متفرقه

چه کسی در قبال تصادفات خودروی بدون راننده مسئول است؟

مسئولیت تصادفات خودروهای بدون راننده با کیست؟ برایان واکر اسمیث کارشناس حقوقی تکنولوژی‌های نوظهور همچون خودروهای بدون راننده، پاسخ می‌دهد.

rinspeed-4-interior
برای اولین بار در ماه مارس بود که خودرویی بدون راننده از سانفرانسیسکو به مقصد نیویورک حرکت کرد. آیا اصلاً این کار قانونی است؟

این سؤالی است که برایان واکر، استادیار علم حقوق از دانشگاه کارولینا درصدد پاسخ به آن برآمده است. او کارشناس مسائل حقوقی در خصوص خودروهای بدون راننده است. برایان آینده ای را می‌بیند که در آن تصادفات ریشه‌کن می‌شوند، مسئولیت‌ها تغییر حالت می‌دهند و ما را ترسی فرا خواهد گرفت که آن را قبلاً در زمان اولین رانندگی مان در جاده تجربه کرده بودیم.

Bryant Walker Smith
برایان می‌گوید:

مردم از من می‌پرسند: “آیا تو مسئول خودروهای بدون راننده هستی؟” و من پاسخ می‌دهم: “بله، اما من از ماشین‌های امروزی واقعاً می‌ترسم.” هرساله سی هزار نفر در جاده‌های آمریکا جان خود را از دست می‌دهند و بیش از یک میلیون نفر در این حوادث دچار جراحت می‌شوند. ۹۴% این تصادفات به خاطر اشتباهات انسانی رخ می‌دهد.”

با استفاده از خودروهای بدون راننده، در عمل انسان از جایگاه تصمیم‌گیری سقط می‌شود. با این توصیف، مسئولیت رانندگی از شخصی که سابق بر این پشت فرمان می‌نشسته گرفته شده و به گروهی از مهندسین کمپانی خودروساز داده می‌شود که موقعیت‌های مختلفی که ممکن است یک خودرو در آن قرار بگیرد را پیش‌بینی و شبیه‌سازی می‌کنند. بسیاری از مسئولیت‌ها متوجه کمپانی‌های خودروسازی، طراحان و تأمین کننده سیستم‌های خودرو خواهند شد.

Audi Self-Driving Car
با استفاده از سیستم‌های خودکار، مسئولیت‌های مردم به‌سرعت کاهش خواهد یافت. اما مسئله اینجاست که قانون چقدر کشش این موضوع را دارد.

خودروها نیز تجربه کسب خواهند کرد. آنها مقادیر زیادی داده را بین خود ردوبدل خواهند کرد و به‌مرور زمان باهوش‌تر خواهند شد. دقیقاً مثل فناوری موبایل و اینترنت مردم با این مسئله کنار خواهند آمد که مزیت‌های تکنولوژی، مضراتی را نیز به همراه خواهد داشت. مانند در دسترس قرار گرفتن اطلاعات آنها در فضای اینترنت. در آینده شما از خودرویی خودران استفاده خواهید کرد و خواهید گفت: “می‌خواهم به یک رستوران خوب بروم” و دیگر برایتان مهم نخواهد بود که شما را به کجا خواهد برد. در آن صورت باز هم آسیب‌پذیر خواهیم بود ولی به شیوه ای دیگر. هکرها خواهند توانست اتومبیل شما را هک کرده و اختلالاتی در سیستم مسیریابی آن به وجود بیاورند که شما را در رفت‌وآمد دچار مشکل خواهد کرد.

Self-Driving car hacker
اما سؤال اینجاست برای بهره بردن از چنین تکنولوژی، متحمل چه میزان ریسکی خواهیم شد؟

۴۰ درصد مرگ و میر جاده ای در اثر اشتباهات رانندگان غیر هوشیار و مست اتفاق افتاده است. اما یک خودرو هیچ‌گاه نمی‌تواند مست باشد.

منبع: popsci

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مهرداد شیدایی

نویسنده و مترجم اخبار و مطالب خودرو در سایت پدال

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. AHMADREZA

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (376 ديدگاه)

    آقای شیدافر بسیار ممنون از مطلب به روز و جدید و جذابی رو که برامون گذاشتید

    تشکر مجدد از سردبیر عزیز پدال و اقای شیدافر به خاطر اینکه منبع رو هم اخر مقالات درج میکنید که بسیار مفید و خوبه این کار

  2. AliZeus

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (416 ديدگاه)

    تو رو خدا دغدغه خارجیا رو باش دغدغه های ما جهان سومی ها رو باش…
    ما بین پراید و تیبا موندیم، اونا بفکر قوانین و اصول تکنولوژی آینده!

    1. mds

      ۷ خرداد ۱۳۹۴
      سوابق: (219 ديدگاه)

      بعضى از ایرانیا چه کارهایى که نمیکنن!! آدم شاخ در میاره !
      دیشب رفته بودم یه فلش بگیرم.. 30 هزار تومن به مغازه دار دادم دو تا 10 تومنى بود دو تا هم 5 بومنى جلو چشام یکى از ده تومنیا رو با یه 5 ت، از تو صندوقش عوض کرد بعد میگه 25 تومن بم دادى!!! به چشام نگاه میکنه بهم دروغ میگه !!
      اینقدر زدمش تا دیگه همچین غلطایى نکنه تازه این اولین بارى نبود که به همچین ادمایى بر میخورم چند سال پیش هم برام این اتفاق افتاد

      بعضیا واقا لیاقتشون بدتر از پرایده

      1. رضا

        ۷ خرداد ۱۳۹۴
        سوابق: (1691 ديدگاه)

        عجب بابا

  3. Mahdi

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (65 ديدگاه)

    هک سیستم هدایت ماشین ها هم خیلی جالب میشه ولی در عین حال خطرناکه!
    مثلا توی جاده داری حرکت میکنی که یهو میبینی ماشینت دیگه به حرف و دستور تو کاری نداره و از جای دیگه کنترل میشه!!!

  4. Mostafa&S

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (317 ديدگاه)

    داداش همین اتفاق امروز صبح تو پمپ بنزین واسم افتاد چی بگه آدم هموطنامونن دیگه…

  5. احمد باقری

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (4711 ديدگاه)

    بودن یا نبودن، مسأله این است

  6. علی

    ۷ خرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (105 ديدگاه)

    میتونم روزی رو تصور کنم رانندگی تو خیابون ممنوع میشه و اگر میخوای رانندگی کنی باید بری تو پیست های خارج شهر و ماشین کرایه کنی واسه نیم ساعت. چه دنیای کسل کننده ای بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا