سام کاویانی: انگیزه من از درج این متن، معرفی برخی از گزینههای اقتصادی به آن طیف از عزیزانی است که در مناطق آزاد کشورمان ساکن بوده و بودجهشان برای خرید یک خودروی نو و صفرکیلومتر، حولوحوش ۴۰ الی ۴۵ میلیون تومان است. هموطنانی که حاضرند رنج و مشقت یک سفر را به جان خریده و بهتنهایی و یا به همراه پارهای از نزدیکان، برای خرید گزینه مدنظر خود از کشور مبدأ اقدام نمایند. البته ناگفته نماند که با احتساب خرج سفر به سرزمین مبدأ که در اینجا امارات فرض میشود و نیز هزینههای شمارهگذاری در ایران، ممکن است رقم خرید برخی از این خودروها از مرز ۴۵ میلیون تومان نیز فراتر رود. این همان نکته مهمی است که عزیزان خواننده باید به آن توجه داشته باشند. در کل، در تدوین این متن چند اصل کلی را مدنظر قرار دادم که تیتروار به عرض میرسد:
الف – اغلب گزینههایی که در این متن از آنها نام برده شد، مربوط به مدلهایی از یک خودروست که نمایندگی آنها فعلاً در ایران دایر و برقرار است؛ و یا اگر در شبکه نمایندگی آن برند در داخل کشور عرضه نمیشوند لااقل اشتراک فنی با دیگر هم برندیهای خود در بازار ایران دارند؛ خودروی چری آریزو ۳ از این دسته است. البته دو خودروی این لیست ازجمله جیلی GC2 و نیسان میکرا، تاکنون بهجز مناطق آزاد، در سرزمین اصلی کشورمان راه نیافتهاند، ولی به سبب ارزشهای درخوری که از آن برخوردارند، خریدشان تا حد زیادی مقرونبهصرفه و توجیهپذیر است؛ ارزشهایی چون قیمت فوقالعاده مناسب (برای جیلی GC2) و کیفیت ساخت بالا (برای نیسان میکرا).
ب – اعداد مربوط به قیمت خودروها را عمدتاً از دادههای موجود در وبسایت نمایندگی آنها در امارات اخذ نمودم؛ و دراینباره سعی بر آن بود که تا جایی که ممکن است بهای گزینههای پیشنهادی از حولوحوش ۴۵ میلیون فراتر نرود.
ج- ارقام مربوط به قیمت تمامی گزینههای این لیست، فقط منحصر به نسخه صفر و بهروز آن خودروست. بدیهی است که مدلهای پایینتر، با بهای بهمراتب نازلتری در بازار امارات قابلخرید هستند.
د- طبق عرف معمول در بازار امارات، اغلب خودروها در اعیاد مذهبی و حراجهای فصلی با تخفیفهای قابلملاحظهای عرضه میشوند که گاهی مواقع ارقام این تخفیفها از چند هزار درهم نیز فراتر میرود.
پس از ذکر این توضیحات، حال وقت آن رسیده که گزینههای پیشنهادی را از نظر بگذرانیم.
جیلی GC2 (پاندا)
جیلی برندی است که خاطرات خوبی را برای ما ایرانیان بر جای گذاشته و در قیاس با دیگر همتایان وطنی خود، به لحاظ کیفیت ساخت و مونتاژ، سر و گردنی بالاتر میایستد. در این میان، مدل GC2 یک خودروی کوچک شهری با ابعادی مشابه با پراید هاچبک است و از معدود ساختههای جیلی است که پای آن به اقصی نقاط عالم ازجمله نیوزلند، تایوان، آفریقای جنوبی، اندونزی، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و… باز شده است. این هاچبک شرقی در گوشه و کنار گیتی، با نامهای متفاوتی چون پاندا و LC و… فروخته میشود.
جیلی GC2 که ارزانترین گزینه برخوردار از «دنده اتوماتیک» در این لیست محسوب میشود، در تیپ GB خود با بهایی معادل ۲۷,۹۹۵ درهم در بازار امارات عرضه میشود که با تبدیل آن به دلار آمریکا تقریباً رقمی معادل ۷,۶۰۰ دلار به دست میآید. این خودرو از پیشرانهای ۴ سیلندر به حجم ۱.۵ لیتر بهره میبرد. توان خروجی این پیشرانه معادل ۹۰ اسب بخار و گشتاور آن برابر با ۱۳۰ نیوتنمتر است. جیلی GC2 بهطور استاندارد، با یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته میشود.
تیپ GB جیلی GC2 از تجهیزات رفاهی و ایمنی چون دو عدد کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBD، سیستم ورود بدون کلید هوشمند، بخار زدای شیشه عقب، لامپهای مه شکن جلو، آینههای جانبی برقی، سیستم صوتی با رادیو و قابلیت پخش CD و درگاه USB/ AUX به همراه ۴ عدد اسپیکر، شیشههای برقی جلو و عقب و…بهره میبرد.
چری آریزو ۳
چری آریزو ۳ را میتوان به نوعی «مقرونبهصرفهترین سدان خانوادگی» این لیست به شمار آورد. در حال حاضر، کدام خودروی سدانی را در دنیا میتوان با مبلغی حولوحوش ۳۲ میلیون تومان ابتیاع نمود که از صندلیهای چرمی و کروز کنترل تطبیقی برخوردار باشد؟ چری آریزو با بهای ۲۹,۹۰۰ درهمی خود که معادل دلاری آن حدود ۸,۱۱۰ دلار است نشان داد که یک خودروی مجهز و مدرن لازم نیست که همواره گران و دور از دسترس طبقه میانهحال جامعه باشد.
چری آریزو ۳ از یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری به توان ۱۰۷ اسب بخار و گشتاور ۱۴۰ نیوتنمتر، نیرو میگیرد. این نسخه از پیشرانه، در چری آریزو ۵ و چری فالوین (امویام ۳۱۵) نیز نصب شده است. همین امر در جای خود میتواند دغدغههای ناشی از دسترسی به خدمات یدکی را تا حدی برای خریدار ایرانی آن کم نماید. این خودرو با یک گیربکس ۵ سرعته دستی در بازار امارات عرضه میشود و در عرض ۱۴ ثانیه قادر است از حالت سکون به تندی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب گرفته و سرعت نهایی آن نیز معادل ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو معادل ۵.۹ لیتر در هر یکصد کیلومتر مسافت است.
چری آریزو ۳ با تجهیزاتی رفاهی و ایمنی ازجمله چهار عدد کیسه هوا، سیستمهای ABS/EBD، ترمز تطبیقی، کروز کنترل تطبیقی و کلید آن بر روی فرمان، صفحه نمایش لمسی چندرسانهای، صندلیهای چرمی، تهویه مطبوع اتوماتیک، خروجی برق ۱۲ ولت برای صندلیهای جلو، تریم دو رنگ کابین و… در بازار امارات فروخته میشود.
هیوندای i10
سومین منتخب اقتصادی این لیست، خودروی نامآشنای هیوندای i10 است؛ خودرویی که مدتی است مونتاژ آن در شرکت کرمان خودرو آغاز شده است. این خودروی سوپرمینی را میتوان در جای خود برادر دوقلوی کیا پیکانتو نیز به شمار آورد، زیرا که همچون همزاد وطنی خود از یک پیشرانه مشترک ۱.۲ لیتری به توان ۸۷ اسب بخار بهره میبرد. نسخه مجهزتر هیوندای i10 و یا همان GLS با بهایی معادل ۳۴,۹۰۰ درهم در بازار امارات عرضه میشود که با تبدیل آن به دلار آمریکا، رقم تقریبی ۹,۴۷۰ دلار به دست میآید. هیوندای i10 GLS با یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک در بازار امارات فروخته میشود و از شتابی بین ۱۳ الی ۱۴ ثانیه و بیشینه سرعتی برابر با ۱۶۶ کیلومتر برخوردار است.
میتسوبیشی میراژ ۱.۲ GLX
میتسوبیشی میراژ بهعنوان یک هاچبک ساب کامپکت به لحاظ ابعادی از دوقلوهای کیا و هیوندای بزرگتر است. این خودرو با قیمتی معادل ۳۹,۹۰۰ درهم در بازار امارات عرضه میشود که تقریباً معادل ۱۰,۸۳۰ دلار آمریکاست. میراژ از یک پیشرانه سه سیلندر ۱.۲ لیتری بهره میبرد که توان خروجی آن معادل ۷۷ اسب بخار و گشتاورش برابر با ۱۰۰ نیوتنمتر است. خودروی مذکور با یک گیربکس اتوماتیک CVT عرضه میشود. گیربکسی که قادر است در عرض ۱۳.۸ ثانیه سرعت این خودرو را از حال سکون به تندی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند و ماکزیمم سرعتی معادل ۱۶۷ کیلومتر بر ساعت را برای آن به ارمغان آورد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو معادل ۴.۷ لیتر در هر یکصد کیلومتر مسافت است.
نیسان میکرا
نیسان میکرا شاخصترین و معروفترین خودروی این لیست است. خودرویی که حتی سادهترین تیپ آن نیز با ارقامی فراتر از ۴۰ میلیون تومان در بازار امارات برچسب میخورد. در حال حاضر، این خودرو با چندین تیپ متفاوت در این دیار عرضه میشود که در اینجا یکی از ارزانترینشان، یعنی تیپ SV را برایتان گزینش نمودم. این تیپ از میکرا با قیمتی حدود ۴۳,۰۰۰ درهم در کشور امارت فروخته میشود که معادل دلاری آن حدود ۱۱,۶۷۰ دلار است. ناگفته نماند که فول ترین نسخه میکرا با بهایی معادل ۵۱,۲۰۰ درهم (حدود ۱۴,۰۰۰ دلار) در این بازار فروخته میشود.
طول/عرض/ارتفاع این خودرو معادل ۳۷۸۰/۱۶۶۵/۱۵۲۵ میلیتر و فاصله بین دو محور آن برابر با ۲,۴۴۰ میلیمتر است. گنجایش صندوق بار آن نیز معادل ۲۶۵ لیتر است.
رنو سیمبل PE تیپ LE
رنو سیمبل تیپ LE را میتوان به نوعی «مقرونبهصرفهترین» و «شایستهترین» خودروی این لیست لقب داد. سیمبل یک سدان نسبتاً نامآشنا برای اکثر دوستداران خودرو در کشورمان است و از زمان عرضه آن به بازار داخلی مدت چندانی نیست که میگذرد. این خودرو در سال ۲۰۱۷ میلادی، فیسلیفت ملایمی را در بدنه و بهروزرسانی اندکی را در کابین خود شاهد بود که در جای خود جلوه ظاهر جذابتری را برای آن مهیا نمود. البته ناگفته نماند که تاکنون نسخه فیسلیفت این خودرو وارد بازار کشورمان نشده و آنچه فعلاً توسط نمایندگی رنو در ایران فروخته میشود مدل ۲۰۱۶ و نسخه غیر فیسلیفت آن است، اما در بازارهای جهانی و ازجمله امارات تنها نسخه فیسلیفت مدل ۲۰۱۷ آن عرضه میشود. رنو سیمبل از کیفیت ساخت بالا، راحتی درخور، فضای مناسب کابین، صندوق عقبی وسیع و جادار و همچنین، تجهیزات رفاهی شایان توجه برای یک خانواده متوسط بهره میبرد. این خودرو در سه تیپ SE و PE و LE در بازار امارات عرضه میشود که در اینجا فول ترین تیپ آن که با کد LE عرضه میشود را برایتان گلچین نمودم. این نسخه با بهایی سخت مقرونبهصرفه یعنی تنها معادل ۴۳,۹۰۰ درهم فروخته میشود که با تبدیل آن به دلار آمریکا رقم تقریبی ۱۱,۹۱۰ دلار به دست میآید. البته ناگفته نماند که تیپهای پایینتر SE و LE هم به ترتیب با ارقامی معادل ۳۸,۹۰۰ و ۴۱,۹۰۰ درهم در دسترس مشتریان نهاده میشوند.
رنو سیمبل تنها با یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری در بازار امارات عرضه میشود. این پیشرانه کارا و جانسخت از توانی معادل ۱۰۵ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۴۵ نیوتنمتر برخوردار است. با چنین پیشرانهای و با مدد از یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک، این خودرو میتواند در مدت زمانی معادل ۱۱ ثانیه از حالت توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب گرفته و ماکزیمم سرعتی برابر با ۱۸۳ کیلومتر را برای خود ثبت نماید. چنین ارقامی برای خودرویی با چنین ابعاد و قیمتی، نسبتاً مناسب و درخور هستند.
رنو سیمبل تیپ LE، با توجه به برچسب قیمتی خود، سدانی سخت مجهز است و بهطور استاندارد با تجهیزات ایمنی و رفاهی چون دو عدد کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBA و سیستم کنترل پایداری ESP، کروز کنترل با اسپید لیمیتر، دوربین دید عقب، سیستم ISOFIX برای صندلی کودک، سیستم مانیتورینگ فشار باد، کمربندهای پیش کشاننده، فرمان برقی، پوشش چرمی فرمان، کامپیوتر سفری، خروجی برق ۱۲ ولت در جلو، سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم روشنایی در روز LED به فرم C در چراغهای جلو، صفحه نمایش لمسی به سایز ۷ اینچ به همراه GPS، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3 و اتصال بلوتوث، رینگهای آلومینیمی ۱۶ اینچی، تریم کرومی جلوپنجره و… در بازار امارات فروخته میشود.
کیا پیکانتو فول
گرانترین خودروی این لیست کیا پیکانتو است که البته بهزودی قرار است با نسل جدیدتر خود جایگزین میشود. بهای این خودروی سوپرمینی شهری از ۳۱,۹۰۰ درهم استارت میخورد و در فول ترین تیپ آن با بهایی معادل ۴۴,۰۰۰ درهم در امارات عرضه میشود، بهایی که با تبدیل آن به دلار آمریکا تقریباً رقمی معادل ۱۱,۹۴۰ دلار به دست میآید. این خودرو از یک پیشرانه ۴ سیلندر به حجم ۱.۲ لیتر بهره میبرد. توان این پیشرانه معادل ۸۷ اسب بخار و گشتاور آن معادل ۱۲۱ نیوتنمتر است. نسخه فول پیکانتو با گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک در بازار امارات عرضه میشود و از شتاب صفر تا صدی معادل ۱۳.۵ ثانیه و ماکزیمم سرعتی برابر با ۱۶۹ کیلومتر برخوردار است. مصرف سوخت ترکیبی آن نیز حدود ۵ لیتر در هر یکصد کیلومتر مسافت است.
نسخه فول کیا پیکانتو با تجهیزات رفاهی و ایمنی نسبتاً خوبی شامل ۲ عدد کیسه هوا، سیستم ترمز ABS، فرمان برقی، سانروف برقی، پوشش چرمی فرمان، سیستم ورود بدون کلید هوشمند (KEYLESS) با دکمه START، چراغهای اتوماتیک جلو، سیستم روشنایی در روز LED، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD/MP3 و درگاه USB/AUX و اینترفیس Ipod و بلوتوث، لامپهای مه شکن جلو، رینگهای آلومینمی ۱۵ اینچی و… در بازار امارات فروخته میشود.
طول/عرض/ارتفاع این خودرو معادل ۳۵۹۵/۱۵۹۵/۱۴۸۰ میلیتر و فاصله بین دو محور آن معادل ۲۳۸۵ میلیمتر است و گنجایش صندوق عقب آن نیز معادل ۲۰۰ لیتر است.
YALLAHMOTOR.COM
CHERYUAE.COM
DUBAI.RENAULT.AE
و…
sina
۴ فروردین ۱۳۹۶به جز میکرا باقیشون رو نمی پسندم.
اشکان
۴ فروردین ۱۳۹۶بهت دادن شما نرون
sina
۴ فروردین ۱۳۹۶چشم اشکان جان
همین کار رو میکنم.
KING 918 (سلطان اشتوتگارت)
۴ فروردین ۱۳۹۶اتفاقا میکرا از همه بد تر بود اون کابین 2 رنگ زیبا و اون همه دکمه رو فرمون اون وقت شیشه عقبش دستی بود
جای تاسف داشت به خدا ………..
sina
۴ فروردین ۱۳۹۶ننوشتم بهتره
نوشتم نمی پسندم. کاملا سلیقه ای
محمدرضا
۸ فروردین ۱۳۹۶شیشه عقب دستی .واقعا به نکته مهمی اشاره کردی .فک کنم پرایدو به فراری انزو ترجیح میدی شما با این استدلالت
peyman
۵ فروردین ۱۳۹۶قیمت هیوندا i10رو ده هزار دلار فرض میکنیم بعد قیمت دلار رو هم چهار هزار تومان که میشه چهل میلیون درحالی قیمت منتاژ داخل تقریبا ۷۲ میلیون هست !!به خدا دارم اتیش میگیرم پس این سی دو میلیون بی زبون رو واسه چی میگیرن و تو جیب کیا میره؟؟حالا مونتاژ داخل با حذف اپشن هم هست در حالی که در امارات وارداتی هست و با کیفیت بالا.فقط میتونم بگم خدا این مسولان رو به زمین گند بزنه خدا خرشون نده حرام باشه و بلای جونشون بشه اون پولای به ناحق رو که از مردم میگیرن
ونوم اف ۵
۴ فروردین ۱۳۹۶اونایی که منطقه ازاد زندگی میکنن معمولا اینجور ماشین هایی سوار نمیشن من خودم چند بار انزلی رفتم امریکایی و ژاپنی بیشتر بود که جدیدا امریکایی کمتر شده به خاطر قوانین جدید ولی ژاپنی مخصوصا مزدا ۶ زیاد بود ولی اونایی هم که منطقه ازاد زندگی نمیکنن اینها براشون خیلی گرون و لوکسه مثلا پیکانتو و هیوندای و ..
عطا
۵ فروردین ۱۳۹۶ونوم اف 5 جان ( اسمتونو نمیدونم sry ?)
من تبریز هستم ماشینای منطقه ازاد هم میتونن اینجا تردد کنن ….
والا چی عرض کنم کاش ازاد نبود . اسمش فقط ازاده . اونقد محدود کردن که ادم پشیمون میشه از خریدش.تازگیا هم این پلیسا به ماشینای امریکایی گیر میدن کمتر دیده میشن قبلا زیاد بودن. ولی به هر حال بعضا دیده میشه.
silver
۴ فروردین ۱۳۹۶برای حمایت از سطل آشغال هایی مثل پژو های ۳۰ سال پیش و کوییک باقیمت های دو برابری ، مردم از چه تنوعی محروم هستن …
راستی حضور پر شور در صف فروش کوییک فراموش نشه
حمیدرضا
۴ فروردین ۱۳۹۶قیمت جیلی چقدر پایین بود منتهی ایراد همه خودروهای چینی کیفیت پایین سیستم انتقال نیرو هست که ماشین هارو خیلی کند میکنه باقی خودروهای لیست واقعا جذاب بودن مخصوصا اون نیسان میکرا در اخرم فقط من یه سوال از اون دوست کارشناسی دارم که میگفتن هزینه خودرو در ایران به علت امکانات تعمیراتی و خدمات پس از فروش هست که بالاست کدوم یکی از خودرهای لیست بالا در امارات بدون این خدمات فروخته میشن تازه هزینه ها در امارت بیشتر از ایران هست پس چرا باز هم قیمت خودرو در اونجا کمتر از ایران هست منتظر پاسخ هستیم
حسین
۵ فروردین ۱۳۹۶تو ایران ۳ برابر اون پیزی که باید نیرو انسانی دارن کارخونه ها ، پس گرون در مییاد!
reza-a
۴ فروردین ۱۳۹۶چری آریزو 3 با توجه به قیمت و امکانات و صندوق عقب جادارش به نظرم خوب میاد جلوش شبیه سوزوکی بالنو هست
Chrysler
۴ فروردین ۱۳۹۶قیمت جیلی چنده تو منطقه آزاد
حسين
۵ فروردین ۱۳۹۶جیلی امگرند صفر اروندی 40 میلیون
رضا
۴ فروردین ۱۳۹۶شتاب پاندا ناامیدم کرد
CNA
۴ فروردین ۱۳۹۶پاندا با کیسه زباله یکیه
کارال
۴ فروردین ۱۳۹۶نوچ نوچ نوچ واقعا تاسف داره . من نمیدونم خودروسازها( همون فرغون ساز) ایرانی با چ فرمول قیمت گذاری رو محصولات ساخت داخل نرخ تعیین میکنن ک ی مقایسه با این خودروها میکنی اصلا نسبت با تجهیزات و نوع طراحی و متریال قابل قیاس نیستند .؟! کسی میدونه ؟
ADEL
۴ فروردین ۱۳۹۶من اهوازی هستم همچین ماشینایی سوار نمیشن با 45 میلیون ماشینایی با کارکرد پایین هست مثل مزدا 3، میتسوبیشی لانچر، اکسنت، الانترا، سراتوو حتی سوناتا بیسیک ( مدل 2014 یا 2015)، اپتیما مدل 2014 یا 2015، مزدا 6 مدل 2014 یا 2015، هوندا سیویک، حتی دوج چارجر مدل 2014 بیسیک هم تو قیمت 45 تا 50 میلیون با هزینه بیشتر توسان و اسپورت ایج و…
تو اهواز هیچ کدوم از این ماشینا که گذاشتین رو پیدا نمی کنید به جز i10 و پیکانتو
کارال
۵ فروردین ۱۳۹۶داداش منم هم شهری شمام ولی شما دیگه خیلی باکلاس جلوه میدی و کسی ک تو خوزستان زندگی نمیکنه پیش خودش فک میگه مردم اینجا دارن پول پارو میکنن !! . من پاندا دیدم و ی سری خودرو های چینی پلاک اروند دور و ور همین قیمتا شما خودت ی سر ب سایت دیوار اهواز بزنی از این دست خودروها صفر و کار کرده پیدا میکنی
حسين
۵ فروردین ۱۳۹۶منم اهوازم با حول و حوش 40 میلیون دارم روی نیسان ورسانوت فکر میکنم که خیلی بهتر از ماشینای این لیسته
سام
۵ فروردین ۱۳۹۶ADEL عزیز،اگر این متن را با دقت بخوانید در همان سطر اول اینگونه نوشته شده است : «انگیزه من از درج این متن،معرفی برخی از گزینه های اقتصادی به آن طیف از عزیزانی است که در مناطق آزاد کشورمان ساکن بوده و بودجه شان برای خرید یک خودروی نو و صفر کیلومتر حول و حوش 40 الی 45 است» پس هدف اصلی این متن معرفی گزینه های اقتصادی با ماکزیمم قیمتی معادل 45 میلیون تومان بوده است و بی شک اگر خط قیمتی بالاتری را مد نظر قرار می دادم،نام های دیگری را هم در لیست شاهد بودیم.از طرفی،مناطق آزاد کشورمان تنها منحصر به منطقه آزا د اروند نیست و در حال حاضر،مناطقی چون چابهار،قشم،کیش،بندر انزلی،ارس،ماکو و…..هم جز مناطق آزاد کشورمان به حساب می آیند و تا آنجایی که بنده مطلعم اغلب خودروهای این لیست در مناطق مذکور، عرضه و فروخته می شوند و حتی در منطقه آزاد اروند هم برخی از این خودروهای این لیست در حال ترددند.
محمد
۵ فروردین ۱۳۹۶سلام دوستان سایت های که ذکر شده
YALLAHMOTOR.COM
CHERYUAE.COM
DUBAI.RENAULT.AE
قیمت ماشین رو با پول بیمه و سود فروشند8که یک سال هست رو حساب میکنن
مثلا سوناتا زده قیمتش 99/000 درهم اما اگه قیمت بدون بیمش 85/000 درهم هست
محمدرضا
۸ فروردین ۱۳۹۶سیمبل واقعا ارزش داره و سانی هم خوبه