خودروهای خانوادگی امروزی مسافتهای زیادتری را میپیمایند و این پیمایش تنها محدود به سوختهای بنزین و یا دیزل نیست بلکه سوختهای دیگری نیز بکار گرفته میشوند که شعاع حرکتی بالاتری را ایجاد میکنند از جمله اتانول، بیودیزل، پروپان، گاز طبیعی و یا الکتریسیتهی خالص. این نوع سوختها که غالباً “سوختهای جایگزین” نامیده میشوند به سرعت در دل خریداران جا باز میکنند؛ بنابراین محدودهی گستردهتری برای انتخاب نوع سوختهای مصرفی وجود دارد و این به طور طبیعی نگاه ما به جایگاههای سوخت مرسوم را تغییر میدهد.
هنوز هم جایگاههای سوخت سنتی در جایجای دنیا دیده میشوند اما هماکنون این جایگاهها، سوختهای متنوعی را عرضه میکنند و ما همچنین با نوعی رقابت بین این جایگاهها و جایگاههای سوخت غیر سنتی مواجه هستیم.
یکی از کارشناسان چنین اظهار میدارد:
خواه باک خودروی خود را با بیوسوخت ها، گاز طبیعی، پروپان، هیدروژن و هر سوخت دیگری پر کنید، توانایی بیشتری در کمک به افزایش امنیت انرژی خواهید داشت و پایداری زیستمحیطی را بهبود خواهید بخشید و از طرف دیگر هم مصرفکنندگان بیشتری از تنوع سوختی بهره خواهند برد. ما همچنین در حال توسعهی تکنولوژیهای جدیدی هستیم که باعث خواهند شد تا از آزمایشگاه به خیابان راه یابند و به زودی شاهد خودروهای بهتر و سوختهای بهتری خواهیم بود.
استفادهی خودروها از گاز طبیعی باعث توسعهی شبکهی عمومی و جایگاههای خصوصی توزیع گاز طبیعی در سراسر کشور شده است. برای مثال شرکت AT&T در حال حاضر بیش از ۸ هزار خودروی گازسوز را به راه انداخته و برای ۱۵ هزار دستگاه برنامه دارد.
زیرساختها برای تحویل گاز طبیعی به جایگاههای انفرادی بهطور قابلتوجهی بهبودیافته و این انتقال سوخت بسیار کارآمدتر از انتقال به جایگاههای گاز مرسوم بوده است، جاهایی که تأمین سوخت توسط کامیونها صورت میگیرد.
در بسیاری از مکانها لولههای گاز به منازل و کارخانهها راه یافته و برای تأمین گرما و پختوپز بکار گرفته میشوند بنابراین استفاده از همین روش آسانتر از اضافه کردن تجهیزات کمپرسور و دیگر زیرساختها برای جایگاهها است.
شرکت انرژی پاک در سالهای اخیر روی گاز طبیعی مطالعات گستردهای انجام داده و بر روی ناوگان کامیونها با امکان طی مسافتهای طولانی تمرکز کرده است و جایگاههای سوخت پاک این شرکت در فرودگاهها و مراکز صنعتی سراسر کشور دیده میشود.
یکی دیگر از کارشناسان در این باره میگوید:
گاز طبیعی احتمالاً سوخت جایگزین ممتاز ما است که در حال حاضر کار خود را شروع کرده است؛ اما ما میخواهیم تا دانشی بهتر دربارهی انواع سوختها داشته باشیم و بنابراین فهمی خوب از چگونگی مواجهشدن بازار با این نوع سوختها را به دست میآوریم. بنابراین ما آماده خواهیم بود تا در مواقع لزوم به انتخابهای بازار واکنش نشان دهیم و تغییری را در اولویتهای مشتریان ایجاد نماییم.
منعکسکنندهی رشد سریع جایگاههای گاز طبیعی، زیرساختهای شارژ خودروهای الکتریکی آمریکا است اما در این مورد “سوخت” به جایی که خودروها هستند مربوط میشود: رانندههای خودروهای الکتریکی احتمالاً این خودروها را در خانه یا سر کار شارژ میکنند و یا حتی در پارکینگها و فرودگاهها. ضرورتاً، هر پریز برق یک مکان بالقوه برای شارژ یک خودروی الکتریکی است.
اما بر خلاف جایگاههای سوخت سنتی، سود و مزیت تمرکز نخست نیست. درحالیکه شبکههای شارژ بر پایهی پرداخت پولی وجود دارند اما بسیاری از مکانها هنوز شارژ رایگان را با عنوان اغوای مشتریان ارائه میدهند.
تسلا میلیونها دلار را برای ایجاد مکانهای شارژ بسیار سریع خرج کرده و این به خریداران اجازه میدهد تا محدودهی حرکتی بیش از ۳۰۰ کیلومتری را در کمتر از ۳۰ دقیقه به دست آورند.
اما در کل نمیتوان گفت که جایگاههای سوخت آینده دقیقاً به چه شکلی خواهند بود؛ اما راهحلهای رانندگی پاک به پیشرفت خود ادامه خواهند داد و سوختهای جدید با تکنولوژیهای تازه در راه خواهند بود.
moein
۱۹ خرداد ۱۳۹۵آقا آدم این جایگاه های سوخت رو می بینه فقط دوس داره بنزین بزنه
سامان اذری
۱۹ خرداد ۱۳۹۵کار تسلا و تویوتا واقعا تحسین برانگیزه
ساخت خودروی تمام برقی با عملکرد عالی توسط تسلا
و ساخت خودروی هیدروژنی با برد حرکتی بسیار زیاد و پس دادن اب بجای دی اکسید کربن توسط تویوتا
پس زنده باد کره زمین زنده باد تویوتا و تسلا
احمد باقری
۱۹ خرداد ۱۳۹۵انصافا راست گفتی، تویوتا هم نقش بسیار بزرگی در این زمینه داشته و خواهد داشت.
رامکال
۱۹ خرداد ۱۳۹۵چقدر تمیزند !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی واقعا اون جا وقتی بنزین میزنند کسی حتی یک قطره هم روی زمین نمیریزه؟؟؟؟؟
داج توماهاک
۱۹ خرداد ۱۳۹۵فرض کنید سال 2100 چی میشه
اووووووف
به تکنولوژی الان ما میخندن
حمیدرضا
۱۹ خرداد ۱۳۹۵طرح اخر برای خودروهای برقی عالی بود عالی وایرلس شارژ خیلی خوبه