا اینکه خودرو به نوعی جاده را مسدود کرده باشد تماس با پلیس الزامی خواهد بود. همچنین در شرایطی همچون فرار راننده از صحنه تصادف، عدم همکاری طرف مقابل و… باید با پلیس تماس گرفت. همچنین بر اساس قوانین موجود، در تصادفاتی که سقف خسارت آن‌ها کمتر از ۳۰ میلیون تومان است نیازی به حضور پلیس و ترسیم کروکی نیست و بدون آن نیز می‌توان با مراجعه به شرکت‌های بیمه اقدام به دریافت هزینه‌ها کرد.

بعد از تصادف چگونه از بیمه استفاده کنیم؟

اول از همه باید دانست حداکثر ظرف مدت ۵ روز می‌بایست نسبت به گزارش حادثه به شرکت‌های بیمه اقدام کرد. پس از گذشت این مدت شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت خسارت نخواهد داشت. اگر میزان خسارت وارده به خودرو کمتر از ۳۰ میلیون تومان باشد و دو طرف بر سر مقصر حادثه و جزئیات آن توافق داشته باشند بدون کروکی پلیس می‌توان با مراجعه به شرکت‌های بیمه خسارت را دریافت کرد. همچنین باید دانست توافق یا عدم توافق دو طرفین حادثه روی تعیین شرایط پرداخت خسارت تأثیرگذار است. برای دریافت خسارت از بیمه بدون کروکی به همراه داشتن مدارکی همچون اصل و کپی گواهینامه و کارت ملی راننده مقصر و زیان‌دیده، اصل و کپی کارت ماشین راننده مقصر و زیان‌دیده و اصل و کپی بیمه شخص ثالث دو طرف ضروری خواهد بود. درصورتی‌که خسارت وارده به خودروها بالاتر از ۳۰ میلیون تومان باشد یا اینکه دو طرف بر سر مقصر و سایر جزئیات حادثه توافق نداشته باشند دریافت کروکی الزامی است و برای پرداخت خسارت از جانب بیمه می‌بایست مدارک زیر را به همراه داشت:

  • مراجعه راننده و خودروی حادثه‌دیده به بیمه جهت رؤیت و بررسی میزان خسارت
  • اصل کروکی تصادف صادر شده توسط پلیس
  • اصل و کپی کارت ملی، گواهینامه، بیمه شخص ثالث و کارت ماشین خودروی زیان‌دیده
  • اصل یک برش کوپن بیمه خودروی مقصر
  • کپی گواهینامه، کارت ماشین و بیمه‌نامه راننده و خودروی مقصر

در مواردی که طرفین حادثه بر سر مقصر توافق ندارند یا به هر علتی کروکی از نوع غیر سازشی ترسیم می‌شود علاوه بر مدارک موردبحث می‌بایست گزارش کارشناس رسمی دادگستری با تائید مرجع قضایی نیز ضمیمه آن‌ها شود. همچنین در تصادفات منجر به جرح که باعث تشکیل پرونده دیه می‌شود علاوه بر مدارک یاد شده اسنادی همچون کروکی تصادف، گزارش و صورت‌جلسه نیروی انتظامی، اسناد بازجویی مقصر و زیان دیدگان حادثه، نظریه پزشکی قانونی، آرای دادگاه، خلاصه پرونده مجروح حادثه یا متوفی، مجوز دفن، گزارش معاینه جسد، گواهی فوت و گواهی انحصار وراثت نیز نیاز خواهد بود.

مهلت شکایت بعد از تصادف

به‌طورکلی حداکثر ۵ روز بعد از تصادف می‌بایست شرکت بیمه را مطلع کرد و در غیر این صورت بیمه تعهدی در خصوص پرداخت خسارت نخواهد داشت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۰ دیدگاه‌ها

  1. mercedesamg

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (80 ديدگاه)

    اولین کار:با چنگ و دندون بیافتیم دنبال حق بیمه

    موافقم 12
  2. علی

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (125 ديدگاه)

    ممنون بابت مقاله

    موافقم 10
    مخالفم 0
  3. Amin

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (2185 ديدگاه)

    توی ایران به ماشین کسی آروم بزنی در حدی که یه خش هم نیفته ، باید صد تا خفت بشنوی اگر‌ شانس بیاری با قفل فرمون بلایی سرت نیارن ، چه برسه تصادف کنی
    منطقی ترین کار فرار هست

    موافقم 28
    مخالفم 8
  4. NAVID۰۰۹۸

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (10360 ديدگاه)

    بعد از تصادف اول بشینید یه دل سیر گریه کنید تا سَبُک شوید ، بعدش هم یه کفش آهنین پا کنید بیوفتید دنبال رومخی‌هایه بیمه شکایت تعمیرکار صافکار نقاش راهور و … !

    موافقم 29
    مخالفم 3
    1. net

      ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (3545 ديدگاه)

      یه دل سیر بشینید گریه کنید تا سبک شوید😃.بدترین حالت ادم بعد از تصادف هست و خیلی ادم ناراحت میشه

      موافقم 12
      مخالفم 3
  5. Enzo Ferrari 2008

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1195 ديدگاه)

    بعد از تصادف خونسردی خود را حفظ کنید
    با راننده ماشین دعوا نکنید
    چون اکثر مردم بعد تصادف دعوا می کنن
    که چرا تو زود پیچیدی

    موافقم 21
    مخالفم 3
    1. MC20

      ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (2345 ديدگاه)

      چند مدل تصادف داریم … اگه فقط ماشین به ماشین خورده و بلایی سر کسی نیومده بدون توجه به این که کی مقصره ، هر دو طرف بیایم پایین و توی این اقتصاد واویلا ، فقط بزنیم توو سرمون …
      🤣🤣🤣

      آما ، اگه خدای نکرده با ماشین ، به ماشین یا به عابر یا موتوری زدیم و تصادف جرحی شده ، 🤕😢💔اول چون مقصریم باید بریم تریپ دلسوزی و عذرخواهی و بالا بردن روحیه مصدوم و همزمان بدون فوت وقت ، تماس با اورژانس 🚑 … از هر لحظه ای که زنگ بزنیم در بهترین حالت ، 15 دقیقه بعد ( در کلانشهرها ) اورژانس میرسه … قبل شنیدن بوغ اورژانس 🚑 ، احتمالا آقا پلیسه برسه 🚔و مقصر رو اعلام کنه و شروع کنه به نوشتن گزارش کارشناسی تصادف✍️ …
      بعدشم با خونسردی خاصی 😒 ، زحمت میکشه و ماشین های خسته رو می بره پارکینگ ، تا چند روز راحت بخوابن 🛌 ( شاید ندونید اما به سلامتی قراره از فردا 🌄 ، بین یک هفته تا معلوم نیست چند روز ، فیکس ، فقط الافی و رفت و آمد به کلانتری و بیمارستان 🏥 و پزشکی قانونی داشته باشین ، برای گرفتن رضایت و بیمه و آزاد شدن ماشین ) … آقا پلیسه 🚓 و اورژانس 🚑 که رفتن ، اگه خودتون آسیب ندیده باشین برین خونه 🏠 خوب استراحت کنید 🛌 که از فردا 🌄 باید یه پاتون بیمارستان باشه و یه پاتون هم کلانتری … اگه کارمند 👩‍⚖️/👨‍⚖️ باشین و مرخصی هم نداشته باشین که دیگه عالیه🤦‍♀️ / 🤦‍♂️ …

      در هر دو سوی واقعه تصادف که باشیم
      ( چه مقصر ( سالم یا آسیب دیده ) و چه بی تقصیر ( سالم یا آسیب دیده ) ) تصادف جرحی ، به جد میگم ، بدترین لحظه زندگیه … لحظه ایه که به احتمال زیاد ، دیگه زندگی بعد از اون ، شبیه قبلش نمیشه …

      # التماس احتیاط … 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

      موافقم 23
      مخالفم 3
  6. 18:45

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (711 ديدگاه)

    ممنون آقا شاهین کاملا سازنده بود🙏❤️🌹🌹

    1. شاهین

      ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (4726 ديدگاه)

      انجام وظیفه اس ♥️🌷

  7. abbas

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (288 ديدگاه)

    من اولین تصادف رو پارسال داشتم خدا رو شکر کسی اسیب ندید ولی خسارت سنگینی ب دو خودرو وارد شده بود
    تو خیابون اصلی میرفتم که ی پیرمرد بدون ملاحظه حق تقدم و ایست میاد تو خیابون اصلی و منم زدم بهش
    ولی پلیس اونو ۱۰۰ در صد مقصر اعلام کرد چون فرعی حتی تابلو ایستم داشت
    فرداشم با کپی مدارک بیمه اش رفتم بیمه و خرج ماشین با افت قیمت رو تا شب زدن ب حسابم
    البته کارشناس بیمه اعتقاد داشت شاسی اسیب ندیده
    ولی صافکار میگفت شاسی پنج سانت رفته عقب ک البته تمیز درش اورد

    موافقم 11
    مخالفم 0
  8. حسن

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (2175 ديدگاه)

    مهمترین مساله اینه که طرف تو راهور اشنا داره یا نه اگه داره بدون بدبخت شدی رفت

    موافقم 11
  9. حسن

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (2175 ديدگاه)

    قبل از تصادف بیمه ی معتبر انتخاب کنید که اگر خدای نکرده تصادف شد و مقصر بودین یا حتی عمدا مقصر شدین خسارت پرداخت کنه نه مثل ده ها بیمه گر بیمه شده ها تو زندان باشن
    اگه پدال یه مقاله بزنه و بیمه های معتبر را معرفی کنه و اونایی که به تعهداتشون عمل نکردن به نظرم خیلی ارجح تره

    موافقم 13
  10. Muty

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1844 ديدگاه)

    دوستان
    حق بیمه شخص ثالت (مالی) به زیان دیده را چند روز طول میکشه بدن ؟
    چند روز پیش ماشین پدر من (ریو) کنار خیابون پارک بود یه دختر خانومی باسرعت میزنه پشتِ یه طرف ماشین!!!
    100% مقصر شده
    میزان برآورد خسارت 100 میلیون

    و سوال دومم اینکه لوازم ریو استوک کسی آشنا داره؟
    گلگیر عقب چپ قیمت دادن 20
    درب عقب چپ 18 😪😪

    موافقم 4
    مخالفم 1
    1. علیرضا

      ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (249 ديدگاه)

      من خودم یه پیکان منحرف شد زد به ماشینم تا یکسال فقط دنبال بیمه بودم و آخر سر نصف خرجی که کردم هم در نیومد حالا افت قیمت به کنار
      به نظرم اگر کسی به خاطر رانندگی بد باهاتون تصادف کرد حتما یه کتک حسابی بهش بزنین چون اینا آدم بشو نیستن مدارک طرف هم تا وقتی کامل خسارت رو نگرفتید به هیچ وجه تاکید میکنم به هیچ وجه مدارک مقصر رو از سر دلسوزی بهش ندین چون فردا براتون دُم درمیاره

      موافقم 15
      1. Muty

        ۱۶ شهریور ۱۴۰۲
        سوابق: (1844 ديدگاه)

        خدا پدرت رو بیامرزه
        اصن دیگه جدیدا مدرکی به زیان دیده نمیدن!
        خود پلیس گفتش از مدارکش عکس بگیرید بعدم داد بهش رفت…
        حالا ما موندیم و حدود 100 تومن خرج

        آخه پدر من با 70 سال سن ، دختربچه 20 ساله رو چه کتکی بزنه 😂😂

        موافقم 10
        مخالفم 1
  11. خاکی

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (39 ديدگاه)

    اینجا تو گیلان با یدونه تماس پلیس نمیاد باید 10 نفر همزمان زنگ بزنن شاید بیاد وقتی هم اومد اولش دو نفر رو جریمه میکنه بعد هم اگه طرف مقابلت آشنا داشته باشه که واویلا بیچاره شدی
    در ضمن یه سوال داشتم وقتی طرف مقصره و از دادن مدارک طفره رفت اونوقت من چه گلی باید به سرم بگیرم؟

    1. فرهام نامداری

      ۱۶ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (23 ديدگاه)

      آقا تو لرستان هم همینه
      چند وقت پیش یه پیرمرد معتاد جاده رو برعکس اومده بود و کوبید به ماشین مادر من
      طرف به پلیس رشوه داد و مادر بدبخت من رو مقصر گذاشتن
      الان هم افت قیمت ماشین مادرم اندازه کل قیمت ماشین اون یارانه

      موافقم 4
      مخالفم 1
      1. ۲۷ شهریور ۱۴۰۲
        سوابق: (5330 ديدگاه)

        اگه پول ماشین رو با بدبختی یه دست آوردید
        بهترین کار اینه محل زندگی پیرمرد معتاد رو پیدا کنی و بقیش با خودت و خدای خودت

  12. حسین

    ۱۶ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (106 ديدگاه)

    بعد از تصادف با خودروی ایرانی (البته خدایی نکرده) به عزراییل لبخند بزنید 😅😥

  13. حمیدرضا

    ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (21 ديدگاه)

    سلام بعد از تصادف اول سریع چند تا عکس از زوایای مختلف بگیرید و بعد اگر ماشین حرکت میکردند جا به جا شون کنید تا ترافبک درست نشه
    اگر جابه جا نکنید پلیس بیاد جفتون رو جریمه میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا