زیل (ZiL) مخفف عبارت روسی Zavod imeni Likhachova به معنای «کارخانهای به نام لیخاچوف» و عنوان یک کمپانی ساخت اتومبیل، تراک، وسایل نقلیه نظامی و تجهیزات سنگین در مسکوی روسیه است. تراکهای این کمپانی به تعداد زیاد در فیلمهای مرتبط با «جنگ سرد»، و همینطور در کشورهای در حال توسعه دنیا دیده میشوند. امّا در مورد خودروهای «زیل» شرایط به این گونه نیست؛ شاید به این دلیل که این خودروها برای افراد عادی ساخته نشدهاند.
این کمپانی ابتدا کار خود را در سال ۱۹۱۶ با عنوان AMO آغاز کرد و به تولید تراک تحت لیسانس فیات میپرداخت. AMO پس از به قدرت رسیدن استالین، به Zavod Imeni Stalin یا ZiS تغییر نام داد. امّا پس از مرگ استالین، نیکیتا خروشچف تمام تلاشش را انجام داد تا نامی از وی بر جای نماند و در همین راستا، عنوان جدید ZiL انتخاب گردید. شمار تراکهای تولید شده در زیل بسیار زیاد بودند و در همین حال، مدل زیل ۱۳۱ احتمالاً بهترین آنها بود. امّا خودروهای لوکس نیز در میان محصولات زیل جایگاه مهمی داشتند و برای سالیان متمادی مسیر تولید را در پیش گرفتند.
در ادامه به برخی از بهترین نمونههای آنها اشاره میکنیم.
ZiS-101، سال ۱۹۳۵
این خودرو که از «غرب» الهام گرفته شده بود، از یک پیشرانه هشت سیلندر تخت استفاده میکرد و به فرمهای کوپه، کابریولت و آمبولانس دگردیسی داشت. ۱۰۱ با ظرفیت ۷ سرنشین و قدرت ۹۰ اسببخار گزینه رسمی استالین در طول سالهای جنگ جهانی بود.
ZiL-111، سال ۱۹۵۸
اینکه این خودرو ظاهری شبیه یک پاکارد دارد، چندان مهم نیست؛ آن هم وقتی که بدانیم که شورویها بعداً با ارتقای آن در سال ۱۹۶۲ سعی داشتند که حال و هوای یک کادیلاک فلیتوود را ایجاد کنند (این مدل 111G نامیده شد). این خودرو با پیشرانه روسی ۶ لیتری V8 که ۲۰۰ اسببخار قدرت داشت و آن را با استفاده از یک گیربکس اتوماتیک ۲ سرعته به چرخهای عقب انتقال میداد، از رانندگی و سواری بسیار نرمی در جادههای روسیه برخوردار بود. فیدل کاسترو یک نسخه کانورتیبل از ۱۱۱ را داشت؛ چرا که کوبا یک سرزمین آفتابی بود.
ZiL-114، سال ۱۹۶۴
شورویها در این سال یک بار دیگر به سراغ رکورد گینس در زمینه سنگینترین و عریضترین خودروی تولیدی رفتند. مدل ۱۱۴ دارای یک پیشرانه ۷ لیتری V8، یک گیربکس ۳ سرعته اتوماتیک، سیستم فرمان کمکی، پنجرههای اتوماتیک و قفل مرکزی بود و در کنار آنها، چهره یک کرایسلر ایمپریال و ترمزهای دیسکی در چهار چرخ برای اولین بار در یک خودروی روسی به کار رفت. طبق معمول، مقامات محلی میتوانستند از نسخههای سدان با فاصله محوری کوتاه (ZiL-117)، آمبولانس، یک کانورتیبل ۴ در و یک خودروی ویژه رژه نظامی با ارتفاع سقف بالاتر بهرهمند شوند.
مدل ZIL-115 در سال ۱۹۷۲، در واقع همان ۱۱۴ بود که از یک موتور بزرگتر ۷.۷ لیتری V8 استفاده میکرد.
ZiL-4104، سال ۱۹۷۸
4104 با وزن ۳۴۰۰ کیلوگرم از همان پیشرانه ۷.۷ لیتری V8 با قدرت ۳۱۵ اسببخار و حداکثر گشتاور ۶۰۷ نیوتنمتر بهره میبُرد. تنها ۱۰۶ دستگاه از این خودرو در طول ۵ سال ساخته شد و با توجه به میزان فولاد و چوب درختانی که برای تولید آنها هزینه شده، میتوان انتظار داشت که این خودروها هنوز هم در دنیای بیرون به حیات خود ادامه داده باشند. علاوه بر این، زیل تعداد محدودی نسخه استیشنواگن نیز از این مدل تولید کرده که احتمالاً وزن بسیار سنگینتری نیز خواهند داشت.
ZiL-41047، سال ۱۹۸۵
مدل جایگزین ۴۱۰۴، تنها با ارتقای طراحی همراه بوده و حیات خود را به صورت تولید محدود تا سال ۲۰۰۲ میلادی ادامه داده است. ضمن اینکه دولت روسیه تا به امروز از این «ماشینهای سیاهرنگ» استفاده کرده است. پس از مدل سال ۲۰۰۲، زیل پایان عملیات تولید خودرو در این کمپانی را اعلام کرد و تمرکز اصلی خود را بر روی ساخت تراک قرار داد. البته تولید همین تراکها نیز در ۲۱ دسامبر سال ۲۰۱۶ به انتهای خود رسید.
به گفته زیل، تیم خودروی کلاسیک و لیموزینهای ریاستجمهور همچنان بر روی ارائه یک شاهکار در آینده تمرکز خواهد کرد. امّا در همین حال، پس از فروش یک نسخه نسبتاً خام 4112R در سال ۲۰۱۲، هیچ نشانهای از در جریان بودن این پروژه دیده نمیشود. علاوه بر این، بیشتر مناطق صنعتی زیر نظر زیل به سرعت در حال تبدیلشدن به مناطق مسکونی است.
آخرین محصول زیل، یک ۴۳۲۷۶، یک تراک آبیرنگ است.
منبع: roadandtrack
علیرضا شایان
۱۱ دی ۱۳۹۵کمونیست تموم نمیشه
كاپيتاليسم
۱۱ دی ۱۳۹۵کمونیسم همین الان هم تموم شده ،چون فقط روی کاغذ خوب بود و جواب میداد اما در عمل یک سیاست ناکارامد بود
روسیه و چین دیگه عملا نظام های سرمایه داری شدند خصوصا چین ، فقط کره شمالی ، کوبا و چند کشور دیگه هستند که دارند نفس های اخر این تفکر از هم پاشیده رو میکشند… اون هم به قیمت تباه شدن زندگی مردمشون
GOD BLESS AMERICA
۱۱ دی ۱۳۹۵کمونیسم رسما به جهان بد معرفی شد تا کسی دیگه دنباله تفکر برابری رو نگیره.
و این توطئه ای بود که از اتاق های فکر آمریکایی/انگلیسی بیرون اومد، البته نقش محوری یهودیان در پشت پرده چندان دور از ذهن نیست.
ونوم
۱۱ دی ۱۳۹۵کمونیستا خودشون رو بد معرفی کردن تقصیر امریکاس حتما استالین هم 20 میلیون روس رو نوازش کرد
احسان(احسان سابق)
۱۱ دی ۱۳۹۵اقتصاد کشورمون کم و بیش رگه های سیاست های اقتصادی کمونیستی داره به همین دلیل دولت حق خودش میدونه که تو همه چیز اقتصاد دخالت کنه
mohsen
۱۲ دی ۱۳۹۵واسه من هیچ کدوم مهم نیست
واسه من مهم این هر کسی قدر توانایی که داره حقشو بگیره
نه اینکه یکی روزی 4 شیفت کار میکنه به زور پول اجاره و نونشو میگیره
یکیم قشنگ تمیز عالی 3 ضرب در 10 به توان n رو میزاره جیبش میره
Scuderia italia
۱۱ دی ۱۳۹۵ماشین هاش از خودروهای امریکایی الکو برداری شدن و ایده ی جدیدی از خودشون نداشتن…
اما انصافا خیلی شیک و زیبا هستند.
حسین
۱۱ دی ۱۳۹۵بخاطر اینکه درگیر جنگ داخلی و خارجی بوده!
ولی امریکا از جنگ جهانی دور بود!
Scuderia italia
۱۱ دی ۱۳۹۵نه دوست عزیز…
مطالعات تاریخیت خیلی کمه. اطلاعاتت در مورد جنگ جهانی نزدیک به صفره…
جدا از حمله ی ناوگان دریای ژاپن، به آمریکا در جنگ جهانی دوم خیلی هزینه کرد.
حمله ی پرل هاربر برای امریکا کلی تلفات داشت.
نتیجه این حمله برای نیروی دریایی آمریکا یک فاجعه کامل بود.۳۶۰ هواپیمای ژاپنی توانستند ۵ نبردناو بزرگ آمریکایی را به همراه ۳ کشتی کوچک تر غرق کنند. ۳ نبردناو دیگر به گونهای آسیب دیدند که توان عملیاتی خود را از دست دادند. علاوه بر آن، ۱۸۸ هواپیمای آمریکایی بر روی زمین نابود شده و ۱۵۵ هواپیمای دیگر آسیب دیدند. در پایان آن روز بیش از ۲۴۰۰ کشته و ۱۲۴۰ مجروح نیز بر دست نیروی دریایی آمریکا مانده بود.
این فقط یک نمونش بود.
اگر آمریکا به جنگ جهانی دوم وارد نمیشد برد آلمان در این جنگ تقریبا حتمی بود.
شاید یکی از مهم ترین عواملی که باعث شکست آلمان در استالینگراد و در چند کیلومتری دروازه های مسکو شد، سوق دادن قوای نظامی آلمان به سمت جبهه های جنگ با سربازان امریکایی و کانادایی بود.
کل مجموع تلفات آمریکایی ها در جنگ جهانی دوم 420000 نفر بود که در مقایسه با کشوری مثل پادشاهی انگلستان که یکی از کشور های اصلی درگیر در جنگ بود فقط 20000 نفر کمتره.
امریکایی ها در جنگ جهانی دوم خیلی هزینه دادند.
رامکال
۱۱ دی ۱۳۹۵مجید جان در کل کاری به حرف شما دوست عزیزم و اون یکی دوستمون ندارم اما من فکر میکنم که منظور ایشون این بود که در طی این جنگ خاک آمریکا و کارخونه هاش حالا به هر دلیلی که میخواد باشه بمباران نشدند و چیزی بصورت مستقیم روشون تاثیر مستقیم نداشت.
اون آماری هم که شما دادی اگر اشتباه نکنم شامل تلفات آمریکایی ها در هاوایی میشود.
ضمنا اون سربازان هم در آفریقای شمالی و اروپا کشته شدند.
البته بر عکس بعضی ها که وبسایت خودرویی رو به محل مهد کودک و بازی کامپیوتری و …. تبدیل کردند من نمیخوام از مسیر فکری سایت خارج بشم پس بنا بر این بهتره که همیشه فضای سایت رو در حد همین خودرو نگه داریم نه بحث در مورد ایدئولوژی کمونیسم و…..
در ضمن این رو در پایان اضافه میکنم که ژاپنی ها چند بار سعی کردند که از طریق زیردریایی هاشون هواپیماهای بمب افکنشون رو به ساحل آمریکا منتقل بکنند اما درست نمیدونم که تونستند جایی رو هم بمباران بکنند یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
محمد
۱۱ دی ۱۳۹۵دوستان عزیز تحریریه و کانال تلگرام سایت پدا؛ل بابت مطالب بروز و متنوعتون وبخصوص لینک دانلود قسمت های مختلف گرند تور صمیمانه ازتون تشکر میکنم.البته هر چند کپی غیر مجاز؛ضایع کردن حق عوامل اون فیلم یا سریال یا مستنده.ولی با وضعیت فعلی کار دیگه ای نمیشه کرد.حداقل در مورد برنامه های خارجی.بازم ممنون
علیرضا
۱۱ دی ۱۳۹۵طراحی و کمونیست و … به کنار ، با اون وزن و حجم موتور ، چقدر بنزین مصرف میکردن????
نوید جهرمی
۱۲ دی ۱۳۹۵22 تا 25 در100 کیلومتر.
Aria
۱۱ دی ۱۳۹۵۷۷۰۰ سی سی حجم موتور با بدنه چند تنی. خدا میدونه چقدر سوخت صرف میکنه.
حميد
۱۱ دی ۱۳۹۵هر شرکتی یک روز بسته میشه
علیرضا
۱۱ دی ۱۳۹۵حالا فکر کردید آمریکا کمونیست نیست 80 درصد سرمایه آمریکا دست فقط 2درصد جمعیتشه دو سوم خشکی های زمین تحت سلطه ملکه الیزابته این کمونیسم نیست؟!!!فقط شکلش عوض شده رنگ لعابش خوشکلتره
GOD BLESS AMERICA
۱۲ دی ۱۳۹۵اینی که شما گفتی دقیقا کاپیتالیسم (سرمایه داری) محسوب میشه یعنی نقطه مقابل کمونیسم.
سینا
۱۲ دی ۱۳۹۵4104 ترکیبی نوشته 17/100
Genius
۱۲ دی ۱۳۹۵ننگ بر مرام و مکتب کمونیستی که نه بخدا اعتقادی داره نه به دنیا و تابعین و دوستداران خودش رو صرفا با یکسری حرکات پوپولیستی سرگرم میکنه و اونها رو هم در دنیا و هم در عقبی سرشکسته و بی بهره میسازد!هرچند بحمدالله طی سالیان اخیر با فروپاشی اتحاد منحوس جماهیر شوروی و چرخش صد و هشتاد درجه ای چین و حتی اصلاحات اخیر در کوبا تنها میتوان از کره شمالی بعنوان تنها زنده نگاه دارنده مکتب اصیل کمونیسم یاد کرد اما بهرحال همچنان در گوشه و کنار جهان هستند دوست دارانش که گاه گاهی بلوا بپا میکنند!
Reza :: Deutschland :: Mercedes
۱۳ دی ۱۳۹۵کلا سواریاشو بیخیال شین فقط کامیوناشو بچسبین یه مدل داره Zil-135 فقط دلم میخواد طراحشو از نزدیک ببینم و بپرسم چرا؟
کامیونش دوتا موتور داره اونم با چه ارایشی یه موتور واسه 4 چرخ سمت چپ یه موتور واسه 4 چرخ سمت راست ! (8×8)
جدای ازین مورد هیچوقت سعی نکنین کد کامیون های روسی رو یاد بگیرین خیلی بد میشه من چند تا یاد گرفتم واسه هفت پشتم بس بود ولی اگه خواستین اینارو ببینین:
Ural 63099
KamAZ 63968 & 63988
MAZ 537
Ural 5323
KamAZ 6560
بّه علاوه موردی که بالا عرض کردم