متفرقه

اولین آزمایش موفقیت‌آمیز پروژهٔ هایپرلوپ

چند وقتی است که شرکتی بنام Hyperloop One که در لس‌آنجلس واقع است، در حال کار بر روی پروژهٔ توسعهٔ وسیلهٔ نقلیهٔ جدیدی است. این وسیله که ایدهٔ اولیهٔ آن توسط ایلان ماسک مطرح شد، قصد دارد با سرعتی معادل هواپیما و هزینه‌ای نصف سفر هوایی، به حمل مسافر و یا بار بپردازد. حال هایپرلوپ وان اعلام کرده است که اولین آزمایش موفقیت‌آمیز نمونهٔ اندازه کامل این وسیله را به انجام رسانده است. این شرکت در ابتدا برای اعتبارسنجی این تکنولوژی، قصد ساخت لوله‌ای به طول ۱.۶ کیلومتر را داشت اما فرایند ساخت این لوله در طول ۵۰۰ متر متوقف شد. بااین‌وجود سازنده ادعا می‌کند که در همین لولهٔ کوتاه به خلأ کامل دست پیدا کرده و هایپرلوپ با استفاده از نیروی مغناطیسی، به‌صورت شناور ظرف ۵.۳ ثانیه این مسیر را طی کرده است.

این وسیله در این آزمایش به‌ سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت رسیده و شتابی نزدیک به ۲ جی را تجربه کرده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد رؤیای ایلان ماسک در حال محقق شدن است. همراه با اعلام این آزمایش، هایپرلوپ وان تصاویری از نمونهٔ آزمایشی اندازه کامل این وسیله که XP-1 نام دارد را هم منتشر کرده است. قرار است این نمونه در آزمایشات آینده مورداستفاده قرار گرفته و سازنده در تلاش است که با آن به سرعتی در حدود ۴۰۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند.

مدیر اجرایی و یکی از بنیان‌گذاران شرکت هایپرلوپ وان، آقای «شروین پیشه‌ور» طی بیانیه‌ای در مورد اولین آزمایش هایپرلوپ گفته است:

«شرکت هایپرلوپ وان با انجام اولین آزمایش موفقیت‌آمیز نمونهٔ اندازه کامل سیستم هایپرلوپ، کاری را انجام داده است که هیچ‌کس پیش‌ازاین انجام نداده بود. ما در این سیستم با دستیابی به خلأ کامل، اساساً آسمان را در داخل یک لوله ایجاد کرده‌ایم به‌گونه‌ای که به نظر می‌رسد در حال حرکت در ارتفاع شش هزار متری هستیم. برای اولین بار پس از بیش از صدسال، یک روش جدید حمل‌ونقل معرفی شده است. هایپرلوپ واقعی است و کار می‌کند».

اما با وجود تحقق این نقطهٔ عطف، هایپرلوپ هنوز هم با هدف نهایی خود که جابجایی مسافران با سرعتی تا ۱۱۰۰ کیلومتر در ساعت است، فاصلهٔ زیادی دارد. همچنین بسیاری معتقدند انجام چنین کاری به‌طور ایمن و مؤثر در مسیرهای طولانی امکان‌پذیر نخواهد بود چراکه ممکن است لوله‌ها در شرایط مختلف، انعطاف‌پذیری لازم را نداشته باشند. بااین‌حال اواخر سال گذشته اعلام شد که سیستم هایپرلوپ برای اولین بار در دنیای واقعی، برای حمل بار در روی زمین و زیر آب، در دبی مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. محمد

    ۲۸ تیر ۱۳۹۶
    سوابق: (1433 ديدگاه)

    “”مدیر اجرایی و یکی از بنیان‌گذاران شرکت هایپرلوپ وان، آقای «شروین پیشه‌ور»…””

    توجه کردین که مدیر مسول پروژه ایرانی هستن؟؟؟
    نگیم نمیتونیم بگیم نمیخوایم که دست آخر سهم ما از تکنولوژی روز دنیا میشه سایپا کویک و…

    1. سامان اذری

      ۲۸ تیر ۱۳۹۶
      سوابق: (3216 ديدگاه)

      دا همین ایرانی هایی که الان واسه خودشون کسی شدند
      تقریبا همشون تو خارج درس خوندن و فرهنگ خارج باعث رشدشون شده
      همین شروین پیشه ور یا منصوری یا فقیح زاده مطمئن باش که اگه تو ایران بزرگ شده و تو ایران میموندند نهایتش تو طراحی کفش تن تاک کار میکردند

      1. عطا

        ۲۸ تیر ۱۳۹۶
        سوابق: (186 ديدگاه)

        اصلا همین مرحومه مریم میرزا خانی باید میرفت خارج تا مریم میرزا خانی میشد.
        (بقول جلال آل احمد).
        من تو فیزیک خونده بودم که خلا کامل و مطلق فقط تو فضای بین کهکشان ها یافت میشه حالا اینا چطور دست یافتن من موندم. به همین خاطر هست که میگه:
        (( ما در این سیستم با دستیابی به خلأ کامل، اساساً آسمان را در داخل یک لوله ایجاد کرده‌ایم))
        پس الکی نیست که این جمله رو گفته :))

  2. MAHDI . TUNING

    ۲۸ تیر ۱۳۹۶
    سوابق: (1478 ديدگاه)

    چرا همیشه پیشرفت ها در دبی هست چراااااا

    1. علی

      ۲۸ تیر ۱۳۹۶
      سوابق: (206 ديدگاه)

      پول

    2. Fit Demon

      ۲۸ تیر ۱۳۹۶
      سوابق: (1867 ديدگاه)

      معمولا اونجا به عنوان آزمایشگاه استفاده میشه
      اگه جواب داد
      به اروپا و آمریکا هم راه پیدا میکنه

  3. شاهین یزدین

    ۲۸ تیر ۱۳۹۶
    سوابق: (69 ديدگاه)

    حداقل حداقل از ما 50 سال جلوتر هستن تازه خیلی با خوشبینی گفتم

  4. ونوم اف ۵

    ۲۹ تیر ۱۳۹۶
    سوابق: (1274 ديدگاه)

    این امریکا دیگه مرزهای دانش رو داره بدجور میشکنه ماشالله ضمنا اقای پیشه ور هم اگه اینجا بود نهایتا دنبال کاری بود که بیمه داشته باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا