آموزشمقالات

بوی بد ماشین؛ دلایل، راهکارهای رفع و هر آنچه باید دانست

در این مقاله به دلایل وجود بوی بد در ماشین می‌پردازیم و راهکارهایی را نیز برای رفع آن ارائه می‌کنیم.

بسیاری از افراد علاقه شدیدی به بوی کابین خودروی صفرکیلومتر دارند اما با گذشت زمان این بو و رایحه ناپدید شده و بوهای دیگری به مشام می‌رسند. هیچ‌چیزی ناراحت کننده تر از وجود بوی عجیب و بد داخل کابین که از بین نمی‌رود وجود ندارد. در زمان رانندگی شاید مشغول بوییدن بخشی از کابین شوید تا دلیل آن را پیدا کنید. قطعاً این تجربه ناخوشایند باعث ناراحتی شما و سرنشینان خواهد شد و به همین خاطر باید در اسرع وقت اقدامات لازم جهت رفع آن را انجام دهید. شاید دلیل بوی بد ماشین، قهوه‌ای باشد که روی صندلی و کف خودرو ریخته و هرگز تمیز نشده است. شاید هم کفش‌های ورزشی‌ای که در صندوق‌عقب جا مانده‌اند بوی بدی را ایجاد کنند. موضوع این است که حتی یک قرص کوچک یا قوطی کنسرو هم می‌تواند بوی بسیار بدی را ایجاد کند. با این تفاسیر، چگونه از شر این بو خلاص می‌شوید؟ استفاده از اسپری‌های خوشبو کننده در کابین تنها به معنی پاک کردن صورت مسئله خواهد بود و به همین خاطر می‌خواهیم به دلایل ایجاد بوی بد ماشین و راهکارهای رفع آن بپردازیم.

همچنین بخوانید:

بوی بد ماشین

برخی از مهم‌ترین دلایل وجود بوی بد در کابین خودرو به شرح زیر هستند:

کثیفی موکت‌ها و کف‌پوش‌ها

زمانی که وارد خودرو می‌شوید تنها بوی خوش اودکلن یا عطر شما وارد کابین نمی‌شود بلکه کثیفی کفش‌ها، آلودگی روی لباس‌ها و… هم وارد شده و روی بوی داخل کابین تأثیر می‌گذارند. وجود هرگونه گل‌ولای و آب راکد روی کف‌پوش‌ها می‌تواند بوی بدی را ایجاد کند و به همین خاطر باید قبل از هر اقدامی کف‌پوش‌ها را تمیز کنید. همچنین علت دیگر بوی بد ماشین می‌تواند فضولات حیوان خانگی باشد. اگر به‌طور منظم ورزش می‌کنید، قرار دادن لباس‌های عرق کرده یا کفش‌های ورزشی در کابین و صندوق‌عقب می‌تواند بوی بدی را ایجاد کند. علاوه بر این، موکت کف خودرو شاید تمیز به نظر برسد اما می‌تواند هر نوع آلودگی و کثیفی را به خود جذب کند. با گذشت زمان این مواد وارد فیبرهای موکت شده و در کنار رطوبت بوی بدی ایجاد شود. تمیز کردن موکت‌های کف خودرو بدون ابزارهای تخصصی کار دشواری خواهد بود و بنابراین بهتر است این کار را به شرکت‌های دیتیلینگ این حوزه بسپارید.

فیلتر هوای کابین کثیف

معمولاً اکثر رانندگان اهمیتی به تعویض فیلتر هوای کابین نمی‌دهند اما همین قطعه نقش مهمی در تهویه هوای کابین دارد. عملکرد اصلی فیلتر هوای کابین جلوگیری از ورود گردوغبار، آلاینده‌ها و ذرات به داخل خودروست اما با گذشت زمان و همانند هر فیلتر دیگری، این فیلتر هم کثیف شده و منافذ آن مسدود می‌شوند. زمانی که فیلتر کثیف شود سیستم تهویه با چالش بزرگی مواجه خواهد شد و توان خنک کردن کابین کاهش خواهد یافت. در این حالت کیفیت هوای کابین خودرو افت کرده و شاید متوجه بوی کپک در زمان روشن شدن کولر شوید. فیلتر هوای کثیف می‌تواند آلرژی سرنشینان را تشدید کند. این فیلتر زمانی که تمیز باشد از ورود گردوغبار، گرده‌ها و آلرژن ها به کابین جلوگیری می‌کند اما در صورت آلودگی امکان جلوگیری از نفوذ این مواد وجود نخواهد داشت و به همین خاطر ذرات و آلرژن ها وارد کابین شده و سرنشینان را اذیت خواهند کرد.

رطوبت صندلی‌ها

زمانی که آب به بخش‌های ممنوعه کابین خودرو وارد شود مشکل‌ساز خواهد بود. در این حالت آب به پارچه نفوذ کرده و محیطی مناسب برای رشد کپک‌ها و قارچ‌ها ایجاد خواهد کرد. اگر سریعاً دست به کار نشوید این کار منجر به ایجاد بوی بد ماشین خواهد شد. گاهی اوقات مالک خودرو بدون اینکه متوجه باشد باعث نفوذ رطوبت به کابین می‌شود. برای مثال امکان دارد کابین خودرو شسته شده و به‌طور کامل خشک نشده باشد و یا اینکه آب از بطری به روی صندلی‌ها ریخته شود. البته با گذشت زمان آب‌بندی شیشه جلو، درها و سانروف خودرو ضعیف شده و آب به این بخش‌ها نفوذ می‌کند که نتیجه آن ایجاد رطوبت و بوی بد خواهد بود.

خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن در کابین

خوردن و نوشیدن در خودرو توصیه نمی‌شود چراکه می‌تواند کثیفی کابین را در پی داشته باشد. اهمیتی ندارد که شما چقدر مراقب هستید زیرا ذرات و چربی غذا بین درزها و صندلی‌ها نفوذ خواهند کرد و شاید نتوانید آن‌ها را تمیز کنید. با گذشت زمان همین مواد می‌توانند بوی بدی ایجاد کنند. یکی دیگر از بوهایی که به سختی می‌توان آن را از بین برد بوی بنزین است. اگر در صندوق خودرو بنزین حمل کنید حتماً از ایمن و بسته بودن آن اطمینان حاصل کنید. یکی دیگر از دلایل وجود بوی بد در ماشین سیگار کشیدن است که به این سادگی‌ها از بین نمی‌رود.

اقدامات لازم برای تمیز کردن کابین

اول از همه باید بدانید تمیز کردن خودرو یک کار منظم و قاعده مند است. خلاص شدن از شر بوهای بد به سرویس و نگهداری روتین خودرو بستگی دارد. زمانی که بحث تمیزکاری باشد برخی نکات باعث ایجاد تفاوت‌های بزرگ خواهند شد. برای مثال، جوش‌شیرین جاذب بسیار خوب بوهای مختلف است و بنابراین استفاده درست از آن در کابین می‌تواند بوها را تا حد زیادی از بین ببرد. برای سطوحی همچون کف‌پوش‌ها می‌توان از شامپو فرش و موادی مشابه آن استفاده کرد. حتی بخارشوی مناسب نیز برای این کار توصیه می‌شود.

مالکان خودرو باید به جزئیات هم توجه کنند. در زمان تمیز کردن کابین می‌بایست بخش‌هایی همچون داخل شیشه‌ها، داشبورد و پانل‌های پلاستیکی نیز بررسی شده و تمیز شوند. اگر فیلتر هوای کابین گرفته شده باید آن را تعویض کرد. درصورتی‌که آب‌بندی اطراف درها، شیشه‌ها و صندوق‌عقب مشکل دارد و آب به داخل آن‌ها نفوذ می‌کند باید در اسرع وقت نسبت به تعویض نوارهای درزبند و آب‌بندی آن‌ها اقدام کرد. درصورتی‌که تمامی این اقدامات را انجام دادید و بوی بد ماشین هنوز هم رفع نشد بهتر است با یک متخصص دیتیلینگ مشورت کنید. گاهی اوقات تنها راه ممکن برای رفع بوی بد داخل کابین جدا کردن صندلی‌ها و کف‌پوش‌ها و تمیز کردن کل کابین است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. Joker

    ۹ شهریور ۱۴۰۳
    سوابق: (612 ديدگاه)

    بعضیا با تصور اینکه جای شیر تو قفس نیست یه جوری میچوسن که داعش هم با این همه جنایت حاضر نیست چُس اینا رو گردن بگیره بعد فکر میکنن با خالی کردن اسپری خوشبو کننده توی ماشین اثر جرم از بین میره در صورتی که ترکیب بوی چُس با خوشبو کننده تاثیر منفی بر سلامت روح و جسم فرد میزاره،در کل قبل سوار شدن به ماشین و آسانسور یه دستشویی برید به جایی بر نمیخوره…

    موافقم 16
    مخالفم 2
  2. حسن

    ۹ شهریور ۱۴۰۳
    سوابق: (2148 ديدگاه)

    اگه اتاق خودرو بو گرفت تقریبا میشه گفت هرگز از بین نمیره
    بهترین کار پیشگیریه
    اولین دشمن رطوبته تا اب ریخت خشک کنید
    دوم سیگار – کنده سیگار را فورا خارج کنید
    سوم مرغ خریدن – اب همیشه از لاستیک مرغ میریزه کف خودرو فورا تمیزش کنید

    موافقم 10
    مخالفم 1
    1. amirkhanzadeh

      ۱۰ شهریور ۱۴۰۳
      سوابق: (1032 ديدگاه)

      دقیقا

      موافقم 1
      مخالفم 1
  3. 911

    ۹ شهریور ۱۴۰۳
    سوابق: (598 ديدگاه)

    فقط بوی داخل کوییک!!!!
    بو پلاستیک بازیافتی حتی با حدود ۲ سال‌ کارکرد از بین نمیره !!!!

    موافقم 4
    مخالفم 1
    1. nima.jdm

      ۱۰ شهریور ۱۴۰۳
      سوابق: (427 ديدگاه)

      دقیقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا