چشم انداز

آیا خرید خودروی برقی در ایران منطقی است؟

به‌تازگی فروش خودروهای برقی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه آغاز شده است اما آیا خرید این خودروها در ایران منطقی خواهد بود؟

چند سال است که صنعت خودروسازی جهانی در حال حرکت به سمت الکتریکی‌سازی است. بدون شک آغازگر این حرکت تسلا بود که با عرضهٔ خودروهای الکتریکی قابل‌توجه، دیگر خودروسازان را مجبور به گام برداشتن در این مسیر کرد. علاوه بر این، قوانین آلایندگی سخت‌گیرانه و ضرب‌الاجل دولت‌ها برای ممنوعیت فروش خودروهای درون‌سوز از سال ۲۰۳۰ یا ۲۰۳۵ نیز باعث شد خودروسازان جهان با سرعت بیشتری به توسعهٔ خودروهای الکتریکی بپردازند. در حال حاضر، آمریکا، اروپا و چین بزرگ‌ترین بازارهای خودروهای الکتریکی جهان هستند و حالا دولتمردان کشورمان نیز به پیروی از این رویهٔ جهانی به دنبال عرضهٔ خودروهای الکتریکی در ایران هستند.

در روزهای آخر اردیبهشت بود که بحث آغاز اولین دورهٔ فروش خودروهای الکتریکی وارداتی مطرح شد و بدین منظور وب‌سایت اختصاصی evauto.ir در نظر گرفته شد. در این سامانه، چندین خودروی الکتریکی مختلف از برندهای چینی گرفته تا ژاپنی و اروپایی عرضه می‌شود و فعلاً قیمتی علی‌الحساب برای آن‌ها اعلام شده است؛ اما آیا خرید خودروی برقی در ایران منطقی خواهد بود؟ پاسخ به این سؤال با دیدگاه‌های مختلفی قابل‌بررسی است.

فقدان زیرساخت‌های شارژ

دیدگاه اول: اصلی‌ترین دلیلی که خرید خودروی برقی در ایران را غیرمنطقی جلوه می‌دهد فقدان زیرساخت‌های شارژ است. هنوز حتی در پایتخت کشور هم جایگاه‌های شارژ چندانی برای خودروهای الکتریکی وجود ندارد که این یعنی باید قید شارژ سریع این خودروها را زد. البته می‌توان خودروهای برقی را در خانه هم شارژ کرد اما این کار با شارژرهای خانگی معمولی انجام می‌شود که بسیار طول می‌کشد. به‌عنوان‌مثال، شارژ باطری‌های فولکس‌واگن ID.4 با شارژر معمولی ۸.۵ ساعت طول می‌کشد. از سوی دیگر، شعاع حرکتی خودروهای الکتریکی وارداتی به کشورمان حداکثر حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر است که این عدد در دنیای واقعی بسته به شرایط رانندگی بسیار کمتر می‌شود. این یعنی امکان مسافرت با این خودروها وجود نخواهد داشت و عملاً خودروهای الکتریکی فقط برای ترددهای شهری قابل‌استفاده خواهند بود.

دیدگاه دوم: درصورتی‌که استقبال خریداران از خودروهای برقی مناسب باشد و این خودروها فراگیر شوند، دولت می‌تواند با ارائهٔ مشوق‌هایی، جایگاه‌های شارژ را گسترش دهد. با احداث جایگاه‌های شارژ سریع در پمپ‌بنزین‌ها و استراحتگاه‌های بین‌راهی می‌توان این مشکل را تا حد زیادی کمرنگ کرد. در همین حال، شعاع حرکتی خودروهای الکتریکی برای ترددهای روزانهٔ شهری کاملاً کافی است آن‌هم درحالی‌که بسیاری مردم از خودرو صرفاً برای ترددهای روزمرهٔ داخل شهر استفاده می‌کنند.

مشکل تأمین قطعات

دیدگاه اول: یکی از مهم‌ترین قطعات خودروهای برقی باطری است. این باطری‌ها هرچند در ابتدا عملکرد خوبی دارند اما مثل باطری گوشی موبایل، پس از چند سال استفاده کارایی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و حتی ممکن است خراب شوند. این یعنی خودروهای برقی پس از چند سال استفاده ممکن است به تعویض باطری نیاز داشته باشند. این کار نه‌تنها بسیار پرهزینه خواهد بود بلکه حتی شاید غیرممکن باشد زیرا معلوم نیست شرکت‌های واردکننده بتوانند خدمات پس از فروش مناسبی برای این خودروها فراهم کنند و ازاین‌رو شاید تا چند سال دیگر امکان یافتن قطعات یدکی خودروهای الکتریکی در کشورمان وجود نداشته باشد. این یعنی ممکن است خودروهای الکتریکی در ایران پس از چند سال عملاً غیرقابل‌استفاده شوند و یا تعمیر آن‌ها بسیار هزینه‌بر باشد.

دیدگاه دوم: باطری‌های خودروهای الکتریکی جدید بسیار پیشرفته‌تر از گذشته شده‌اند و عمری طولانی دارند که این یعنی باطری‌ها تا چند صد هزار کیلومتر همچنان کارایی مناسبی خواهند داشت. همچنین اکثر خودروهای برقی وارداتی از گارانتی‌های طولانی ۱۰ ساله یا ۶۰۰ هزار کیلومتری برای باطری‌ها برخوردار هستند که می‌تواند خیال خریداران را راحت کند.

مشکل تعمیرات

دیدگاه اول: یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است خریداران خودروهای الکتریکی در ایران با آن مواجه شوند، مشکل تعمیرات است زیرا این تکنولوژی برای ایران کاملاً جدید است و قطعاً اکثر مکانیک‌ها و مراکز تعمیرگاهی با آن آشنایی ندارند. این یعنی خودروهای الکتریکی برای انجام کوچک‌ترین تعمیرات و سرویس‌ها فنی باید به نمایندگی‌های شرکت واردکننده مراجعه کنند. این در حالی است که بسیاری از واردکنندگان این خودروها شرکت‌های نوپایی هستند که قطعاً شبکهٔ نمایندگی‌های گسترده‌ای خصوصاً در شهرهای کوچک‌تر ندارند. علاوه بر این، بسیاری شرکت‌های باسابقه‌تر نیز هم‌اکنون حتی در تأمین قطعات و تعمیرات خودروهای بنزینی چینی هم دچار مشکل هستند چه رسد به خودروهای الکتریکی؛ بنابراین، در صورت اتمام گارانتی خودروهای برقی یا عدم دسترسی به نمایندگی‌های شرکت، تعمیر این خودروها می‌تواند غیرممکن باشد.

همچنین بخوانید: شرایط فروش خودروهای برقی وارداتی در سامانه یکپارچه – اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاه دوم: ازآنجایی‌که خودروهای الکتریکی قطعات فنی بسیار کمتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند، خیلی کمتر دچار خرابی می‌شوند و به تعمیرکار نیاز خواهند داشت. به‌عنوان‌مثال، در این خودروها خبری از روغن‌سوزی، سوختن واشر سرسیلندر، پاره شدن تسمه تایم، خرابی واتر پمپ و… نخواهد بود. علاوه بر این، می‌توان با جذب و آموزش متخصصان برق و الکترونیک در این زمین، مشکل فقدان تعمیرکار برای خودروهای برقی را برطرف کرد.

قیمت گران

دیدگاه اول: به دلیل هزینهٔ بالای ساخت باطری، خودروهای الکتریکی در همه‌جای جهان گران‌تر از نمونه‌های بنزینی هستند؛ بنابراین، در کشورمان که قیمت خودروهای بنزینی هم به‌طور غیرمنطقی گران است و در دسترس بسیاری مردم قرار ندارد، قیمت نهایی خودروهای برقی می‌تواند بسیار گران تمام شود. همان‌طور که اشاره شد، در حال حاضر، قیمت علی‌الحساب خودروهای برقی اعلام شده است که یعنی باید به این اعداد چند صد میلیون تومان اضافه کرد. به‌عنوان‌مثال، برای خودرویی مثل آئودی Q5 E-tron قیمت علی‌الحساب بیش از ۳ میلیارد تومان اعلام شده است.

دیدگاه دوم: در کشورهایی مثل چین و آمریکا، برای خودروهای الکتریکی مشوق‌های دولتی در نظر گرفته می‌شود تا با کاهش قیمت، بهتر امکان رقابت با خودروهای بنزینی را داشته باشند. در کشورمان نیز دولت تعرفهٔ واردات خودروهای برقی را به تنها یک درصد کاهش داده است تا این خودروها با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه شوند؛ بنابراین، خودروهای برقی با قیمتی منصفانه‌تر از نمونه‌های بنزینی به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید. به‌عنوان‌مثال، برای فولکس‌واگن ID.4 قیمت علی‌الحساب یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اعلام شده است و به‌احتمال‌زیاد قیمت نهایی آن زیر دو میلیارد تومان خواهد بود. این در حالی است که هم‌اکنون با حدود دو میلیارد تومان در بازار می‌توان کراس‌اوورهای چینی مثل فیدلیتی یا تیگو ۷ پرو خرید؛ بنابراین، با تعرفهٔ واردات کمتر، می‌توان بجای یک کراس‌اوور چینی سراغ خودرویی از برند معتبر فولکس‌واگن رفت.

چند سؤال

طی چند وقت اخیر، رشد تقاضا برای خودروهای الکتریکی در کل جهان و خصوصاً بازار آمریکا کاهش چشمگیری داشته است. با وجود تمام تبلیغاتی که برای این خودروها می‌شود و تمام مشوق‌هایی که در نظر گرفته شده است، در سال ۲۰۲۳ سهم خودروهای الکتریکی از کل فروش خودرو در بازار آمریکا تنها ۷.۶ درصد بوده است. به همین دلیل، بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان مثل فورد، مرسدس بنز و جنرال موتورز، برنامه‌های الکتریکی‌سازی خود را به تعویق انداخته‌اند و قصد دارند همچنان به خودروهای بنزینی و هیبریدی پایبند بمانند.

در این بازارها همچنین خریداران اقبال بسیار بیشتری به خودروهای هیبریدی و پلاگین‌هیبریدی نشان داده‌اند؛ بنابراین، درحالی‌که هنوز در کشورمان زیرساخت‌های خودروهای الکتریکی آماده نیست، بهتر نبود این حرکت ابتدا با واردات خودروهای پلاگین‌هیبریدی آغاز شود؟ این خودروها از قابلیت پیمایش تمام الکتریکی تا حدود ۱۰۰ کیلومتر برخوردار هستند که برای بسیاری از ترددهای شهری کافی خواهد بود و برای مسافت‌های طولانی‌تر نیز پیشرانه بنزینی وارد عمل می‌شود. همچنین خودروهای پلاگین‌هیبریدی قابلیت شارژ از طریق منبع برق بیرونی را هم دارند و به دلیل استفاده از باطری‌های کوچک‌تر، خیلی زودتر از نمونه‌های تمام الکتریکی شارژ می‌شوند.

علاوه بر این، اگر دغدغهٔ مسئولان آلودگی هوا است، قطعاً این مشکل با واردات چند هزار دستگاه خودروی برقی با قیمت‌های میلیاردی برطرف نمی‌شود زیرا اکثر مردم مجبور به خرید خودروهای قدیمی و پرمصرف داخلی هستند و خیلی‌ها توان خرید این خودروهای برقی وارداتی را ندارند؛ بنابراین، مسئولان باید واردات خودروهای برقی کوچک و ارزان‌قیمت را در دستور کار قرار دهند تا بهتر بتوانند جایگزین خودروهای روزمره و معمول ایران شوند. همچنین واردات و عرضهٔ این خودروها با قیمت مناسب نیز باعث می‌شود خودروسازان داخلی هم به خاطر از دست دادن بازار خود احساس خطر کرده و توسعهٔ خودروهای برقی را در دستور کار خود قرار دهند.

با توجه به مواردی که بیان شد، نظر شما در مورد خودروهای الکتریکی در کشورمان چیست؟ با دیدگاه‌های اولی که در اینجا بیان شد موفق هستید یا دیدگاه دوم؟ آیا خرید این خودروها را با شرایط کنونی منطقی میدانید؟

همچنین بخوانید: مافیا در برابر واردات خودروهای برقی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۳۴ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۰۹ دیدگاه‌ها

  1. The Grand Tour

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (71 ديدگاه)

    به نظر بنده اگه تهران رو ملاک درنظر بگیریم مناسب نیست.

    1.نبودن جایگاه شارژ
    2.شرایط خاص جغرافیایی تهران که مرسوم نیست، شیب و ترافیک خودش باعث کاهش برد میشه.
    3.قیمت های غیرمعقول نسبت به بنزینی ها (حداقل 30-40 درصد با دادن مشوق ها از بنزینی ها ارزان تر باشن.)
    4.ناشی بودن مکانیک ها در تعمیر خودرو های مرسوم داخلی و خارجی، چه برسه به برقی.
    5.نمایندگی ها تازه کارند و زیرساخت ندارن.

    در نهایت توی کشور های توسعه یافته هم نتونستن هندل کنن ماجرارو چه برسه اینجا.
    بهترین آپشن: خودرو های بنزینی مدرن با آلایندگی کم و تعرفه های مناسب

    موافقم 14
    مخالفم 4
    1. علی

      ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (289 ديدگاه)

      قطعات نکات بالا درسته ولی این نیاز کشورمونه هم از لحاظ الودگی و یارانه بنزین و اینکه ما حق انتخاب نداریم وقتی سوخت داره قاچاق و اسراف میشه ولی میشه با تبدیل پبپ بنزین به جایگاه شارژ و شارژ خانگی خیلی راحت مشکل حل کرد

      موافقم 9
      مخالفم 10
      1. NAVID۰۰۹۸

        ۲ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (10385 ديدگاه)

        تو ایران هیچگاه نباید با منطق محاسبه و برآورد کنید!!!
        در ایران هرچقدر شِرتکی‌تر عمل کنید بیشتر به موفقیت میرسید!!!
        روی خودروهای برقی هم نمیشه حساب کرد ، یه دفعه میبینید یکی فَتوا داد که بیابان‌ها را هم بکنید شارژر برقی‌ها و اونوقته که ایران میشه بهشت خودروهای برقی ، والا بخدا!!!

        مملکتی که یکشبه اتفاقات رقم میخوره ، آیا میشه حرف از منطق و دلیل زد!!!

        موافقم 18
        مخالفم 5
        1. ALI A

          ۳ خرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (86 ديدگاه)

          بنظرم برای استفاده شهری و حتی بین شهری ولی با فاصله کم ماشین برقی ارزش خرید داره. البته ماشینش هم باید کیفیت خوبی هم داشته باشه

          موافقم 9
          مخالفم 2
    2. ممد ژانگولر

      ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (4196 ديدگاه)

      خرید خودروی برقی از نون شب واجبتره.شما با خرید خودروی برقی یک بلیط یکطرفه برای خودتون و نسل بعدیتون برای آینده سبز خریداری کردین و حس رضایت زیادی خواهید دریافت کرد.مثل کمک کردن به دیگرانه وقتی لبخند رضایت دیگری رو میبینید . ضمنا تو ایران اگه دمپایی و شیلنگ پاره هم بخرید سود کردید چون چه بازار اینجا کلا انحصاری و بسته و محدوده .نگران ایستگاه شارژ نباشید خدا بزرگه درست میشه.

      موافقم 3
      مخالفم 17
      1. آلآمان

        ۳ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1 ديدگاه)

        ملت عزیز ماچون بسیار وزیادوفراوان درمقابل تغییرات به طور عموم وکلی مقاومت می کنند،پس به این زودی ها فکر نکنم خودروهای برقی که از هرلحاظ وجنبه به نفع ملت است.مخصوصاًدرآینده نزدیک بهترین وسیله هستند.لطفااز مخالفت ومقاومت وجلوگیری بی دلیل ویابدون منطق درست خوداری کنید

        موافقم 9
        مخالفم 3
    3. NAVID@@98

      ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (870 ديدگاه)

      من هم مخالف برقی هام اکر قرار باشه به تنهایی استفاده بشوند و جایگزین تمام خودروها بشوند بدون هرگونه زیرساخت و مدیریت
      ولی اشتباه اینه که بعضیا برای برقی ها که نظر میدن فکر میکنند که الان برقی ها میخواهند حایگزین تمام خودروها بشوند
      به سَبَبِ همین
      بعضیا میان مثل یه مشت بیسواد نظر میدهند که برقیا فلانند و بدرد نمیخورند و…
      ولی اصلا اینطور نیست و بد اشتباهه که بگیم فقط به درد اونی میخوره که یه خونه ویلایی دربست برای خودش داره تا هروز با همسایه‌هاش بحث سر پول برق نداشته باشه
      و یا پولداری که بخواد ریسکش را کنه یا نکنه که از خونه بره سر کارش تو وسط شهر و برگرده با پیمایشی مشخص ولی این بد اشتباهه و اصلا اینطور نیست و اینطور گفتن مثل یه عده بیسواد میشه که هیچی نمیدونن ولی همش نظر اشتباه میدن پس
      پس بنا براین
      درستش اینه که برقی ها هم درکنار سایر خودرها قطعا بدرد میخورند به شرط اینکه در کنار سوخت فسیلی ها و هیبریدی ها از برقی ها استفاده بشه
      اینطور کاربرد مناسب و بیشتر خودشان را پیدا میکنند
      ولی هیچوقت به تنهایی نه بلکه همراه با سوخت فسیلی ها تا مکمل هم باشند😘

      موافقم 12
      مخالفم 5
    4. افشار

      ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (765 ديدگاه)

      شوربختانه خیلیها به خاطر چشم و هم چشمی و حرف مردم کار دست خودشان میدهند

      موافقم 11
      مخالفم 4
      1. زیزیگولو

        ۲ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (6010 ديدگاه)

        یارو بخاطر حرف مردم عینک ته استکانیشو نمیزد که نگن عینکیه یه روز چاله ی جلوی چشمش رو ندید و خورد زمین و از اون روز به بعد چلاق صداش می‌کردن!!!!!! ………… نباید به حرف مردم اهمیت داد

        موافقم 17
        مخالفم 0
  2. رافائل

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (117 ديدگاه)

    شاید مدل های کوچک ،برا شهرای شلوغ مناسب باشه.
    در غیر این صورت رو مطمئن نیستم

    موافقم 10
    مخالفم 1
  3. ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (5010 ديدگاه)

    دوستان عزیز ماشینای برقی تو ایران فقط به درد این پولدارا میخوره
    که چهار پنج تا ماشین لوکس و لاکچری و بیست میلیاردی تو پارکینگشون داشته باشن
    و با اونا برن سفر
    ماشین برقیشونم داخل شهر هر چند وقت یه بار ازش استفاده کنن
    یا به عنوان کادو ولنتاین بدن دوست دخترشون
    کسی که بخواد بره سفر ماشین برقی اصلا به دردش نمیخوره
    حتی تو بازی یوروتراک هم شارژر ماشینای برقی وجود داره ولی تو ایران نه
    ماشین برقی شاید به درد مناطق شمالی ایران مثل آذربایجان و گیلان و مازندران و تبریز و گرگان و تهران و اونجاهایی که هوای مرطوب دارن شاید بیشتر بدردشون بخوره ولی فکر نکنم برای مناطق گرمسیری ایران خوب باشه فکر کن وسط بیابون ماشین شارژ تموم کنه
    و هر ماشینی هم نباید بیارن
    جون یه خانواده در خطره یه ماشینایی فقط مخصوص خود چین طراحی شده اونا رو میارید ایران باتری یکیشون منفجر بشه همه سرنشینا میمیرن
    و ماشین برقی ایرانی هم استفاده ازش = مرگ صد درصد
    امیدوارم مردم زود باور و ساده لوح ما با فروختن زمین پدریا پدربزرگشون نرن ماشین برقی اقتصادی چینی بخرن که پس فردا بدبخت بشن
    آوردن ماشین برقی بودجه زیادیو نیاز داره
    درکل ماشین برقی برای مردم متوسط و قشر رو به پایین صرفه نداره
    اگه شما ده ها کارخونه دارید!
    اگر از هدیه دادن ۲۰۷ قرمز به دوست دخترتان برای کادوی ولنتاین خسته اید!
    اگر میخواهید به جای ۲۰۶ یک خودروی برقی اقتصادی را جلوی فروشگاه خودتان بگذارید!
    خودرو های برقی شاید به دردتون بخوره

    موافقم 8
    مخالفم 16
  4. علی جردن

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2102 ديدگاه)

    الان بهترین زمان خرید خودروی برقی در ایران هست چون قبلش نه کسی جایی دیده (حتی خارج از ایران) نه سوار شده تو کل دنیا یک پدیده کاملا جدیده بعدا بخری عادی میشه اگه میخای جلو تر از زمان خودت باشی حالا وقتشه.

    موافقم 7
    مخالفم 18
    1. ناخدا

      ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (368 ديدگاه)

      یک جایی که همه موافق هستن مخالفی و یک جایی که همه مخالف هستن موافقی و هر چیزی که همه میگن بده میگی خوبه ! خدایی فازت چیه ؟

      موافقم 11
      مخالفم 2
      1. فرزاد

        ۲ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (41 ديدگاه)

        وقتی مثل ایلان ماسک فکر می‌کنی

        موافقم 2
        مخالفم 5
        1. ناخدا

          ۲ خرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (368 ديدگاه)

          مخلصم استاد رائفی پور

          موافقم 8
          مخالفم 0
  5. محمد

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (22 ديدگاه)

    اتفاقاً به نظرم برای افرادی که فقط استفاده شهری دارن عالیه شما همون فولکس id.4 و هوندا ens1 رو در نظر بگیر فولکس ۵۵۰ کیلومتر و هوندا ۵۰۰ با بزرگترین باتری برد داره شما اصلا ۱۰۰ کیلومتر از این عدد کم کن به خاطر استفاده از کولر و بخاری و پنج نفر سرنشین و رانندگی پرشتاب بازم برد خوبی بهت میده ، در کنار کیفیت مهندسی آلمانی و ژاپنی ،مزایای خودروی برقی مثل عدم نیاز به سرویس های مرسوم و شارژ در منزل و استهلاک کم هم که جای خود ، باتری هم که میگن گارانتی بلند مدت میکنن ، یعنی واقعاً نمی ارزه که با قیمت ماشین چینی ماشین آلمانی و ژاپنی اصل و نسب دار سوار بشی حالا که از برقی ها تعرفه ۱ درصد میگیرن؟

    موافقم 16
    مخالفم 3
  6. زیزیگولو

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (6010 ديدگاه)

    با توجه به زیرساختای ضعیف ماشینای برقی تو کشور ((ایستگاهای شارژ و خدمات بعد از فروش و قطعات الکترونیکی ماشینای برقی)) نمیشه اعتمادی به این ماشینا تو رفتو آمدای شهری و سفرای بین شهری داشت مگر اینکه ماشین دومی واسه جابجاییای شهری و سفرای جاده‌ ای داشته باشین و خیلی دلایل دیگه که نشون میدن در حال حاضر خریدن ماشینای برقی تو ایران چندان معقول نیستش

    موافقم 11
    مخالفم 5
    1. مصطفی

      ۳ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (9 ديدگاه)

      چون کار درست تر واردات پلاگبن هایبرید هاست که لابی ها جلوی وارداتش ایستادند و دولت هم خودش رو به کری و کوری زده.
      خودرو پلاگین هایبرید حل همه مشکلات هست، اما باید مردم و محیط زیست و الودگی هوا در اولویت بالاتری نسبت به رانت و انحصار خودروسازها و مونتاژ کارهای داخلی بیاستند.
      ایا توجه خواهد شد؟ تو این دو سه سال که نه

  7. رضا

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (224 ديدگاه)

    واس مایی که قراره ماشین دوممون باشه صد در صد مناسبه. یه ائودی به صورت اسمی 560 کیومتر و تو دنیایی واقعی چهارصد کیلومتر هم حتی راه ببره؛ از خونه تا شمالش دویست بیست کیلومتر هم باشه باز مثل اب خوردن میرسونه. رسیدی اونجا اینور اونرتو میری باز یه روز قبلش میزنی شارژ برمیگردی. و از اون مهمتر اینکه تنها فرصتیه که ماشین ادم به قیمت جهانیش بخره. فکر کن همین برقیا بنزینی بود به جای چهار میلیارد برای ائودیش باید ده یازده میلیارد حداقل پول میدادی. یا دو نیم میلیارد فولکس واگن شیش میلیارد. بعد از شیش هفت سال به عنوان ماشین دوم نهایتش شصت هفتاد هزارتا راه بره درصوتی که تا 150 هزارتا مشکلی براش پیش نمیاد. شما از همین الان یه میلیارد بزار کنار طلا بخر واس باطریش اصلا. مصرف داخل شهری هم داشته باشی باز برمیگردی نهایتش توخونت میزنیش به شارژ. فست شارژ فقط برای مواقع ضروری و بین راهیه. خود سازنده میگه از فست شارژ برای مواقع ضروری اونم نهایتش 20 تا 80 درصد شارژش کن. واس تعمیرات هم بالاخره اینهمه شرکت دارن وارد میکنن دیگه دانش تعمیرش هم ب مرور وارد میشه. همین الانش کسی ماشین واردتی صفرشو میسپاره دست تعمیر کار معمولیش یا میبره نمایندگیش؟ تعمیرکار معمولی خلاصه میشه به همین ایرانیا. حتی چینیش هم قرار نیس دست غیر نمایندگیش تامین قطعه و تعمیر بشه. فقط از برندای پدرمادر دار برقی بخرید.

    موافقم 15
    مخالفم 2
    1. ۲ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (5010 ديدگاه)

      داش الان ۴ میلیارد از کجا جور کنیم؟

      موافقم 7
      مخالفم 3
      1. رضا

        ۲ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (224 ديدگاه)

        خب وقتی دستمون به هزاردلیل به چیزی نمیرسه دلیلی نداره راجع به خوب یا بد بودنش اصلا بحث بکنیم. ماشین برقی درست و حسابی برند دار اصلا تو دنیا ارزون نیس. لوکس هم قرار باشه که باشه گرونتر هم میشه.

        موافقم 10
        مخالفم 1
        1. ۳ خرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (5010 ديدگاه)

          یه ماشین اقتصادی برند دار باید بیارن مثلا بنز a یا c که فکر کنم ارزون ترین بنزا باشن

  8. رسول

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    بستگی به شارژ داره اگر امکان شارژ خانگی باش از همه لحاظ مخصوصا برای کشور ما بسیار عالی مهم‌ترینش آلودگی هوا که وحشتناک داریم از این موضوع آسیب میبینیم و آلودگی صوتی هم که زیاد و خیلی خوب میشه خودرو و موتورسیکلت های برقی وارداتش به سرعت انجام بشه و اگر امکان شارژ خانگی نباش که زیرساخت ها واقعا ضعیف در صورتی که همزمان با واردات زیرساخت ها گسترش پیدا کنه مشکلی بابت واردات نداریم ولی خب برقی شدن ماشین ها خیلی میتونه به کشور کمک کنه امیدوارم تلاشی صورت بگیره و این روند هر روز بهتر بشه

    موافقم 5
    مخالفم 2
  9. محمد ب

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (232 ديدگاه)

    اینکار هم یه اشتباه دیگه مثل همه اشتباهات آقایان هست که سود و نفعی برا ملت نداره و فقط دودش تو چشم مردم فرو میره

    موافقم 8
    مخالفم 6
  10. yaghoub

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (348 ديدگاه)

    همه مشکلات رو قبول دارم .
    ولی قیمت ها نسبت به بنزینی ها بهتره
    الان شاسی بلند های تیگو بین دو تا سه میلیارد هست .
    در حالی که هوندا و فولکس تو سایت یک و هشتصد قیمت خورده . حتی اگه پونصد هم به قیمتشون اضافه کنیم همچنان از چینی های بازار قیمت معقول تری دارند.

    موافقم 11
    مخالفم 1
    1. آرین

      ۳ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (376 ديدگاه)

      کاکا اونا پیش فروشه بازم ادامه داره قیمتش

  11. شاپور

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (321 ديدگاه)

    با برقی های کوچک چینی و با قیمت ۷هزار دلاری موافقم ، راه حل ایده آلی هست برای کم کردن آلودگی هوا و هم چنین بصرفه بودن برای مصرف کننده ها نمونه های زیادی در شهرهای چین در حال خدمت پاکشون هستن .

    موافقم 1
    مخالفم 5
  12. Alireza

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (78 ديدگاه)

    ما با برق مشکل داریم اینا وارد بشن برقی برامون نمیمونه

    موافقم 10
    مخالفم 0
  13. Aeroshahrokh

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (10 ديدگاه)

    پلاگین هیبرید تنفس طبیعی گزینه معقول تری هست نسبت به برقی با توجه به زیرساخت های داخل کشور

    موافقم 10
    مخالفم 2
  14. مهردادکمال

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2013 ديدگاه)

    فعلا به هیچ وجه نبایست خرید چون ایران کشور جهان سومی هست و ساخت زیرساخت جزو اولویت های دولت نیست و حالا حالا هم ساخته نخواهد شد مگر… دوما بنزین تو ایران خیلی از برق ارزونتره و چندین ساله دولت مدام مردم رو به مصرف بهینه برق ملزم میکنه. و اینکه ماشین کالای مصرفی نیست تو ایران بلکه سرمایه هست و قبل از خرید بایستی فکر فروش ماشینت بایست باشی و بازار به شدت نامعلومی داره. در ضمن تولید برق تو کشور به الوده ترین حالت ممکن مثل استفاده از مازوت ساخته میشه که خودش بسیار خطرناکه. مسئله اصلی اینه که قیمت باطری عجیب و غریب بالاس و شک نکنین با چند بار سهل انگاری تو شارژ کردن ضعیف میشه و من بهتون قول میدم برد این ماشینا تو ایران به 200-300کیلومتر میرسه و امکان سفری در حد اصفهان تا تهران هم نخواهد داشت. کاری که حتی پراید میتونه انجام بده تو ایران آیودی و امثالهم نمیتونن انجام بدن»»» اگر بخرینش اخر از کار افتاد مجبورین اونو تبدیل به لونه کفتر کنین

    موافقم 6
    مخالفم 11
  15. Taha Ayoobi

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (4698 ديدگاه)

    👎👎👎

    موافقم 3
    مخالفم 4
  16. johnmarston

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (154 ديدگاه)

    «آیا خرید خودروی برقی در ایران منطقی است؟»
    خیر!

    موافقم 10
    مخالفم 3
  17. MjM

    ۲ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (734 ديدگاه)

    وقتی نوشته “در ایران” جواب میشه نه!
    همین

    موافقم 7
    مخالفم 5
  18. علیرضا

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (238 ديدگاه)

    تا وقتی ماشینای مدل زیر ۹۵ داخل شهر دارن تردد میکنن و یه عده قشر ضعیف با مغز خراب پشت این ماشینا نشستن که هرروز دارن تصادف میکنن و به بقیه ضرر میزنن استفاده از این ماشینا حرامه
    وقتی یه از خدا بیخبر همینجوری الکی میزنه به ماشینت اعصاب خوردیش مال توعه از اونور از خدمات بیمه نگم برات که …

    موافقم 13
    مخالفم 1
  19. Alireza

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (78 ديدگاه)

    اگه بخواهیم با اینا شمال بریم حداقل کم کم یک ساعت طول میکشه شارژ بشه بعد مشکل دوم تامین شارژه که تو ایران مشکله بخاطر مشکل برق واسه همین میگم که تو ایران وارداتش بدرد نمیخوره

    موافقم 2
    مخالفم 9
    1. محمد توکل

      ۳ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      مگه خودرو گازسوز نداشتیم جایگاه زدن چرا با علم روز میجنگیم

  20. divartala

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (4 ديدگاه)

    آینده متعلق به خودروهای برقیه اما
    خودروهای بنزینی الان مانند یک مرد ۴۰ ساله در اوج توان و قدرت هستند و خودروهای برقی مثل نوجوانی نا بالغ
    اما در اینده جوان پیر میشه و نوجوان جاش رو میگیره

    اما الان اون موقع نیست

    موافقم 13
    مخالفم 3
  21. فرشید

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (5 ديدگاه)

    ما قراره مزایا و معایب رو با هم ببینیم، و الا از خدا هم تو ایران میشینن ایراد میگیرن طرف تو ایران گوشی آیفون فقط دستشه ، اگه ازش بپرسی چرا؟ جدا نمیدونه ، اون دزده چراشو بیشتر از صاحبش میدونه ، واقعا یه سوال ما تو خرید همه چیزهایی که میخریم، انقدر موضوع رو بررسی میکنیم یا همینطور اله بختکی و قزن قورتکی خرید میکنیم یکی هم بهمون بگه چرا کلی بدمون میاد ، چیزی که برای من مهمه برای خرید الویت های و ظرفیتهای خودمه نه دیگری ، چه ماشین چینی باشه ، چه برقی ، لوکس ،سدان یا کراس اوور ، من مطمئنا تو امریکا f 150 و تو اروپا پژو 2008 و ژاپن مزدا مثلا میخریدم اما اینجا بعنوان یه کشور نامتعارف ، اجبار و محدودیت ها تو رو سوق میده به سمت انتخاب یا عدم انتخاب ، تو این نظرها یکی به پولدار طعنه میزنه اون یکی به قشر متوسط و فقیر ، اون دلخوشه المانی سواره و چینی سواره رو مذمت میکنه ، و به این فکر نمیکنیم همه ما قربانی سیستم توزیع فاسدی هستیم ، که همه ما رو از همه چی محروم کرده ، خواهش میکنم اجازه بدید کسانی نظر بدن که اندکی اشراف و با دید جامع تر و دقیق تر به هر موضوعی نگاه میکنند

    موافقم 9
    مخالفم 3
  22. محمود

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (21 ديدگاه)

    خودرو برقی در صورتی که خود شرکت سازنده شعبه داخل ایران داشته باشه میشه روش حساب کرد در غیر اینصورت همش استرسه

    باید خود شرکت سازنده اینجا فروش و خدمات پس از فروش داشته باشه

    نه شرکت های دیگه وارد کنند و خدمات پس از فروش هم با وارد کننده باشه که هیییییییچ دانشی نداره

    موافقم 6
    مخالفم 2
  23. حسین

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (10 ديدگاه)

    درود
    یکی از مشکلاتی که ما در کشورمون داریم این هست که با تکنولوژی جدید در همه ابعاد آن مخالفت می شود و مدتی طول می کشد تا آن به امری جا افتاده تبدیل شود.
    در مورد باتری ماشین های برقی ، تکنولوژی جدید که برندهای معتبر استفاده می کنند عمر بسیار طولانی دارند به طوری که عمر آنها بین 10 تا 20 سال تخمین زده می شود و حتی خیلی از شرکت ها به صورت رسمی اعلام می کنند که پس از 10 سال تنها 10-5 درصد از سلامت باطری کاسته می شود.
    در مورد خدمات پس از فروش هم واضح است ، اولا میزان خرابی های ماشین برقی بسیار کمتر از ماشین بنزینی است و دوما کسی برای خرابی این ماشین ها به تعمیرگاه سر کوچه خودش مراجعه نمی کند و باید به نمایندگی برود. حال آن که بسیاری از ماشین های بنزینی هم همین هستند و شما از دایره ماشین های بنجل داخلی که خارج بشوید ، اکثر مالکین دوست دارند به نمایندگی های مجاز رجوع کنند تا کار آنها با کیفیت انجام شود.
    در مورد زیر ساخت های شارژ برون شهری هر چند الان آماده نیستند اما زیر ساخت شارژ ماشین برقی یک بحث هایتک و مرموزی نیست که هیچ کسی نداشته باشد و اگر در سایت مپنا تشریف ببرید ، انواع ایستگاه های شارژ ساخته شده اند و برای نصب آنها کافی لست یک سیم برق تک فاز (خانگی) یا سه فاز (برون شهری) به آن وصل کرد. با افزایش تعداد ماشین های برقی به راحتی این زیر ساخت ها در مدت بسیار اندک ایجاد می شوند.
    فعلا این ماشین ها به درد سفرهای درون شهری و برون شهری با فاصله زیر 400 کیلومتر نسبت به مبدا قابل استفاده هستند و برای مثال نمی شود با این ماشین ها از تهران به شیراز یا مشهد رفت اما به راحتی می توان از تهران تا شمال کشور ، تا کرج و قزوین و یا سمنان رفت. این ایراد فعلی به راحتی با ایستگاه های فست شارژی که خود شرکت های داخلی از جمله مپنا دارند به راحتی قابل رفع است اما الان که نیست این را به عنوان یک ضعف در نظر می گیریم که حاصلش تقاضای کمتر نسبت به ماشین بنزینی می شود و کاملا طبیعی است.
    بهترین استفاده از این ماشین ها ، رفت و آمد درون شهری و برون شهری نزدیک است و برای این موضوع به راحتی در پارکینگ خانه با یک پیریز معمولی (بدون ارت) شارژ می شود. در ضمن دوستانی که نگران استفاده از برق مشترک ساختمان هستند ، به راحتی می توانند از کنتور خودشان با یک برق کشی ساده یک پیریز روکار در کنار پارکینگ خود تعبیه کنند که احتمالا زیر 500 هزار تومان هزینه بر می دارد!
    بزرگترین مشکل ماشین برقی ازدید من قیمت آن است چرا که باتری های مناسب با پیمایش بیش از 550 کیلومتر گران قیمت هستند و صرفا روی ماشین های تقریبا لوکس نصب می شوند لذا ماشین برقی ارزان عملا یعنی پیمایش بسیار کم. فکر می کنم بزرگترین ضعف در باتری های فعلی همین است که این ماشین ها عملا ماشین قشر متوسط رو به بالا هستند. قطعا این مشکل در آینده نزدیک با توسعه تکلوژی ساخت باتری حل خواهد شد همان طور که عمر مفید باتری ها در حال حاضر به شدت از مدل های قدیمی بیشتر است (برای مثال برند BYD باتری ای ساخته که 2 میلیون کیلومتر گارانتی دارد! این یعنی گارانتی مادام العمر) ، در مورد قیمت هم با توسعه باتری ها این مشکل حل خواهد شد.
    همه چیز سیاه و سفید نیست و هر تکنولوژی ای مزایا و معایب خاص خودش را دارد و باید واقع گرایانه به آن بنگریم. این ماشین ها برای اکثر مصرف کنندگان بسیار عالی هستند و برای افرادی که دنبال مسافر های طولانی هستند ، قطعا فعلا مزیتی ندارند.
    موفق باشید

    موافقم 15
  24. jalopy

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (178 ديدگاه)

    این تعرفه قیمتی واقعا وسوسه کننده است ولی نه

    موافقم 2
    مخالفم 2
  25. مرتضی منصوری صانع

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    باید به عرض برسانم که خواه ناخواه دنیا به سمت خودروهای برقی پیش میره و ایران هم از این قضیه مستثنی نیست . مهمترین علتش هم استفاده از هوای پاک و به ارمغان اوردن سلامتی برای همه هستش در نظر بگیرید در آینده ماشین با سوخت فسیلی نداشته باشیم چقدر شهرمون تمییز و زیبا میشه چقدر بیماری ها از قبیل سرطان و … کم میشه . همه هم از پیاده روی و تنفس کردن لذت میبرن هم از تکنولوژی پیشرفته ماشینای برقی
    مطمئن باشید جایگاه شارژ در همه جای کشور به سرعت ایجاد میشه ضمن اینکه نیاز نیست همه مثل پمپ بنزین به جایگاه شارژ مراجعه کنند و اکثرا شب تا صبح توی خانه هاشون شارژ میکنند و اتفاقا هم در وقت و هم در انرژی صرفه جویی میشه
    امیدوارم که ارگانهای مربوطه به جد پیگیر باشند

  26. مرتضی

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    باید به عرض برسانم که خواه ناخواه دنیا به سمت خودروهای برقی پیش میره و ایران هم از این قضیه مستثنی نیست . مهمترین علتش هم استفاده از هوای پاک و به ارمغان اوردن سلامتی برای همه هستش در نظر بگیرید در آینده ماشین با سوخت فسیلی نداشته باشیم چقدر شهرمون تمییز و زیبا میشه چقدر بیماری ها از قبیل سرطان و … کم میشه . همه هم از پیاده روی و تنفس کردن لذت میبرن هم از تکنولوژی پیشرفته ماشینای برقی
    مطمئن باشید جایگاه شارژ در همه جای کشور به سرعت ایجاد میشه ضمن اینکه نیاز نیست همه مثل پمپ بنزین به جایگاه شارژ مراجعه کنند و اکثرا شب تا صبح توی خانه هاشون شارژ میکنند و اتفاقا هم در وقت و هم در انرژی صرفه جویی میشه
    امیدوارم که ارگانهای مربوطه به جد پیگیر باشند

  27. ایرانی

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (5 ديدگاه)

    تفاوت خودرو برقی با غیر برقی مثل گوشی لمسی با دکمه ای است چه بخواهیم چه نخواهیم آینده آز آن خودرو های برقی است

  28. محمد مهدی

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (23 ديدگاه)

    یک سوال داشتم فرض بگیریم که هیچ مشکلی بابت شارژ و ایستگاه و … نداشته باشیم
    این ماشین ها برای چه محیط هایی طراحی شده ؟
    عمر باطری در مناطقی مثل یزد و جنوب که تابستان وحشتناک گرمی دارند کم نمیشه؟
    شما ماشین معمولی رو تابستان در یکی از این شهر ها پارک کنی بری به کارت برسی برگردی دیگه نمیشه سوار ماشین شد و از حال میری
    حالا این باطریها میتونن تو این دما کارایی داشته باشند یا برای اروپایی ها هست که دمای متعادلی دارند؟

    موافقم 4
    مخالفم 1
    1. حسین

      ۳ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (11 ديدگاه)

      درود
      این ماشین ها در همه دماها به راحتی کار می کند اما در دمای منفی ده درجه و پایین تر حدودا 30 درصد از پیمایش باتری کم می شود. در مورد مناطق گرمسیری فکر نمی کنم مشکلی داشته باشد و در کاتالوگ ها چیزی در مورد گرما تا کنون ندیدم.

      1. محمد مهدی

        ۴ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (23 ديدگاه)

        نمیدونم اما برای باطری های لوازم الکترونیکی گرما عمر باتری رو کاهش میده.
        البته تکنولوژی به کار رفته در باطری هر خودرو در هر برندی ممکنه متفاوت باشه و در دماهای مختلف عملکرد بهتری داشته باشه

      2. Amin

        ۴ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (4 ديدگاه)

        برای خنک کاری باطری فکر شده همه خنک کننده آبی دارن رادیاتوری که دمای موتور بنزینی که چند صد درجه هست رو به هفتاد درجه میرسونه دمای باطری که دیگه زیر صد درجه هست راحت میاره پایین

  29. وحید

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    اگه به نظر بسیاری از هموطنان باشه میگن به این دلایل و اون دلایل اصلا ماشین سوار نشیم بهتره. همون الاغ رو تکثیر کنیم که نه آلودگی (بجز سرگین) داره و نه تصادف و نه ایستگاه شارژ و جایگاه سوخت میخواد نه منفجر میشه و نه . …

  30. صمد

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (15 ديدگاه)

    بعضی ها یه جوری از ماشینهای برقی انتقاد میکنن انگار ماشینهای بنزینی جدید کم مشکل دارن بنزین سوپر که نیست بنزین معمولی هم میزنن یه مکمل یه میلیونی میریزن تو باک که اکثرا تقلبی هستن باز هم موتور ناک میزنه باز این خودروهای برقی حداقل داخل شهر همچین مشکلی ندارن شب چند ساعت میزنی به برق شارژ میشه واسه مسافرت و راههای دور هم چون مثل پمپ بنزین زیر ساخت و سرمایه گذاری خاصی نمیخاد بزودی همه هتلها رستورانها و پمپهای بنزین نصب خواهند کرد در ضمن فراموش نکنید که فقط تا سال ۲۰۳۵ یعنی ده سال آینده تمام کشورهای پیشرفته اجازه تولید خودرو بنزینی دادن و بعد از اون فقط ماشینهای برقی اجازه تولید دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا