متفرقه

علاقه بسیار کم رانندگان به تکنولوژی خودران

خودروسازان و غول‌های تکنولوژی در حال توسعه تکنولوژی رانندگی خودکار هستند اما به نظر می‌رسد اکثر مصرف‌کنندگان به این موضوع اهمیتی نمی‌دهند.


اگرچه مطالعات و نظرسنجی‌های پیشین نشان داده‌اند که رانندگان نظرات گوناگونی درباره این تکنولوژی دارند اما خبر جدیدی که منتشر شده جنبه‌ی تاریک این قضیه را نشان می‌دهد. بنا به نتایج جدیدترین نظرسنجی ایمنی خودروی کانسومر ریپورتز، تنها ۱۱ درصد رانندگان که به دنبال خرید خودرویی جدید یا کارکرده در دو سال آینده هستند خواهان خودرویی مجهز به تکنولوژی خودران بوده‌اند.

self driving
اگرچه سیستم‌های نیمه خودران باعث افزایش ایمنی می‌شوند اما به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان تکنولوژی‌های قدیمی‌تر همچون دوربین دنده‌عقب، حسگرهای پارک و هشدارهای نقاط کور را ترجیح می‌دهند. به‌طور ویژه باید گفت ۵۱ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند مجهز بودن خودرو به دوربین دنده‌عقب یا سیستم هشدار عقب خودرو مهم است. سیستم‌های هشدار نقاط کور نیز اهمیت بالایی دارند زیرا ۴۵ درصد افراد آن را مهم دانسته‌اند.


هر سه سیستم ایمنی یاد شده به همراه سیستم‌های هشدار نقاط کور باعث کاهش استرس رانندگی مخصوصاً در زمان رانندگی در بزرگراه‌های شلوغ می‌شوند. با توجه به این موضوع به نظر می‌رسد عدم علاقه اکثر رانندگان به تکنولوژی خودران سورپرایز کننده است.


همان‌گونه که کانسومر ریپورتز می‌گوید، داده‌های موسسه بیمه ایمنی بزرگراهی آمریکا نشان می‌دهد سیستم‌های هشدار نقاط کور می‌توانند میزان تصادفات را تا ۱۴ درصد کاهش دهند. به همین منوال دوربین‌های دنده‌عقب نیز می‌توانند موجب کاهش ۱۷ درصدی تصادفات شوند.

محبوبیت این سیستم‌ها تنها جنبه شگفت‌انگیز ماجرا نیستند زیرا تنها ۲۸ درصد افراد از سیستم کروز کنترل تطبیقی به عنوان ویژگی‌ای مهم نام‌ برده‌اند. همچنین تنها ۲۱ درصد افراد سیستم دستیار حفظ خودرو بین خطوط را مهم دانسته‌اند.

Volvo Self Driving
تعدادی از دلایل احتمالی برای عدم علاقه مشتریان به ویژگی‌های ایمنی وجود دارد. از جمله دلایل می‌توان به هشدارهای اشتباه، دخالت خودرو در فرایند رانندگی و نبود اعتماد به تکنولوژی‌های جدید اشاره کرد. دیگر دلیل احتمالی این است که مشتریان با چنین تکنولوژی‌هایی آشنا نبوده و یا اینکه مزیت‌های آن‌ها را هنوز تجربه نکرده‌اند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. SAEED Z

    ۱ مرداد ۱۳۹۷
    سوابق: (480 ديدگاه)

    آینده صنعت خودرو علیرغم مزیت های مفید, داره به جایی کشیده میشه که لذت رانندگی و جنبه احساسی ارتباط با ماشین خیلی کمرنگ تر میشه. الکتریکی شدن, تکنولوژی خودران و …
    لذت بردن از صدای سوپراسپرت V12 کجا و سوپراسپرت الکتریکی کجا !
    یا تفاوت بین لذت رانندگی درگیر کننده و یه خودران !!
    هرچیز خوب به دست بشر از بین میره…

    1. شایان

      ۱ مرداد ۱۳۹۷
      سوابق: (191 ديدگاه)

      زمانی هم که خودرو های امروزی داشتن شکل میگرفتن خیلیا میگفتن که در آینده کسی لذت اسب سواریو نمیچشه اما مشخ شد که لذت دیگه ای فراهم اومده حتما شکل این نوع تفریحات عوض میشه مثلا در آینده قطعا میتونن برن کره ماه اونجا تفریح کنن یا به کرات دیگه سفر کنن

      1. SAEED Z

        ۱ مرداد ۱۳۹۷
        سوابق: (480 ديدگاه)

        درسته. این چرخه همیشه بوده و ادامه داره. انسان متناسب با چالش های هر زمان به دنبال پیشرفته و ماشینا هم از این قضیه مستثنی نیستند. منتهی عقیده من راجع به ماشینا اینه که بیشتر الکتریکی ها اون لذتی که از یه ماشین اسپرت با سوخت فسیلی میبریم رو ندارن!
        مثلا به نظر شما لذت روندن یه تسلا مدل S P100D بیشتره یا M5 ؟؟!

        1. شایان

          ۱ مرداد ۱۳۹۷
          سوابق: (191 ديدگاه)

          کامال باهات موافقم خودم صدای یه موتور 8 سیلندره آمریکایی و یا موتورای 12 سیلندر ایتالیاییو با هیچی عو نمیکنم
          ولی این موتورای برقی یه خوبیم داره اونم اینه که دیگه واشر سرسیلندر نمیسوزونه:))))

  2. آرین

    ۱ مرداد ۱۳۹۷
    سوابق: (94 ديدگاه)

    منم به رانندگی سنتی معتقدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا