اگرچه خودروهای الکتریکی همانند محصولات درونسوز دی اکسید کربن آزاد نمیکنند اما هیچ خودرویی کاملاً بدون آلایندگی نیست و مخصوصاً زمانی که فرایند ساخت را در نظر بگیرید این موضوع برجستهتر خواهد شد؛ اما تیمی از دانشجویان دانشگاه آیندهوون هلند تلاش داشتهاند به این هدف یعنی آلایندگی صفر نزدیک شوند. این تیم یک خودروی آلایندگی صفر یا ZEM را تولید کرده و تا حد ممکن تلاش داشته به هدف بدون آلایندگی دست یابد. به این ترتیب هم در فرایند ساخت و هم در زمان استفاده، آنها از تکنولوژیهای جدید برای کاهش اثرات تولید و استفاده از خودرو روی محیطزیست سود بردهاند.
یکی از اعضای این تیم میگوید:
خودروی ما با هدف به حداقل رساندن آلایندگی دی اکسید کربن در زمان تولید، استفاده و پایان عمر خود تولید شده است.
به همین منظور خودروی این دانشجویان با استفاده از پلاستیک بازیافتی زیاد که با تکنولوژی پرینت سهبعدی به شکل صحیحی درآمدهاند تولید شده است. از جمله بخشهای پلاستیکی این خودرو میتوان به مونوکوک و پانلهای بدنه اشاره کرد. دانشجویان دانشگاه آیندهوون هلند در کنار استفاده از این متریال تلاش داشتهاند هیچگونه ضایعاتی بر جای نماند. اما نکته جالب اینکه خودروی موردبحث از فیلتر ویژهای سود میبرد که در واقع دی اکسید کربن را در زمان رانندگی از هوا میگیرد. به گزارش پدال و به نقل از carscoops، این تیم میگوید محصول جدیدشان میتواند در هر ۲۰ هزار کیلومتر تا ۲ کیلوگرم گاز گلخانهای را جذب کند.
این تیم اذعان میکند میزان دی اکسید کربن جذب شده زیاد نیست و برای اینکه بتوان عملکرد یک درخت را در جذب گازهای گلخانهای شبیهسازی کرد به ۱۰ خودرو نیاز خواهد بود؛ اما اگر فیلتر در مقیاس بزرگتری بکار برود اثر آن قابلتوجه خواهد بود. تیم یاد شده این فیلتر را ثبت اختراع کرده است. لوئیس دِ لات مدیر این تیم میگوید:
خودروی ما هنوز یک کانسپت است اما ما قبلاً دیدهایم که امکان افزایش ظرفیت این فیلتر در سالهای آینده وجود دارد. گرفتن دی اکسید کربن از هوا پیششرط جبران آلایندگی تولیدی در فاز توسعه و بازیافت است.
این تیم خلاق میگوید فیلترهای یاد شده در آینده میتوانند به راحتی در جایگاههای شارژ نصب شوند. تا به اینجا ثابت شده این فیلترها سریعا پر میشوند و با هر ۳۲۰ کیلومتر یکبار آنها را خالی کرد؛ اما دانشجویان این دانشگاه در حال حاضر از صنعت خودرو برای رساندن پروژه خود به خط پایان کمک خواستهاند. یکی از مدیران دانشگاه آیندهوون میگوید:
ما هماکنون از صنعت خودرو میخواهیم به ما کمک کند و طبیعتاً به همکاری با آنها فکر خواهیم کرد. ما هنوز فاز توسعه محصول خود را به پایان نرساندهایم و میخواهیم در سالهای آینده قدمهای بزرگتری برداریم. ما از خودروسازان میخواهیم نگاهی به این پروژه داشته باشند.
hitman
۲۸ شهریور ۱۴۰۱اینو باید بیارن ایران
تهران یه نفس راحتی بکشه
بهراد
۲۸ شهریور ۱۴۰۱هزارتا از اینارم بیارن مسئولین گل ما یه راه برا گند زدن به هوای تهران پیدا میکنن…
عاشق پدال
۲۹ شهریور ۱۴۰۱شهرایی مثل تهران مکزیکو سیتی نیو دهلی به خاطر موقعیت جغرافیاییشون الوده هستن و اشتباه بزرگ شدن.
تهران دور تا دورش کوهه. شما یه بار برو بام تهران. شب باشه. ببین چقدر شهر اشتباهیه.
میبینی نباید شهر تهران بزرگ میشد. نهایتا ۲ میلیون جمعیت.
و شهرایی مثل تهران میدونی چرا اصلا بزرگ میشن؟ برا کنترل. کنترل ثروت امنیت جمعیت اقتصاد. منظورم از کنترل این نیست که دست یکی دو نفر باشه. منظورم اینه از نظر امنیتی بشه راحت کنترل کرد و اقتصاد مملکت فرو نپاشه. کشورایی مثل ایران راهکارهای دیگه ایی برا ساخت اجتماع و مملکت دارن.
این راهکار دولتهای استانی و محلی هست. یعنی دخالت اداری اجرایی اقتصادی از همون استان انجام بشه. به جز مثلا بحث هایی مثل مالیاتها و قوانین پایه ایی. این راهکار معمولا برا کشورایی که بیشتر از ۵ میلیون جمعیت دارن اعمال میشه. حالا فکرشو بکن ما ۸۶ میلیون جمعیت داریم و راهکاری که برا کشور تببین کردن بر خلاف اصوله.
جمعیت رو باید پراکنده کرد
Ali_x76
۲۸ شهریور ۱۴۰۱خب فیلتر که کربن هوا رو جذب کرد و بعد تخلیه شد، تکلیف کربن چی میشه؟
حالا شاید فکرشو کرده باشن ولی یاد اون جوک قدیمی افتادم، که دو نفر بودن، یکی چاله میکند و دومی بلافاصله پر میکرد.
اینا هم ممکنه گفته باشن ما فعلا کربن هوا رو جمع میکنیم، اینکه بعدش چی بشه رو یکی دیگه فکر کنه :)
Payfast
۲۹ شهریور ۱۴۰۱کربنشم میدن تسلا رو پلد پیاده کنه :)
A.A.S
۲۸ شهریور ۱۴۰۱خب خودرو هارو برقی نکن همین تکنولوژی رو توی خودرو های بنزینی سوپر اسپرت به کار ببرند هرچند اعتقاد دارم باید تمام خودرو های غیر سوپر و هایپر اسپرت باید برقی بشن
خان
۲۸ شهریور ۱۴۰۱قیافه که اصلا نداره ولی خوب چون به محیطزیست کمک می کنه دوسش دارم😐🤓
۹۱۱
۲۸ شهریور ۱۴۰۱اینو از ماشین درختی ریچارد هموند اسکی رفتن.😃😃😅😅
GTC فقط المانی و انگلیسی و ایتالیایی
۲۹ شهریور ۱۴۰۱افرین به ان دانشجویان
دانیال
۲۹ شهریور ۱۴۰۱طرح خیلی خوبی به نظر میاد کاش حمایت بشه