صندلی زیرو گرویتی یک نوع صندلی است که برای کاهش فشار و وزن بدن استفاده میشود. این صندلی با استفاده از فناوریهای پیشرفته و مواد سبک و مقاوم ساخته میشود. صندلی زیرو گرویتی در موارد مختلفی مانند فضاپیماها، مراکز تحقیقاتی، خودروها بیمارستانها و حتی در برخی از خانهها استفاده میشود. این صندلی به دلیل کاهش فشار و وزن بدن، به فرد احساس راحتی و آرامش میدهد و به بهبود خواب، کاهش دردهای عضلانی و استرس کمک میکند.
در این سری از مقالات آموزش مجله پدال سراغ بررسی نحوه عملکرد صندلی زیرو گرویتی یا همان صندلی بدون جاذبه در خودروها رفتهایم. با پدال همراه باشید.
همچنین بخوانید: سیستم ترمز EBD چیست؟
همچنین بخوانید: P R N D روی دنده خودروهای اتوماتیک از کجا آمده است؟
تاریخچه
صندلیهای زیرو گرویتی (Zero Gravity در لغت به معنای جاذبه صفر میباشد) اولین بار توسط ناسا ابداع شدند. ناسا این نوع صندلیها را بر روی فضاپیماهای خود نصب میکرد تا فضانوردان در طول سفرهای طولانی خود، کمتر احساس خستگی کنند. سالها گذشت و تنها ناسا بود که از این نوع صندلیها استفاده میکرد. اما تقریبا از سال ۲۰۱۰ به بعد، استفاده از این نوع صندلیها در دیگر صنایع نیز رواج یافت. برای مثال صندلیهای ماساژور گران قیمت دارای فناوری زیر گرویتی بودند. سرانجام در سال ۲۰۱۳ شرکت خودروسازی نیسان تصمیم گرفت این نوع صندلی را بر روی یک خودرو به صورت آزمایشی نصب کند. نیسان آلتیما ۲۰۱۳ اولین خودرویی بود که به این فناوری مجهز شد. هم اکنون تقریبا تمام ساختههای میان رده و بالارده نیسان مانند، آلتیما، ایکس تریل و… از این فناوری بهره میبرند.
صندلیهای زیرو گرویتی چگونه کار میکند؟
صندلی زیرو گرویتی بر اساس اصل فیزیکی “نیوتن” کار میکند. بر اساس این اصل، هر عملیات تغییر حالت در یک سیستم، نیروهای معادل و متضاد را به وجود میآورد. در صورتی که یک نیرو به سمت پایین وارد شود، نیروی معادل به سمت بالا اعمال میشود.
صندلی زیرو گرویتی با استفاده از این اصل، فشار و وزن بدن را تا حد ممکن کاهش میدهد. این صندلی دارای ساختار و طراحی خاصی است. این صندلی با استفاده از تکنولوژی هوا، گاز و فناوریهای الکترونیکی، فشار و وزن بدن را متعادل میکند و به فرد اجازه میدهد بدون احساس فشار و سنگینی روی صندلی بنشیند.
در خودروها صندلی زیرو گرویتی به صورت خودکار تنظیم میشود تا فشار و وزن بدن را در طول سفر کاهش دهد و به راننده و مسافران احساس راحتی بیشتری بدهد. همچنین این فناوری علاوه بر کاهش دادن نیروی وزن فرد، قابلیت متعادل کردن وزن آن در ۱۴ نقطه مختلف صندلی را دارد. با استفاده از صندلی زیرو گرویتی، فشار و وزن بدن به طور یکنواخت توزیع میشود و این باعث کاهش خستگی، بهبود جریان خون و در نهایت راحتی بیشتر در طول سفر میشود.
مهدی
۲ شهریور ۱۴۰۲صندلی زیرو گراویتی نخواستیم.
یکی بره به نیمار رونالدو و بنزما که قراره تو مسابقات لیگ قهرمانان بیان ایران فیلترشکن بفرسته که آبرومون نره…
datsun
۲ شهریور ۱۴۰۲نیسان اسم این صندلیها رو گذاشته جاذبه صفر و سالهاست تو اکثر محصولاتش استفاده میکنه
گلاب
۲ شهریور ۱۴۰۲رو پراید هم میشه نصب کرد؟😂