متفرقه

چه اتفاقی برای باتری‌های معیوب خودروهای برقی می‌افتد؟

یکی از نگرانی‌های مهم درباره خودروهای برقی سرنوشت باتری‌های آن‌ها پس از پایان طول عمرشان است. اگرچه دفن آن‌ها در زمین اولین ایده‌ای است که به ذهن می‌رسد اما چندین شرکت در حال کار روی حل این مشکل و بازیافت باتری‌ها هستند.

یکی از شرکت‌های پیشرو در این زمینه لی سایکل است که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شده و می‌خواهد باتری‌های لیتیوم یونی را بازیافت کند. همانند تمامی باتری‌های لیتیوم یونی، باتری بکار رفته در خودرویی همچون نیسان لیف و همچنین آیفون‌های قدیمی به پایان راه خود می‌رسند و نهایتاً این باتری‌ها قابلیت شارژ خود را از دست می‌دهند و می‌بایست تعویض شوند. اینجاست که سؤال مهمی پیش می‌آید: چه اتفاقی برای باتری‌های قدیمی و خراب می‌افتد؟ با تکنیک‌های بازیافت جدید روش‌هایی برای نجات این باتری‌ها و حتی استفاده از قطعات آن‌ها در باتری‌های جدید وجود دارد.

لیتیوم، کبالت، مس و نیکل از عناصر تشکیل دهنده باتری‌های خودروهای برقی هستند و آن‌ها را می‌توان همانند عناصر خالص بازیافت کرد و از این نظر محدودیتی وجود ندارد. شرکت لی سایکل روی چنین فرایندی تمرکز دارد و کارخانه‌ای در آریزونا تأسیس کرده است که کار بازیافت هر نوع باتری لیتیوم یونی را انجام می‌دهد. فرقی نمی‌کند که باتری موردبحث در تسلا مدل S بکار رفته باشد یا باتری یک دمنده معمولی باشد چراکه لی سایکل به لطف راه‌حل مبتنی بر آب خود تمامی باتری‌ها را بازیافت می‌کند.

به عبارت دیگر، این شرکت باتری را ذوب نمی‌کند بلکه از روش خاصی برای جداسازی تمامی اجزای باتری در سه بخش استفاده می‌کند. در پایان خط بازیافت این سه بخش حاوی بازمانده‌های پلاستیکی، آلومینیوم و مس و توده مشکی خواهند بود. توده مشکی حاوی لیتیوم، نیکل و کبالت است. پس از دسته‌بندی این مواد، بخش‌های حاوی توده مشکی به محل دیگری جهت جداسازی بیشتر ارسال خواهند شد. از آنجا به بعد شرکت‌ها می‌توانند باتری‌های لیتیوم یونی را با استفاده از این مواد بازیافتی تولید کنند. لی سایکل می‌گوید کارخانه آریزونا می‌تواند هر ساله ۱۸ هزار تن باتری لیتیوم یونی را دریافت و تا ۹۵ درصد منابع باتری را بازیافت نماید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۵ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۹ دیدگاه‌ها

  1. مجتبی .

    ۴ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1231 ديدگاه)

    بازیافت باطری مورد مهمی هست که اگه بدون آِایندگی انجام بشه فوق العادس.

    موافقم 37
  2. M.83

    ۴ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (205 ديدگاه)

    روش خاصش چیه ک نمیگن

    موافقم 5
    مخالفم 1
  3. 제네시스

    ۴ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (406 ديدگاه)

    تو یوتیوب یه کانالی هست ، در مورد باتری هایی که در اینده ممکنه بیان و نیاز به شارژ کردن ندارن ویدئو ساختن در واقع با یکبار شارژ تا چند دهه نیاز به شارژ مجددشون نیست یکی از اجزای مهم برای ساخت این نوع باتریها الماس مصنوعی هست

    موافقم 9
    مخالفم 4
  4. Enzo Ferrari 2008

    ۴ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1208 ديدگاه)

    لیتیوم بازیافت میشه؟؟

    1. heshmat021

      ۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (411 ديدگاه)

      طبق ویدیو تا 95 درصد باطری بازیافت میشه که لیتیوم هم جزوشه دیگه
      نکته جالب ارزون تر بودن تولید باتری از مواد بازیافتی نسبت به تولید اولیه است

      موافقم 6
      مخالفم 1
    2. Mad.z.Max

      ۵ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (1864 ديدگاه)

      من همین سوال شما رو توی منابع بلاد کفر _ :)) _ سرچ کردم. گویا از اونجا که لیتیوم و حتی باقی فلزاتی که برای ساخت باتری استفاده میشن، به دفعات نامحدود قابل استفاده ی مجدد هستن.

      1. محمد مهدی

        ۵ شهریور ۱۴۰۲
        سوابق: (39 ديدگاه)

        شما آقای صابر دوچرخه سوار نیستید ؟
        لحنتون به نظرم آشنا اومد ، البته جسارت برداشت نشه

        1. Mad.z.Max

          ۵ شهریور ۱۴۰۲
          سوابق: (1864 ديدگاه)

          من نه، اسمم محمد هست :)

  5. احسان

    ۶ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (152 ديدگاه)

    امیدوارم که این روش ها پیشرفته تر بشن،برق مصرفی از انرژی های پاک و راندمان باتری ها بیشتر بشه ، چون واقعا حجم آلودگی و گرمایش زمین زیاد شده، تو ایران که اثراتش مشهوده با این همه تو ایران برخی در مقابل تمام شدن دوران ماشین های درونسوز بنزینی و دیزلی ماتم گرفتند!!!! انگار نه انگار که روز به روز بارش ما کمتر ،هوامون آلوده تر و آب و هوامون گرمتر شده. البته که آخر سر نه ماشین خوب درون سوز گیرمون اومد و نه ماشین الکتریکی خوب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا