هیچ کمبود منبعی از سوی بخشهای بازاریابی شرکتهای خودروسازی برای نامگذاری محصولاتشان وجود ندارد.
به نظر میرسد این روزها نامگذاریهای ترکیبی (اعداد و حروف) کنترل اوضاع را به دست گرفتهاند اما تاریخ پر از نامهای واقعی بوده است: از صفات عالیای چون سوپرا یا اینتگرا گرفته تا نامهای حیوانات مثل موستانگ یا پانترا و نام مکانهایی چون یوکان و مونته کارلو.
گاهی اوقات این نامها از مکانهایی که در آمریکا قرار دارند گرفته شدهاند. شورلت وابستگی ویژهی خود به بازار داخلی را نشان میدهد و محصولات خود را به نامهایی چون مالیبو، اورلاندو، کلرادو و تاهو مزین کرده است؛ اما این خودروساز در این بحث تنها نیست.
در حقیقت برخی خودروسازان خارجی نیز به خاطر برخی محصولات خود که نام مکانی آمریکایی را دارند شناخته شدهاند؛ اما برخلاف تویوتا تاکوما و یا هیوندای سانتافه که در آمریکا فروخته میشوند، همهی آنها به بازار آمریکای شمالی راه نیافتهاند. در ادامه لیستی از خودروهای اروپایی با نامهایی آمریکایی را ذکر کردهایم که در این بازار عرضه نشدهاند.
- فولکسواگن کالیفرنیا
- رنو آلاسکان
زمانی که شرکتی فرانسوی طراحی مخصوص خود را روی زیرساختی ژاپنی پیاده میکند چه نظری دارید؟ به این مورد نامی آمریکایی را نیز اضافه کنید؛ و این کاری همان کاری است که رنو با تولید نسخهی مخصوص خود از روی نیسان ناوارا انجام داده است. مرسدس بنز نیز کانسپت X کلاس خود را بر مبنای همین خودرو ساخته است. هر ویژگی بدنه منحصربهفرد بوده و رنو نام آلاسکان را برای آن انتخاب کرده است.
- فیات فری مونت
حتی نامگذاری گیجکنندهتر به فیات کرایسلر و مدل دوج جورنی در هنگام صادرات مربوط میشود. جورنی در اروپا، آمریکای جنوبی، استرالیا و بخشی از آسیا با برند فیات و نام فری مونت عرضه میشود. این نام میتواند مشتق شده از اسم John C. Frémont ژنرال و رهبر سیاسی آمریکایی باشد. شاید هم برگرفته از نام هر منطقهی دیگری باشد که به یاد این شخص نامگذاری شده است. مهمترین منطقه در این میان شهری در سانفرانسیسکو است.
- سئات تولدو
بله اینجا کمی موضوع را بسط میدهیم. سئات تولدو احتمالاً نام شهری در اسپانیا را دارد؛ اما تولدو نام شهری در اوهایو نیز هست، جایی که شما نمیتوانید خودرو یا مدل دیگری از سئات را بخرید چراکه سئات در بازار آمریکای شمالی حضور ندارد.
- آلفارومئو مونت رئال
خب لیست را با پر سروصدا ترین نمونه به پایان میرسانیم. زمانی که آلفارومئو اولین بار مفهومی خود با طراحی برتونه را در اکسپو ۶۷ مونت رئال به نمایش درآورد هنوز نامی برای آن انتخاب نکرده بود؛ بنابراین این کار به عموم مردم واگذار شد و کمپانی همین نام مونت رئال را برای مدل تولیدی انتخاب کرد. متأسفانه این شرکت ایتالیایی نتوانست از عهدهی قوانین زیستمحیطی برآید بنابراین این خودرو هرگز بهطور رسمی در مونت رئال و در هیچ کجای آمریکا فروخته نشد.
KING 918 (سلطان اشتوتگارت)
۲ آذر ۱۳۹۵مر30 شاهین جان عالی بود …….
مخصوصا فولکس کالیفرنیا
راستی فراری کالیفرنیا …….. یادتون نره …
خود کالیفرنیا خواننده هم داریم .. :-)
شاهین
۲ آذر ۱۳۹۵خواهش میکنم دوست عزیز
ارادت داریم :)
نوید جهرمی
۲ آذر ۱۳۹۵همیشه این شیوه که ماشینا اسم داشته باشن نه حروف و عدد رو ترجیح میدم. به ماشین ارزش بیشتری میده. امیدوارم کادیلاک و لینکلن هم به همون شیوه قدیمی اسم های با ابهتی برای محصولاتشون انتخاب کنن.
شهریار
۲ آذر ۱۳۹۵الان یهو دیدین اینا رو هم شماره گذاری نکردن… بالاخره اسمشون آمریکائیه دیگه!!
سعید
۲ آذر ۱۳۹۵این رنو الاسکان عجب پیکاپیه
احمد باقری
۷ آذر ۱۳۹۵طراحی آلاسکان، تهاجمی و باحال بود.