شرکت ژاپنی پاور ایکس برنامهای عجیب برای تولید یک جایگاه شارژ سیار دارد. این جایگاه شارژ سیار در واقع تانکر ۱۴۰ متری خواهد بود که باتری هایی با ظرفیت انرژی ۲۴۱ مگاوات ساعت را در دریا حمل خواهد کرد.
ایده تولید این تانکر بسیار ساده است: انرژی تجدید پذیر معمولاً مسافتهای قابل پیمایش مناسبی را تولید میکند بنابراین میتوان یک کشتی برقی پر از باتری را تولید کرد و از آن برای شارژ سایر زیرساختها سود برد؛ اما چرا از کابل زیر دریایی برای این منظور استفاده نمیشود؟ سؤال خوبی است! پاور ایکس میگوید ژاپن با دریاهای عمیق احاطه شده و هر روز نیز زمینلرزههای شدیدی در آنجا رخ میدهد و به همین خاطر استفاده از تانکر بزرگ مشکلاتی همچون ایجاد اختلال در کابلهای زیر دریایی و صرف زمان زیاد برای تعمیر آنها را رفع میکند. همچنین هزینههای زیاد مرتبط با ارتباطات ولتاژ بالا کاهش مییابند.
این شرکت میگوید برای مردی چکش به دست همهچیز همانند یک میخ خواهد بود. پاور ایکس چندین شرکت تولید باتری دارد و به همین خاطر است که ساخت کشتی پر از باتری را ایدهای خوب میداند. ۹۶ ماژول باتری لیتیوم آهن فسفات با ابعادی در حد کانتینرهای استاندارد برای این کشتی در نظر گرفته شدهاند. البته کنترلرها و واحدهای شارژ نیز همراه باتریها خواهند بود. پروتوتایپ این پروژه که فعلاً با نام باتری تانکر ایکس شناخته میشود خیلی در دریا تردد نخواهد کرد. در حقیقت وجود آب برای سیستمهای حملونقل برقی یک کابوس محسوب میشود بنابراین حداکثر شعاع حرکتی این کشتی قبل از خالی شدن باتری تنها ۳۰۰ کیلومتر خواهد بود.
پاور ایکس میگوید نسخه تولیدی کامل این کشتی شاید حدود ۴۱۹۰ گیگاوات ساعت الکتریسیته را در هر سال و با استفاده از منابع تجدید پذیر حمل کند تا تقاضای برق ۱۰۰ کیلومتر دورتر را تأمین نماید. در شهر اوموری که زیرساختهای برقی مهیا شده شاهد حذف تدریجی فرایند تولید برق با استفاده از سوختهای فسیلی خواهیم بود. این کمپانی میگوید اگر ۴ کشتی در این مسیر به کار گرفته شوند هزینه حملونقل انرژی حدود ۰.۱۷ دلار به ازای هر کیلووات ساعت خواهد بود. شایان ذکر است هزینه متوسط برق مصرفی خانوارهای ژاپنی حدود ۰.۲۵ دلار بوده و بنابراین ۰.۰۷ دلار اختلاف در هر کیلووات ساعت بین شرکتهای تولیدکننده برق از منابع انرژی تجدید پذیر، توزیع و فروش تقسیم خواهد شد.
این کشتیها از مکانیسمهای کنترل آلایندگی و آتشسوزی برخوردار خواهند بود و واضح است که چنین چیزی بسیار حیاتی خواهد بود. نسخه تولیدی کشتی یاد شده بسیار بزرگتر از این پروتوتایپ خواهد بود و قرار است میزان لیتیوم حمل شده در آن ۸ برابر بیشتر باشد بنابراین میزان برق تولیدی آن به ۲ گیگاوات ساعت میرسد که برای تأمین برق حدود ۷۰ هزار خانه آمریکاییها برای یک روز کامل کفایت میکند. آتش گرفتن این میزان باتریها میتواند یک فاجعه کامل باشد. البته ما این ایده را از نظر زیستمحیطی کم گیجکننده میدانیم زیرا حدس میزنیم کشتیها بدون استفاده از فولاد کربن خنثی تولید خواهند شد و بنابراین در طول مراحل تولید خود آلایندگی را بر جای خواهند گذاشت. با این وجود پاور ایکس تولید کشتیهای یاد شده را بهصرفه میداند و زیرمجموعه جدیدی با نام اوشن پاور گرید را تأسیس کرده تا این تکنولوژی را تجاریسازی نماید. با تکمیل طراحی پروتوتایپ موردبحث، ژاپنیها به دنبال تولید باتری تانکر ایکس در سال ۲۰۲۵ هستند و تستهای داخلی و بینالمللی آن قرار است از سال ۲۰۲۶ آغاز شود. برای این پروژه بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه جمع شده و پاور ایکس میخواهد با برخی شرکتها درباره تجاریسازیاش همکاری نماید.
امیر
۱۱ خرداد ۱۴۰۲عجب ایده خوبی 👏👏
فریمانی
۱۲ خرداد ۱۴۰۲ایده بهتر
استفاده از مولد برق با آب هستش که همین الان در شهریار کرج نمونه ای ساخته شده
و نمونه های زیادی توسط افراد کم نام و نشون و بی سرمایه در دست بررسی هست !!!!
امیدوارم روزی برسه که این افراد در کشورمون دیده بشن ، نه اینکه مجبور به فرار بشن !
phonix
۱۲ خرداد ۱۴۰۲ژاپن در حال ساخت یک نیروگاه بزرگ اقیانوسی هست که از انرژی جبه های اب اقیانوسی برای تولید برق استفاده میکنه
https://www.bloomberg.com/news/features/2022-05-30/japan-s-deep-ocean-turbine-trial-offers-hope-of-phasing-out-fossil-fuels
منصور
۱۳ خرداد ۱۴۰۲از آب نمی شود برق تولید کرد. ربطی هم به جغرافیا ندارد. بهتر است امیدوار باشید افراد اندیشمند و دانا در کشورمون دیده بشوند نه مدعیانی که حاظر به اثبات ادعایشان در نزد هیچ مرجع علمی و معتبری نیستند
کاربر
۲۹ مرداد ۱۴۰۲انرژی هیدروژنی از اب میگیرند ، یعنی غیر ممکن نیست ، اما بسیار مشکل هست.
زمانی ما میگفتیم آب اتش میگیرد تصورمان خیالهای عرفا بود داستان های تخیلی، اما در واقع آب خودش بزرگترین سوخت هست.
فقط شکافت آب ، انرژی زیادی برای استخراج هیدروژن میخواهد بسیار پر هزینه هست.
نمونه دیگر نیروگاه های هسته ای همجوشی هست که از ایزوتوپ های خاص در اب استفاده خواهند کرد .
الان برنامه فضایی ایلان ماسک و سایر شرکت ها ببینید ، یک ستاره دنباله دار یخ زده یا سیارک یخ زده یا دارای هیدروژن ، حکم یک میدان نفتی در زمین دارد.
هیدروژن سوخت فضاست. اینده جهان متحول میکند
مجتبی .
۱۱ خرداد ۱۴۰۲سرعت پیشرفت صنعت وعلم واقعا زیاده. همین چند سال پیش اگه کسی همچین ایده ای رومطرح میکرد سریع بستری میشد اما حالا واقعیت پیدا کرده. حمل انرژی الکتریکی باکشتی.
Amiro
۱۱ خرداد ۱۴۰۲به درد باتری به باتری کردن با کشتی های دیگه هم میخوره 😂😂😂😂😂
مجتبی .
۱۱ خرداد ۱۴۰۲سرعت پیشرفت علم وتکنولژی عجیب زیاده. همین چند سال پیش اگه کسی این ایده رو معرفی میکرد سریعا بستری میشد اما حالا عملی شده. حمل انرژی الکتریکی اونم باکشتی!!!
محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال
۱۱ خرداد ۱۴۰۲برای مردی چکش به دست
همهچیز، مانند میخ خواهد بود
………………………
مثلهای ژاپنی هم قشنگن
datsun
۱۱ خرداد ۱۴۰۲این دو ضرب المثل شون هم با حاله
اگر یک نفر میتواند کاری را انجام دهد، تو هم میتوانی آن را انجام دهی. اگر هیچ کس نتواند کاری را انجام دهد، تو باید آن را انجام دهی ،
به خاطر میخی نعلی افتاد
به خاطر نعلی اسبی افتاد
به خاطر اسبی سواری افتاد
به خاطر سواری جنگی شکست خورد
به خاطر شکستی مملکتی نابود شد
و همه این ها به خاطر کسی بود که میخ را خوب نکوبیده
حسین دهمرد
۱۱ خرداد ۱۴۰۲ژنراتور دیزلی شدنی تره