واقعا نسل بعدی خودروها چگونه خواهند بود؟ آیا طراحی آنها به سمت سفینههای فضایی که همیشه در ذهنمان تجسم میکردیم سوق پیدا میکند؟ یا شاید اصلا به همان طراحی کلاسیک دوست داشتنی و آشنایمان بازگردیم؟
دربارهی طراحی ظاهری نسل بعدی خودروها مطمئن نیستم، اما مطمئنم که دانشگاه میشیگان سهم زیادی در تعین مسیر پیشرفت و طراحی ماشینهای نسل بعد خواهد داشت!
مثل اینکه قرار نیست تا در آینده خودروهایمان را “بخریم” ! تنها کافیست تا نرمافزاری را بر روی گوشی هوشمند خود نصب کنیم و با خرید طرحهای مختلف و کمک یک پرینتر سه بعدی، صاحب ماشینهای هوشمند و خودران خود شویم! درست خواندید؛ خودروهای آینده نه تنها به راحتی با کمک یک نرمافزار و پرینتر سه بعدی قابل تولید خواهند بود، بلکه از امکاناتی چون رانندگی هوشمند و عملا عدم نیاز به راننده نیز بهرهمند خواهند شد!چند روز پیش بود که مدیرعامل Uber تمایلش را به سرمایهگذاری در نیم میلیون خودروی خودران و هوشمند در طی ۵ سال آینده اعلام داشت و حال مقامات دانشگاه میشیگان نیز از شروع پروژهی جدیدی برای “اختراع دوبارهی خودروها و تعریف جدید ارتباط ما با آنها” صحبت میکنند!
محققان دانشگاه قصد آزمایش یک ناوگان از ماشینهای الکتریکی خودران کم سرعتی که توسط پرینترهای ۳ بعدی تولید شدهاند را در طی حداقل سال آینده دارند و جالب اینجاست که ۳ خودروی ابتدایی این طرح تا هفتهی دیگر برای حمل و نقل بین پردیسها و محیط دانشگاه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. پروفسور ناظر این پروژه ضمن اعلام اینکه هدف گروه صرفا آزمایش سیستمهای خودران نیست و عمده توجه آنها بر مشکلاتی است که این سیستمها در طی فعالیت و تعامل با محیط اطرافشان پیدا میکنند، گفت:هدف ما درک مشکلات پیرامون حمل و نقل با سیستمهای هوشمند و خودران است – پروفسور ادوین آلسن (Edwin Olson)
این پروژه که “SmartCarts” نام دارد، همزمان با افتتاح Mcity – که به هدف آزمایش نسل بعدی حمل و نقل در مساحت ۳۲ جریب (حدود ۱۳ هکتار) طراحی شده است- شروع به کار کردهاست و انتظار میرود که با کمکهایی که از سمت دولت ایالات متحده برای پیشرفت تکنولوژیهای ارتباط خودرو با خودرو و خودرانی آنها دریافت میشود، تا سالهای آینده شاهد تغییری اساسی در حد و مرز خودروها باشیم.
اتومبیلهای استفاده شده در این طرح شباهت بسیار زیادی به ماشینهای مورد استفاده در گلف دارد و در حقیقت بسیاری از اجزای فنی آنها کاملا مشترک است و تنها بدنه و اتاق این خودروهاست که توسط پرینترهای سه بعدی با استفاده از آکریلونیتریل بوتادین استایرن (Acrylonitrile Butadiene Styrene) (به خلاصه: ABS) – که همان پلاستیک مورد استفاده در قطعات لگو میباشد- تولید و طراحی میشود.
یکی از نکات مثبت استفاده از پرینترهای سه بعدی برای طراحی و ساخت عمده قسمتهای یک خودرو، امکان تعویض هر بخش تنها در چند ساعت میباشد:
ممکن است که روزی تصمیم بگیریم خیلی نوآورانه کلا با غربالک فرمان خداحافظی کنیم و یک داشبورد بدون فرمان طراحی کنیم! با کمک دوستانمان در Local Motors این مهم تنها در چند ساعت قابل اجرا خواهد بود!
فاز اول این پروژه هم اکنون آغاز شده است و فعلا قرار است که این ماشینها و کاربردشان تنها در Mcity مورد آزمایش قرار گیرد؛ اما مسئولین تصمیم دارند که در فاز دوم پروژه این آزمایش را در سایر محیطهای دانشگاه نیز انجام دهند تا از تاثیرات و ارتباطاتی که این نوع حمل و نقل با محیط اطرافش خواهد داشت مطلع شوند.
هنوز تاریخ شروع فاز دوم این پروژه اعلام نشده است و مطمئنا پس از شروع فاز دوم، باید منتظر سرمایهگذاری سایر کمپانیهای خودروسازی نیز در این پروژه باشیم!نظر شما چیست؟ آینده واقعا جالب به نظر میرسد!
منبع: Autoblog
فردین بهادری نژاد
۲۰ تیر ۱۳۹۴این تکنولوژی ها برای افراد مسن و کسایی که توانایی رانندگی ندارن بسیار مفیده
مثلا اینکه ماشین اصلا فرمان نداشته باشه
اما به هیچ وجه مورد توجه نسل جوان قرار نخواهد گرفت
ShoMpeT
۲۰ تیر ۱۳۹۴اگر همین الان یک اتومبیل سوپر لوکس بیارن دم در خونه رایگان تحویل بدن که از این جفنگ بازی ها داشته باشه و خودران باشه و به جای برق و بنزین با باد هوا کار کنه، حتی حاضر نیستم نگاهش بکنم!
توی کامنت قبلی ذکر شد و من هم موافقم. تنها بدرد افراد معلول میخوره.
نوید جهرمی
۲۰ تیر ۱۳۹۴دیگه باید بگی مرگ ماشین و ماشین بازی ):
lmbx
۲۰ تیر ۱۳۹۴چه بد خدا کنه هیچ وقت دنیای خودرو اینجوری نشه!اه اه اه !انقدر از این سوسول بازی ها بدم میاد .خودروی خود ران و برقی وکوچیک موچیک اونم بدون صدا(اخری از همه بدتره).بنده به شخصه از ماشین بی کلاج زیاد خوشم نمیاد حالا یکی بیاد بگه که این ماشین رو 2 ساعت بزن به برق خودشم راه میره.ادم چندشش میشه!!!یه جورایی ماشین برقی انگاری روح نداره.
تازه ایا این چاپ گر ها میتونن جای هنرمندای شرکتای بزرگ مثل فراری و بنتلی و…تو یه موارد دست ساز بگیرن مثلا میتونن فرمان دور دوزی شده چرم درست کنن .
فریا
۲۰ تیر ۱۳۹۴ایالت میشیگان و مخصوصاً دیترویت اولین محل تولد خودروهای “تولید انبوه” و توسعــه و نوآوری های شگفت انگیز تا بــه امروز بوده . بهشت خودروسازی ♥
فــورد – GM – کرایسلر ، سه دیترویتی پرافتخار
بچه خفن
۲۰ تیر ۱۳۹۴دیگه بنز و ب ام و و تویوتا باید بشن سازنده پرینتر سه بعدی خیلی مسخره میشه
Archi KHAN
۲۰ تیر ۱۳۹۴تکنولوژی و نوآوری همیشه سیر رو به جلو داشته و خواهد داشت ، و گریزی ازش نیست و کاری به دوست داشتن من و شما و دیگران نداره دوست عزیز
vahid
۵ مرداد ۱۳۹۴نه . لذت داشتن اتومبیل به اینه که خودت برونی نه اینکه یه کامپیوتر برونتش . اه اه بدم اومد