متفرقه

چگونه هوش مصنوعی توان پیمایش خودروهای برقی را افزایش می‌دهد؟

شرکت فالکن در حال استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش درگ آیرودینامیک در سطح لاستیک خودروهای برقی است.

هوش مصنوعی اگرچه در برخی زمینه‌های هشدار دهنده و خطرناک همچون تولید ویدئوهای غیرواقعی بکار رفته اما موارد استفاده مثبت زیادی نیز برای آن وجود دارد. برای مثال شرکت صنایع سومیتو رابر که مالکیت فالکن را در اختیار دارد در حال استفاده از هوش مصنوعی به عنوان بخشی از ابزارهایی است که با نام شبیه‌ساز آیرودینامیک لاستیک شناخته می‌شود. هدف از این کار کاهش درگ آیرودینامیک و بهبود شعاع حرکتی خودروهای برقی است.

هدف این شرکت بهبود حداکثری سطوح برخورد لاستیک با جاده است و نتایج به دست آمده از این تکنولوژی نیز در توسعه نسل بعدی لاستیک‌های فالکن که مصرف انرژی کمتری خواهند داشت بکار گرفته خواهد شد. قرار است لاستیک‌های موردبحث در سال ۲۰۲۷ راهی بازار شوند. همچنین باید دانست طرح آج، فرمولاسیون ترکیبات تایر و طراحی دیواره قبلاً نقش مهمی در کاهش مقاومت چرخشی لاستیک خودروهای درون‌سوز و برقی داشته‌اند. مهندسان از مدت‌ها پیش به دنبال کاهش مقاومت چرخشی لاستیک‌ها بوده‌اند. زمانی که لاستیک با مانعی در جاده برخورد کرده و شکل نرمال آن تغییر می‌کند انرژی مصرف می‌شود و زمانی که لاستیک دوباره به شکل عادی خود بازمی‌گردد نیز مقداری انرژی به‌صورت گرما تلف می‌شود که در نهایت منجر به کاهش کارایی خودرو خواهد شد. به همین خاطر است که چندین دهه تجربه در زمینه بهبود کارایی لاستیک‌ها به دست آمده و جدیدترین تکنولوژی‌های تست و بررسی لاستیک‌ها برای کاهش حداکثری مقاومت چرخشی آن‌ها بکار گرفته می‌شود.

از مدت‌ها پیش دانسته شده که آیرودینامیک لاستیک در حال چرخش با بدنه اطراف آن در ارتباط است و طراحی بهینه آن‌ها می‌تواند تأثیر زیادی روی بهبود راندمان آیرودینامیکی خودرو داشته باشد. به همین خاطر است که خودروسازان توجه زیادی به طراحی جزئیات محصولات خود می‌دهند و ویژگی‌هایی همچون کانال‌های جریان هوای اطراف جلوپنجره و سپر را در نظر می‌گیرند تا درگ آیرودینامیکی کاهش یابد.

مقاومت هوا هم‌اکنون در خودروهای برقی اهمیت دو چندانی پیدا کرده زیرا درحالی‌که خودروهای درون‌سوز بیش از ۵۰ درصد انرژی حاصل از سوزاندن بنزین را به‌صورت گرما از دست می‌دهند، قوای محرکه برقی بسیار کاراتر هستند و بنابراین مقاومت هوا نقش مهم‌تری در اتلاف انرژی این دسته از وسایل نقلیه بازی می‌کند. سومیتو می‌گوید سهم لاستیک‌های یک خودروی درون‌سوز در درگ آیرودینامیک به ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌رسد درحالی‌که با اضافه شدن مقاومت چرخشی در خودروی برقی این رقم به ۳۴ تا ۳۷ درصد افزایش خواهد یافت. ابزار شبیه‌ساز آیرودینامیک تایر سومیتو داده‌های واقعی خودروها را با مقاومت هوای اطراف لاستیک ترکیب کرده و محاسبات لازم را انجام می‌دهد و سپس نوبت به تحلیل‌های هوش مصنوعی می‌رسد.

نمایش بصری جریان هوا نشان می‌دهد که حتی بر روی بهترین بافت دیواره جانبی لاستیک نیز چرخش‌های بزرگی با شکسته شدن جریان هوا ایجاد می‌شود و درگ افزایش می‌یابد. در همان زمان تحلیل هوش مصنوعی تأثیر انحراف لاستیک به خاطر وزن خودرو را نیز در نظر می‌گیرد. این تکنولوژی همچنین شبیه‌سازی را فراهم می‌کند که به مهندسان شرکت در ارائه طرح بهینه دیواره جانبی لاستیک به‌ منظور حداقل درگ کمک خواهد کرد. آیا هوش مصنوعی در این زمینه جواب می‌دهد؟ تست‌های تونل باد که در کنار تحلیل‌های هوش مصنوعی انجام می‌شوند برای تائید نتایج حاصل از شبیه‌سازی بکار رفته‌اند و نشان داده‌اند که جریان هوای پشت تایر چگونه کاهش یافته است. همچنین طراحی بهتر دیواره جانبی لاستیک باعث کاهش درگ در مقایسه با یک تایر استاندارد می‌شود. استفاده از هوش مصنوعی همچنین نشان دهنده نقش مهم طراحی دیواره جانبی تایر در مقاومت اطراف لاستیک است. قطعاً این تکنولوژی در آینده نقش‌های مهم‌تری را در صنعت خودرو بر عهده خواهد گرفت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۵ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۶ دیدگاه‌ها

  1. ..Hossein

    ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
    سوابق: (157 ديدگاه)

    جدیدا مقاله‌هاتون خیلی جذاب‌تر از قبل شدن.
    ممنون از تیم پدال

    موافقم 9
    مخالفم 1
    1. محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال

      ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
      سوابق: (3038 ديدگاه)

      سلامت باشید
      روزانه چند بار بیش از ۱۵ منبع معتبر خارجی برای انتخاب مطلب مناسب، بررسی و پالایش می‌شن
      نکته جالب اینکه مردم ما چندان علاقه‌مند فناوری و دانش خودرو نیستن، اطلاعات ماشین خارجی که هیچ وقت هم به ایران نمیاد براشون جالب تره

      موافقم 11
      مخالفم 1
      1. علی جردن

        ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
        سوابق: (2107 ديدگاه)

        اتفاقا اخبار تکنولوژی برامون جذاب تره چون نمی خواییم عقب مونده تر از این باشیم مردم ایران لطفا همه ی اخبار مربوط به تکنولوژی ها را مرتب پست کنید سپاس گزارم

        موافقم 11
        مخالفم 1
        1. A-Z

          ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
          سوابق: (302 ديدگاه)

          منم خیلی به اینجور مقالات علاقه دارم

          موافقم 7
          مخالفم 1
  2. Galant.VR4(JDM)

    ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
    سوابق: (1414 ديدگاه)

    چه جالب افزایش توان پیمایش با کاهش ضریب درگ!
    این قسمتش جالبه: هدف این شرکت بهبود حداکثری سطوح برخورد لاستیک با جاده است واقعا برای من عجیب و قابل تحسینه
    آیرودینامیک به لاستیکا رسیده و عملی شدنش باعث پیشرفت برقی ها میشه
    (کلیپ یا مستندی دربارش نیست؟)

    موافقم 8
    مخالفم 1
  3. S

    ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
    سوابق: (162 ديدگاه)

    عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا