تأسیسات تست هایپرلوپ EPFL اروپا رکورد طویلترین سفر داخل کپسول خلأ دنیا را ثبت کرده است. این دستاورد میتواند امیدها به حملونقل پرسرعت را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیک کند.
ایده هایپرلوپ که اولین بار در سال ۲۰۱۳ و توسط ایلان ماسک مدیرعامل تسلا مطرح شد شامل وسایل نقلیه قطار مانندی است که با سرعتهای بالا درون لولههای خلأ تردد میکنند و این کار از طریق تکنولوژی شناور مغناطیسی صورت میپذیرد. از آنجایی که خبری از آبوهوا، ترافیک و یا مقاومت هوا نیست بنابراین این قطارهای مغناطیسی میتوانند در داخل هایپرلوپ به سرعت ۱۲۰۰ کیلومتر برساعت برسند.
به نظر میرسد اخبار مربوط به هایپرلوپ در سالهای اخیر کم رنگتر شده اما بهطور کامل حذف نشده است. تأسیسات EPFL سوئیس در حال تست تکنولوژی هایپرلوپ خود با نام پروژه LIMITLESS بوده است. این واژه که یکی از عجیبترین مخففهای چند سال اخیر به شمار میرود ظاهراً مخفف عبارت Linear Induction Motor Drive for Traction and Levitation in Sustainable Hyperloop Systems است. بههرحال باید گفت پروژه موردبحث یک مدل ۱ به ۱۲ از هایپرلوپ است که از لولهای به قطر ۴۰ سانتیمتر و مسیری به طول ۱۲۵.۶ متر تشکیل میشود. در مجموع ۸۲ تست در پروژه یاد شده و با فشار ۵۰ میلی بار انجام شده است. بیشترین مسافتی که وسیله نقلیه درون هایپرلوپ طی کرده ۱۱.۸ کیلومتر و بالاترین سرعت نیز ۴۰.۷ کیلومتر برساعت گزارش شده است.
همین تست رکورد طویلترین فاصله طی شده درون کپسول خلأ را به خود اختصاص داده و اگر مقیاس واقعی را در نظر بگیریم این فاصله معادل ۱۴۱.۶ کیلومتر خواهد بود. همچنین با هماهنگسازی سرعت در حالت کوچک شده با مقیاس واقعی، وسیله نقلیه درون هایپرلوپ میتواند به سرعت ۴۸۸ کیلومتر برساعت دست یابد که عملکرد بسیار سریعی است اما سریعترین رکورد سرعت هایپرلوپ در دنیا نیست.
چند ماه پیش موسسه صنایع هوافضای چین توانست در یک تست کوتاه به سرعت ۶۲۳ کیلومتر برساعت دست یابد. با اینکه هنوز کارهای زیادی باقی مانده اما تستهای پروژه LIMITLESS نشان میدهد هایپرلوپ همچنان میتواند امید برای تردد پرسرعت در مسیرهای طولانی باشد.
مهدی
۱۹ آبان ۱۴۰۳یادمه این پروژه کنسل شده و بود به یه شرکت خصوصی دیگه واگذار شده بود جالبه که هنوز بیخیالش نشدن ولی خب به نظرم هزینه های نگهداری این مدل انجام اصلا مقرون به صرفه نباشه
SMS
۲۰ آبان ۱۴۰۳پروژه خوبیه و کاربردی ولی اگه لوله نشت کنه …