متفرقه

با سیستم EYES هرچه جلو ماشین مقابل هست را ببینید!

برای همه ما پیش‌آمده است که در یک جاده دو طرفه پشت یک وسیله نقلیه گیر بیافتیم و مجبور به سبقت گرفتن از آن شویم، برای این‌که سبقت امنی داشته باشیم باید قوانین مختلفی که برای سبقت در چنین جاده‌هایی وضع شده، را رعایت کنیم، اما نیازی به گفتن نیست که امن‌ترین و ساده‌ترین حالت این است که ما هر آنچه در مقابل ماشین جلویی قرار دارد را ببینیم. خب، این کار به‌وسیله سیستم EYES امکان‌پذیر خواهد بود. این سیستم که توسط محققان دانشگاه پلی‌تکنیک والنسیا اسپانیا، طراحی و توسعه یافته، برای اجرا نیاز به تجهیز وسایل نقلیه به یک دوربین ویدئویی و سیستم‌های ارتباطی وای‌فای دارد.

EYES system
EYES system

درحال حاضر با استفاده از وسیله نقلیه مجهز به این فن‌آوری ارتباطات، با نزدیک شدن به خودرو جلویی، به‌طور خودکار یک تصویر ویدئویی زنده از دوربین آن به گوشی هوشمند و یا تبلت شما ارسال می‌شود. راننده می‌تواند با بررسی دستگاه تلفن همراه خود بهترین زمان را برای سبقت بی‌خطر انتخاب کند.

حتی در شرایطی که چند اتومبیل پشت سر هم جلوی شما قرار گیرند، این فن‌آوری قادر به شناسایی موقعیت خود و ارتباط با تمام خودروها خواهد بود. علاوه بر این، به دلیل این‌که وسایل نقلیه به‌سادگی بتوانند اطلاعات بین خودروهای مجاور را به اشتراک بگزارند، نیازی به دسترسی به اینترنت نیست و همه کارها توسط ارتباط وای فای انجام می‌شود.

EYES system
EYES system

البته در نسخه اجرایی این طرح می‌توان به‌جای دوربین جداگانه از رادار یا دوربین نصب شده در جلوی خودروهای مجهز به کروز کنترل تطبیقی استفاده کرد و همچنین به‌جای تبلت یا گوشی هوشمند از صفحه‌نمایش سیستم صوتی مجهز به وای فای استفاده کرد.
این درواقع اولین بار و یا حتی دوم بار نیست که سیستمی شبیه به این، معرفی می‌شود. سامسونگ هم به‌تازگی یک کامیون کانسپت”شفاف”، که نمایی از مسیر مقابل را بر روی صفحه‌نمایشی در پشت آن تریلر نمایش می‌داد پرده‌برداری کرد. پیش از سامسونگ هم، محققان دانشگاه پورتو پرتغال از سیستمی با نام See-Through پرده‌برداری کردند که کاملاً شبیه سیستم EYES کار می‌کند، البته این سیستم برای نمایش از یک صفحه‌نمایش LCD شفاف که در شیشه جلو قرار می‌گیرد، استفاده می‌کند. با راه‌اندازی چنین سیستمی بی‌شک آمار تصادفات کاهش چشمگیری خواهد داشت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مهرداد فراهانی

مهندس صنایع و از علاقه‌مندان تکنولوژی و خودرو هستم، قبل از پیوستن به پدال در وب‌سایت های خبری دیگر در حوضه آی‌تی می‌نوشتم و وظیفه سردبیر و مدیریت وبسایتی در زمینه آی‌تی و خودرو را هم دارم. درحال حاضر مفتخر به نویسندگی در سایت پدال هستم.

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. Mercedes-Benz

    ۲۲ تیر ۱۳۹۴
    سوابق: (30 ديدگاه)

    سیستم خوبیه این که میشه روی مانیتور هر ماشین هم قابل اجرا باشه عالیه!
    انشاءالله تو ایران هم رایج شه.
    امیدوارم که حوادث رو کمتر کنه :)))

  2. احسان آرسنالی

    ۲۲ تیر ۱۳۹۴
    سوابق: (1949 ديدگاه)

    ایشالله شصت سال دیگه این خبر رو میشنویم
    پرایت صبا 4448″مجهز به ارتباط مادون قرمز همراه با ملک الموت :
    روش کار هم اینکه باید سپر ماشین ها رو بهم بچسبونین و بعد بلافاصله وصل بشین به خدا

  3. Ehsan

    ۲۲ تیر ۱۳۹۴
    سوابق: (1251 ديدگاه)

    جالبه من دو سال پیش در مورد چنین سیستمی فکر میکردم ، یکی از دوستان میگفت هر طرحی به ذهنتون میرسه سریع بروید برای ساختنش چون شاید همزمان با شما چند نفر دیگر در این دنیا همین طرح به ذهنشان رسیده باشه ( واقعا حرف درستی میزد )

    1. amir

      ۲۲ تیر ۱۳۹۴
      سوابق: (21 ديدگاه)

      منم یه همچین ایده ای دارم اما خیلی کامل تر و بهتر بدون نیاز به دوربین و .. با حداکثر ۲۰۰ هزار تومنم قابل نصب روی هر ماشینی هست
      اما هنوز علمشو ندارم که عملیش کنم:)

  4. محمد

    ۲۲ تیر ۱۳۹۴
    سوابق: (512 ديدگاه)

    متاسفانه توی ایران امار تصادفات وکشتها وزخمیها بیدادمیکنه…به نظرمن نسبت به این گونه رانندها که باجون وزندگی ادما بازی میکنن نباید بی تفاوت بود…من روزانه شاهدبسیاری از افرادی هستم که همه قانون رانندگی رو زیر پامیزان وبا جون بسیاری راحت بازی میکنن…این چنین ادمایی رو باید به شدت مجازات وتنبیه کرد..اگه نمیتونن خب پشت رول نشینن که بازندگی خیلیا بخوان بازی کنن
    بسیاری پیش اومده که بخاطر نادانی فردی نزدیک بوده من جونمو ازدست بدم..باچنین فردی چه کاری باید کرد؟؟؟ایاباید راحت بهش گفت بیخیال وازکنارش گذشت؟؟؟؟ این بار من جان سالم به در بردم ایا باخطاهای این فرد دیگران میتوانند جان سالم بدرببرند؟؟؟
    کسایی که پشت رول میشینید…توروخدا قانون رو رعایت کنید…باخودتون وخانوادتون وجون وزندگی دیگرون بازی نکنین
    بیشتر تصادفات بخاطر عجله وسرعت وعدم توجه به قانون هست..همین سه مورد رو رعایت کنید محشرمیشید
    دیر رسیدن بهتراز هرگز نرسیدن هست..!!! کافیه به این جمله کمی فکرکنید…
    تورو خدا تورانندگی نهایت دقت روکنید…

    1. amir

      ۲۲ تیر ۱۳۹۴
      سوابق: (21 ديدگاه)

      من به نظرم باید مراکزی رو تاسیس کنن تا این انسان ها رو به اونجا منتقل کنن شاید بهتر شد وضعیت روانی اینها
      و اگرم نشد هر جا اتفاقی افتاد و مقصر اینجور افراد بودن،جریمه های غیر مالی تایین کنن مثلا یه دستش و قطع کنن یا …

    2. Reza :: nur Deutschland :: nur der Mercedes

      ۲۲ تیر ۱۳۹۴
      سوابق: (2283 ديدگاه)

      درود
      چیزی که میخوام بگم در مخالفت با کامت شما نیست بلکه بحثی در کنار اونه
      من نمیدونم این چه تفکریه که بین مردم ما به وجود آوردند که خود ما همش عامل تصادفیم و هی دائم تو اخبار میگن عامل انسانی دلیل تصادفات ایرانه
      عه چه جالب!!!!!
      پس تو اروپا عوامل حیوانی عامل تصادف هستند حتما که اینقدر تلفاتشون در قیاس با ما نا چیزه…..
      من نمیگم مردم مقصر نیستند..چرا هستند تو ایران 90 درصد تصادفات حالا بیشتر یا کمتر ولی آیا این اشتباه باید به قیمت جون انسان تموم بشه؟!؟!؟!
      شما فکر کردید تو آلمان برخورد شهاب سنگ عامل تصادفاته؟!؟!؟! یا رانش زمین؟ یا چه میدونم حمله فضایی ها ؟!؟!؟!
      نه خیر آقایان همه جای دنیا این اشتباه انسانه که سبب اکثر تصادفات میشه
      برین کمی در این جوامع آمریکا و اروپا تحقیق کنید و ببینید (مثال میگم) 4 تا جوون آمریکایی از کاباره بیرون امده هر کدوم یه بطری مشروب سر میکشن و در حالت مستی کامل 250 تا تو اتوبان ها تخته گاز میرن…اونم با اون ماشین های آمریکایی
      پلیس هم که از خداشه میوفته دنبالشون با سرعت 300 تا هم جوونا کیف میکنن هم پلیس………!!!!!!!!!!!!
      اگه اونا خلف کارن ما که جوجه خلاف کار هم نیستیم!
      فرق ما با اونا اینه که ماشیناشون در حدی ایمنی داره که جان سرنشینانش رو تا حد بالای تضمین کنه و اتوبان ها کیفیت قابل قبولی دارند نه مثل اینجا که پریدمون 0.5 ستاره ایمنی (و به روایتی بدون ستاره ایمنی) هستش و جاده هامونم در کیفیتی در حد رالی داکار داره!
      بازم میگم نمیگم فرهنگ رانندگی بی تاثیره نه اصلا…و این ها اصلا با هم قابل قیاس نیستند که بگیم کدوم مهمتره
      اگه تصادف یه بیماری باشه فرهنگ رانندگی پیشگیری از بیماری خواهد بود که مسلما از درمان (یعنی امنیت ماشین به هنگام تصادف) بهتر خواهد بود اما آیا میشه به صرف پیشگیری از درمان غافل بود؟؟؟؟

  5. احمد باقری

    ۲۳ تیر ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    سیستم خیلی خوبیه. ولی باید قابلیت اطمینان بالایی داشته باشه، چون کوچکترین نقصان در این سیستم، میتونه مشکلات جدی به بار بیاره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا