دیترویت شهری عجیب و زیبایی است که نام مستعارش موتور شهر است زیرا قلب صنعت خودروسازی آمریکا در دیترویت ضربان دارد. هر کس در این شهر زندگی میکند، عمدتاً بهطور مستقیم یا غیرمستقیم برای سه غول خودروسازی آمریکا یعنی فورد، جنرال موتورز و کرایسلر کار میکند. در دهههای اخیر نیز بسیاری از قطعه سازان و خودروسازان خارجی هم در این شهر کارخانهها، مراکز تحقیق و توسعه و… ایجاد کردهاند. از آنجایی مرکز اصلی خودروسازی ایالاتمتحده در دیترویت قرار دارد، این شهر یکی از مکانهایی است که میتوان جالبترین خودروهای ایالاتمتحده را در آن دید.
نه اشتباه نکنید شما سوپراسپرتهای گرانقیمت را در دیترویت نخواهید دید بلکه دیترویت جایی است که میتوان همچنان خودروهای فراموششده و نهچندان محبوب را در آن دید. در این شهر میتوان اکثر خودروهای عجیب ساخت آمریکا که برای چندین سال است تولیدشان متوقف شده و کاملاً فراموش شدهاند را مشاهده کرد که همچنان توسط مردم مورداستفاده قرار میگیرند چراکه قطعات این خودروها همچنان در دیترویت بهوفور یافت میشوند؛ بنابراین قصد داریم در این مطلب خودروهایی را معرفی کنیم که هنوز هم در تعداد بالایی در دیترویت یافت میشوند. همهٔ این خودروها آمریکایی بوده و همگی ۱۰ تا ۱۵ سال سن دارند.
خانوادهٔ ونهای جنرال موتورز شامل بیوک ترازا، شورلت آپلندر، پونتیاک مونتانا و ساترن ریلِی
این چهار خودرو، خانوادهٔ ونهای گذشتهٔ جنرال موتورز هستند که همگی روی یک پلتفرم ساخته شده و ظاهری بسیار شبیه به یکدیگر دارند. شما هماکنون در منطقهٔ متروی دیترویت میتوانید هر چهار نمونۀ این ونها در یک روز مشاهده کنید.
پونتیاک تورنت
پونتیاک تورنت نسخهٔ ریبج شده (تغییر برند داده شده) از نسل اول شورلت اکوئناکس است که این روزها تقریباً فراموش شده است اما هنوز هم میتوان تعداد زیادی از آنرا در دیترویت مشاهده کرد ازجمله نسخۀ اسپرت و قویتر GXP که ۲۶۴ اسب بخار قدرت دارد.
شورلت مالیبو مَکس
شورلت مالیبو مکس یک نیمه استیشن بود که با ظاهر جذاب و صندلیهای قابل تنظیم عقب، خودروی خوبی محسوب میشد. همچنین شورلت نسخهٔ اسپرت SS آنرا هم عرضه کرد که مجهز به یک پیشرانهٔ V6 با ۲۴۰ اسب بخار قدرت بود اما تمامی این نیرو به چرخهای جلو انتقال پیدا میکرد که موجب میشد رانندگی آن وحشتناک باشد به همین دلیل فروش بسیار پایینی داشت اما شما این روزها این شانس را دارید که یک شورلت مالیبو مکس SS را در دیترویت مشاهده کنید.
فورد اکسپیدیشن فانکمستر فِلِکس
فانکمستر فلکس یک نسخهٔ اسپرت از SUV فول سایز فورد اکسپیدیشن بود که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. این مدل یک نسخهٔ خاص و تولید محدود بود که تنها به تعداد ۶۵۰ دستگاه و فقط در سال ۲۰۰۸ ساخته شد. در حال حاضر میتوان نمونههایی از این اکسپیدیشن خاص را که معمولاً دارای رینگهای کرومی بزرگ و حتی بزرگتر از نسخهٔ استاندارد هستند، در دیترویت مشاهده کرد.
فورد اکسپلورر اسپرت ترک
اسپرت ترک یک نیمه وانت از SUV محبوب فورد اکسپلورر بود. خودرویی که به نظر میرسد نسل نخست هوندا ریجلاین با الهام از آن ساخته شده باشد. در سالهای پایانی تولید اکسپلورر اسپرت ترک، فورد یک نسخهٔ اسپرت هم از آنرا هم با نام آدرنالین معرفی کرد.
کرایسلر آسپن هیبریدی / دوج دورانگو هیبریدی
این دو خودرو SUVهایی هستند که در دوران شراکت دایملر-کرایسلر بر روی پلتفرم مشترکی ساخته شدند؛ اما آسپن و دورانگو هیبریدی ازلحاظ قوای محرکه خودروهای بسیار عجیبی بودند چراکه در آنها یک پیشرانهٔ V8 همی بزرگ با موتور الکتریکی ترکیب شده بود و نتیجهٔ آن ارائهٔ خودروی گرانقیمتی بود که مصرف سوخت آن کاهش بسیار کمی نسبت به نسخههای معمولی داشت.
لینکلن بلکوود
این وانتی است که وانت نیست! این خودرو لینکلن بلکوود نام دارد که قبلاً با نام مارک LT عرضه میشد. بلکوود بر اساس SUV نویگیتور ساخته شده بود و در عقب دارای یک محفظهٔ حمل بار بود که با یک درِ برقی پوشیده شده بود. دیوارهها و کف این محفظهٔ بار نیز بهطور کامل پوشیده شده بودند و نمای لوکسی داشت. بلکوود تنها بهصورت دیفرانسیل عقب ارائه میشد و لینکلن تنها در سال ۲۰۰۲ آنرا به بازار عرضه کرد به همین دلیل خودروی فوقالعاده نادری محسوب میشود اما هماکنون میتوان نمونههایی از آنرا که معمولاً مجهز به رینگهای کرومی بزرگ هستند در دیترویت مشاهده کرد.
هیبریدیهای جنرال موتورز شامل کادیلاک اسکالید، شورلت سیلورادو و تاهو و جیامسی سییرا و یوکان
همانند SUVهای کرایسلر آسپن و دوج دورانگو که در بالا معرفی شدند، گروه خودروهای هیبریدی GMT900 جنرال موتورز نیز دارای موتورهای V8 در کنار موتورهای الکتریکی کوچک بودند که کاهش مصرف سوخت بسیار ناچیزی داشتند؛ اما برخلاف دوقلوهای کرایسلر، جنرال موتورز تصمیم گرفته بود گروه خودروهای هیبریدی GMT900 خود را در ظاهر با برچسبهای بزرگ نوشتهٔ HYBRID روی طرفین جانبی بدنه از نمونههای معمولی متمایز کند.
ساترن ویو ردلاین
در این بخش از خودروی بسیار بدی صحبت میکنیم. این خودرو نسل اول ساترن ویو است. البته ویو بهصورت استاندارد خودروی بدی نبود اما نسخهٔ ردلاین آن خندهدار است چراکه این نسخه در اصل یک SUV عملکردی بود درحالیکه هیچ قدرت بیشتری از نسخهٔ استاندارد نداشت و تنها سیستم تعلیق آن سفتتر شده و ارتفاعش ۲.۵ سانتیمتر کاهش یافته بود. پکیج ردلاین برای هر دو نسل ساترن ویو ارائه شد اما تنها در ظاهر مجهز به یک کیت بدنهٔ اسپرت شده بود و هر دو نسل آن فاقد عملکرد اسپرت واقعی بودند.
شورلت HHR SS
شورلت HHR یک استیشن با ظاهری رترو و با نگاه به گذشته بود که توسط همان کسی طراحی شد که کرایسلر PT کروزر را طراحی کرده بود. شورلت برای کسانی که مایل به خریداری نسخهٔ قدرتمندتری از این خودرو بودند، یک نسخهٔ فوقالعاده سریع با نام SS را ارائه کرد که مجهز به یک پیشرانهٔ توربوشارژ و یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی بود که از مدل کبالت SS عاریه گرفته شده بودند.
کادیلاک ELR
چند سال پیش کادیلاک بر اساس نسل اول شورلت ولت یک کوپهٔ لوکس هیبریدی را با نام ELR معرفی کرد؛ اما کادیلاک ELR هیچ بُرد بیشتر یا مصرف سوخت کمتری نسبت به شورلت ولت نداشت، رانندگی کسلکنندهای داشت، فضای داخلی آن تنگ بود و قیمت بالاتری هم داشت. به همین دلایل در سال اول تولید، این خودرو تنها در اطراف کارخانهٔ سازنده دیده میشد و حتی هماکنون هم بسیاری از ELRها به دلیل ارائهٔ تخفیفات زیاد خریداری شدهاند.
کادیلاک اسکالید EXT
EXT نسخهای از SUV لوکس کادیلاک اسکالید بود که بخش عقبی شورلت آوالانچ به آن اضافه شده بود. صادقانه بگوییم ما زمانی که کادیلاک این خودرو را معرفی کرد شگفتزده شدیم و حتی وقتی اسکالید EXT طی دورهای طولانی از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۳ به بازار عرضه گردید این شگفتزدگی ما بیشتر شد چراکه یک وانت آنهم بر اساس لوکسترین SUV کادیلاک هرگز درشان این برند آمریکایی نبود.
کرایسلر PT کروزر کانورتیبل
PT کروزر یک خودروی با ظاهر رترو بود که در اوایل دههٔ ۲۰۰۰ فوقالعاده محبوب بود اما PT کروزر این محبوبیت را طی سالهای بعد از دست داد. ولی بااینحال هنوز هم میتوان در سراسر خیابانهای دیترویت کرایسلر PT کروزر را مشاهده کرد درحالیکه بسیاری از مالکان نیز کاملاً آنها را دوست دارند.
منبع: Motor1
نیما
۱۹ دی ۱۳۹۵آمریکایی ان دیگه انتظار بیشتری نمیشه داشت !
ناشناس
۱۹ دی ۱۳۹۵کره ای پرستی شما؟ چون کره ای ها بدجوری شکست خوردن تو آمریکا گفتم شاید این حرفو زدی که بگی آمریکایی ها نمی فهمن کره ای چیه. ببخشید البته ها
yas
۱۹ دی ۱۳۹۵تا اونجایی که من میدونم این کل کل بین طرفدارای المانی و امریکایی هست و از نظر من چیزی به نام کره ای پرست و…وجود نداره و فقط علاقه هر شخص به اون خودرو سازه که بعضی اوقات خیلی خوب منتقل نمیشه
یوسف
۱۹ دی ۱۳۹۵خوب شد صنعت خودروی آمریکا یه تکونی به خودش داد و به مسیر درست برگشت، بیشتر ماشینای این لیست شبیه کابووس هستن مخصوصا ساترن ویو.
حمیدرضا
۱۹ دی ۱۳۹۵انتظار چنتا ماشین خاص و قدیمی تر رو داشتم پونتیاکی چیزی اینا هفت هشت ساله تولیدشون متوقف شده
سینا
۱۹ دی ۱۳۹۵ELR IS NICE
The Grand Tour
۱۹ دی ۱۳۹۵این خودرو های فقط در ایران دیده می شوند:پراید و پژو 405 وبچه های این دو(:
ASA
۱۹ دی ۱۳۹۵بچه هاش رو خوب اومدی
علی اقتدارنیا
۱۹ دی ۱۳۹۵?
نوید جهرمی
۱۹ دی ۱۳۹۵خیلی با استیکرت حال کردم. دمت گرم علی :)
حسین
۱۹ دی ۱۳۹۵دوتا اخر خیلی جالبه!
Cvm
۱۹ دی ۱۳۹۵اکثرا ماشینای حوصله سربر و بدترکیبی بودن
كوروش
۱۹ دی ۱۳۹۵چقدر خفنن !!!!!!
احمد باقری
۲۰ دی ۱۳۹۵ماشینهای کادیلاک، باحال بود.
faramarz
۲۰ دی ۱۳۹۵عاشق اون کادیلاک اسکالیدم
ali
۲۰ دی ۱۳۹۵هیچکدومشون خودروی خاصی نبودن ! جذاب هم نبودن… بغیر از کادیلاک ELR…