تلفنهای هوشمند از هر نظر، زندگی ما را دستخوش تغییر کردهاند. شیوه فکر کردن، برنامهریزی و البته، تغییر در نحوهٔ استفادهٔ ما از خودرو. برنامههای کاربردی موبایل رابطی بین تکنولوژی موبایل و اتومبیلها به شمار میروند و فرصتی برای افزایش سرعت انجام کارها، مصرف بهینه سوخت و همچنین سرگرمی، پدید میآورند. وقتی میخواهید ماشین خود را پیدا کنید، یا به دنبال مقصد خاصی هستید و یا اینکه میخواهید به ارزانترین پمپ بنزین در منطقه برسید، همهٔ این کارها با یک برنامه کاربردی موبایل میتواند انجام شود. همچنین تست کارایی خودرو، به راحتی با یک برنامه کاربردی مناسب، امکانپذیر است. این امکان نیز وجود دارد که با یک برنامه کاربردی، مشکلات را تشخیص دهید و بچهها را در یک سفر طولانی، آرام کنید. حتی با یک برنامه ساده میتوانید، ماشین مورد نیاز خود را برای خرید، به راحتی پیدا کنید. در ادامه، لیست تعدادی از برنامههای کاربردی را برای تلفنهای هوشمند خواهیم دید که اگرچه دربرگیرنده تمامی برنامههای موجود نیستند، امّا ده نمونه از بهترینها هستند.
GasBuddy
قیمت: رایگان.
سیستم عامل: iOS، اندروید و بلکبری.
آیا برای بنزین خودرو، بیش از حد، پول خرج میکنید؟ البته راهکاری که ما برای حل این مشکل ارائه میدهیم، شاید برای کشورهای خاصی مؤثر باشد. وقتی قیمت بنزین در جاهای مختلف متفاوت است و شما خیابانهای مختلف را برای بنزین ارزانتر، طی میکنید، این کار شما، در واقع در هزینههای سوخت شما تغییر چندانی ایجاد نمیکند. حتی ممکن است که هزینههای سوخت با مسافت بیشتر، افزایش نیز پیدا کند. اینجاست که برنامهای مثل «گزبادی» به کار میآید. این برنامه قیمتهای مختلف سوختهایی مانند بنزین و دیزل را در نقاط مختلف با فرمتی ساده، در اختیار قرار میدهد و دیگر نیازی به گشتزنی در منطقه نیست. حتی میتوانید جهت مناسب را برای رسیدن به نقطه مورد نظر از برنامه بخواهید.
Dynolicious Classic
قیمت: ۸/۹۹ دلار.
سیستم عامل: iOS
دیگر نیاز به هزینه کردن صدها یا هزاران دلار برای تجهیزات ثبت دادههای عملکرد یک خودرو نیست. برنامه «داینولیشس» از حسگرهای داخل آیفون برای تشخیص شتاب و قدرت تولیدی موتور استفاده میکند. خروجی این برنامه، زمان سرعتگرفتن خودرو از صفر تا ۶۰ مایل بر ساعت و همچنین زمان طی کردن مسیر یکچهارم مایل است. با این برنامه میتوان نمودار تغییرات را رسم کرد و مقایسه انجام داد. نوع کاملتر این برنامه با عنوان Dynolicious Fusion به قیمت ۱۲/۹۹ دلار، به شما این امکان را میدهد که نتایج به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید. در تستی که برای درستی نتایج این برنامه انجام شد، ۰/۱ تا ۰/۳ ثانیه، خطا مشاهده شد.
Repair Pal
قیمت: رایگان.
سیستم عامل: iOS و اندروید.
مکانیکهای خودرو، معمولاً زیاد قابلاعتماد نیستند. گاهی پیش میآید که برای برطرف کردن مشکلی از خودرو، باید تمام مکانیکهای شهر را بگردید. با کمک برنامه «ریپیر پال» دیگر احتیاجی به این کار نیست. فقط نوع ماشین خود و تعمیر لازم را انتخاب کنید. برنامه، مبلغ مورد انتظار را برای تعمیر در محل زندگیتان برآورد میکند. در واقع، این برنامه بر اساس سایت repairpal.com طراحی شده و همان کارآیی را دارد.
Witness Driving
قیمت: ۰/۹۹ دلار.
سیستم عامل: iOS و اندروید.
دوربینهای داشبورد یکی از بهترین محافظان شما در برابر تخلفات بیمه، رانندگان ناشی و جریمههای ناخواسته هستند؛ چیزی که باید برای داشتن آن بین ۵۰ تا ۳۳۰ دلار هزینه کنید. امّا خیلی ساده فقط با قیمتی کمتر از یک دلار، میتوان گوشی هوشمند خود را برای این کار آماده کرد. برنامه «شاهد رانندگی» همه چیز را از جمله زمان حرکت، تاریخها، سرعت، مکانها و شتاب، ثبت میکند. همچنین یک ویژگی هشدار تصادف در برنامه به صورت ارسال ایمیل وجود دارد که البته کارآیی آن در هنگام تصادفهای ناگهانی، مورد سؤال است. همچنین یک سپر باد برای گوشی مورد نیاز خواهد بود که قیمتی زیر ۱۰ دلار دارد.
Waze
قیمت: رایگان.
سیستم عامل: iOS و اندروید.
این برنامه کاربردی آنقدر امتحان خود را به خوبی پس داده که گوگل بیش از یک میلیون برای خرید آن هزینه کرده است. «ویز» برنامهای بیش از یک راهنمای نقشه است و به صورت شبکه اجتماعی، اطلاعات را از رانندگان مختلف جمعآوری میکند و بر این اساس، مواردی مانند ترافیک نقطه به نقطه شهر، تصادفات و قیمت بنزین را تخمین میزند. همچنین اگر مأمور راهنمایی رانندگی جایی در اطراف شما حضور داشت، به شما اطلاع میدهد. وقتی مسیری با ترافیک سنگین روبرو باشد، این برنامه، بهترین مسیر را برایتان انتخاب میکند. همچنین، کنترل ترافیک تنها محدود به اتوبانها نیست و خیابانهای شهری را نیز شامل میشود. برنامه «ویز» تنها یک برنامه راهنمای نقشه عالی نیست، بلکه یک برنامه رایگان، بهتر از هر برنامه دیگری است که باید برای آنها پول پرداخت کرد.
Honk
قیمت: ۰/۹۹ دلار.
سیستم عامل: iOS
حتماً تا به حال برایتان پیش آمده که در یک گردهمایی با جمعیت زیاد، اتومبیل خود را در بین انبوهی از وسایل نقلیه پارک کردهاید و هنگام بازگشت، در مورد پیدا کردن محل پارک کردن آن، دچار مشکل شدهاید. با برنامه کاربردی «هونک»، میتوانید با GPS نقطه پارک کردن را مشخص کرده و با خیال راحت به سراغ کار خود بروید. حتی میتوان با عکس و صدا نیز برای پیدا کردن خودروی پارک شده، نشانه گذاشت. همچنین این برنامه به شما مدت زمان پارک را به شما نشان میدهد و محدودیت زمان را به شما یادآوری میکند.
وقتی از ماشین فاصله میگیرد، با کمک این برنامه میتوانید نزدیک جا برای نوشیدن قهوه، خودپرداز یا پمپ بنزین را پیدا کنید و وقتی برمیگردید، یک سیستم جالب، دور و نزدیک شدن به محل پارک خودرو را به شما نشان خواهد داد.
Car Minder Plus
قیمت: ۲/۹۹ دلار.
سیستم عامل: iOS
بسیاری از ما برای نگهداری خودرو، وقت چندانی صرف نمیکنیم؛ چیزی که برای یک صاحب خودرو، بسیار مهم باید باشد. «کار مایندر پلاس» این کار را راحت میکند. این برنامه تیم نگهداری شخصی شما در جیب شماست. وقتی زمان یک رسیدگی مشخص برای ماشین میرسد، این برنامه به شما یادآوری میکند و برای همین، همه برنامههای سرویس و تعمیر را در خود ثبت میکند. به این منظور باید تمام موارد را از راهنمای خودرو به آن منتقل کنید؛ چیزی که ممکن است زمانبر باشد، ولی ارزشش را دارد. همچنین، «کار مایندر» مصرف سوخت شما را نیز کنترل میکند و میتواند برای آن یک نمودار مقایسه ارائه دهد. بهتر از همه اینها، قابلیت مدیریت چند وسیله نقلیه به صورت همزمان است.
Real Racing
قیمت: رایگان.
سیستم عامل: iOS و اندروید.
کمی سرگرمی هم بد نیست. بازیهای اتومبیلرانی خوب برای گوشیهای هوشمند به راحتی پیدا نمیشوند. «مسابقات واقعی ۳» گرافیک بسیار بالایی دارد و افکتهای صوتیاش فوقالعاده است. این بازی، شما را به شدت درگیر خود خواهد کرد. البته از آن بازیهای سنگین است و بیشتر از یک گیگ از حافظه را به خودش اختصاص میدهد، ولی این را هم در نظر داشته باشید که «رایگان» است و ماشینهایی مثل آئودی R8، بوگاتی ویرون، لامبورگینی آونتادور، مکلارن F1، پاگانی زوندا و پورشه ۹۱۸ در آن خواهید دید.
PlugShare
قیمت: رایگان.
سیستم عامل: iOS و اندروید.
وقتی یک هیبرید پلاگین و یا یک خودروی تمام الکتریکی داشته باشید، پیدا کردن نزدیکترین محل ایستگاه شارژ، همیشه با مشکلاتی همراه است. برنامه کاربردی «پلاگشیر» این کار را برای شما ساده میکند و نزدیکترین ایستگاه شارژ را به شما نشان میدهد و همچنین نوع ایستگاه و خالی بودن آنها را نیز مشخص میکند. ایستگاههایی مانند سوپرشارژر های تسلا را نیز میتوان به لیست اضافه کرد. این برنامه بر اساس سایت plugshare.com است و همانند سایت میتواند جهت رانندگی را نشان دهد و ارتباط با صاحبان شارژرها برقرار کند.
Augmented Driving
قیمت: ۲/۹۹ دلار.
سیستمعامل: iOS
فرض کنید دارید یک ماشین قدیمی را میرانید و از برخورد با چیزی در مقابل و یا گذشتن از خطوط آن خبر ندارید. «اوگمنتد درایوین» با هشدار برنامهریزی شده، شما را خیر میکند. به این منظور، این برنامه به اطلاعات مشاهدهای از دوربینها متکی است و با کمال تعجب، اطلاعات دقیقی را برداشت میکند. شاید در مورد گذشتن از خطوط، زیاد درست عمل نکند، ولی در مورد برخورد در جلو، کارآیی مناسبی دارد. تنظیمات اولیه نیز زیاد سخت نیست و در چند دقیقه میتوان آنها را انجام داد.
زیگما
۱۴ آبان ۱۳۹۲هی خدا.ما تو این فکریم کی پراید ضبطش سی دی خور میشه.بعد اونا به چه فکری هسن!!
slr722
۱۴ آبان ۱۳۹۲الان هر نرم افزاری که برا ios هست برا اندروید هم هست…
نمیدونید بدونید…
LAMBORGHINI DIAM
۲۴ آبان ۱۳۹۲اقا اینا به درد ایران نمی خوره!!!!!!
جلال
۱۴ آبان ۱۳۹۲سلام
همه برنامه ها مال IOS
دم اپل رو گرم بهترین سیستم عامل رو داره
IOS……………. لایک
اندروید………….دیس لایک
محسن.د
۱۴ آبان ۱۳۹۲خودم اندروید دارم ولی IOS لایک!
زیگما
۱۴ آبان ۱۳۹۲اندروید هم ماله گوگله.خیلی مسخرس.انحصاراً در اختیار امریکاس.شعار ما…..:D
زیگما
۱۴ آبان ۱۳۹۲شوخی کردما.بعد نگین این یارو همون مسیحه :D
km
۱۴ آبان ۱۳۹۲هر جفتشون شاخن ولی IOS یه سروگردن از اندروید بالا تره مث بنز و BMW
LAMBORGHINI DIAM
۲۴ آبان ۱۳۹۲اندروید خیلی بهتره . از هر لحاظ!!!!!!
I Love Ferrari
۱۴ آبان ۱۳۹۲اپل چون آمریکاییه بهترینه.
زیگما
۱۴ آبان ۱۳۹۲اندرویدم مال گوگله.اونم امریکاییه.خیلی مسخرس.انحصار طلب های امریکایی /مرگ بر امریکای جهان خوار(خار؟؟؟) :D
LAMBORGHINI DIAM
۱۴ آبان ۱۳۹۲زور نزنید . بهترین گوشی ساز HTC است . هم از لحاظ CPU و هم از لحاظ کیفیت ساخت و صفحه نمایش!!!!!!
محسن.د
۱۴ آبان ۱۳۹۲چه فایده وقتی هیچکدوم تو ایران کار نمیکنه! (به غیر از اون بازیه!)
Kurosh
۱۴ آبان ۱۳۹۲تشکر؛ جالب و مفید بود…
امین
۱۴ آبان ۱۳۹۲ساز و کار ک پایه همشون یکیه!
میلاد . فقط المان . فقط بنز .
۱۴ دی ۱۳۹۲درود.
وما همچنان اندر خم یک کوچه هستیم.
((( ایران و المان )))
ali
۱۴ آبان ۱۳۹۲الان من میخام برم بشینم پشت پراید نمیدونم از کدوم از اینا استفاده کنم دقیقا یکی راهنمایی کنه ؟!
ali
۱۴ آبان ۱۳۹۲به گفته اون دوستمون که گفت ما منتظریم ظبط پراید سی دی خور بشه باید بگم یکی از اشناهمون پراید خریده بعد از اون همه که بهش گفتیم نخر و خرید بعدشم نفرینش کردیم … الان میگه ظبط رو ماشینش نیست و میگه سایپا 70 80 تومن بخاطر همین از قیمت ماشین کم کرده… پس ظبطم دیگه روش نمیذارن … :)))
اسی 2160
۱۴ آبان ۱۳۹۲سایپا چند ماه رو پراید ضبط نمیزاره پراید جزو ماشین حساب نمیشه اثلن در باره پراید حرف نزنید ارزش حرف زدن نداره کلاس آدم میاد پایین به خدا
Fast
۱۴ آبان ۱۳۹۲اینا رو ول کنین،برید اینجا قیمتا رو ببینین ، واقعا یادش بخیر.چقدر همه بلانسبت خر بودن نرفتن بخرن،چقدر ناز میکردن،یکی میگفت : یه روزی آرزوی جوونامون میشه پراید،دیدین شد.دیگه چیزی نمیگم خودتون برین ببینین.http://www.pedal.ir/%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87/%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%A7%D9%88%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF/
مهدی
۱۴ آبان ۱۳۹۲پراید که هیچ ولی میخرن بازم. در مورد برنامه هاهم که عالین ولی به قول محسن چه فایده برا ما که نیست ؟!!!!!!!
از اینا هم نیمیخوایم یکم سرعت این اینترنت کوفتی رو بالا ببرن بسمونه
شهاب
۱۴ آبان ۱۳۹۲بالاس که دیگه چی میخوای از خدا ؟!
اینترنت با سرعت 1MB/s داریم ، موقع دانلود میرسه به 20KB/s !!!
کلا از ریشه همه چیمون خرابه ، دستمونم که زیر سنگه !
مهدی
۱۵ آبان ۱۳۹۲شهاب جان چی بگم هممون همین جا زندگی میکنیم.
parsa
۱۴ آبان ۱۳۹۲خسته نباشی به مدیران ایران خودرو وسایپا که برای سود بیشترضبط رو از ماشیناشون در اوردن
واقعا خسته نباشی!
LAMBORGHINI DIAM
۱۴ آبان ۱۳۹۲چند وقت دیگه موتورش هم از روش بر میدارن تا فقط بشه دکوری!!!!!
HAMED_Z3
۱۵ آبان ۱۳۹۲داخل ایران هیچی مثل GPS نمیتونه کمک کنه با این همه جاده های بدون علامت و تابلوهای راهنمایی مسیر!!!
حسن
۱۶ آبان ۱۳۹۲سلام علی آقا
کلمه ضبط املائیش اینجوریه نه ظبط
حسام
۸ شهریور ۱۳۹۴این یک نمونه به درد بخور و رایگان با زبان فارسی برای اندروید را امتحان کنید :
https://cafebazaar.ir/app/com.anasoftco.mycar/?l=fa