آموزش

آنچه از زیر خودروی شما می‌چکد!

آیا چیزی بدتر از در راه ماندن با خودرویی خراب وجود دارد؟ خب جدای از این مشکل، نشتی مرموز از زیر خودرو می‌تواند به اندازه هزینه تعمیر آن استرس زا باشد. اینکه با وجود نشتی زیر خودرو می‌توان به‌صورت ایمن از آن استفاده کرد یا خیر هم موضوع دیگری است.


ما در نوشتار پیش رو راهنمایی جامع و البته مفیدی را آورده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا بفهمید در حقیقت چه چیزی از زیر خودرو چکه کرده و برای این کار نیازی به دانش خیلی بالایی نیست.

اگر در تشخیص رنگ مایع ریخته شده روی زمین به خاطر تیرگی یا شنی بودن زمین مشکل‌ دارید تکه‌ای کارتن سفید یا کاغذ را زیر ناحیه‌ای که نشتی دارد بگذارید تا بهتر بتوانید آن را ببینید و تشخیص دهید.

  • چه چیزی از زیر خودروی شما می‌چکد؟

قهوه‌ای است یا سیاه؟

روغن‌موتور در ابتدا رنگی طلایی و شفاف دارد اما پس از مدتی استفاده و گرم شدن می‌تواند به رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قهوه‌ای تیره و حتی سیاه دربیاید. گاهی اوقات روغن چکه کرده دارای لکه‌های سیاه یا قهوه‌ای است زیرا در مسیر نشتی گردوخاک و کثیفی را نیز به همراه خود می‌آورد؛ اما روغن‌موتور معمولاً روشن‌تر است مخصوصاً اگر تازه باشد.

سبز، آبی، زرد یا نارنجی است؟

چند سال قبل مایع خنک‌کننده پیشرانه (همان ضدیخ) تنها با رنگ سبز تولید می‌شد اما با دست‌یابی صنعتی به تکنولوژی اسید غیر ارگانیک و اسیدهای ارگانیک و هیبرید، طیف ضدیخ‌ها نیز گسترش یافته است. این روزها شما می‌توانید مایعات خنک‌کننده سبز، آبی، نارنجی و زرد را بیابید. البته رنگ‌های قرمز و صورتی نیز به تعداد بسیار محدود در برخی خودروها دیده می‌شوند.

اگر با نگاه به رنگ مایع ریخته شدن روی زمین نتوانستید مطمئن شوید که این مایع خنک‌کننده است دو توصیه داریم. اول اینکه در زمان سرد بودن پیشرانه در رادیاتور را باز کرده و رنگ ضدیخ را ببینید. اگر رنگ آن با رنگ مایع نشتی یکسان بود شما موضوع را می‌فهمید. برخی مایعات خنک‌کننده همچنین دارای بوی قوی پروپیلن گلایکول هستند. مایع ریخته شده روی زمین را لمس کرده و سپس بو کنید. اگر بویی مشابه را تشخیص دادید از نوع نشتی مطمئن خواهید شد.

صورتی روشن یا کثیف است؟

خب در بخش بالایی گفتیم که رنگ صورتی نیز می‌تواند دلالت بر نشتی مایع خنک‌کننده داشته باشد؛ اما این رنگ از مایع خنک‌کننده چندان معمول نیست و نشتی صورتی‌رنگ در واقع می‌تواند نشان دهنده از دست رفتن روغن گیربکس یا مایع هیدرولیک فرمان باشد. هر دو مایع رنگ‌های قرمز روشن تا صورتی را دارند. همانند روغن‌موتور، گرما و زمان نیز می‌تواند رنگ این مایعات را تیره و کثیف کند.

شفاف یا مایل به زرد است؟

نشتی روغن ترمز خطرناک است زیرا این سیستم به منظور عملکردی مطمئن به فشار هیدرولیک متکی است. وجود مایع شفاف یا مایل به زرد نزدیک به چرخ‌های خودرو و یا زیر دیواره آتش خودرو مشکلی جدی را نشان می‌دهد. این روغن نیز می‌تواند در اثر گرما و گذشت زمان تیره‌تر شود بنابراین به خاطر داشته باشید که به محض رؤیت این نشانه‌ها سریعاً به مکانیکی باتجربه مراجعه کنید.

شفاف است؟

تنها دو احتمال برای نشتی کاملاً شفاف در زیر خودرو وجود دارد. اولین سناریو که محتمل‌ترین نیز هست اینکه مایع ریخته شده روی زمین تنها آب است که به احتمال زیاد به خاطر استفاده از کولر به روی زمین چکه کرده است. سناریوی بدتر نیز اینکه مایع یاد شده بنزین است که فوراً به خاطر بو می‌توان آن را تشخیص داد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۷ دیدگاه‌ها

  1. ali

    ۱۰ آذر ۱۳۹۶
    سوابق: (56 ديدگاه)

    ???????

  2. PaRHaM

    ۱۰ آذر ۱۳۹۶
    سوابق: (741 ديدگاه)

    عالی و کاربردی??
    ممنون ?

  3. Love Cars

    ۱۰ آذر ۱۳۹۶
    سوابق: (165 ديدگاه)
  4. یاس ی

    ۱۱ آذر ۱۳۹۶
    سوابق: (1044 ديدگاه)

    مقاله مفیدی بود فقط نفهمیدیم پروپیلن گلایکول چی هست و بوش به چه بویی شباهت داره، کاشکی توضیح میدادین.

    1. رضا اصغری

      ۱۹ فروردین ۱۴۰۰
      سوابق: (1 ديدگاه)

      همان ضد یخ است

  5. مانخاندانی

    ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
    سوابق: (2 ديدگاه)

    این مورد آخر میتونه مربوط یخ زدگی اطراف جنت بخاری هم باشه که آب شده

  6. کامران

    ۷ شهریور ۱۳۹۷
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام
    من رادیاتور ماشین و جنت ها رو تازه عوض کردم ، امشب متوجه شدم بعد از خاموش کردن ، از زیر ماشین سمت شاگرد , آب آبی رنگ نشت میکنه.
    مخزن آب صبح کم کرده بود ، ولی بعد از دو ساعت رانندگی آمپر آب بالا نکشید.
    کارکرد ماشین کاملا طبیعی بود.
    ماشینم ام وی ام ۳۱۵ هست مدل ۹۲.
    با توجه به بالا نکشیدن آمپر آب و داغ نکردن ماشین ممکنه واترپمپ ماشینم مشکل داشته باشه یا چیز دیگه هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا